Psikolojik nefes darlığı?

Bende de oluyor bazen,bir kaç hafta sürüyor sonra ben farketmeden geçmiş oluyor...Hatta çok nefes almaya çalışmak fazla oksijen aldirdigindan göz kararması uyuşma da olabiliyor arada...
Stresli dönemlerin arkasından olduğunu farkettim.Ben de rahat olmaya,hiç bir şeyi takmamaya,mükemmeliyetçi olmamaya çalışıyorum.Daha iyiyim,oluyorsa da farketmiyorum artık.
Nefesine odaklanma,kendini dinleme.Birseyletle ugrasinca farketmiyorsun.

aynı problem bende de var. özellikle geceleri yatağa yattığımda başlıyor. nefesime odaklandığım zamanlarda yani. camı pencereyi de açsam derin derin oksijen almaya da çalışsam yok alamıyorum nefes, oksijen bitmiş gibi. o an bana oksijen maskesi taksalar yine de nefes alamam o kadar söyleyeyim. aşırı olmuyor bende bu haftada 1 falandır, ama olunca da uyutmuyor etmiyor. 2-3 senedir var nasıl geçer bilmiyorum :KK43:

Bende de oluyor bazen,bir kaç hafta sürüyor sonra ben farketmeden geçmiş oluyor...Hatta çok nefes almaya çalışmak fazla oksijen aldirdigindan göz kararması uyuşma da olabiliyor arada...
Stresli dönemlerin arkasından olduğunu farkettim.Ben de rahat olmaya,hiç bir şeyi takmamaya,mükemmeliyetçi olmamaya çalışıyorum.Daha iyiyim,oluyorsa da farketmiyorum artık.
bende de mükemmelliyetçilik var, zaten hayatımdaki bütün problemlerinin temeli bu.

Burnum büyük, ağızdan da burundan da fark etmiyor ve sadece nefesime odaklanabileceğim zamanlarda yani kendi kendime kaldığımda ortaya çıkıyor, uykumdan hiç uyandırmadı sadece uyanıp düşündüğümde başlıyor

O zaman psikolojik olması daha makul peki sadece bu veri üzerinden mi anksiyet bozukluğu dendi .

Merhaba kızlar,

Bu sefer de bir sağlık sorunu ile karşınızdayım :KK43:
Yaklaşık 3 aydır nefes darlığı sorunu yaşıyorum. Aldığım hava bana yetmiyormuş gibi oluyor, derin derin nefes alasım geliyor, öyle iğrenç bir durum. Kalbime ciğerlerime bakıldı bir şey çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Anksiyete bozukluğu dedi ve 59mg selectra reçete etti. Hayatımda stres kaynakları var ama çok büyük sorunlarım da yoktu :KK43: İlacı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bu sürede nefes darlığından korkma psikolojimden kurtuldum ancak nefesim normale dönmedi. Bazı günler tamamen geçmiş gibi oluyor bazen yine başlıyor. Bu tip bir rahatsızlık yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi? :KK43: nasıl geçti? :KK43:
Gerekli kan tahlililleri yapildimi?bi takim vitamin eksikligi yada kansizlikta bu dediklerinizi yapiyo.yada bi yerinizde enfeksiyon iltihap varsa

Hayatinizdaki stres faktörleri en aza indirmeniz lazim mümkün oldugu kadar. Hosunuza giden,sizi mutlu eden seylere yönelin. Inancli iseniz bolca dua edin. Degilseniz yoga veya meditasyon gibi eksersizlere yönelin. Panik attaklarim vardi eskiden. O nefes darligini iyi hatirlarim. Siz hayatinizi degistirmek zorundasiniz. Iöaclar maksimum ayakta kalmanizi saglar

6 7 yaşlarında komşunuzun evi yandı. Korkudan o günden sonra nefes darlığı başladı. Aynen anlatdığınız gibi. Yanımda konusu açıldığında bile nefesim daralıyordu. 10 küsür sene sonra çok kötü olay oldu. Psikolojim tamamen bozuldu. O sene hiç olmadığı kadar keskinleşti sorunum. Psikolojik olduğunu bildiğim için doktorada gimedim. 1 seneden fazla çok zorlandım. Sonra çok şükür hayat normale dönünce rahatlama geldi. Şimdi hiç olmamış gibi geliyor.
Umarım sizinde hayatınızda güzel şeyler olur, unutturur sorunu

Demir eksikliği de nefes darlığı yapar. Ben kesin astım oldum herhalde demiştim. Tüm kontroller yapıldı ciğer, kalp vs. Çarpıntım, iştahsızlığım da vardı. Anksiyete dediler ama onlar da emin değillerdi :) Demir değerim normal fakat depolarım boşmuş, Demir ilacına başladıktan yirmi gün sonra şikayetim kesildi. O aldığın nefesin yetmeme hissini iyi bilirim. Geçmiş olsun.

