Psikolojik rahatsızlğım

Tabi hastaliklar karsilastirilmaz ama ben panik atak hastasiydim, olur olmaz krizler, bas dönmesiyle sokak ortasi kafami kaldiramayacak hale gelmeler, panik atak iste belirleti az cok bilen vardir
Ilac tedavisine baslandi ama bu sefer de sinavlari umursamaz oldum ki ilaclar öyle basit ilaclar degil
Ben kafama göre aniden biraktim tabi birakilmamaliydim dozu düsürülerek birakilmaliymi, ilk üc gün cok ama cok kötü gecti aniden biraktigim icin
Sonra da savastim, yenilmeyecegim, dedim, hirs yaptim
Meydan okudum ynai hayata, cünkü özgürlügüme cok düskünüm haplar bile baski altina aliyor
Nasil yani diyordum buna mecburmuyum, ben karakter olarak birseye mecbur kalmayi sevmem
Sonrasi iste küllerinden dogma süreci
Dibe cöküsün bir de yükselisi vardir
Kendi cabalarimla kendimi tedavi ettim, tabi panik atakta böyleydi bu doger rahatsizliklari bilemem, yardimsiz olmaz belki
Ama benim hiyakeym bu, belki umut olur diye yazdim
Savasacak gücü bul kendinde, sen vucudunun ve beyninin efendisisin
herseyi kontrol edecek, düzeltecek gücün var, ortaya cikarmalisin sadece

Merhaba, kriz geldiginde benim gibi mi hissediyorsunuz?

Bana bir kac gundur birseyler oluyor. Icim buz gibi oluyor, uyusma mi desem urperme mi desem garip bir his karnimdan baslayip bacaklarima ve kollarima yayiliyor. Ve kalbim birden inanilmaz sekilde carpiyor. Belki de 200 u buluyordur o sirada dakikada kalp atisim.Bayilacak gibi oluyorum. 🤦🏻‍♀️ Korku basiyor caresiz hissediyorum..

Aslinda normal bir insandim ama babam vefat ettikten sonra (2011) psikolojik olarak cok etkilendim.Uykudan sicrayarak uyandim hep. Herseyin en kotusunu dusunmeye basladim.
Ama Ilk kez 2015 te bu sekilde kalp carpintisi oldu. Ondan sonra ara ara senede 1 ya da 2 kez oldu. Oyuzden cok uzerine dusmedim. Sadece herseyin en kotusunu dusundugum icin psikiyatriste gittim ilac verdi kendimi iyi hissedince biraktim. ( biliyorum hata) Ama son 3-4 gecedir her gece fena oluyorum. Sanirim bende de panik atak var. Ilac kullanmak istemiyorum :KK43:

Gectigimiz gunlerde firtina varken ucaktaydim cok sallandi ve cok zor bir inis yaptik cok korktum. Sanirim bu tetikledi.. :(

Merhaba, kriz geldiginde benim gibi mi hissediyorsunuz?

Bana bir kac gundur birseyler oluyor. Icim buz gibi oluyor, uyusma mi desem urperme mi desem garip bir his karnimdan baslayip bacaklarima ve kollarima yayiliyor. Ve kalbim birden inanilmaz sekilde carpiyor. Belki de 200 u buluyordur o sirada dakikada kalp atisim.Bayilacak gibi oluyorum. 🤦🏻‍♀️ Korku basiyor caresiz hissediyorum..

Aslinda normal bir insandim ama babam vefat ettikten sonra (2011) psikolojik olarak cok etkilendim.Uykudan sicrayarak uyandim hep. Herseyin en kotusunu dusunmeye basladim.
Ama Ilk kez 2015 te bu sekilde kalp carpintisi oldu. Ondan sonra ara ara senede 1 ya da 2 kez oldu. Oyuzden cok uzerine dusmedim. Sadece herseyin en kotusunu dusundugum icin psikiyatriste gittim ilac verdi kendimi iyi hissedince biraktim. ( biliyorum hata) Ama son 3-4 gecedir her gece fena oluyorum. Sanirim bende de panik atak var. Ilac kullanmak istemiyorum :KK43:

Gectigimiz gunlerde firtina varken ucaktaydim cok sallandi ve cok zor bir inis yaptik cok korktum. Sanirim bu tetikledi.. :KK43:

Doktorun koydugu teshis neydi, panik ataga benziyor tabi ben teshis koyamam ama bendeki ataklari tarif edebilirim
ayni uyusmalar, bas dönmesi, kalp carpintisi, hizli nefes alip verme, dünya ayaklarinin altindan kayiyor hissi falan filan
Tabi duygusal olarak etkilendiginiz anlarda ortaya cikabiliyor ama panik yapmayin, normal bir durum. Insan basa cikabiliyor.
Bende de böyle cok kötü oldugum dönemlerde geri geliyor ama gidiyor.
Ilac kullanmiyorum. Kullanilmaya deger bir durum yok
Maneviyatimi yüksek tutmaya calisiyorum, motive ediyorum kendimi cogu zaman
Kendimi salarsam zaten sonu kötü, kendimi ve dünyayi sevmeye calisiyorum
Iyi ve kötü zamanlar olacak bu hayatta ama hayta devam ediyor bir yandan biz üzülsek de üzülmesek de...

