Psikoloji Bölümü

Bunu mühendislik için demiştim. Yurt dışına bu aralar giden gidene
Evet, anladım. Sanırım psikolojide çok yurtdışı avantajı da yok. Öneriniz aslında basit ama gerçekten böyle yapmak hiç aklıma gelmemişti şimdiye kadar. Ancak bir şirket teklif ederse gidebilirim diyordum ki bu da çok küçük bir olasılık.
 
Ekonometri tavsiye etmem
İktisat işletme gibi bi bölüm mezun olduktan sonra iş bulmanız zor olur en iyisi kendi bölümünüze devam edin çok iyi kazanan mühendisler var
 
Bir 10 yıl önce doğruydu, 2000 mezun verip 2000 ataniyorduk. Şu anda herkes pdrci. Klinikte yüksek yapmak pdrde daha zor çoğu devlet klinikte almıyor. Ozellerdr zaten çok pahalı. Sagalm maddi gelir yoksa sıkıntılı alan pdr/psikoloji
Artık herkes her meslekten. Haddinden fazla mezun vermeyen meslek yok gibi bir şey. Ama pdr en azından 1000 kadro aciyor. Psikologlar 80 - 100arası alınıyor devlete
 
İyi günler,ilk 20 binde yer alan birisi için psikoloji bölümünü tavsiye eder misiniz ?

Not: ODTÜ Sosyoloji de kılpayı tutabilir.
Merhaba ben de daha önce bir lisans mezunuyum ama sırf psikoloji okumak İçin bu sene sınava girdim ve şehrimde bir vakıf üniversitesi tercih edeceğim. Sizin ilginiz nedir ,kişiliğiniz yatkın mıdır , okumak İçin mi meslek edinmek için mi tercih edeceksiniz bilmiyorum tabi ama mutlaka bunları bir gözden geçirin , bir meslek değil bir hayat seçeceksiniz ve bu sizin geleceğiniz olacak . Her bölümün zorlukları var her bölümde binlerce işsiz var , tamamen sizin neyi ne kadar isteyip ne kadar zaman ve emek harcayacagınızla ilgili olacaktır gelecekteki iş durumu.. umarım hakkınızda hayırlısı olur .
 
Bence yurtdışında önü açık bir meslek seçmelisin özellikle yükselmeye açık bir alan bak. Ama şunu unutma ne okursan oku Türkiye nin sayılı en iyi üniversitelerinde oku bence gerisi yalan.
 
Back
X