• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolog destegi alanlar

Danışanın yararı olduğunu düşünüyorsa zaman zaman örnek verebilir , diğer dediklerinizi katılıyorum

Danışana ne gibi bir yararı olabilir terapistinin kişisel hayatından örneklerin? Aksine, terapistin anonimliğini ve dolayısıyla aktarımı zedeler.

Merhabalar ben esimle yaşadığım sorunlardan dolayı kendim de bunalıma girdiğim için psikolojik destek almaya karar verdim 1 ay kadar gittim. Sonra eşim geldi bir seans aranızdaki arkadaşlık ve tutku bağını güçlendirmemiz gerek dedi arabuluculuk yaptı bir nevi iste sen bunu yapmamaya söz veriyor musun evet dedik bazi konularda tabiki anlaşamadığımız uzalasamadigimiz konular da oldu. Sonra eşim devam etmek istemedi ben kendim 1 seans daha gittim. Ama bu seansta sanki psikolog beni suçlar gibi konuştu söyle ki kısaca bahsedeyim. Eşimle biz bi araba aldık eşim arabaya zarar verirsin kaza yaparsın diye vermek istemiyor. Psikolog dedi ki iste size zarar gelmemesi için vermiyordur. Benim babam da vermiyor bana ama arabası değerli olduğu için değil bana bisey olur diye. Çünkü trafiğe çıkmak gerçekten çok zor büyük sorumluluk ister flan dedi. Sonra eşimin bencil olmasından rahatsızim dedim her şeyde önce kendini düşünür. Peki bencil olmadığı hicbir alan yok mu dedi. Neredeyse yok diyebilirim çıkarı olmayan bir işe girmez çünkü. Iste eşim de gelince aramızda tutku bağı yok diye anlatmış yani cinsel olarak düzenli bir birlikteliğimiz yok demis. Biz bu aralar sürekli kavga ediyorduk ve eşim gece sürekli dışarı çıkıyordu. Psikolog eşiniz de sürekli dışarı çıkmaz istemez eminim ama kavgadan kavtigini söylüyor yoksa kim her gün disarda olmaktan mutlu olur dedi. Her erkek yatak odasında mutlu edilmek ister dedi. Eşinizin de haklı olduğu konular var dedi. Ama aramıza bu soğukluğu eşim soktu diyorum yani maddi konular sorun evde sürekli bir tartışma var bir dönem evle de ilgilenmedi yani sebep sonuç bunlar dedim bende. Psikologa giden arkadaşlarım beni suçlayıcı konuşması beni rahatsız etti acaba doğru mu hissediyorum yoksa devam etmeli miyim bu psikologa
Bence sizi suçlamamış,orta yolu bulmak için böyle konuşmuş.yami
Psikolog size evet eşiniz çok bencil,haklısınız arabası çok kıymetli o yüzden vermiyordur,kavga sonrası dışarı çıkarsa çıksın demez ki,

Yani kendince size iyi taraflarını da görün demek istemiş ama yaptığı yorumlar yanlış.
Nereden mezun klinik yüksek lisansı vs var mı ?
Tüm bunları sorgulamak lazım bence önüne gelen aile danışmanı diye sertifika alıp psikolog oluyor.
Ayrıca araba konusunda sinir oldum adama haklı bir yanı yok ne demek kaza yaparsın.
Yaparsam da yaparım canıma bir zarar gelmesin de !
O araba sizin ortak malıniz hemen direksiyon hocası tutun ve öğrenmeye başlayın.

Merhabalar ben esimle yaşadığım sorunlardan dolayı kendim de bunalıma girdiğim için psikolojik destek almaya karar verdim 1 ay kadar gittim. Sonra eşim geldi bir seans aranızdaki arkadaşlık ve tutku bağını güçlendirmemiz gerek dedi arabuluculuk yaptı bir nevi iste sen bunu yapmamaya söz veriyor musun evet dedik bazi konularda tabiki anlaşamadığımız uzalasamadigimiz konular da oldu. Sonra eşim devam etmek istemedi ben kendim 1 seans daha gittim. Ama bu seansta sanki psikolog beni suçlar gibi konuştu söyle ki kısaca bahsedeyim. Eşimle biz bi araba aldık eşim arabaya zarar verirsin kaza yaparsın diye vermek istemiyor. Psikolog dedi ki iste size zarar gelmemesi için vermiyordur. Benim babam da vermiyor bana ama arabası değerli olduğu için değil bana bisey olur diye. Çünkü trafiğe çıkmak gerçekten çok zor büyük sorumluluk ister flan dedi. Sonra eşimin bencil olmasından rahatsızim dedim her şeyde önce kendini düşünür. Peki bencil olmadığı hicbir alan yok mu dedi. Neredeyse yok diyebilirim çıkarı olmayan bir işe girmez çünkü. Iste eşim de gelince aramızda tutku bağı yok diye anlatmış yani cinsel olarak düzenli bir birlikteliğimiz yok demis. Biz bu aralar sürekli kavga ediyorduk ve eşim gece sürekli dışarı çıkıyordu. Psikolog eşiniz de sürekli dışarı çıkmaz istemez eminim ama kavgadan kavtigini söylüyor yoksa kim her gün disarda olmaktan mutlu olur dedi. Her erkek yatak odasında mutlu edilmek ister dedi. Eşinizin de haklı olduğu konular var dedi. Ama aramıza bu soğukluğu eşim soktu diyorum yani maddi konular sorun evde sürekli bir tartışma var bir dönem evle de ilgilenmedi yani sebep sonuç bunlar dedim bende. Psikologa giden arkadaşlarım beni suçlayıcı konuşması beni rahatsız etti acaba doğru mu hissediyorum yoksa devam etmeli miyim bu psikologa
Hayır kesinlikle değiştirin terapistinizi.
Terapistlerin görevi sizi dinlemek, kendi cevaplarınızı kendinizin bulmanızı sağlamak. Böyle taraf tutup "Ama onun da ihtiyaçları" diye sizi suçlar tondan konuşan terapistin, diplomasının filan elinden alınması lazım. Kimbilir kimleri böyle kendi kişisel fikirleriyle yönlendirip ne hayatlar mahvediyorlar.

