• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psikolojik tedavi ve ilaçlar

selensunnmery

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
1
Daha önce psikoloğa gitmiş ve bu konuda tecrübesi olanlara bir sorum var kardeşimin gerçekten tedavi alması gerektiğini düşündüğüm bi sorunu var kendisinin OKB olduğunu düşünüyorum tabiki teşhis koyacak durumda değilim fakat belirtileri çok uyuyor ama sicili konusunda korkuyorum bildiğim kadarıyla ehliyet meslek vs konusunda sıkıntı çıkarıyor bu tarz durumlar özel hastanede de bu durum geçerli midir bileniniz varmı veya başka bir yolu falan kendi kendine baş edebileceğini düşünmüyorum fakat bu gibi sıkıntılar çıkabileceği içinde gönderemiyoruz bir bileniniz varsa lütfen yardımcı olsun:(

Daha önce psikoloğa gitmiş ve bu konuda tecrübesi olanlara bir sorum var kardeşimin gerçekten tedavi alması gerektiğini düşündüğüm bi sorunu var kendisinin OKB olduğunu düşünüyorum tabiki teşhis koyacak durumda değilim fakat belirtileri çok uyuyor ama sicili konusunda korkuyorum bildiğim kadarıyla ehliyet meslek vs konusunda sıkıntı çıkarıyor bu tarz durumlar özel hastanede de bu durum geçerli midir bileniniz varmı veya başka bir yolu falan kendi kendine baş edebileceğini düşünmüyorum fakat bu gibi sıkıntılar çıkabileceği içinde gönderemiyoruz bir bileniniz varsa lütfen yardımcı olsun:(
DEHB’liyim ve biraz araştırdım OKB’yi de, sicile işlemediğini söylüyorlar. Yanlış biliyorsam düzeltsin arkadaşlar.
Not: iki senedir psikiyatrik tedavi görüyorum işe girişlerde bir sorun olmadı.

Bu düşünce çok yanlış geliyor bana. Velevki sicile işliyor, muhtemelen ypamamasi gereken meslekler var diye kaliyordur. Toplum yararı ve kendi yarari için. Bu durumda tedavi olmama seçeneği daha kotuyken o mesleği yapması da kötü olur. OKB için demiyorum bu konularda bilgim yok. Ama mesela epilepsi hastası araç kullanamıyor. Pilot şoför olması yasak diyelim. Bunu gizlemesi ne kadar sağlıklı bir düşünce olur. Velhasıl sicile işlerse işlesin yahu kendi sagligindan önemli değil hiçbirsey. Birçok astsubay ya da polis bakın intihar ediyor ya da ailesini katlediyor. Bu insanlarin da mesela psikolojisi silah kullanmaya uygun değil silahları alinmaliydi.

Bu düşünce çok yanlış geliyor bana. Velevki sicile işliyor, muhtemelen ypamamasi gereken meslekler var diye kaliyordur. Toplum yararı ve kendi yarari için. Bu durumda tedavi olmama seçeneği daha kotuyken o mesleği yapması da kötü olur. OKB için demiyorum bu konularda bilgim yok. Ama mesela epilepsi hastası araç kullanamıyor. Pilot şoför olması yasak diyelim. Bunu gizlemesi ne kadar sağlıklı bir düşünce olur. Velhasıl sicile işlerse işlesin yahu kendi sagligindan önemli değil hiçbirsey. Birçok astsubay ya da polis bakın intihar ediyor ya da ailesini katlediyor. Bu insanlarin da mesela psikolojisi silah kullanmaya uygun değil silahları alinmaliydi.
Katılıyorum çocukta davranış bozukluğu var, zeka geriliği var özel eğitim için rapor çıkartmak istemiyorlar, neymiş ilerde polis olamazmış. E olamasın zaten

Hiç bir tedavi kayıtlardan silinmeyecekmiş… ancak bu hastalıkla baş edemediği de belli tedavi olması gerek, tedavi olsun ki diğer insanlar gibi olabilsin. Yarın bir şey olur intihara sürüklenir yazık değil mi? Canından önemli değil. Okb nin bir sürü türü var…

Kaldı ki ağır sorunu varsa engelli sayılıp KPSS ile memur olabilir. Vergi indirimi vs bile yararlanabilir

Havacilik, sivil savunma, polislik, gardiyanlik gibi meslekler yapamaz evet. Fakat okb ile yaşayıp bu mesleklerden birini seçmesi ne kadar sağlıklı olur. O kısmı geçelim hem tedavi olsun hem de siciline işlemesin diyorsaniz sgk ile çalışmayan psikiyatriste goturebilirsiniz imkan varsa. Bilgiler sgk sistemine girmez ilac + tedaviyi karşılamadigi icin ama maliyeti yüksek olur.
Normal işe alimlarda sorun olmaz.
Sağlık raporu almaya gittiğinde psikiyarist gecmiste muayene olmussunuz dediginde evet bir konuda şöyle takıntım vardi atiyorum temizlik bunun icin gittim dese ne diyecek? Çok titiz işe alınmasın demez herhalde. Tedavi lazımsa gelecekteki ihtimalleri degil de bugüne odaklanmak daha cok sey kazandırır bence.

