Ya evet,aynen oyle .ben de cikmazda oldugunu hissettigim biri varsa anlatiyorum ve pek cok insan gitmek istiyor ama korkuyor bunu fark ettim.Bende gittim. Bunu anlatmaktan gocunmam. Hatta tam tersi etrafımda sorunları olan birini görsem cesaretlendirmek adına da anlatırım. Bazen hayat önümüze türlü türlü zorluklar çıkartır ve biz her zaman buna hazır değiliz. Keşke daha cok insan sessiz sedasız cekip duracagina açık olup psikoloğa gitse. Bence utanacak ve saklayacak bir durum yok.
Hayir aslinda o kadar da degil ama bir arkadasim panik atak gecirdigini anlatmisti onunla konusmustuk.Bir arkadasima da yasadigim zorluklari anlatmistim bu sekilde astigimi soylemistim.Alışkanlık olmuş sizde. Konu başlığından belli. Merhaba, ben psikoloğa gidiyorum kıvamındasınız.
Bu konuyu psikologla konuşun bakalım ne diyecek?
Ben de terapiye gittim defalarca. İlk zaman eşimden bile sakladım. Çocukluk hezeyanlarım yüzünden gidiyordum kimseye anlatamadım. Sonra eşime söyledim sonra en yakın arkadaşıma. Terapi devam ederken ben kendimi güçlendirirken gördüm ki saklamama hiç de gerek yokmuş. Ve daha da ikerleyen zamanda asla yapamam dediğim şeyi yaptım ve senin bana çocukluğumdaki davranışların yüzünden ben şimdi terapiye gidiyorum dedim. Bunları her söylediğimde kendimi daha da güçlü hissettim. Bence siz de yol aldıkça bu düşüncelerden kurtulacaksınız.Merhabalar.Ben major depresyon gecirdim.Sevdiklerimin ölümü ve oncesinde nisan bozmam ve sehir degisikligi derken bunalima girdim.Simdi iyiyim cok sukur ama psikolog benim hayatımın bir parcasi oldu.Bazen samimiyet kurdugum arkadaşlarımla otururken rahatlıkla ifade ediyorum yani konu oraya geliyor ben de öneri amaciyla açıklıyorum. Bir kac yerde soyledim gittigimi.Sonra "mutlu sen deli misin?Herkes sen degil,aciklama diye kizdim kendime.Yani ne bileyim ulu orta degil ama ortam oluşuyor,samimiywy kuruluyor,biri seninkine benzer derdini anlatıyor derken pek cok yerde anlattigimi fark ettim. yargilanma korkusu var içimde. Ne bileyim ne kadar samimi olsam da kimse dostum degil.Yanlis anlasilmaktan korktum
Anlatmamak daha iyi. Yarın sana karşı kullanırlarsa çok incinirsinMerhabalar.Ben major depresyon gecirdim.Sevdiklerimin ölümü ve oncesinde nisan bozmam ve sehir degisikligi derken bunalima girdim.Simdi iyiyim cok sukur ama psikolog benim hayatımın bir parcasi oldu.Bazen samimiyet kurdugum arkadaşlarımla otururken rahatlıkla ifade ediyorum yani konu oraya geliyor ben de öneri amaciyla açıklıyorum. Bir kac yerde soyledim gittigimi.Sonra "mutlu sen deli misin?Herkes sen degil,aciklama diye kizdim kendime.Yani ne bileyim ulu orta degil ama ortam oluşuyor,samimiywy kuruluyor,biri seninkine benzer derdini anlatıyor derken pek cok yerde anlattigimi fark ettim. yargilanma korkusu var içimde. Ne bileyim ne kadar samimi olsam da kimse dostum degil.Yanlis anlasilmaktan korktum
Yargilanmaktan korkuyorum ama yureklendirmek adina soyluyorumBen şunu anlamadım sırf psikolojik destek aldığınız için deli diye yargılanmaktan mı korkuyorsunuz yoksa psikologla konuştuklarınızı da anlattığınız için yargılanmaktan mı? Ben de psikolojik destek alıyorum ve bu tarz sıkıntılar çeken kişileri yüreklendirmek adına, bunda bir sıkıntı yok ben çok faydasını gördüm vs şeklinde bahsediyorum zaman zaman. Ama bazı insanlar senin neyin var ki, ne konuşuyorsunuz ki gibi özel sorular soruyor direkt, bundan çok çok rahatsız oluyorum gerçekten. Psikologla aramda geçen konuşmaları anlatmıyorum o kişinin de işine yarayabilecek genel bir şeyler değilse.
Acayip saçmalamış gerçektengecenlerde gercekten skntili bi arkadasima gidip bi uzmandan yardim alsan mi acaba(zamaninda ben de aldim diye de ekledim) dedim diye, günlerce küstü benimle ben deli miyim diyor? bunu diyen de yükseklisans yapmis biri düsün, yani bu toplumun sacma sapan önyargilari var, söylemesen de olur bosver.
Benim ailem de oyle malesefAcayip saçmalamış gerçekten
Ben de gittim üstelik annem sürekli deli muamelesi yapardı bana yıllar öncesinden beri yaptı çünkü normal değildim evet üstün zekalı disleksi aşırı duyarlı her olaydan etkilenen biriy(d)im
Ancak psikolog ve psikiyatr ayrı ayrı gittiğim ikisi de annemin narsist olduğunu tespit etti ona gore bunlara gitmek delilik halbuki narsist olan kendisi:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?