Psikologa gidicem tecrübeleriniz nelerdir?

Birde doğru terapist olayına ben cok inanıyorum. Kimi ile enerjimiz tutmaz kimi ile tutar kiminin yöntemi sizi açmaz diğer yöntem açar. Bunu bulmak için arayışta olmak ve uyanık olmak lazım tedaviye gönüllü olmak lazım.
Evet tabii, anlaşamayınca kötü terapist olmuyor ama o enerji tutmuyor dediğin gibi. Ya da en basitinden ekoller uymuyor. Şimdi birini al psikanalize sok, 5 sene terapiye gelsin haftada 3 kere. Bu devirde kime uyar ki bu? Ben şema terapiyi çok seviyorum mesela çünkü kendime yaptığım şemalar bile doğru çıktı.

Ben minör depresyon süreci geçirdim bi süre. Kendim klinik psikologum, yani neyin ne olduğunu biliyorum ama ona rağmen yoğun intihar düşüncelerim hatta denemelerim olmuştu. Herkes kendi kendinin psikologu olsa ilk başta benim dünyanın en sağlıklı insanı olmam gerekir ama ben de destek aldım. Psikolojiyi yenilebilir bi şey zannediyorlar zaar. Kolu kırılsa doktordan doktora koşacak olanlar ruhu kırıldığında "geçer geçer" diyor sadece, üzücü
En yakın dostum kankam 7 yaşından beri tanıdıgım insanın baba tarafından terkedilme travması vardı ve 20lerin ortasına dek tedaviyi terapiyi reddetti ki kendisi uzman psikologtu. Ne zamanki terapi sürecine girdi kafası aydınlandı rahatladı işleri bile rayına oturdu ve evlendi. Terapi mevzusuna gez biraz geçer kafası ile bakmak bir afganistan cehalet seviyesi bence.

Evet tabii, anlaşamayınca kötü terapist olmuyor ama o enerji tutmuyor dediğin gibi. Ya da en basitinden ekoller uymuyor. Şimdi birini al psikanalize sok, 5 sene terapiye gelsin haftada 3 kere. Bu devirde kime uyar ki bu? Ben şema terapiyi çok seviyorum mesela çünkü kendime yaptığım şemalar bile doğru çıktı.
Kesinlikle. Ben psikologa baslarken iki farkli kişiye gittim ikiser seans, hangisiyle daha iyi anlasabilirim vs diye.
Ilkiyle devam etsem su ankinin yarisi kadar bile yol alamazdim.
İkincisiyle devam ediyoruz ve gerçekten çok somut ilerlemeler yaşıyoruz, hevesle gidiyorum resmen.

Böyle bir durumda psikolog yerine dişli bir avukatta şak diye bitirmek için uğraşsanız sanki bir tık daha iyi olur akabinde gidersiniz

Yıllardır aklımda psikoloğa gitmenin olduğu ama bir türlü gidemediğim için bu konuya yorum yapmak istedim. Gitme fikri ne zaman aklıma düşse ve cazip gelse, bir süre sonra kendimi sıkıntılarım biraz geçmiş gibi hissettiğimde “bak atlattın işte, demek ki gerek yokmuş” diyerek geri çektim. Ama bir sıkıntı bitip diğeri başladığında ve tavrınız aynı olmaya devam ettiği zaman anlıyorsunuz aslında kendi başınıza atlatamadığınızı. Ben de cesur davrandım ve çarşamba gününe randevu aldım. Bu sefer iptal etmeksizin gideceğim. Kendimde gerçekten değiştirmek istediğim ve tek başıma değiştiremediğim şeyler var. Eğer bir psikolog ile görüşmezsem, ben hep böyle olmaya devam edeceğim ve olan güzelim yıllarıma olacak. Sen de böyle düşün lütfen. Hiç değilse “yararı var, zararı yok” demeye çalış derim.

Faydasını görmediğini düşünürsen o zaman kendini geri çekersin. Ama daha hiç gitmemişken, ve sana belki çok güzel katkılar sağlayabilecekken neden denemeyesin ki?

Psikologa gitme diyenler gerçekten ruhu acimamis kendini düzeltmeye hala gücü olan insanlar ben gidiyorum ve gerçekten faydasını görüyorum ama gittiğiniz kişi sizin için doğru kişi olmalı iki seanstan sonra sizde uyanislar başlamıyorsa değiştirmelisiniz ben seviyorum psikologumu bana iyi geldiğini biliyorum enerjimiz tuttu bu bir süreç sizin için bir süre gidip deneyebilirsiniz

Hayatımda okuduğum en saçma öneri. Profesyonel destek kadar güzel bir şey yok konu sahibi. Arkadaşının “boşver takma zaten seni hak etmiyor “gibi anlamsız tesellileri seni iyileştirmez.
Terapiye giderek hem iş hem özel hayatını toparlamış iyileşmiş biri olarak diyorum aldığım en iyi karardı.
Ayrıca özel hayatın duyguların arkadaş akrabaya anlatılması taraftarı değilim.
İlaç kullanarak iyileştiğinize yemin edebilirim ama ispatlayamam...