Ayni sorundan bende de var.Psikiyatr bana paxera verdi.Yaklasik 6 ay kullandim.3 ay da birakma süreciydi toplamda 9 ay kullandim.Benim sorunlarim stresim fazlaydi o dönem.Kullandigim süre boyunca faydasini gördüm.Biraktiktan yaklasik 1 yil sonra yine ayni seyler olmaya basladi.Özellikle stres yaptiğim zamanlar.Böyle oksijen yokmus gibi yetmiyormus gibi.İç çekerek nefes aliyordum falan.Derin nefes alamiyordum yine.Sonra doktora gittim yine.Dedim ayni seyler tekrar olmaya basladi.O ilac bana iyi gelmisti yine kullanmak istiyorum dedim.Yazmadi bana ilac.Dedikleri şeyi aynen yaziyorum.
Doktor: Düzenli egzersiz yapiyor musun?
Ben:Hayir
Doktor:Çay kahve çok tüketiyor musun
Ben:Evet
Doktor: Peki düzenli besleniyor musun?Her sabah kahvalti yapiyor musun?
Ben :Hayir
Doktor:Gece geç saatlere kadar oturuyor musun?
Ben:Evet
Doktor:Sigara alkol aliyor musun?
Ben:Bazen
Doktor:Önce hayat tarzini düzenle,kendine iyi bak ondan sonra yine ayni şeyler olursa gel.Yok sana ilaç falan. Her sıkıştığında ilaç alamazsin.
Herseyi düzeltemedim ama kendime ne kadar iyi bakarsam,egzersizi,beslenmesi vs. daha iyi olduğumu fark ettim.1 bucuk yildir hic ilac kullanmiyorum.İyiyim şu an.Ama çok stresli oldugum dönemlerde ortaya cikiyor yine.Onun caresini bulamadim.Stressiz yasam heralde ama o da çok zor.

Selam,

İlaç kullanırken nefes darlığın geçiyor muydu? Benim selectra kullanmama rağmen geçmiyor acaba ilaç mı yanlış :/
Ara ara çıkıp kaybolsa ben şükrederim. Umarım ben de o noktaya gelebilirim :(

Bende de var hiç ilaç kullanmıyorum psikolojik olduğunu bildiğim için hiç üzerinde durmuyorum nasılsa geçecek diyorum,geçiyor :) mevzu takılmamak önemsememek bence ☺️

Hayatinizdaki stres faktörleri en aza indirmeniz lazim mümkün oldugu kadar. Hosunuza giden,sizi mutlu eden seylere yönelin. Inancli iseniz bolca dua edin. Degilseniz yoga veya meditasyon gibi eksersizlere yönelin. Panik attaklarim vardi eskiden. O nefes darligini iyi hatirlarim. Siz hayatinizi degistirmek zorundasiniz. Iöaclar maksimum ayakta kalmanizi saglar

Nasıl çözdünüz nefes darlığı hissini?

Aynen öyle başa şeylerle uğraşınca fark edilmiyor

Demir eksikliği de nefes darlığı yapar. Ben kesin astım oldum herhalde demiştim. Tüm kontroller yapıldı ciğer, kalp vs. Çarpıntım, iştahsızlığım da vardı. Anksiyete dediler ama onlar da emin değillerdi :) Demir değerim normal fakat depolarım boşmuş, Demir ilacına başladıktan yirmi gün sonra şikayetim kesildi. O aldığın nefesin yetmeme hissini iyi bilirim. Geçmiş olsun.

Kan tahlili yaptırdım demir değerlerim düzgündü ama depo değerine baktırdım mı bilmiyorum. Ferritin olmuyor dimi o?

