psikolojim alt üst :(

_Joey_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
1.592
721
323
selam kızlar.
sevgilimle 1.5 yıldır birlikteyiz ve aynı bölümde okuyoruz aynı sınıftayız yani.
ben bu dönem derslerimin hepsinden kötü notlar aldım, o ise çok iyi notlar aldı.
geçen dönem bunun tam tersi olmuştu ve o benim iyi notlar aldığım derslere çamur atmıştı, haketmediğimi söyleyerek.
bu dönem ben de çok sinirlendim ve ona çamur attım.
açıkçası aramızda bi rekabet var aynı bölüm olduğumuz için ve ikimiz de aktif olduğumuz için.
istenmeyen tartışmalara yol açtı bu durum. o çalışmadığı halde tüm derslerden yüksek notlarla geçti ve ben çalışmama rağmen kaldım.
ben bütün gece telefonda ağladım çok üzüldüğümü söyledim. sonra konu değişti.
ben onun ne zamandır şifresini unuttuğu msn adresinin şifresini bulmuştum hotmaile ulaşarak.
ona verdim.o da benim ales sonucuma bakmak istedi.ondan yüksek almıştım diye gıcık olmuştu.yolladım bilgilerimi.
bu sırada da msnini açmıştım.kızdı bana dedektif gibi durmadan beni takip ediyorsun dedi. herşeyin içindesin özelim kalmadı dedi.
ben durmadan girmiyorum ki ilk defa girdim msnine dedim.
birden sinirlendi ve facebook şifresini değiştirdi telefonunu kapattı.
neden değiştiriyosun ben naptım ki diye ağladım gene ben.
facebookta normalde hiç online olmaz.şifreyi değiştirdikten sonra 10 dakka kadar online kaldı.
baktım beni msnden silmiş. facebooktan iyi geceler dedi ve çıktı.
ne demek oluyor bunlar sizce kızlar?
sizce bu derslerle alakalı tartışmamızdan dolayı mı sinirli? yoksa şifresini aldım diye mi sinirlendi? yoksa ales sonucuna baktı da yediremedi mi kendine?
açıkçası neden böle yaptı anlamıyorum :( çok üzülüyorum

ilişki bu kadar bencilliklerle dolu nasıl bir buçuk yıl sürmüş anlayamadım..
biraz fedakarlık gerek..karşı tarafın başarısından mutlu olmak gurur duymak gerek..hatta bu bir zorunluluk değil histir..siz birbirinize birbirinizi kanıtlama çabası içindesiniz sürekli..
hiç samimi değil üzgünüm ama bir şeylerin yanlış gittiği çok açık zaten..

Dostlar alışveriste görsün derler ya. Ne yazık ki birçok insan hırsına yenilir. Çıkarlar söz konusu olduğunda insanların gözü birşey görmez oluyor genelde.
Geçici bir durum. Sinirli bir anına gelmiştir. Tabii ki yazdıklarınızdan bir rekabet varmış gibi çıkıyor sonuç. Ama sadece sizinle değil başkaları ile de bir yarışta gibi hissediyordur. Özellikle son sınıflara yakın aynı sınıftaki öğrenciler inanılmaz bir maratona giriyorlar.
Msn facebook vs. şifresi adı üstünde özeldir. Siz ister misiniz başkasının elinde olmasını. Eğer gözünüz kapalı emanet edebileceğiniz biri haricinde misal sınıftan bir arkadaşınızın eline geçmiş size ait tüm özelleri biliyor. Eminim sizi de çok rahatsız eder ve takip ediliyormuş hissine kapılırsınız.
Bence sevgililer eşler dahil ,herhangi bir suç vs. durumu hariç insanların başkalarının mesajlarını, mektuplarını resimlerini maillerini izinsiz görmeleri mazur görülmemeli.
Kendi verdi ise sorun yok. Ama habersiz olmamalı.
Direk röntgenciliğe girer. Karşı evden seyrediliyormuşsunuz hissi ile aynı diyorum.

