psikoloji bozan kayınvalide ve kayınpeder

pusulamyok

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2014
181
156
303
arkadaşlar ben 3 yıllık evliyim eşimin ailesi anadolu şehirlerinden bir köyde yaşıyor . eşim ve ben öğretmeniz yaz tatillerim evliliğimden bu yana kabus oldu .ilk evlendiğimde tatilde eşimin ailesinin yanında az kalıcam diye anlaşmıştık nitekim öyle olmuştu ama 2. yaz tatilinde hamileydim ve kayınvalidemin eşimi gizli telefonlarla doldurmasıyla 1 ay kaldık. ben büyük şehirde rahat büyüdüm orası çok sıkıcıydı ve 2. haftadan sonra hep ağladım geceleri uyuyamadım ve o zamanlar 7 aylık hamileydim. eşim burda kalıcaz diye bana kesin şart koştu ve her gün iyi anlaştığım eşimle hep kavga ettik
eşim annesine aşırı düşkündür. sonra çalıştığımız doğu memleketine eylülde geldik ve kasım ayında doğumdan sonra eşimin anne-babası 40 günlüğüne vimize geldi ve çok zor günler geçirdim. kış v doğuda olmamız durumundan dolayı hep evin içinde yaşmak zor geldi kayınvalidem bana ''yazın annenlerde 10 gün bizde 1bucuk ay kalırsın'' ve ''artık senin çalışmanı istmiyorum oğlum eve gelsin ona da diyeceği'' gibi lafları beni çok kızdırdı ama sustum. evimizde kaldıkları sürecede sürekli eve konu komşuyu topladı kapı açılıp kapanıyor sürekli zil çalıyor bebeğim uyanıyor günde en az 6-7 kere misafir geliyordu. bu gelenlerde konu komşuyu kayınvalidemin eve davet etmesi . bizim akadaşlarımız kısa süreli gelip bebeği görüp gidiyorlardı ama kayınvalidemn ev sürekli komşu davet tmesine sinir olmuştum.
sonraki yaz olan oldu kızım 8 aylıktı. eşimin ailesinde köydde yaz tatilinde yine uzun kalıyorduk ki son noktayı koydular. bana çok iyi dvranırken bir akşam kayınvalidem ve kayınpederim annemi arıyor ve kayınpederim:'' snin kızın bebeeği kusurarak öldürmek istiyor böylece de oğlumdan ayrılacak. ondanbize iyi gelin olmaz .'' kayınvalidem ''bebeğe bakamıyor ben baksam topaç gibi yaparım. bize surat asıyor'' demişler . hakaret ve bu iftiralar benim orda çok kalmak istemeyişim ve onlara soğuk davranmam oldu. sonra eşim beni çalıştığımız doğu memleketine geri getirdi ama eşme aram bozuldu ilk 3 ay hep kavga ettik şimdi nadiren oluyor daha iyiyiz.

kusura bakmayın çok uzun oldu başka şeyler dahavar burdakeseyim. yani neticede araya mesfa koydum sadece bayramda kayınvalideyi aradım ve kpederede selam söyledim arayı soğuttum ama içim içimi yiyor çok kırıldım. çünkü onların yüzüme gülüp arkamdan iftira atmalarına çok kırıldım. sürekli aklıma geliiyor sinir oluyorum . benim anlayışlı hallerimi kullandılar. Allaha havale ettim. sizce ben bundan sonra nasıl tavır takınmalıyım ne deersiniz

almayra koptummmmmmmmmm:=)))))))))))) pusulamyok cidden anlaşılmıyor yazdıkların, keşke yazdıktan sonra okuyup düzenleseydin

Insallah Türkçe öğretmeni değilsinizdir.
Ben de Türkçe yazım kurallarına karşı çok takıntılıyımdır. Ama özellikle cep telefonundan girdiğim zaman bu kurallara özen göstermek zor oluyor. Genellikle de uzun yazılarda.

Burada dertli bir insan var. Oldukça bunalmış. Yardım edeceğinize hemen yermeye kalkıyorsunuz. Bence bu hoş bir davranış değil.

