• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik değil biyolojik bağımlılık

ayynill

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2010
1.137
1.884
333
İstanbul
Sigara bağımlılığından bahsediyorum. Psikolojik bağımlılık kısmı ile başa çıkabilirim. 15 yıldır içiyorum. Birkaç bırakma denemem oldu. Bıraktığım zaman İnanılmaz bir kabızlık sorunuyla karşılaştım. İlginç bir şekilde sigara içer içmez sorunum halloluyor. Benzer sorunu yaşayan var mı ne kadar sürüyor bu sorun acaba? Bir süre sonra geçiyor mu?

Işe o biyolojik şikayetler de psikolojik. 8 yıl filan içtim. Mentollü sigaranın kaldırılmasıyla tat alamadım bıraktım. 🥲 Bebek için tedavi de görecektim.

Sigarayi birakali 2 sene oldu, geçti bile. Hicbir sorun yaşamadim ama kabizlik için kuru kayisi onerildigini duymustum genel olarak.

E sigara sindirimi hızlandırır zaten. O yüzden bırakınca kilo alıyor insanlar. Kabızlık için bir sürü çare var. Bol bol lifli gıdalar tüketin, kefir için. Bir süre sonra vücudunuz alışır.

Sigara bırakma aşamasında kabızlık sorunu çekmeniz çok normal. Bir süre sonra şikayetleriniz bitecek merak etmeyin. 2 senedir içmiyorum ve hayatımda aldığım en doğru karar 🤗

Bişeycik olmaz sigarayı bırakmanız en büyük kâr. Kabızlık işini lifli gıdalar, prebiyotikler ve kuru meyvelerle halledersiniz. Herkes bu işi sigara içerek yapmıyor neticede.

Kabız ol ne olacak ki. Ben bi ara haftada bir tuvalete gidiyordum. Kafaya takmazsan çok rahatsız etmiyor. Bir süre sonra geçer

Sigara bağımlılığından bahsediyorum. Psikolojik bağımlılık kısmı ile başa çıkabilirim. 15 yıldır içiyorum. Birkaç bırakma denemem oldu. Bıraktığım zaman İnanılmaz bir kabızlık sorunuyla karşılaştım. İlginç bir şekilde sigara içer içmez sorunum halloluyor. Benzer sorunu yaşayan var mı ne kadar sürüyor bu sorun acaba? Bir süre sonra geçiyor mu?
20 yıl kullandım. Arada bir iki bırakma denemem oldu. Meğer henüz kesin kararlı değilmişim. Sonra hem de duygusal anlamda çok ama çok zor bir dönemde aniden tamamen bıraktım. 15 yılı geçti bırakalı. Şimdi komşular balkonda içseler içeri kaçıyorum. O kadar rahatsız edici. Kabızlık konusunda bende de aynı etkiyi yapardı. Sanırım bir çok insanda öyle ki çoğu insan wc de sigara içer bu yüzden. Ama bu bir çözüm ya da neden değil sigarayı bırakmamak için. Üstelik bende kronik barsak tembelliği de vardı. Sigarayı bırakınca sürekli yeşil biber ve kuru kayısı olsun kahvaltınızda. Ve üstüne bol su için. Aradaki aksamalarda da alışkanlık haline getirmeden kullanabileceğiniz malum bitki çayları var. En az sigara kadar etkililer bu konuda. Bıraktığıma en mutlu olduğum an yıllar sonra başka bir rahatsızlık nedeniyle sigarayı hemen bırak dedikleri andı. Bırakmaya bu kadar yaklaşmışken kendinize yapacağınız en büyük iyilik hiç bir bahaneye sığınmadan tamamen bırakmak olacaktır. Kolaylıklar dilerim 😊

Sigara bırakma aşamasında kabızlık sorunu çekmeniz çok normal. Bir süre sonra şikayetleriniz bitecek merak etmeyin. 2 senedir içmiyorum ve hayatımda aldığım en doğru karar 🤗
ay ne kadar güzel birakmissiniz yaa hic zorlanmadiniz mi icemeyeceksiniz diye ben depresyona gircem diye korkudan birakmaya teşebbüs edemiyorum

ay ne kadar güzel birakmissiniz yaa hic zorlanmadiniz mi icemeyeceksiniz diye ben depresyona gircem diye korkudan birakmaya teşebbüs edemiyorum
Tabi zorlandım kolay olduğunu iddia etmiyorum :) 15 sene boyunca fosur fosur içtiğin şeyi bırakmak gerçekten zor. Ayrıca ben sigara içmekten de çok zevk alan bir insandım. Ama artık öksürüklerim sıklaşmıştı, cildim dişlerim kötü görünmeye başlamıştı, üstüm başım leş gibi kokuyordu. Bunlardan çok rahatsız olmaya başlamıştım. Bir de benim motivasyonum görev yaptığım yerdeki sigara içen 40-50 yaş üstü çalışma arkadaşlarımdı. Sesleri kalın kalın, dişleri çirkin, ciltleri sapsarıydı. O yaşlara geldiğimde asla böyle görünmek istemiyorum dedim kendi kendime. Sonra da inat edip bıraktım. Şimdi hiç aramıyorum. İlk aylar insan kendini yemeğe veriyor, gerginlik ve bir boşluk oluyor ama 1 seneyi devirdikten sonra artık aklınıza gelmediğini fark ediyorsunuz.

Back
X