psikolojim bozuldu tavsiyeniz var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

NasilYarDiyeyim

Çok şükür
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
6.586
8.549
198
herkese merhaba
benim sorunum biraz rahatlıktan hayatta her istediğimin hemen olmasından sanırım. şimdi olmayınca batıyor.
sağlıkçıyım ve bu mesleği isteyerek yazdım isteyerek okudum. ama iş hayatına atılınca ne kadar ağır bir meslek seçtiğimin farkına vardım ama ne yazık ki artık geri dönemem. atandım eş durumuyla güzel bir şehre geldim. çalışmaya başladığımdan beri kabus görmediğim bir gecem olmadı belki, bir türlü alışamadım bu mesleğe. sürekli insanlara işlem yapmak, hayatlarını bir şekilde etkilemek, yeterince yardımcı olamamak, tecrübesizliğimden kaynaklanan hatalar beni mahfetti. bir yıl oldu ama alışamadım alışamıyorum. psikiyatrik destek almaya başladım. doz yüksekken her şey iyi ama ilacı bırakmaya kalkınca her şey hoop başa dönüyor. istifa etsem eşim razı değil zaten de borcumuz var. bugün doktorum yine yüksek doza karar verdi. bu stresle çocuğum da olmuyor bir yıldır şimdi onu da kafaya takmaya başladım. ayrıca psikiyatrik ilaç kullanırken çocuk sahibi olmak ne kadar doğru arada kaldım. ben sanırım hayatım boyunca bu ilacı kullanmak zorundayım. peki ben ne zaman çocuk sahibi olucam? kararımı verdim bu depresyonu yenicem ve anne olucam. sizden istediğim iş sonrası neyle meşgul olabilirim? sizler neler yapıyorsunuz? hiç arkadaşım yok bu şehirde. bir miktar asosyalim. nasıl arkadaşlık kurabilirim? işi nasıl aklımdan atarım? akşam tv izlemek dışında ne yapıyorsunuz?

Bu isi yapmak zorunda misiniz?Okudugunuz bolumle alakasiz daha az stresli bir is bulamaz misiniz?Is stresi kotu bir sey herkes basa cikamiyor,hele saglik sektoru fena.

Cocuk sahibi olmayi da biraz erteleyebilirsiniz.Ilacinizi birakmayin bunun icin.Zaten borcunuz da varmis,durumunuz duzelince elbet cocugunuz olur.

Esinin istifa etmene razi olmamak gibi bir hakki yok. Eger bu konuyu bir erkek acmis olsa ve isimde mutsuzum ama karim ayrilmama musaade etmiyor borcumuz da var dese o kadini topa tutardik esini nasil mutsuz oldugu bir isi yapmaya zorlar diye. Herkesin is yerinde zorluklar yasadigina eminim ama psikiyatr agir dozda ilac veriyorsa ve ancak bu sekide ise devam edebiliyorsan bu is sana gore degil. Omrunun geri kalanini bu sekilde harap etme. Mutlu olacagini dusundugun bir ise yonel gerekirse statusu daha dusuk olsun yeter ki bedensel ve ruhsal sagligin yerinde olsun.

Mesleğiniz tam olarak ne ? Yani atıyorum hemşiresinizdir hastanede sft ekg gibi yerlere geçersiniz.doktorsanız toplum sağlığı merkezinde çalışabilirsiniz bunun gibi örnekler çogaltılır.

herkese merhaba
benim sorunum biraz rahatlıktan hayatta her istediğimin hemen olmasından sanırım. şimdi olmayınca batıyor.
sağlıkçıyım ve bu mesleği isteyerek yazdım isteyerek okudum. ama iş hayatına atılınca ne kadar ağır bir meslek seçtiğimin farkına vardım ama ne yazık ki artık geri dönemem. atandım eş durumuyla güzel bir şehre geldim. çalışmaya başladığımdan beri kabus görmediğim bir gecem olmadı belki, bir türlü alışamadım bu mesleğe. sürekli insanlara işlem yapmak, hayatlarını bir şekilde etkilemek, yeterince yardımcı olamamak, tecrübesizliğimden kaynaklanan hatalar beni mahfetti. bir yıl oldu ama alışamadım alışamıyorum. psikiyatrik destek almaya başladım. doz yüksekken her şey iyi ama ilacı bırakmaya kalkınca her şey hoop başa dönüyor. istifa etsem eşim razı değil zaten de borcumuz var. bugün doktorum yine yüksek doza karar verdi. bu stresle çocuğum da olmuyor bir yıldır şimdi onu da kafaya takmaya başladım. ayrıca psikiyatrik ilaç kullanırken çocuk sahibi olmak ne kadar doğru arada kaldım. ben sanırım hayatım boyunca bu ilacı kullanmak zorundayım. peki ben ne zaman çocuk sahibi olucam? kararımı verdim bu depresyonu yenicem ve anne olucam. sizden istediğim iş sonrası neyle meşgul olabilirim? sizler neler yapıyorsunuz? hiç arkadaşım yok bu şehirde. bir miktar asosyalim. nasıl arkadaşlık kurabilirim? işi nasıl aklımdan atarım? akşam tv izlemek dışında ne yapıyorsunuz?
ne yapmaktan hoslanirsin ? fiziksel aktivite sever misin ? Mesela is çıkışı yürüyüş yapabilirsin yüksek tempolu , yahut farklı bir sürü iş önerebiliriz. Misal örgü ör ( çok iyi kafa dağıtır ) benim yaptıklarım bunlardı.

Sağlık sektörü zor ama bir o kadar da güzel bir meslek..
Neden hep olumsuz bakiyorsunuz?
Insanlara faydaniz dokunuyor.
Bundan daha güzel birşey olabilir mi ?
Bence de istifa etmeyin..
Bu kaçmak olur.
Geri dönüşü zor olur ..
Once siz iyi olun.
Sonra bebek yapın ki oda iyi olsun..
Mümkünse daha sakin bir yerde görev yapmaya calisin..
Bir kaç arkadaş edinin onlarla kahve içmeye gidin ..
Sohbet edin ..
Meslekte zor günlerini nasıl atlattiklarini sorun ..
Yok onlarla görüşmek istemiyorum derseniz, geri dönüşüm çalışmaları yapın.
Eski eşyalarınızı boyayin.
Çiçek dikin..
Örgü örün..
Güzel şeyleri gördükçe içiniz açılır.

Yüksek dozda ilaç kullanacak seviyeye gelmişseniz ve bu tamamen işinizden ötürü ise istifa etmek en doğrusu bence.Maddi sıkıntılarınız olabilir ama sağlık herşeyden önce gelir.İstifa edin sonra başka bir iş bakının.Kasiyerlik,tezgahtarlık tarzı bir iş bile olur.Yeterki işte olduğunuz vakit kendinizi mutlu hissedin.İşinizi severek yaptığınızda sosyal bir çevreniz bile olur.Stresiniz azalırsa çocuğunuz olur.Yani aslında hepsi birbiriyle bağlantılı.Bence eşinizle konuşun,severek yapacağınız iş sıkıntılarınızı büyük ölçüde azaltacaktır.

Meslekte ilk seneniz mi ? Yeni başlanan her işte o yetersizlik hissi olur. Öğrencilikten çıkmışsın rahat nispeten. Çalışma hayatı öyle degil her mesleğin kendine göre zorluğu var. Ben mesela öğretmenim şu an rahatım gibiyim desem de inanma ama ilk senelere göre çok daha rahatım alıştım çünkü düzene. Bünye toparlıyor kendini bir yerden sonra.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X