psikolojik bir durum bakarmisiniz?? bir yakınının sorunuuu

Ben ailenin başvurduğu yolu çok ama çok yanlış buldum. Zor bir çocuk olabilir ama daha on yedi yaşında. Bu noktaya durduk yere de gelinmemiştir. Bu sorunların içinde giyim kuşamın sayılması bile beni çok rahatsız etti. Ailesi kapalı diye o da onlara göre giyinmek zorunda değil. İşin içinde baskı da var. O yaştaki çocuk kendinden büyüklerden telefon almak da dahil hatalar yapabilir. Çocuğu korumanın yolları farklıdır. Aile çocuğu koruma niyetinde değil de adı çıkmasın derdinde gibi davranıyor sanki.
Doğru ve yanlış kavramlarını henüz iyi öğrenememiş bir çocuk olması,doğru yöntemlerle öğrenemeyeceği anlamına da gelmez neticede. Bunu öğretememiş olan da ailesi zaten. Onu kazanmak yerine iyice kaybediyorlar.
Çocuğa her istediğini alamayacağı izahıyla öğretilmemiş zaten. Bunu öğrenmediğinden ablasına ya da annesine saldırıyor. Ben aileyi büyük oranda hatalı buldum. O hassas yaştaki bir çocuğa böyle yaklaşılmaz. Doktora ikna için on farklı yol denenebilirdi. Bu çok yanlış.
Umarım bu işin sonu çok büyük pişmanlıklar olmaz. Umarım o çocuk kaçmaz, başka kötü alışkanlıklar edinmez, kendine zarar vermeye kalkmaz.. Umarım göz göre göre yitip gitmez..

Son düzenleme:
Merhaba kk

Size danisacagim şey benimle ilgili olmayan eşimin teyzesinin sorunu lütfen bilgisi olanlar yazarsa sevinirim..

Teyzenin 17 yaşında bir kızı var ergenlik çağında diyebiliriz. Bu kız ne istersem yapılmalı ne dersem olacak ben bagirirsam kimse karismicak, ben susarsam kimse konusmicak tarzında.. gecenin bir yarısı bile teyzemin terziyi açmasına bile mecbur bırakıyor. Yani çekilmez bi kiz. cok açık saçık giyiniyor ailesi de kapali ve haliyle laf söz oluyor. Kız kendinden 10 yas büyük birinden bile çekinmeden telefon numarasını alabiliyor.. bu günde kavga etmişler ablasıyla ablasına ağza alınmayacak sözler söylemiş. Annesi artık dayanamayıp suç duyurusunda bulundu. Kızı annesini tehtit etti siz görürsünüz günlerinden. Yarın annesi dilekçe verecek tedavi etmeleri icin. Ancak annesinin korkusu var acaba doktora rol ypip kandırır mi diyor? Yani kendini düzgün gösterir mi diyo? Sizce doktor anlar mı rol yaptığını? Yada yatırırlar mi dilekçe verdiği gibi çünkü annasi kafayı yemek üzere..
Cnm kız zaten normal :) sadece geçimsiz biri. Suç duyurusunda bulunduğu konu tam olarak ne? Hakaret ise onu nasıl ve neden psikolojik değerlendirmeye sokuyorlar ki? Orası çok net değil

Gerçekten öyle bir niyeti yok yani gordugumu söylüyorum. Annesine kufrediyor ve seni geldiğin yere (hastaneye) geri yatircam diyor. Şuan eve doğru yola çıktı polisler aracılığıyla çünkü kaçmıştı. Mesaj atmış geldiğim de hepinize bunların hesabını soracam yazmış

Gelsin sorun bakim ne yapacakmis? Tamam kadın hasta yaşlı belki ama abla da evdeymis. Tehditi de davaya ekleyebilirler artik

Suç duyurusu derken tedavi amaçlı ve kız kaçmıştı o yüzden. Gelince son bir uyarı yapcqklarmis olmazsa zorla tedavi edeceklermis

Oldu olacak bir gece de nezaret cezası verdirselermis. Belli ki kızın psikolojik sorunu var. Daha güzel yaklaşıp tedaviye ikna edebilirlerdi :/

Neler denediler yok kız hayır diyor güzellikle söylediler cidden teyzem aşırı sabirli ve iyimser yaklaştı ona

Back
X