Türkiye'nin başına gelmiş en saçma şey E nabiz sistemi.
Mağduriyet yarattığı kesin. Kimse ay çok iyi demesin. Ben sigorta şirketleri adına çalışan bir medya grubuna çalıştım birkaç ay. Tamamen sigorta şirketleri için oluşturuldu bu sistem.
Eskiden hastalik varsa sizin beyaniniz esastı. Şimdi öyle değil 2014 yılında reflü teşhisin var Tss olarak ödeyemeyiz şımarıklığı için yaratıldı o sistem. Zaten kvkk ya tamamen aykırı. Dişçiye gitseniz bir önceki randevunuzun kadin doğum olduğunu görüyorlar. Rezalet. Silin kapatın bir şey değişmiyor. İzliyorlar.
Neyse...
Konu sahibi; hastaneye psikiyatrist için giderse evet reçete işlenir ama psikolojik destek için normal klinik ile görüşür ise hayır.
Kendim de okb olduğum için biliyorum.
Hostes ve askerlikte tüm geçmişi tariyorlar bu sistem yüzünden ve o hastalik artık sizde yoksa bile fislenmis oluyorsunuz.

Son sözüm; umarım almanya sistemi gibi rizaya dayalı olur yakında. Geçenlerde genç bir çocuğu felçli yapmışlardı yanlışlıkla. Çocuk ehliyet için almaya gidince öğrenmiş. Bakan falan devreye girmişti. Ayrıca hastalik geçici bir şey. Sonsuza kadar kalmıyor. Ama sigorta şirketleri kazanmalı. Sistem böyle b.ktan

Okb ağır bir sorun değil.Sicile işlenme durumu yok.Dehb de aynı.Tehlikeli psikiyatrik durumlarda olur o .
Geçen gün kuaförde bir kızla tanıştım. Hostes olamamış bunun yüzünden. Sebebi sınav stresi yaşıyorken ilac reçete edilmiş ve tanı olarak depresyon yazılmış. Elenmiş kız. Bakıyorlar. Sicil dediği bu.

Geçen gün kuaförde bir kızla tanıştım. Hostes olamamış bunun yüzünden. Sebebi sınav stresi yaşıyorken ilac reçete edilmiş ve tanı olarak depresyon yazılmış. Elenmiş kız. Bakıyorlar. Sicil dediği bu.
Insanları elemek için kafadan sistem oluşturmuşlar .Ciddi psikiyatrik hastalıklar engel olmalı.Insanlari basit bir depresyon geçirdi diye fişlemek ne kadar yanlış.Herkesin başına gelebilecek olağan durum olarak bakıyorum.

Havacilik, sivil savunma, polislik, gardiyanlik gibi meslekler yapamaz evet. Fakat okb ile yaşayıp bu mesleklerden birini seçmesi ne kadar sağlıklı olur. O kısmı geçelim hem tedavi olsun hem de siciline işlemesin diyorsaniz sgk ile çalışmayan psikiyatriste goturebilirsiniz imkan varsa. Bilgiler sgk sistemine girmez ilac + tedaviyi karşılamadigi icin ama maliyeti yüksek olur.
Normal işe alimlarda sorun olmaz.
Sağlık raporu almaya gittiğinde psikiyarist gecmiste muayene olmussunuz dediginde evet bir konuda şöyle takıntım vardi atiyorum temizlik bunun icin gittim dese ne diyecek? Çok titiz işe alınmasın demez herhalde. Tedavi lazımsa gelecekteki ihtimalleri degil de bugüne odaklanmak daha cok sey kazandırır bence.
Okb sadece temizlik takintisi değildir. Okb hastasıyım ve inanılmaz başarılı bir insanım. Doktora yapıyorum ve yüksek lisansı onur derecesi ile bitirdim. Şu an gayrimenkul işi yapıyorum ve 1 senede eşimle ciro üstüne ciro yaptım. Okb elinde sürekli bezle yer silen insanlardan ibaret değil. Onlarca çeşiti var. Ben Pure-O grubundaki insanlardanim.
Psikolojik destek ve terapi ile gayet normal insanlarız. Hatta çoğu insan benim okb li oldugumu bilmiyor. Çünkü bu benim takıntılı düşünce şeklim sadece beni etkiliyor.
Annem de okb çünkü bu genetik bir miras. Onda temizlik vardı 2 yıl tedavi gördü su an kedilerimi öpüyor. Abartmayın lütfen okb li insanların zararı kendine

Insanları elemek için kafadan sistem oluşturmuşlar .Ciddi psikiyatrik hastalıklar engel olmalı.Insanlari basit bir depresyon geçirdi diye fişlemek ne kadar yanlış.Herkesin başına gelebilecek olağan durum olarak bakıyorum.
Internette biraz araştırın insanlar o kayıtları silmek için nelerle uğraşıyor. Asker polis olmak için resmen savaş veriyorlar.