Doktorun koydugu teshis neydi, panik ataga benziyor tabi ben teshis koyamam ama bendeki ataklari tarif edebilirim
ayni uyusmalar, bas dönmesi, kalp carpintisi, hizli nefes alip verme, dünya ayaklarinin altindan kayiyor hissi falan filan
Tabi duygusal olarak etkilendiginiz anlarda ortaya cikabiliyor ama panik yapmayin, normal bir durum. Insan basa cikabiliyor.
Bende de böyle cok kötü oldugum dönemlerde geri geliyor ama gidiyor.
Ilac kullanmiyorum. Kullanilmaya deger bir durum yok
Maneviyatimi yüksek tutmaya calisiyorum, motive ediyorum kendimi cogu zaman
Kendimi salarsam zaten sonu kötü, kendimi ve dünyayi sevmeye calisiyorum
Iyi ve kötü zamanlar olacak bu hayatta ama hayta devam ediyor bir yandan biz üzülsek de üzülmesek de...

Doktorla saglikli iletisim kuramadik 😂 Teshisi degil soylemek, kendimi anlatmama izin bile vermemisti kadin. Ilcedeki tek psikiyatrist zor randevu almistim. Sonra da yurt disina ciktim kaldi oyle bir daha ustune dusmedim. Suan boyle olunca gitsem mi diye dusundum ama sonra ilac kullanmak istemedigime karar verdim. Cunku psikiyatrik ilaclari kullanirken alinan diger ilaclar bile tehlike arz edebiliyor.. Etkilesime vs girebiliyor. Basim agrisa agri kesici icemiyorum. Bir de o ilaclara bagimli olmak istemiyorum.

Sizinle sikayetlerimiz uyusuyor.. Benimkisi de %99 panik atak.. Cunku hem acile hem ertesi gun kardiyolojiye gittim holter falan taktilar 24 saat durdu birsey cikmadi cok sukur. Bugece kendimi biraz iyi hissediyorum. Insallah yine gelmez o korkunc carpintilar :KK17: Surekli kendimi telkin ediyorum .. Umarim ben de sizin gibi basarili olabilirim. Cevabiniz icin tesekkurler..

Doktorla saglikli iletisim kuramadik 😂 Teshisi degil soylemek, kendimi anlatmama izin bile vermemisti kadin. Ilcedeki tek psikiyatrist zor randevu almistim. Sonra da yurt disina ciktim kaldi oyle bir daha ustune dusmedim. Suan boyle olunca gitsem mi diye dusundum ama sonra ilac kullanmak istemedigime karar verdim. Cunku psikiyatrik ilaclari kullanirken alinan diger ilaclar bile tehlike arz edebiliyor.. Etkilesime vs girebiliyor. Basim agrisa agri kesici icemiyorum. Bir de o ilaclara bagimli olmak istemiyorum.

Sizinle sikayetlerimiz uyusuyor.. Benimkisi de %99 panik atak.. Cunku hem acile hem ertesi gun kardiyolojiye gittim holter falan taktilar 24 saat durdu birsey cikmadi cok sukur. Bugece kendimi biraz iyi hissediyorum. Insallah yine gelmez o korkunc carpintilar :KK17: Surekli kendimi telkin ediyorum .. Umarim ben de sizin gibi basarili olabilirim. Cevabiniz icin tesekkurler..

Doktora kontrol icin gittigimde bende de birsey cikmiyordu, kalbim deli gibi atiyordu her seferinde birsey yok diyorlardi öncesinde. Üzüntü bazen böyle vuruyor bünyeye, herkes bir olmuyor kimisinde panik atak oluyor yasananlarin sonucunda.
üzüntünü yaa icinde tutma ama kendini de koyverme
Hayat bu inisler cikislar olacak unutma
Kendini sikma, yeri gelince agla ama dozunda birak, kendinle baris ve hastaliga kafa tut
O kim ki seni gücsüz birakacak, sen onu yenersin, inandiktan sonra basarirsin

Okb yaşayan ne çok insan var ALLAH şifa versin herkeze. Bende takıntılıyım doktor kontrolünde ilaç kullanıyorum psikologla beraber yürütmem gerekiyor aslında ama gitmiyorum malesef.
Hem ilaç hemde konuşma öneriyorlar genelde doktorlar. Üzülmeyin ama tedavinizi görürseniz hafifliyor nelere takıntı yaptığınızı bile unutuyorsunuz:)

Bilinçaltı temizleme deneseniz bu konuda profesyonel kişiler var bir araştırın altında yatan sebep bulunup anlaşılır ve o yöne calisilirsa fayda sağlanabilir belki diye düşündüm. Şifalar diliyorum

ne tarz düşünceleriniz var?benim kardeşimde ilaç kullanıyor.sürekli geçmişle kafayı bozduğu için doktor verdi ama pek faydasını görmüyorum ben.

İlacı bir anda bırakmanın doğru olduğunu düşünüyorum. Doktor gözetimi altında mı bıraktınız?

Oytun erbaş sadrce ıntohar dusuncesı olan hastalara antideptesan onerıyor.cok zararlıymıs.kalıcı beyın hasarı bırakıyormus.

Back
X