Dostlar alışveriste görsün derler ya. Ne yazık ki birçok insan hırsına yenilir. Çıkarlar söz konusu olduğunda insanların gözü birşey görmez oluyor genelde.
Geçici bir durum. Sinirli bir anına gelmiştir. Tabii ki yazdıklarınızdan bir rekabet varmış gibi çıkıyor sonuç. Ama sadece sizinle değil başkaları ile de bir yarışta gibi hissediyordur. Özellikle son sınıflara yakın aynı sınıftaki öğrenciler inanılmaz bir maratona giriyorlar.
Msn facebook vs. şifresi adı üstünde özeldir. Siz ister misiniz başkasının elinde olmasını. Eğer gözünüz kapalı emanet edebileceğiniz biri haricinde misal sınıftan bir arkadaşınızın eline geçmiş size ait tüm özelleri biliyor. Eminim sizi de çok rahatsız eder ve takip ediliyormuş hissine kapılırsınız.
Bence sevgililer eşler dahil ,herhangi bir suç vs. durumu hariç insanların başkalarının mesajlarını, mektuplarını resimlerini maillerini izinsiz görmeleri mazur görülmemeli.
Kendi verdi ise sorun yok. Ama habersiz olmamalı.
Direk röntgenciliğe girer. Karşı evden seyrediliyormuşsunuz hissi ile aynı diyorum.

teşekkürler yorumunuz için.
az önce aradı ve şifremi değiştirdim dün gece dişim ağrıyordu falan dedi.
eski haline getirmiş yani. anlamadım ki ne oldu, hemen de hatasını anladı.
ama dediğiniz gibi rekabet çok fazla. her ne kadar üstteki arkadaşım buna bencillik dese de, bazı kızlar sevgililerini destekliyor derslerde veya işte evet. ama kızda erkek kadar hırslı, atik ve başarılı ise o zaman rekabet engel olunamıyor :( bir de erkeklerin bu konuda düşüncesini bilirsiniz. mesela benim sevgilim benim program kodu yazmada ondan daha iyi olmadığımı düşünüyor. halbuki ben de bu konuda çok başarılıyım.yediremiyor kendine. o yüzden bizim ilişkimiz çok yıpranıyor aynı bölümü okumaktan dolayı.

sizde inanın bir anormallik yok. pek çok ilişkide insanlar kendilerine ait hesapları sevgilileriyle paylaşıyor. iki tarafta birbirinin adresine giriyor. bunlarda bir sorun göremedim ben. sanırım bende böyle insanlardan olduğum içindir :))

biraz nazlı sanki erkek arkadaşınız. ve hep en iyi kendisi olmak istiyor.. aslında genellenir mi bilmem ama hani erkek daha üstün olacak ya, daha çok maaş alacak ya, daha başarılı olacak yaa ... işte bazı erkeklerde bu düşünceler fazlasıyla oluyor.
üzülmeyin kendinizi yıpratmayın.. her şey bir anlık sinirle gerçekleşmiş. esmiş gürlemiş tabiri yerindeyse...

evet gerçekten öyle, sanki sinirini ordan çıkarıyor gibi geldi.

sizde inanın bir anormallik yok. pek çok ilişkide insanlar kendilerine ait hesapları sevgilileriyle paylaşıyor. iki tarafta birbirinin adresine giriyor. bunlarda bir sorun göremedim ben. sanırım bende böyle insanlardan olduğum içindir :))

biraz nazlı sanki erkek arkadaşınız. ve hep en iyi kendisi olmak istiyor.. aslında genellenir mi bilmem ama hani erkek daha üstün olacak ya, daha çok maaş alacak ya, daha başarılı olacak yaa ... işte bazı erkeklerde bu düşünceler fazlasıyla oluyor.
üzülmeyin kendinizi yıpratmayın.. her şey bir anlık sinirle gerçekleşmiş. esmiş gürlemiş tabiri yerindeyse...

sabah aradığını da yazmışsınız, demek ki aslında pek bir sorun kalmadı.. bir anda yaptı, sabahına her şey eski haline döndü.. fakat ilerleyen zamanlarda bu konuyu konuşun bence, yeni bir kavga daha çıkmaması için açık açık konuşamazsanız belki ama en azından sizi rakip olarak görmemesi gerektiğini hissettirin.

