Psikolog ve evlilik danışmanları

hanimefendi psikolog asla tavsiye veremez yorum yapamaz cunku terapistin gorevi sorular esliginde sizin mekanizmalarinizi cozmeye calismanizi saglamaktir.ilk seans tanisma seansidir bikac seans daha gidin mutlaka..gercekten iyi bir terapist asla yorum yapmaz sorularla sizi yonlendirir.bende yillarca hickimseyi begenmedim simdi hayatimin terapistini buldum.terapi asiri faydalidir kendinizdeki degisimi gormeniz icin biraz sure verin bikac seans daha gittiginizde yine hicbisey hissetmeden cikarsaniz terapistinizi degistirin.

Arkadaşlar bugün ilk defa bir psikologa gittim. Önce bireysel görüşme yaptık haftaya da eşimle gidecektik ama ben haftayaki randevu konusunda son derece kararsızım... Çünkü bugün yaptığımız 1,5 saatlik görüşme sonunda ben nasıl girdiysem öyle çıktım ne bir rahatlama oldu ne kafamdaki konular netleşti ... Yani uzun uzun dinledi kısa yorumlar yaptı tavsiye vermedi pardon tek tavsiyesi '' Eşinizle de duygularınız ve korkularınız hakkında konuşun '' oldu ... İyi de ben bunu sokaktan geçen adamın kolundan tutup anlatsam o da bana aynı şeyi söylerdi :50:

Demek istediğim ... Ben mi çok şey bekledim yoksa bu tedaviler hiçbir işe yaramıyor mu ? Aranızda bu tür seanslara katılan ve ciddi bir ilerleme kaydeden var mı ? Saati de 150 lira yani boşa para vermeyelim :44:

[ben 1 sene önce psikiyatriste gittim sanırım oda beni psikoloğa yönlendirmişti,sadece dinlemişti,ne yapmam gerektiği hakkında birşey demedi,yani ne bileyim ben ağlaya ağlaya anlattım o sadece dinledi,sonrada bir ilaç yazıp gönderdi.tabii bu dediğim yer devlet hastanesiydi,ilacıda almadım zaten,belki özel farklı olur diye 100 tl verip gittim ama yine sadece dinledi,ufakta olsa işime yarar birşey dese 2.kez gitmeye kararlıydım,değişen birşey olmadı.birdaha psikolog arayışım devam ederse dertlerimi teyibe çekip çekip sonrada dinliycem,belki kendi kendime akıl verebilirim.:1:

ha ne diyorduk boşa para verme.

Evlilik danışmanlarını bilemem ama ben çok övülen ve işini bırakıp artık üniversitede öğretim görevlisi olmuş bir psikologla zorla bir görüşme ayarladım (annem ayarladı daha doğrusu). Tek seans görüştük ve sadece o an için değil bütün hayatım boyunca uygulayabileceğim örnekler ve tavsiyeler verdi. Bence sizin görüştüklerinizde iş yokmuş yani tek seansta çözüm olmayabilir ama en azından farklı bir etki bırakması gerekirdi.

Ben 6seans filan gitmistim cok faydasını gördüm. Zaten arastirip gitmistim cok olumlu yorumlar vardi hakkinda internette. Daha devam etcektim ama şehir değiştirdik. Esim terapiye gelmeyi kabul etmemesine rağmen bendeki değişiklik ikimizi de olumlu etkilemişti. Zaten psikolog sana sunu yap boyle dusun demiyor.kendini ve olayları kesfetmen ic yuzunu anlaman icin sorularla seni dusunmeye sevk ediyor.ama psikologlardan fayda gormeyen de cok. Bence iyi araştırıp gidilmeli.insallah sorununa cozum bulursun canim.

Ben 6seans filan gitmistim cok faydasını gördüm. Zaten arastirip gitmistim cok olumlu yorumlar vardi hakkinda internette. Daha devam etcektim ama şehir değiştirdik. Esim terapiye gelmeyi kabul etmemesine rağmen bendeki değişiklik ikimizi de olumlu etkilemişti. Zaten psikolog sana sunu yap boyle dusun demiyor.kendini ve olayları kesfetmen ic yuzunu anlaman icin sorularla seni dusunmeye sevk ediyor.ama psikologlardan fayda gormeyen de cok. Bence iyi araştırıp gidilmeli.insallah sorununa cozum bulursun canim.