Internette biraz araştırın insanlar o kayıtları silmek için nelerle uğraşıyor. Asker polis olmak için resmen savaş veriyorlar.
Ben de depresyon ve okb tedavisi gördüm yillaaaarr oldu.Gayet iyiyim şuanda.Asiri saçma.Cunku dediğiniz gibi anormal bir taraf yok kendinize sıkıntı oluyo o kadar ve tedavi edilir bişey.

Ben de depresyon ve okb tedavisi gördüm yillaaaarr oldu.Gayet iyiyim şuanda.Asiri saçma.Cunku dediğiniz gibi anormal bir taraf yok kendinize sıkıntı oluyo o kadar ve tedavi edilir bişey.
Seçimi bekleyeceğiz. Yapacak bir şey yok. Muhalif bir milletvekili kadin sigorta şirketleri için yapılan faydalar hakkında konuştu aylarca. Kimse dinlemedi. zaten 2015 de Türk Tabibler Birliği ve Dış Hekimleri birliği enabiz a karşı çıktığı için yürütme durduruldu. Sonra tekrar açıldı. Hala daha karşılar. Ama dinleyen kim. Zaten elimizde üç beş düzgün doktor kaldı.

Okb sadece temizlik takintisi değildir. Okb hastasıyım ve inanılmaz başarılı bir insanım. Doktora yapıyorum ve yüksek lisansı onur derecesi ile bitirdim. Şu an gayrimenkul işi yapıyorum ve 1 senede eşimle ciro üstüne ciro yaptım. Okb elinde sürekli bezle yer silen insanlardan ibaret değil. Onlarca çeşiti var. Ben Pure-O grubundaki insanlardanim.
Psikolojik destek ve terapi ile gayet normal insanlarız. Hatta çoğu insan benim okb li oldugumu bilmiyor. Çünkü bu benim takıntılı düşünce şeklim sadece beni etkiliyor.
Annem de okb çünkü bu genetik bir miras. Onda temizlik vardı 2 yıl tedavi gördü su an kedilerimi öpüyor. Abartmayın lütfen okb li insanların zararı kendine
Aşk olsun, öyle mi anlaşıldım. Sgk sistemine teşhis girerse bunları yapamaz diye yazdım, bir de tedaviyi bu nedenle almazsa yapması sağlıklı olmaz. Çok zor meslekler malum, ruhsal yıpratıyor tedavi de almazsa ileride bu meslekleri yapmak için, tedavisiz yıllar içinde başka hastalıklar semptomlar eklenir anlamında söyledim. Malum hayat çok zor. Mesela ben ruhsal kategoriden engelli olarak raporum var memurluk tercihleri yaparken kara kuvvetleri komutanligi, msb, kesinlikle şart koymuslardi engelli alımında ruhsal hastaligi olan seçemez bu kadroyu diye. Dedim ya cümlede 'atıyorum temizlik' diye. Bunu da halkın okb diyince aklına gelen ilk şey olduğu için örnek olarak yazdım. Yani temizlik takıntısı var diye dr normal işe girişte sağlık raporu vermemezlik etmez anlamında.
Ben psikolojik hastalıkların tedavi + terapiyle insanı yeniden yaratacağına en çok inanan ve bunu yaşamış biriyim. 17 senelik bipolar teşhisim var tedaviler sayesinde kimse de bunu anlamaz bilmez. Sizin gibi tahsilimi tamamladım, atandım memur oldum. Yeri geliyor benim de takıntılarım üst seviyeye çıkıyor, kapı kulpları dahi gözümde hastalık yayan vebalı eşyalara dönüşüyor ama dediğiniz gibi tedavilerimiz doğru düzenlenip bunu aksatmadığımızda kimseye zararımız yok herşey kendi içimizde olup bitiyor.

Son düzenleme:
Seçimi bekleyeceğiz. Yapacak bir şey yok. Muhalif bir milletvekili kadin sigorta şirketleri için yapılan faydalar hakkında konuştu aylarca. Kimse dinlemedi. zaten 2015 de Türk Tabibler Birliği ve Dış Hekimleri birliği enabiz a karşı çıktığı için yürütme durduruldu. Sonra tekrar açıldı. Hala daha karşılar. Ama dinleyen kim. Zaten elimizde üç beş düzgün doktor kaldı.
Canım bana özelden mesaj atabilir misin okb için sana yazamıyorum b3nde pure okb yim birileriyle konuşmaya ihtiyacım var

Back
X