Psikolojik Hastalık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bissunicole

Nirvana
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
12.789
41.096
598
Hanımlar iyi pazarlar.
Oldukça zor bir durumdayım yardımınıza ihtiyacım var.
Benim 30lu yaşlarda bir kardeşim var. Kendisi okumadı , çalışmakta istemiyor.
Bütün gün evde yatıyor. Farklı konulara girip konuyu kapattırmak istemiyorum ama bazı bilgileri zaruri yazacağım. Mehdi gelecek , kıyamet yaklaşıyor , çalışmak boş okumak boş gibi söylemleri mevcut.
Sosyal hayatı yok. Dili çok sivri. İletişim kurmayı asla bilmiyor. İnsanlar bu sebeple asla arkadaş olmuyor. Karşı cins durumu zaten yok.
Psikoloğ , psikiyatrilere gittik ama asla teşhis koyamadılar. Hasta olduğunu düşünüyorlar ama teşhis yok.
Evde anne ve babama eziyet ediyor.
Gece kapı duvar yumrukluyor , tuhaf sesler çıkarıyor.
Hatta anneme şiddet uygulamaya falan çalıştı...
Babam olmasa devamı gelir. Ama onlar artık genç değiller. Bir süre sonra güçleri yetmeyecek.
En son bu sabah annemle babamla oturduğu binayı yapan mühendisi bulup hakaretvari mesajlar atmış. Ve bu ilk değil. Çeşitli insanlara mesajlar atıyor bu tarz. Cahiller , eşşekler bilmem ne...
Bu oğlana tanı koydurup hastaneye , psikiyatriye yatması gerekiyor.
Ne yapabiliriz yardımcı olun lütfen.

Hanımlar iyi pazarlar.
Bütün gün evde yatıyor. Farklı konulara girip konuyu kapattırmak istemiyorum ama bazı bilgileri zaruri yazacağım. Mehdi gelecek , kıyamet yaklaşıyor , çalışmak boş okumak boş gibi söylemleri mevcut.
Sosyal hayatı yok. Dili çok sivri. İletişim kurmayı asla bilmiyor. İnsanlar bu sebeple asla arkadaş olmuyor. Karşı cins durumu zaten yok.
Psikoloğ , psikiyatrilere gittik ama asla teşhis koyamadılar. Hasta olduğunu düşünüyorlar ama teşhis yok.
Babam olmasa devamı gelir. Ama onlar artık genç değiller. Bir süre sonra güçleri yetmeyecek.
En son bu sabah annemle babamla oturduğu binayı yapan mühendisi bulup hakaretvari mesajlar atmış. Ve bu ilk değil. Çeşitli insanlara mesajlar atıyor bu tarz. Cahiller , eşşekler bilmem ne...
Doktora götürebilmeniz iyi bir şey aslında. Bu kafada birinin doktora gitmeyi kabul etmesi beni şaşırttı. Psikiyatra götürdüğünüzde biz bunun hastalığını bulamadık kusura bakmayın diyip geri mi yolladılar?

Doktora götürebilmeniz iyi bir şey aslında. Bu kafada birinin doktora gitmeyi kabul etmesi beni şaşırttı. Psikiyatra götürdüğünüzde biz bunun hastalığını bulamadık kusura bakmayın diyip geri mi yolladılar?
Zorla götürdük. Doktora hakaret etti en son.
Hayır , öyle demediler ama hastalığı şu ya da bu demediler. Öz benliği zayıf, çekeceksiniz dediler resmen. :(

Bulundugunuz ilde ruh ve sinir hastaliklari hastanesi varsa genel hastaneler yerine oraya gidebilirsiniz. Yazdiklariniz sizofrenik bozuklugu cagristiriyor. Allah korusun annenize babaniza zarar verebilir uyurken vs.
Haklısınız ben de ondan korkuyorum. Hemen araştıracağım teşekkürler.

Zorla götürdük. Doktora hakaret etti en son.
Hayır , öyle demediler ama hastalığı şu ya da bu demediler. Öz benliği zayıf, çekeceksiniz dediler resmen. :KK43:
Bu ne saçmalık yahu? Adam en basitinden şiddete meyilli. İlaç, terapi hiçbir şey yapmadılar yani. Doktorun uğraşası gelmemiş açık ve net söyleyim. Şiddete meyilli olduğu için mahkemeye başvurup hastaneye yatış kararı aldırabilirsiniz. O zaman istese de istemese de yatmak zorunda kalır.

Bu ne saçmalık yahu? Adam en basitinden şiddete meyilli. İlaç, terapi hiçbir şey yapmadılar yani. Doktorun uğraşası gelmemiş açık ve net söyleyim. Şiddete meyilli olduğu için mahkemeye başvurup hastaneye yatış kararı aldırabilirsiniz. O zaman istese de istemese de yatmak zorunda kalır.
Haklısınız. İnanın yıllardır çare arıyoruz.
Teşhis arıyoruz ama yok yok yok.

En son götürdüğümüz doktor öz benliği zayıf dedi. O kadar.
O kadar tezat ki yukarda sakıncalı bahsettiğiniz konuları düşünen insan annesine babasına hürmet eder sever korur kollar iyiligi artırır.gorustugu bir çevre varmi etkilendiği.
Dunya yi bırakıp o zaman diğer tarafa yönelmesi lazim ki.tam tersi olmus.
Biz doktor degiliz teşhis koyamayiz ne dememiz dogru.olur bilmeyiz sizin alıp goturmeniz lazim tekrar tekrar.Allah kolaylık versin

O kadar tezat ki yukarda sakıncalı bahsettiğiniz konuları düşünen insan annesine babasına hürmet eder sever korur kollar iyiligi artırır.gorustugu bir çevre varmi etkilendiği.
Dunya yi bırakıp o zaman diğer tarafa yönelmesi lazim ki.tam tersi olmus.
Biz doktor degiliz teşhis koyamayiz ne dememiz dogru.olur bilmeyiz sizin alıp goturmeniz lazim tekrar tekrar.Allah kolaylık versin
Sosyal çevresi yok.
Babam peşine düştü var mı bir çevre diye ama bulamadı.
Bir dönem dünyayı tamamen bıraktı, dine yöneldi. Şimdi hiç alakası yok dinle.
Ruh sağlığı merkeziyle önce gidip kendim görüşeceğim. Çünkü kendisi gitmeyi reddedecek.
Allah razı olsun çok teşekkürler.

Hanımlar iyi pazarlar.
El üstünde mi büyüdü? Erkek olduğu için size ayrımcılık yapıldı mı? Bu tarz olaylar böyle ailelerde çıkıyor genelde ondan soruyorum. Çözümüm yok malesef

El üstünde mi büyüdü? Erkek olduğu için size ayrımcılık yapıldı mı? Bu tarz olaylar böyle ailelerde çıkıyor genelde ondan soruyorum. Çözümüm yok malesef
Evet , aynı o şekilde büyütüldü.
Ona sunulan imkanlar çok az kişiye sunulmuştur.
Annem çok ayrimcilik yaptı ozellikle.

Çekeceksiniz diyen doktor mu olur ya? Herşeyin bir ilacı var.bemce doktor uğraşmak istememiş hakaret edince
Doktorlar teşhis koyamayinca çekeceksiniz diyor hep 😂 biz millet olarak en okumusumuz bile "bilmiyorum ben yapamadım" lafını bilmeyiz ki zaten öyle bir kibir. Eşim de yıllarca diz agrisindan gittiği 3_4 doktor bişey yok benimki de ağrıyor çekeceksin diyordu. Teşhis edemedim değil yani. 😒

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X