Teşekkür ederim arkadaşım ... Bu aralar psikolog işini erteleyip farklı şeylere yönelmeye karar verdim belki daha faydalı olur diye ...
Eşimle dans kursuna yazılcaz , yemek kursuna gidicem , evimin dekorasyonuyla uğraşıcam vs ... Hatta sevgili eşim 1 köpeğimiz ve 4 kedimiz olmasına rağmen bana en çok istediğim şeyi yani bir Golden'ı almayı bile teklif etti çokk mutluyum :16: Eşimle daha çok güzel anı biriktirmek istiyorum bu şekilde umarım işe yarar :55:

Bir insan esiyle mutluysa iyi anlasiyorsa her seyi cozer. Buyuklerden de hep duydygum bu kendimde ve cevremde de ayni sekilde.sanirin esinizle iletisiminiz paylaşımınız guzel.oyleyse sansli sayin kendinizi.umarim sorunlar mutlu anilarin arasinda eriyip gitsin..

her psikolog aynı olmuyor bende bir kaç defa hamilelik dönemimde olsun evliliğinde sıkıntılarımızda olsun hep gittim tarafsız dinleyip yorum yapan tek kişi doktor oluyor çünkü.gittiğim doktor antalya da çok iyi odtüyü onu belgesiyle bitirmiş çok bilgili işine aşık bir bayan .eşim gereksiz olduğunu düşünüyordu zorla da olsa götürdüm faydası olduğunu görünce gitmeye başladık . artık aramızda daha çok konuşuyor daha anlayışlı oluyoruz . Uzman psikolog fulya kaya Tezel araştırabilirsin de internetten kesinlikle tavsıye ediyorum canım. Ada Psikoloji | Antalya Psikiyatri | Uzman Psikolog Antalya

psikoterapi seansları uzun ve sancılı bir dönemdir. beklentilerinizi en aza indirin. ilk bi kaç seansta 10 yıllık sorunlarınızı çözemez kimse. eğer sorunlarınızla kendiniz baş edemiyorsanız ve ruhsal-fiziksel sıkıntı yaşıyorsanız terapileri kesmeyin. sabırla devam edin. mutlaka sonuç alacaksınız. psikologla aranızda zamanla bir bağ oluşacak. ama maddi olarak külfetli geliyorsa ve kısa zamanda hemen sonuç bekliyorsanız şimdiden bitirin.

ayrıca herşeyi olduğu gibi bu düşüncelerinizi de psikoloğunuzla konuşun. o size çok aha iyi bir şekilde nasıl olacağını anlatacaktır.

her psikolog aynı olmuyor bende bir kaç defa hamilelik dönemimde olsun evliliğinde sıkıntılarımızda olsun hep gittim tarafsız dinleyip yorum yapan tek kişi doktor oluyor çünkü.gittiğim doktor antalya da çok iyi odtüyü onu belgesiyle bitirmiş çok bilgili işine aşık bir bayan .eşim gereksiz olduğunu düşünüyordu zorla da olsa götürdüm faydası olduğunu görünce gitmeye başladık . artık aramızda daha çok konuşuyor daha anlayışlı oluyoruz . Uzman psikolog fulya kaya Tezel araştırabilirsin de internetten kesinlikle tavsıye ediyorum canım. Ada Psikoloji | Antalya Psikiyatri | Uzman Psikolog Antalya

Keşke Antalyada olsaydım arkadaşım hiç vakit kaybetmeden arar giderdim tavsiyen için çok teşekkür ederim ..

psikoterapi seansları uzun ve sancılı bir dönemdir. beklentilerinizi en aza indirin. ilk bi kaç seansta 10 yıllık sorunlarınızı çözemez kimse. eğer sorunlarınızla kendiniz baş edemiyorsanız ve ruhsal-fiziksel sıkıntı yaşıyorsanız terapileri kesmeyin. sabırla devam edin. mutlaka sonuç alacaksınız. psikologla aranızda zamanla bir bağ oluşacak. ama maddi olarak külfetli geliyorsa ve kısa zamanda hemen sonuç bekliyorsanız şimdiden bitirin.

ayrıca herşeyi olduğu gibi bu düşüncelerinizi de psikoloğunuzla konuşun. o size çok aha iyi bir şekilde nasıl olacağını anlatacaktır.