sabah aradığını da yazmışsınız, demek ki aslında pek bir sorun kalmadı.. bir anda yaptı, sabahına her şey eski haline döndü.. fakat ilerleyen zamanlarda bu konuyu konuşun bence, yeni bir kavga daha çıkmaması için açık açık konuşamazsanız belki ama en azından sizi rakip olarak görmemesi gerektiğini hissettirin.

evet şuan çok iyi davranıyor mesela.
benim şifremi de istedi.
aslında ben ona "birbirimize destek olmalıyız kıskanmamalıyız" desem sanırım tepkisi kötü olmaz. dikkate alır.
ama bende de oluyor bu tip kıskançlıklar. yediremiyorum kendime ondan düşük almayı falan. çünkü kendimi kanıtlama çabası var özellikle kız olduğum için :(

Aranızda neden rekabet var onu anlamadım, birbirinizi desteklemeniz gerekmez mi,benim erkek arkadaşım yüksek not alsa ben almışım gibi sevinirim ya da düşük alsa üzülürüm..aynı bölümde olmaznıla alakası yok bu durumun,ilişkinizi böyle saçmalıklarla harcamayın..

evet şuan çok iyi davranıyor mesela.
benim şifremi de istedi.
aslında ben ona "birbirimize destek olmalıyız kıskanmamalıyız" desem sanırım tepkisi kötü olmaz. dikkate alır.
ama bende de oluyor bu tip kıskançlıklar. yediremiyorum kendime ondan düşük almayı falan. çünkü kendimi kanıtlama çabası var özellikle kız olduğum için :(

:)) ilahi siz o zaman.. yani tabi kendini kanıtlamak güzel bir şey, başarılı olmak iyi yerlere gelmek bunlar tabi ki önemli şeyler hayatta.. fakat ikili ilişkilerde bunu bu kadar hırsa çevirmek çok doğru gelmedi bana :( kendinizi ezdirin demiyorum ama bir ilişkide bunları hissetmek hoş değil :(
hırslı olmak bazen iyidir ama genelde iyi sonuçlar doğurmaz.. bu kadar hırsın rekabetin içinde olup sevginizi dahası kendinizi tüketmeyin..
iyi yerlere birlikte gelmeye çalışın....rekabetle değilde birbirinize destek olarak devam ederseniz ilişkinize, çok daha iyi yerlere gelirsiniz ikinizde, hem böylelikle birbirinize olan saygınız sevginiz de artar. ama böyle rakip havası içinde giderse korkarım sonu iyi olmaz :(

:)) ilahi siz o zaman.. yani tabi kendini kanıtlamak güzel bir şey, başarılı olmak iyi yerlere gelmek bunlar tabi ki önemli şeyler hayatta.. fakat ikili ilişkilerde bunu bu kadar hırsa çevirmek çok doğru gelmedi bana :( kendinizi ezdirin demiyorum ama bir ilişkide bunları hissetmek hoş değil :(
hırslı olmak bazen iyidir ama genelde iyi sonuçlar doğurmaz.. bu kadar hırsın rekabetin içinde olup sevginizi dahası kendinizi tüketmeyin..
iyi yerlere birlikte gelmeye çalışın....rekabetle değilde birbirinize destek olarak devam ederseniz ilişkinize, çok daha iyi yerlere gelirsiniz ikinizde, hem böylelikle birbirinize olan saygınız sevginiz de artar. ama böyle rakip havası içinde giderse korkarım sonu iyi olmaz :(

haklısınız.
beni bu hale getiren de biraz o geçenlerde ders çalıştırır mısın bana dedim çalıştırmadı mesela.
umarm düzelir bu durum seneye.

haklısınız.
beni bu hale getiren de biraz o geçenlerde ders çalıştırır mısın bana dedim çalıştırmadı mesela.
umarm düzelir bu durum seneye.

ee ilişkinizde rekabet havası olunca haliyle çalıştırmamış erkek arkadaşınız sizi.. rakip açısından bakılınca kim çalıştırır ki ? :)
ezilmeyin hiçbir zaman ama siz biraz alttan alın bence. erkek işte :)
aslında ne kadar güzel aynı bölümde olmanız. ikinizin de bildiği konular olunca uzun uzun sohbetleriniz olur. bir elin nesi var iki elin sesi var hesabı bilgiler bir araya geldikçe daha da güçlü olabilirsiniz o yüzden biran evvel bu rekabet son bulmalı :))
umarım biran önce ilişkinizde ki bu durum dediğiniz gibi düzelir, çok daha mutlu ve güzel günler geçirirsiniz.