Tavsiyem gitme.
Bunlar yaşama gereken süreçler,bütün hislerin normal.hepsi geçecek sadece biraz zamana ihtiyaç var...
Gitme dememin sebebi, farklı sebeplerden çok fazla gitmiş biri olarak tecrübemi pahlaştım.
Ama hafif bir antidepresan ile süreci daha rahat geçireyim dersen ilaç yazdırmak için git...
Konuşma için kendine en yakın bulduğun kişi ile konuşmak,terapistten daha etkili ve bedava...
Saçmalamışsınız ama siz 😁 mesela ben psikoloğumla 2. Seansımı bitirdim, olaylara bakış açımın değişmesi için faydası olduğunu düşünüyorum.
Daha öncede psikiyatriden destek almıştım. Doktor yada psikolog tedavinin nasıl ilerleyeceğini düzenler. Ayrıca her tecrübe kişiye özeldir, siz cabalamazsanız tabi ki faydasını görmezsiniz.

Bir süredir gidiyorum ilk ne zaman başladım anımsayamadım ama beş altı ay oldu herhalde . Gerçekten çok fayda gördüm. Olayları yorumlama biçimimde büyük destek oluyor. Hayatımda aynı döngülerde olduğumu fark ettim . O döngü içindeki duyguları alıp iyileştirmeye çalışıyorum. Herkese de tavsiye ederim

Çok uzun süredir psikolog desteği almam gerektiğini düşünen ama bir türlü harekete geçemeyen biriydim.

Sonra bir gün dedim ki kendim için bişey yapmam gerek !!!
Psikolog a gitmekle başliyim. Deneyeyim.

Sanırım 2 ay falan oldu başlayalı bana inanılmaz iyi geldi. Olaylara farklı şekilde bakmayı öğrendim.
Seanstan çıkınca inanılmaz bir ağırlık oluyor ama sonra hafiflediği hissediyorum.

Bence destek alın. Daha sağlıklı düşüneceğinizden eminim.

Tavsiyem gitme.
Bunlar yaşama gereken süreçler,bütün hislerin normal.hepsi geçecek sadece biraz zamana ihtiyaç var...
Gitme dememin sebebi, farklı sebeplerden çok fazla gitmiş biri olarak tecrübemi pahlaştım.
Ama hafif bir antidepresan ile süreci daha rahat geçireyim dersen ilaç yazdırmak için git...
Konuşma için kendine en yakın bulduğun kişi ile konuşmak,terapistten daha etkili ve bedava...
Yakın bulduğun kişi ile konuşmak mı 🙄ne berbat bir tavsiye bu yüzden bedava zaten hiçbir faydası yok çünkü

Psikolog ya da psikiyatr hangisini isterseniz terapi için gidin. Ama gitmeden önce terapistinizi çok iyi araştırın. 2 yıl boyunca terapi aldığım doktorumun günlerdir sosyal medyada ve haberlerde taciz, çalışana şiddet vb. gibi ifşalarını görüyorum. Ve asla ama asla beklemeyeceğim bir insandı kendisi...

Saçmalamışsınız ama siz 😁 mesela ben psikoloğumla 2. Seansımı bitirdim, olaylara bakış açımın değişmesi için faydası olduğunu düşünüyorum.
Daha öncede psikiyatriden destek almıştım. Doktor yada psikolog tedavinin nasıl ilerleyeceğini düzenler. Ayrıca her tecrübe kişiye özeldir, siz cabalamazsanız tabi ki faydasını görmezsiniz.
Valla tonlarca para harcamış biri olarak yorum yapmıştım.fikrim budur.

sen arkadaşlarını darlamaya devam et bence. İlaç bile kullanırım senin kafanda birine psikoloğun güzelliğini anlatarak vakit kaybetmem. 😉
Valla pskolognuza para vermeyin bak sizi ipliyomu.banada para verseniz bende size ezberlenmiş klişe cümleleri söylerim.aslında pskologunuzda darlanıyo ama para aldığı için ses etmio 😂 ilaç kullandığınız için iyisiniz,pskologun faydası yok(iyi gelir gibi olur başlarda psklg ama sonra bakmışsınız yine aynı şeyin içine saplanmışsınızdır) merak etmeyin pskologlara tonlarca para harcamış biriyim ,en iyisinden en kötüsüne kadar hepsine gittim...

Valla pskolognuza para vermeyin bak sizi ipliyomu.banada para verseniz bende size ezberlenmiş klişe cümleleri söylerim.aslında pskologunuzda darlanıyo ama para aldığı için ses etmio 😂 ilaç kullandığınız için iyisiniz,pskologun faydası yok(iyi gelir gibi olur başlarda psklg ama sonra bakmışsınız yine aynı şeyin içine saplanmışsınızdır) merak etmeyin pskologlara tonlarca para harcamış biriyim ,en iyisinden en kötüsüne kadar hepsine gittim...

Ben de psikologla ilaçsız işini özel hayatını özgüvenimi en önemlisi sağlığını toparlamış Mis gibi evlilik yapmış biri olarak diyorum dünyanın en güzel şeyi terapi.
Benimki klişe cümleler de kurmuyor. Hiç değiştirmedim psikoloğumu uzun zamandır çalışıyoruz.
Siz kötü psikoloğa denk gelmişsiniz diye hepsi kötü değil.

Back
X