benim eşim manik depresif
Benim kuzenimde öyle..
Kilo almış mesela, soruyo nasılım almış mıyım diye evet almışsın deyince sinirleniyo..
Ama ilaç kullanmaya başladığını bilmiyorduk..
Şimdi bişey demiyo kimse durumu bildiklerinden, yakışmış kızıma kilo filan diyo annesi de.. Hatta Kader'de kilo alsın ona da yakışır diyo yengem ki bana bakıp kafaya daha fazla takmasın kızı diye..
Sende bence fazla ciddiye alma, durumlarını biliyorsun sonuçta..
kuzenin küçük yaşı. kvalide görümcemde yaş olarak büyük. bazen mantıklı konuşmaları oluyor. aniden değişiyorlar. çevresindekilerde etmen. örneğin k.validenin ablası gelince onun huyu değişiyor.
mesele k.valide bana "keşke annesiz gelin alsaydım" . "dur sen onu yapma kızım yapsın her iş elinden gelir onun...", "oğluma iyi bakmıyorsun hasta oluyor", "ben babana iyi bakım o nedenle bu kadar yaşadı, oğluma iyi bak"..
"beni sevmiyormusun, ablana daha çok şey hediye ettin" bunu işportacıdan aldığım 1 tllik küpe için söyledi ve ağladı...
ben nasıl ciddiye almıyacağım. işte bunu beceremiyorum...
Şaka gibi :)) delidir ne yapsa yeridir derler ya biraz öyle düşün hastalık bu Allah kimsenin başına vermesin, insan eşine zor katlanıyor ba<en onun ailesine katlanmak daha da ağır geliyordur insana ama idare et. Boşver gelsinler onların yanında oturup dert dinleyecegine sende işine bakarsın bunları takacak birsey yok rahat ol.
seni cok iyi anlıyorum hatta konuyu görünce sasırdım aynısı ben diye. benimde görümcem sizofreni ama su an iyi ilac kullanıyor hala. kayınvalidemde bi ara delirmis zayıflama ilacı yaptı diyorlar 1 yıl sonra kendıne gelmis. senın dedıgın gıbı cok iyiler ama sürekli uyuyorlardı ben yeni gelinken o kışı hic unutamam esim santiyeye gitti ve ben kayınvalidemlerde kaldım 1 ay cok senın dedıgın gibi anormal konusmaları hallerı yok ama ben bu hastalıkları ögrenince direk etkilenmisim. bide gurbette yalnız olup sadece onları tanıyınca benimde psiikolojim bozuldu. anksiyete bozuklugu olmusum 6 ay ilac kullandım buraları sevemedım. dahada eskisi gibi olamıyorum. sana tavsiyem cok fazla yanlarında durma cok gitme ve cok takma benim gibi hasta olursun. lütfen buraya konu actıgına göre takılıyorsun ama kafanı baska seylere ver sonucta evınız ayrı.
madem iyi insanlar diyorsun durumunu acık acık konus hani fazla gitme dedim ama mecbur gidiliyor helede evler yakınsa. beni üzecek seylerden bahsetmeyin de. pozitif konusun hastayım krız geciriyorum de. sus pus nereye kadar bazen acık olmak en iyisi tabiki anlayıp uygularlarsa.
Gemiş olsun canım öncelikle elbette sende haklısın ama bu tür ilaç kullanan kişiler intihara meyilli olur ilacın içerisinde yazar zaten davranışları kontrol altında tutulmalıdır eger sende bu durumdan rahatsız isen fazla görüşme derim araya mesafe koy biraz hem dışarıda çalışıyorsun hem evde elbette seninde sıkıntarın vardır Allah yardımcınız olsun
Canim bende bipolar duydu durum bozuklugu var. 2 ay once teshis konuldu iyiki doktora gitmisim su an daha rahat kontrollu sayilirim. Ama hala kontrol edemedigim dacranislar oluyor. Annem kizim 2 haftadir uykunda konusuyorsun diyor oysaki ben hic konusmazdim. Bir Arkadasimda ilaclar ilk basladigimda soyledigim veya sordugum birseyi tekrar tekrar soyledigimi anlatti. Bazende konudan konuya atlayiveriyorum.Ilaclarin yan etkileride oluyor bunlar ama simdi alistim hisettigimde etrafimdaki insanlarada soyledim nolur uyarin ben alinmam diyorum oyle olunca gereken ilacin dozunu arttriyorum.
Sinir bozuklugu piskolojik bozukluklar oyle zor ki ,insanin kendi aklinin beyninin kendine karsi olmasi en kotu seymis. Hep kendinle cakisma-kavga icindesin.Cok uzuldugum aci cektigim oluyordu mesela bende cabuk ainiyordum eskiden ama ilac terapi doktor cok ise yaradi.Bayagi bir yol aldim. Biliyorum senin icin zor nasil tahammul edebileceksin bazen ben bile kendime tahammul edemiyorum. Hasta bir insan gibi kabullenip dediklerini ciddiye almazsan hersey daha kolay olur. Kolumuz bacagimiz gibi gorunen bir yerimizde degil hastalik ama genede gozle gorulmuyor olmasi hasta olmadigimiz gercegini degistirmiyor.Bu seni yaniltmasin dayanamadigin zaman hep icinden , bu insanlar hastalar diye hatirlatmalar yap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?