Psikologa gittim kızlar...

Bezdimcicegi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
594
447
103
Selamlar bayanlar. Sürekli geçmişe dönük kırgınlıklarım ve kronik korkularım dolayısıyla bir konu açmıştım sizlere. Allah razı olsun sizden çok büyük destek gördüm ve tavsiyeleriniz üzerine psikoloğa gittim. En kırıldığım noktaları paylaşmam gerektiğini söyledi. Paylaşayım paylaşmasına da kimseye oturup dert yanmak istemiyorum. Ketumumdur biraz çevrenden kimsenin de bunları bilmesini istemiyorum. Ne yapsam yine bilemedim.

Psikologla istedigini paylasabilirsin. Senin iznin disinda baskasiyla paylasmama seysi var onlarin. Sanirim baskasina ve kendine zarar vermedigin surece.

Bende kendimi yirtiyorum psikolog versinler diye bana ama yok.

Selamlar bayanlar. Sürekli geçmişe dönük kırgınlıklarım ve kronik korkularım dolayısıyla bir konu açmıştım sizlere. Allah razı olsun sizden çok büyük destek gördüm ve tavsiyeleriniz üzerine psikoloğa gittim. En kırıldığım noktaları paylaşmam gerektiğini söyledi. Paylaşayım paylaşmasına da kimseye oturup dert yanmak istemiyorum. Ketumumdur biraz çevrenden kimsenin de bunları bilmesini istemiyorum. Ne yapsam yine bilemedim.
Ruhun doktora ihtiyacım var diyor ,anlat ketum olmak zor iştir hem biraz gevşer kasılmaların geçer,rahatlarsın......Hatta burada yazdığın gibi dert yanmış olmayayım dersin esprilerle sohbet niteliği kazanır......Psikologlar çooook kibarlar ve iyi sır saklarlar,oğlumunki hariç:))))

Psikolog belli yasal konular dışında sizin bilgilerinizi kimseyle paylaşamaz, başta sizi bilgilendirmiş olması gerekiyordu ama. Birine zarar verme ya da kendinize zarar verme niyetiniz olmadıkça ya da mahkeme kararı falan gibi adli kurumlardan istenmedikçe bilgileriniz paylaşılmaz. İsterseniz siz konuşurken tuttuğu notları da okuyabilirsiniz, ben merak edenlere gösteriyorum. Ama henüz öyle eline alıp okuyan olmadı.

Psikoloğunuzla paylaşmaktan ziyade kırgınlıklarınızı sanırım çevrenizle paylaşma konusunda sıkıntı yaşıyorsunuz gibi geldi bana. Kendinizi ketumum diye etiketlemeyin, ufak ufak pratiklerle başlayın. Kendiniz gibi olmaktan ve insanlarla açık iletişim kurmaktan çekinmeyin. Onlar da sizlerle sıkıntılarını paylaşıyordur sonuçta bunu dert yanmak olarak görmeyin. Yeri geldiğinde sizin de sıkıntılarınızı paylaşmak hakkınızdır. Birşeyler daha bilinir ve görünür olduğunda yüzleşmeniz daha kolay olur.

Psikolog belli yasal konular dışında sizin bilgilerinizi kimseyle paylaşamaz, başta sizi bilgilendirmiş olması gerekiyordu ama. Birine zarar verme ya da kendinize zarar verme niyetiniz olmadıkça ya da mahkeme kararı falan gibi adli kurumlardan istenmedikçe bilgileriniz paylaşılmaz. İsterseniz siz konuşurken tuttuğu notları da okuyabilirsiniz, ben merak edenlere gösteriyorum. Ama henüz öyle eline alıp okuyan olmadı.
Notları görebileceğimi bilmiyordum, açıkçası bu bilgi beni daha rahat ettirdi, güvenebilme açısından.

Notları görebileceğimi bilmiyordum, açıkçası bu bilgi beni daha rahat ettirdi, güvenebilme açısından.

Not tutmanın amacı sizi daha iyi hatırlayabilmek, psikolog da olsa birçok danışanı hatırlamak imkansız, mükemmel hafızalarımız yok. :) Hepsi gösteriyor mu bilmiyorum ama siz ne söylerseniz onu not alıyorum ben onların da öyle yapıyor olması lazım. Dolayısıyla isterse bakabilir, sakıncası yok.

Paylaş tabi ki de boşuna para vermiyorsun

Ben de gitmek istiyorum. Ofkemi kontrol edemiyorum kirici oluyorum cogu zaman :( psikologa gidip bunu yenen var mi ki

Bende gitmek istiyorum.baktim seanslara 200 den basıyor :KK43:
Devlet hastanesindede psikolog mevcut ve kesleklerinde gayet iyiler hatta soyle soyleyeyim ucretli gitsem ben orda kendimi rahat hissrtmezdim surem gecti geçecek kontorlu telefinla konusur gibi bence sıkıntılariniz varsa devlet hastanesi psikologlarindanda yardim alabilirsiniz

Back
X