Değiştirin lütfen psikoloğunuzu. Yaptığı asla etik değil.

Ekleyeyim: Benim eski terapistim de benzer bir yol izlemişti, beni alttan alta suçlayan imaları vardı. Şikayet ettim. Asla mesleki ahlaka uymaz bu tavır.

Sizin bakış açınızda surda hata var bence. Rahatlamak için psikoloğa gidilmez. Sorun çözmek için gidilir.
Bu işin profesyoneli sizi suclayamaz. Ya da erkekleri ihtiyacı, yok babam da vermiyor diye kendi hayatı ile sizinkini birleştiremez. Ancak yeri geldiğinde sizi sizin hatalarinizla yuzlestirebilir. O da uzun dönem gitmekle olur. Ben açıkçası bu durumlarda psikoterapi eğitimi psikiyatriste gitmeyi daha doğru buluyorum.

psikolog taraflı yorum yapmaz
kişisel hayatından örnek vermez
ben olsam daha fazla para vermem bu kişiye
benim bildiğim psikolog kişinin kendisinde farketmediği durumları farketmesine öncü olur
kişisel travmalarını sorunlarını çözmek için sana bi yol gösterir
böyle suçlayıcı saçma sapan konuşanlardan bi cacık olmuyor

Kesinlikle değiştirin, ben bu yüzden doğru kişiyi bulana dek bekledim görüşmek için. Çok müdahil ve gereksiz yorumları olmuş.

Amanın kim bu psikolog ben ilk defa aylar önce gittim ilk defa gittim yani 4 5 seans aldım asla böyle taraflı değil objektif arabayı vermiyorsa sizi dusunuyodur demesi baştan aşağı saçmalık hiç bir psikolog bunu söylememeli ayrıca aile terapistine gitmelisiniz ve asla eşler aynı psikologa gitmemeli hatta benim psikologum eşiniz mutlaka gitsin ama o kişi ben değilim tarafsız bakamam başkasina gidecek dedi aile terapistine gitmek isterseniz de oda ikimizin de gitmediği ayrı birisi olmalı dedi ve mantıklı gerçekten de psikologuma sarilasim geldi valla size hak vermediği yerler tabi ki olacak ama asla bu şekilde değil yani benimki böyle değil bazen kafam karışıyordu değiştirsem mi diye ama devam etcem bu konudan sonra

Yok dün duyduklarimdan sonra gitmeme kararı aldım zaten

Kadın
Bence gitmezseniz eşiniz kendinizle ilgili eleştiriye açık olmadığınızı düşünür.
Ayrıca psikoloğa rahatlamak için gidilir ama her görüşme müthiş bir rahatlamayla geçmez. Rahatlamak uzun vadeli bir durum.
Psikologun söylediği bir kaç tespit bence sonraki konuşmanın konusu olsun. Brilikte gidin ve deyin ki
Söylediklerinizi düşündüm. Arabayı böyle bir özenle vermiyor olsa hayatımın her alanında bu özeni hissetmem gerekmez mi? Bunu eşimin söylemeai gerekirdi. Sizinki yorum ( ayrıca trafik konusunda onun da danışmanlık alması lazım)
Diğer yandan eşiniz cinsel anlamda sıkıntı yaşadığını söylemiş. Evliliklerde cinsellik önemli. Ama insan temel bir ihtiyacnı böyle bir kabalıkla nasıl giderecek ki? Bu bir lokantaya gidip garsona emirler yağdırmaya benzer.
Velhasıl şimdi bırakırsanız psikologu eşinizi bir daha götüremezsiniz. Size söylenenleri düşünüp üzerinde düşünün sonra bunları gündeme getirin

Bence gitmezseniz eşiniz kendinizle ilgili eleştiriye açık olmadığınızı düşünür.
Ayrıca psikoloğa rahatlamak için gidilir ama her görüşme müthiş bir rahatlamayla geçmez. Rahatlamak uzun vadeli bir durum.
Psikologun söylediği bir kaç tespit bence sonraki konuşmanın konusu olsun. Brilikte gidin ve deyin ki
Söylediklerinizi düşündüm. Arabayı böyle bir özenle vermiyor olsa hayatımın her alanında bu özeni hissetmem gerekmez mi? Bunu eşimin söylemeai gerekirdi. Sizinki yorum ( ayrıca trafik konusunda onun da danışmanlık alması lazım)
Diğer yandan eşiniz cinsel anlamda sıkıntı yaşadığını söylemiş. Evliliklerde cinsellik önemli. Ama insan temel bir ihtiyacnı böyle bir kabalıkla nasıl giderecek ki? Bu bir lokantaya gidip garsona emirler yağdırmaya benzer.
Velhasıl şimdi bırakırsanız psikologu eşinizi bir daha götüremezsiniz. Size söylenenleri düşünüp üzerinde düşünün sonra bunları gündeme getirin
Esim 1 kere gitti bir daha gitmem dedi zaten ben kendim gidiyorum sadece

Back
X