Psikolojik sorunum :(

pc_kolog

Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2013
12
1
8
35
Ankara
Öncelikle merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım.Daha önce forumun Psikoloji - Ruh Sağlığı ve Hastalıkları bölümüne konuyu açtım fakat cevap yazan olmadı bende buraya açma gereğini duydum neyse konuya gireyim.Forumda benim gibi panik atak hastalığı olan arkadaşların yazılarını gördüm,bir kaçının yazılarını okudum.Bende de uzun süredir bu hastalık var yani bundan 3 yıl önce tanıştım.Bu süreçte ilaçla tedaviye başladım.Doktoruma ayda bir kontrol için ve ilaç yazdırmak için gittim.Ve bu yılın nisan ayında hastalık belirtilerim iyice hafifledi,ilaçlarımı doktor kontrolünde bırakmıştım.Fakat Ekim ayında bu hastalık tekrar kapımı çaldı.Tekrar ilaçla tedaviye başladım ve şuanda devam etmekteyim.Ayda bir doktoruma hem ilaç yazdırmak için hemde kontrol amaçlı gidiyorum.Fakat bu seferki eski doktorum değil yani başka bir il'e gitti ve ben şuanda atakları eskisi gibi kolay atlatamıyorum.Ek olarak bende evden dışarı çıkışlarda sanki başıma birşey gelecekmiş gibi içime korku düşüyor.Kapalı ve geniş alanlara giremiyorum(avm,alışveriş merkezi gibi),bayılacakmış yada birşey olacakmış gibi hissediyorum,korkuyorum.Girsemde fazla duramıyorum çözümü kendimi dışarı atmakta buluyorum.Önceden kendimi biraz zorlardım(bu hastalıkla ilk tanışmaya başladığımdaki iyileşme sürecimde),üstüne giderdim ama bu seferkinde dirençsiz kalıyorum.Bu yüzden evden çıkasım gelmiyor.Haftaya da açıköğretim sınavlarım var.Sınava gireceğim yer amfiymiş.Napıcam bilmiyorum :( Ders çalıştığım emeklerim boşa mı gidecek :( Herşeyi en baştan anlatma gereksinimi duydum :( Yardım edin kızlarr :( Bu hastalığımla nasıl başa çıkarım ? Ne önerirsiniz ? :( Not düşeyim evli değilim ama erkek arkadaşım var.Üniversiteyi de açıktan okuyorum.

Sanirim anksiyete bozuklgunda var canim. Ben sahsen uzzzzuuuun bir suredir her ikisiylede cebellesiyorum. Kaygi bozuklugunda 4 grup var ve bende hepsi var.
Benim her nuksettiginde farkli korkularim oldu.
Bazen ezan sesinden
Bazen kalabaliktan
Bazen ginesin batisindan
Bazen evden uzaklasipta dondugumde bidine bisey olursa
Bazen ya bana bisey olursa ya esimw ya cocuklarima bisey olursa ki bu hep var. İnsani yoran ve kalitesiz zaman gecirmene sebep olan bi durum.
Ruyalarima ve yasadiklarima anlam yukluyorum.
4 aydir yine ilac kullaniyorum. Cok sukir biraz daha iyiyim beni fiziksel olarakda baya etkilemisti
Sana tavsiyem dr dan ve ilactan korkma. Tedavi ol ve yarim birakma
Ben ilk 17 yasinda boyle oldu. Ve o zamanlar psikoloji konusunda kimse bu kadar bilincli degildi. Dr larda tam anlatmadi bende iyi olunca ilaci bitaktim.
Noldu simdi sinirlerimde yoprandi, hale tedavi olmaya calisiyorum
Bastan onlemini alki sinirlerin yipranmasi, en guzel donemlerinide kendine zehir etme.

Sanirim anksiyete bozuklgunda var canim. Ben sahsen uzzzzuuuun bir suredir her ikisiylede cebellesiyorum. Kaygi bozuklugunda 4 grup var ve bende hepsi var.
Benim her nuksettiginde farkli korkularim oldu.
Bazen ezan sesinden
Bazen kalabaliktan
Bazen ginesin batisindan
Bazen evden uzaklasipta dondugumde bidine bisey olursa
Bazen ya bana bisey olursa ya esimw ya cocuklarima bisey olursa ki bu hep var. İnsani yoran ve kalitesiz zaman gecirmene sebep olan bi durum.
Ruyalarima ve yasadiklarima anlam yukluyorum.
4 aydir yine ilac kullaniyorum. Cok sukir biraz daha iyiyim beni fiziksel olarakda baya etkilemisti
Sana tavsiyem dr dan ve ilactan korkma. Tedavi ol ve yarim birakma
Ben ilk 17 yasinda boyle oldu. Ve o zamanlar psikoloji konusunda kimse bu kadar bilincli degildi. Dr larda tam anlatmadi bende iyi olunca ilaci bitaktim.
Noldu simdi sinirlerimde yoprandi, hale tedavi olmaya calisiyorum
Bastan onlemini alki sinirlerin yipranmasi, en guzel donemlerinide kendine zehir etme.