ee ilişkinizde rekabet havası olunca haliyle çalıştırmamış erkek arkadaşınız sizi.. rakip açısından bakılınca kim çalıştırır ki ? :)
ezilmeyin hiçbir zaman ama siz biraz alttan alın bence. erkek işte :)
aslında ne kadar güzel aynı bölümde olmanız. ikinizin de bildiği konular olunca uzun uzun sohbetleriniz olur. bir elin nesi var iki elin sesi var hesabı bilgiler bir araya geldikçe daha da güçlü olabilirsiniz o yüzden biran evvel bu rekabet son bulmalı :))
umarım biran önce ilişkinizde ki bu durum dediğiniz gibi düzelir, çok daha mutlu ve güzel günler geçirirsiniz.

:)) yorumlarınız beni mutlu ediyor.
evet etrafımızdaki sevgililer vakitlerini bakışarak geçirirken biz sohbet ediyoruz hep uzun uzun mesleğimizle ilgili, biraz kanka gibiyiz o yüzden :D
kendinin evden yaptığı işleri var, yeri geliyor bana da veriyor iş.çok da kötü biri değil ama işte bir ipte iki cambaz oynamaz ya öyle bişey :)
az önce aradım ve sence bu yaptığımız doğru mu dedim. evet doğru değil dedi yine kendini savundu ama neyse :)

Son düzenleyen: Moderatör:
:)) yorumlarınız beni mutlu ediyor.
evet etrafımızdaki sevgililer vakitlerini bakışarak geçirirken biz sohbet ediyoruz hep uzun uzun mesleğimizle ilgili, biraz kanka gibiyiz o yüzden :D
kendinin evden yaptığı işleri var, yeri geliyor bana da veriyor iş.çok da kötü biri değil ama işte bir ipte iki cambaz oynamaz ya öyle bişey :)
az önce aradım ve sence bu yaptığımız doğru mu dedim. evet doğru değil dedi yine kendini savundu ama neyse :)

ne demek efendim içinize birazcık ferahlık geliyorsa seve seve ben cevaplandırırım... insana bazen hiç tanımadığı insanlarla konuşmak da iyi geliyor bilirim :))

:)) sizin ayrılmanız da zor olur zaten o yüzden ben bu ilişki yürümez demiycem :) .. aranızda böyle farklı bir çekim var sanki..böyle güçlü insanlar kendilerine rakip isterler ya zorlu, dişli.. ikinizde birbiriniz de onu bulmuşsunuz.. ama ilişkinizde ki aynı bölüm olayı hakikaten güzel, sohbetlerinizin uzun olduğunu tahmin edebiliyorum bu çok iyi.. vallahi siz zaten durumunuzu iyi bir sözle özetlemişsiniz iki cambaz bir ipte oynayamıyor :)) hayırlısını dilemek lazım Allahtan.. sevgi her engeli aşarmış.. seviyorsanız biraz siz biraz sevgiliniz alttan alarak ortak bir yol bulunur herhalde :)

canım normalde konuyu okuduktan sonra yorumlarada göz atar yazarım ama yorumları okumadım diğer arkadaşlardan özür diliyorum=) çünkü kendimi gördüm hemen paylaşmak istedim destek olmak adına=)

bende erkek arkadaşımla aynı bölümdeydim, dediğini çoookk iyi anlıyorum iki tarafta başarılı olmak isteyenlerse oluyor bu tarz gerginlikler ama geçiyor sonra,üzme kendini yaşamayana garip gelir ama ister istemez oluyor=)) bizde yaşardık, hele çamur atma meselesine çok güldüm çünkü erkek arkadaşım da benim başarılı olduğum derslere hep çamur atmıştır:1::1: bir de okadar garipki derslerde ben iyiysem o kötü, o iyiyse ben kötüydüm:)

yaşadığınız diğer sorun sanırım bunların üstüne geldiği için öyle olmuş, sen daha iyi bilirsin. bence normal zamandaki ilişkinize göre değerlendir, böyle şeyleri unutmaya çalışın ikinizde=)

Back
X