Evet tedavi süreci sancı verici çünkü anlatırken aynı olayları yeniden yaşamak o duygulara geri dönmek unuttuğun şeyleri yeniden hatırlamak ..... zor ......

[ben 1 sene önce psikiyatriste gittim sanırım oda beni psikoloğa yönlendirmişti,sadece dinlemişti,ne yapmam gerektiği hakkında birşey demedi,yani ne bileyim ben ağlaya ağlaya anlattım o sadece dinledi,sonrada bir ilaç yazıp gönderdi.tabii bu dediğim yer devlet hastanesiydi,ilacıda almadım zaten,belki özel farklı olur diye 100 tl verip gittim ama yine sadece dinledi,ufakta olsa işime yarar birşey dese 2.kez gitmeye kararlıydım,değişen birşey olmadı.birdaha psikolog arayışım devam ederse dertlerimi teyibe çekip çekip sonrada dinliycem,belki kendi kendime akıl verebilirim.:1:

ha ne diyorduk boşa para verme.

Size ilacı psikologmu yazdı psikologların ilaç yazma yetkisi yoktur ilaçları sadece psikiyatri bölümünü bitirenler yazabilir.

Size ilacı psikologmu yazdı psikologların ilaç yazma yetkisi yoktur ilaçları sadece psikiyatri bölümünü bitirenler yazabilir.

bravo ne güzelde açığımı yakalamışsınız:46:

geçmiş zaman yanlış hatırlamış olabilirim,önce psikoloğa sonra psikiyatriste gitmiş olabilirim yada tam tersi,neyse birisi ilaç vermişti işte.ama burada asıl verilmek istenen mesaj kimin ilaç yazdığı değil bana göre hiçbir faydalarının olmamasıydı.belki bana iyi doktor denk gelmedi yada ben yarıda bıraktığım için bilemiyorum.

Son düzenleme:
bravo ne güzelde açığımı yakalamışsınız:46:

geçmiş zaman yanlış hatırlamış olabilirim,önce psikoloğa sonra psikiyatriste gitmiş olabilirim yada tam tersi,neyse birisi ilaç vermişti işte.ama burada asıl verilmek istenen mesaj kimin ilaç yazdığı değil bana göre hiçbir faydalarının olmamasıydı.belki bana iyi doktor denk gelmedi yada ben yarıda bıraktığım için bilemiyorum.

Yok canım açık yakalamak amaçlı sormadım,siz psikolog diyince merak ettim sadece hepsi bu:17::17:​siz ilacı yarıda bıraktıgınız için faydasını görmemiş olabilirsiniz bende kullandım faydasını gördüm.

walla ben psikoloğumdan çok memnunum, onu hemçok seviyor hem de sık sık anıyorum. beni yıllar içinde tekrar tekrar pörtleyen panik atak derdinden kurtardı..tabiiki beklentilerle de çok ilgili, psikologun eğitimi de, aranızdaki elektriğin de..zaten bana ilk seansta sormuştu bir terapistten beklentin nedir vs. diye..bnmki çok az konuşmuyordu, fikrini söylerdi ama şunu böyle yap demzdi daha çok dediğiniz gibi duygularımı düşüncelerimi fark ettirirdi, önce düşünce alışkanlığımı değiştirdi sonra geçmişe çocukluğa inip emdr çalışması yaptı..yani iyi bi psikolog bulup beklentilerinizi sorunlarınızı net bir şekilde konuşunca KESİNLİKLE etkili ve işe yarıyor... ama tabii oyle 1, 3 seansta değil...hepinize huzur ve kolaylık diliyorum

Back
X