Tedavimi oluyorum canım,aksatmıyorum randevularımı,cevabın için teşekkür ederim.Fakat dediğim gibi bu seferki tedavimde pek iyileşme gösteremedim gibi..Şuan beni düşündüren de haftasonu gireceğim aöf sınavlarımda ne yapacağım?Nasıl duracağım yada çıkacağım?O kadarda çalıştım ve hala çalışıyorum :( Sınava gireceğim bina avm gibi büyük geniş bir alanın 2.katı ve 3.katında bir amfide :'(

Son düzenleme:
Panik atak ilacla gecmez ilaclari ictigin surece durulur biraktigin an devam eder.panik atagin sebebi gercek duygulari hissedemeyip veta hissetmekten kacip bedenine odaklanmadir.tek caresi psikoterapi almaktir 1 sene duzenli terapi gorun ne panik ne atak kalir .ayrica o sadece sinirlenmek gibi uzulmek gibi bir duygu durumu.onu yasadiginizda o aralar ve o gun neyden sikinti duydugunuzu bulmaya calisin buldugunuzda atak biter..yani asil neyin hangi olayin size sikinti verdigini bulup hissettiginizde panik atak fln kalmiyor ztn aslinda bu bir hastalikta degil...nerden mi biliyorum ? Sence? :)

Sevila34 e katiliyorum ilacla sadece gecici bir duzelme yasarsiniz. Ben ilk olarak 5-6 yil once lisede gecirmistim fakat panik atak oldugunu bilmiyordum tanimlayamadigim berbat bir durumdu sadece, sabah namazlarinda dualar ederdim allahim ben bu seyi yenecegim bana yardim et diye :) bu sekilde ustune gittim bir sure sonra gecti ve ben unutup gittim. Birkac ay once ise cok agir bir sekilde gecirdim ve psikologa gidince ogrendim bu yasadigimin panik atak oldugunu. Oysa ben delirdigimi falan dusunmustum :) Bu kaygi bozukluguna cesitli seyler sebep oluyor elbette, olaylari yorumlayis seklin beynini fazla zorlaman en sonunda bedenine yansiyor ve bingo al sana panik atak nobetleri :) bunun kalici cozumu ilac degil psikoterapidir, iyi bir psiokologdan terapi al inan ki geciyor ve kontrol altina aliyorsun tecrubeyle sabit :) basimiz agrisa doktora kosan bir milletiz, ayni hassasiyeti ruh sagligimiz icin de gostersek keske. Ve keske psikologlarin seans ucretleri bu kadar yuksek olmasa :/ cok gecmis olsun canim.

2 yıldır panik atak toplamda 5 yıldır anksiyete illetleriyle mücadele ediyorum :( Şuan hamileyim ve 2 katı hamilelik yaşıyorum. Zaten hormonlar altüst bende 2 katı... Bende senin tam aksine evde yalnız kalamıyorum, kalabalıkta rahatım... Sınav öncesi Xanax gibi bir sakinleştirici iç diyeceğim ama o da çok uykunu getirir. Bir cesaret gir sınavına, inançlı biriysen bol dua et, İnşirah suresini oku, sonunda ölüyor muyuz hayır... Ben kendimi böyle teselli ediyorum daha önce defalarca bu hisleri yaşadın, öldün mü? Hayır... O nedenle biraz cesaretli olup gir sınavına... Umarım başarılı olursun canım... Benim sınavımın bitmesine de 3 ay kaldı :)

Tek başına ilaçla bir şeylerin çözülebileceğini sanmıyorum. Psikolojik desteğe de ihtiyacınız var.

Geçmiş olsun o kadar çalıştığın sınavı heba etme ya ömrün kapalı geniş alandan kaçarak geçecek değilya yaşamayan anlamaz diyeceksin ama ben gölcük depremini yaşadım binalara giremedim hemde üniversiteyi kazandığım sene ilk defa kayıtta uyudum sonra okul başladı ilk hafta çok rezalet geçti dersmers dinlemek bikenara derste camkenarına oturdum cam açık bi şekilde
yurdun son giriş saatini kapının önünde bekliyodum bi dk bile tahammülüm yoktu uykusuzluktan bayılana kadarda çıkış kapısının önünde sonra naptım biliyormusun yurdun üst katlarını hayali olarak sildim kafamdan sende kapalı geniş alanda arkanda bir duvar olduğunu düşünsen?
O zaman cahildikte pskoloğa böyle bişi yüzünden gitmeye bile utanırdık sanırdıkki delirip kafaya huni takanların gittiği bir yer kendi kendimize yenmek zorunda kaldık. Neyse çok uzattım :) bikaç tavsiyemde
Gözlerini kapat sınav sabahı uyandığın andan itibaren her anı hayal et amfiye girip oturunca heyecanlanrsan gözlerini açıp ben aslında evimdeyim rahatım diye düşün amfide heyecanlanmayana kadar hayal edebilirsin
birde
Birde amfide sınava girmekle alakalı ne kadar olumsuz düşüncen varsa bir şık şık kağıda yaz
yazdıklarını okuduktan sonra üzerini çiz olumlu bir şık yaz karşısına
(mesela amfide kalemsiz kalıp sınavı tamamlayamayacağım yazmışsın onun üzerini çiz henüz kalemsizlikten sınav bitiremeyen olmamış yaz gibi )

Back
X