Konu sahibine gelince soğumakta ve soğuk davranmakta çok haklısınız.

eşim bana aslında hak veriyor ama tabi ailesinin bedduasını almamak için de iyi davranıyor onlara. eşim annesine sadece keşke kayınvalidemi aramasaydınız dedi ve aslında o da çok arada kaldı. ben biliyorumki annesi ve babası yanlış da yapsalar onları kötülemek yanlış oluyor bundan dolayı susmaya çalışıyorum eşim karşı . ama ağzımı açtığımda bu konuda hep tartışıyoruz. bu arada eltim ve kaynımda hastanede memurlar. onlarında evinde aylarca kalarak onlarıda boşanma aşamasına getirmişlerdi. eltim onlara çok mesafeleydi ama ben çok yakındım ve sıkıntı çıkarsalarda susuyordum ama yanımızda uzun süre kalmaları ve onlarda yazı geçirmemizi istemeleri kayınvalidemin dayatmasından çok bunaldım

Ben de Türkçe yazım kurallarına karşı çok takıntılıyımdır. Ama özellikle cep telefonundan girdiğim zaman bu kurallara özen göstermek zor oluyor. Genellikle de uzun yazılarda.

Burada dertli bir insan var. Oldukça bunalmış. Yardım edeceğinize hemen yermeye kalkıyorsunuz. Bence bu hoş bir davranış değil.

Konu sahibine gelince soğumakta ve soğuk davranmakta çok haklısınız.
Sorun imla hatası degil hanımefendi anlam bozukluğu.

Ben de suanda cepten yazıyorum Hatalı yazmak normal ama Anlamsız yazmak olmaz.

arkadaşlar kötü bişi demedik ki, elbette konuşma dilinde yazıyoruz ama sadece öneri verdim, kırdıysam özür dilerim

Sorun imla hatası degil hanımefendi anlam bozukluğu.

Ben de suanda cepten yazıyorum Hatalı yazmak normal ama Anlamsız yazmak olmaz.
Insan dertli olduğu zaman hemen yazıp anlatip rahatlamak istiyor. O yuzden anlam butunlugune bakmadan yazmasi bana normal geliyor. Haklı olabilirsiniz ama daha güzel bir dille de uyarabilirsiniz diye düşünüyorum.

eşim bana aslında hak veriyor ama tabi ailesinin bedduasını almamak için de iyi davranıyor onlara. eşim annesine sadece keşke kayınvalidemi aramasaydınız dedi ve aslında o da çok arada kaldı. ben biliyorumki annesi ve babası yanlış da yapsalar onları kötülemek yanlış oluyor bundan dolayı susmaya çalışıyorum eşim karşı . ama ağzımı açtığımda bu konuda hep tartışıyoruz. bu arada eltim ve kaynımda hastanede memurlar. onlarında evinde aylarca kalarak onlarıda boşanma aşamasına getirmişlerdi. eltim onlara çok mesafeleydi ama ben çok yakındım ve sıkıntı çıkarsalarda susuyordum ama yanımızda uzun süre kalmaları ve onlarda yazı geçirmemizi istemeleri kayınvalidemin dayatmasından çok bunaldım

bence artık yaz tatıllerınde gıtmeyın.gıtsenızde 10gun sızde 10gun onlarda.zaten nıye kabul ettınız onlarda fazla kalmayı anlamadım.onlarınkı ailede sızınkıler ya.yaptıklarıda cok ayıp ayrıca....soğuk olun bundan sonra....aslada fazla kalmayın

Mesafe koymuşsun madem böyle devam ettir.
Bunlar nasıl insanlarmış insan oğlunun huzurunu niye kaçırmaya çalışırki:KK51: tavrını bozma eltin gibi yap sende

eğitim şart işte.ne demek kusturarak öldürmeye calışıyor ya.mesafeli olmaya devam.ama eşinzle kavga edip yıpratmayın birbirinizi.güzelce konuşun.yazları tatil bölgelerine gidin.zaten doğuda görev yapıyormuşunuz bütün yılın yorgunluğunu stresle köyde geçiriyormuşunuz..eşiniz artık olanları görebiliyordur inşallah

Konu gayet anlaşılmış..Neyini anlamadınız ki..Hemen hemen her konuda bu imla kurallarıyla ilgili espri yapma yarışı içinde bazı insanlar nedense..Konu sahibinin derdi kendine yetmiş zaten..Düzgün bir şekilde şu noktayı anlamadım açıklayabilir misin konu sahibi deseniz çok mu zor!! Ama genelde burda yorum beğenisi toplamak,insanların derdine çare olmaktan öne geçmiş çok yazık!

Back
X