Gerekli kan tahlililleri yapildimi?bi takim vitamin eksikligi yada kansizlikta bu dediklerinizi yapiyo.yada bi yerinizde enfeksiyon iltihap varsa

B ve d vitaminlerim çok düşüktü takviye kullanıyorum :) ama gözle görülür düzelme olmadı

Selam,

İlaç kullanırken nefes darlığın geçiyor muydu? Benim selectra kullanmama rağmen geçmiyor acaba ilaç mı yanlış :/
Ara ara çıkıp kaybolsa ben şükrederim. Umarım ben de o noktaya gelebilirim :KK43:
Bana da ilk selectra vermisti baska doktor ama 1 hafta falan kullandim.Çünkü inanilmaz kilo verdim istahim kapandi Onun üzerine değistirdim.Bu ilaci kullanirken de hiç olmuyordu.Sen de o noktaya gelirsin insallah.Ben de bir dönem öyleydim.

Annem ölünce bendede oldu ve ilaç kullanmadım ara ara yine gerilirsem stres olursam oluyor.
*Öncelikle nefes aldığınız için ölmeyeceğinizi içinizden söyleyip bunu kendinizi telkin edin,sonuçta ağızdanda burundanda hava giriyor ve çıkıyor.
*Daha sonra esneyin (yazarken bile esneme tuttu),esnemek derin nefes almanızı ve rahatlamanızı sağlar.
*Uygun bir yerde iseniz uzanın,oda rahatlayıp nefes almanızı sağlar.
*Çok hızlı nefes alıp vermeyin sakin olun,nefes açlığının sebebi zaten zorla nefes almaya çalışıp diyafram ve ciğerlerdeki otomatik düzeni bozmaktan olur.
*nefes egzersizleri yapın,beşe kadar alt karnınıza doğru nefes alın,beşe kadar içinizden sayıp nefesi tutun,beşe kadar sayarak yavaşça nefesinizi verin.Ara ara bunu iki iç turluk çalışıp sakinler ve rahatlarsınız.
*Çok acil panik olursanız ve korktuysanız kağıt keseye nefes alıp verin yanlış bir benzetme olabilir ama(tinerciler gibi).
Nefes açlığı oksijenin fazlalaşıp,karbondioksitin azalmasından olduğu için kağıt kese acil durumlarda iyidir.
Ben çok ağır ve kronik evresini yaşadığım halde ilaçsız bu tekniklerle düzelttim.
Ara ara tutsada çok kolaylıkla atlatıyorum artık,bundan dolayı ölmeyeceğinizi bilmek yarı yarıya hafifletiyor atağı ve geçiyor.
Tv,internet,komik videolar gibi dikkatinizi dağıtacak şeylerle uğraşın o süreçte.
Çok geçmiş olsun

Nasıl çözdünüz nefes darlığı hissini?

Zamanla o hissiniz gececiktir. Nasil bir günde rahatsizlanmadiginiz gibi,bir günde maalesef gecmiyor. Eksersiz olarak yürüs yapin acik havada ve burnunuzdan nefes alip,agzdan verin. Gecmis olsun. En yakin zamanda atlatirsiniz insallah

Merhaba kızlar,

Bu sefer de bir sağlık sorunu ile karşınızdayım :KK43:
Yaklaşık 3 aydır nefes darlığı sorunu yaşıyorum. Aldığım hava bana yetmiyormuş gibi oluyor, derin derin nefes alasım geliyor, öyle iğrenç bir durum. Kalbime ciğerlerime bakıldı bir şey çıkmayınca psikiyatriye yönlendirdiler. Anksiyete bozukluğu dedi ve 59mg selectra reçete etti. Hayatımda stres kaynakları var ama çok büyük sorunlarım da yoktu :KK43: İlacı yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Bu sürede nefes darlığından korkma psikolojimden kurtuldum ancak nefesim normale dönmedi. Bazı günler tamamen geçmiş gibi oluyor bazen yine başlıyor. Bu tip bir rahatsızlık yaşayan varsa bana yardımcı olabilir mi? :KK43: nasıl geçti? :KK43:
Bana da aynısı oldu nefes alamıyorum diye acile gittim ölçüm yaptılar %100 nefes alıyorsun dediler. Ertesi gün göğüs hastalıklarına gittim röntgenler tahliller kbbye gittim kalbime baktılar. Yok bir sorun yok. En sonunda biri anladı panik atak geçirmişim :63: geceleri uyuyamıyordum uykumda ölmekten korkuyordum:oha:

Kullandığım ilaç yüzünden midem mahvolmuş. Ben onun üzerine panik ayak geçirdim. İlacı bıraktım. Kafamda kurmayı düşünmeyi bıraktım. Etkisi bir ay sürdü sonra geçti. İlaç da kullanmadım :KK51:

Yani çözümü şu anki ruh halinden uzaklaşman. olumsuz şeyler düşünme

Back
X