Doğuma Hazırlık Psikolojim çok bozuk,Korkuyorum..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
odette çok teşekkürler bilgi için... doğar doğmaz her hastanede veriyorlar mı acaba annesinin kucağına onu merak ettim şimdi...

canim ben de hamileyim cok az kaldi, bende geceleri uyuyamiyorum, korkuyorum acaba nasil olacak nasil gececek ama allah kolayligni verir,
sen sen ol sezeryan ile yapma, kendin diyorsun ailem ankarada, sezeryan olan yaninda yardim edeni olmasi lazim, ilk zamanlari cok agrin oluyor cocukla ilgilenemiyorsun, ve doktorlarin hicbiri de sezeryani istemez...
sezeryan normal dogum arasinda daglar kadar fark var,
normal dogumdan sonra bebisini aliyorsun kucagina emdiriyorsun agrin sizin oluyor ama sezeryan gibi degil, herseyinle yine kendin ilgilenebilyiorsun ama sezeryan cok daha farkli bir sey....
eski zamani düsün, kadinlar bagda bahcelerde yanliz doguruyordular biz ise hastanmelerde doktorlar hemsireler ebeler etrafimizi saracak...
canim sakin ol esinle zaman gecirin gezin rahatla biraz...
allah hepimizin yardimcisi olsun

ben de son ana kadar normal dogum diye üstelemiştim-ki tabi ki en saglıklısı o. ama aynen senin gibi geceyarıları başlayıp sabaha dek süren paranoya nöbetleri ve dinmek bitmeyen korkum nedeniyle sezaryeni seçmiştim. utanmıştım kendimden kolayına kaçtıgım için. ama bu benim bedenim ve benim kararım deyip cıktım işin içinden.sonuçtan da cok memnun kalmıştım. ama eminim ki normal dogum yapsam ondan da cok memnun kalırdım. sonucta oyle ya da boyle yavruna kavusacaksın. imkanların ve kararın neyi getiriyorsa, onu anne olmanın büyüsüyle yaşayacak ve bu korkularn ne kadr yersiz oldugunu hatırlayıp gülümseyeceksin biricigine bakıp. hiç korkma arkadasım.güzel seyler düşün, güzel şeyler yaşayacaksın inşallah...

kızlar benim albümlerime bakabilirsiniz orda doğumdan sonra işinize yarayacak birşeyler var özelden mesaj atabilirsiniz sorular için

açıkçası ben onaylamıyorum "sezeryan mı olsam normal mi doğursam" diye planlamayı. o an kendimiz ve bebeğimiz için hangisi en saglıklıysa o olmalı bence. doğum yapan 2 arkadasım var, biri "yine doğursam sezeryan olurdum çok rahattı" diyor öteki nomal doğum için aynı seyi söyluyor. sezeyan olan normali cok istemişti ama boyundan ve kilosundan ötürü olamadı. ben doktorumla konustum, son duruma göre degerlendireceğiz. (bebegın kılosu, benım çatım,...) sonuçta herkesin acı eşiği farklı, cildi farklı, iyileşme süreci farklı. korkmamak lazım, öyle de böyle de çıkacak bu çocuk değil mi?? :) ayrıca epidural ya da spinal anesteziyle de cocugunuzu hemen kucagınıza alıp emzirebiliyorsunuz. hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

dediğn gibi arkadaşım ama ikisi arasında gidip gelmemek lazım ilk önce kesinlikle ben normal doğurcam diceksiniz inanmak başarmanın yarısıdır unutmayın:)
kendinizi öyle şartlarsanız daha güçlü oluyorsunuz hemde doğumun en zor anında bile sezeryan düşünmüyorsunuz benim duyduklarım var öyle tam doğuracağı zaman çok acıyor diye sezeryan olsun diyor eee sonrası hiçmi acımıcak sanki ben normal yaptım çok memnunum o an çekiyorsun kendin kalkıp gidiyorsun
16 yaşımda kistim patladığı için sol yumurtalığımdan ameliyat olmuştum doktor apandis zannedip sağ tarafı kesmeye başlamış birde ne görsün kist patlamış ve sol tarafa doğru biraz daha kesmiş apandiside almışlardı hatta açmışken ama benim kesik sezeryan kadar vardı çok canım yanmıştı 2 hafta iki kat yürüdüm acıdan ama bana sorarsanız kesinlikle normal derim çünki ameliyatın acısını biliyorum ben bebeğimin ilk banyosunu bile kendim yaptırdım hiç yatmadım herşeyiyle ilgilendim benim gibi olan nadirdir herhalde hem ameliyat hem normal doğum acısı tadan sizede örnek olsun kızlar

şu anda 37 haftalık hamileyim ve bende normal doğum yapmayı düşünüyorum ve istiyorum,cünkü sezeriyan acısı nedir biliyorum 2008 yazında dermoit kist yüzünden ameliyat olmak zorunda kaldım hamile kalmadan ameliyat olmuştum ve bir daha ayni acıları yaşamak istemiyorum 2 hafta hiç bir işimi kendim yapamdım en basitinden tuvalete bilem gidemedim ki bebeğime nasıl bakacağım 3 hafta 2 kat gezmek zorunda kaldım iyleşmem 1 ayı buldu.yani arkadaşlar ilk başlarda hiç acı cekmiyorsunuz ama sonrası hiçte öyle değil.normal doğum yapmayı cok istiyorum ve doğumdan sonrada bebeğime kendim bakmak istiyorum .doktorumda beni nomal doğum konusunda cesaretlendiriyor.normal doğum yapmış olan arkadaşlardan ricam o anlarını bizimle daha cok paylaşmaları deneiymlerini ve yaşadıklarını anlatırlarsa sevinirim.

bana hatta ameliyattan sonra sen normal doğum yapamazsın demişlerdi dikişlerin açılır ama yaptım tek sorun hamilelikte dikiş yerlerimde iyice bir çatlama olmuştu yırtık gibi mosmor oldurlar
halide 1978 inşallah sende benim gibi normal yaparsın peki doktorun önerdimi normal doğumu daha yeni ameliyat olmuşsun seninde dikişlerinde çatlama oldumu

kızlar eşim daha sağlıklı olduğunu düşünüyor haklı belki de özellikle anne için o yüzden istiyor ben küçük bir yerde yaşıyorum insan hayatının çok ta kıymetli olmadığı bir yerde.... normal doğum esnasında ani bir sey olursa hem bebeğim hem de ben tecrübesiz insanların elinde ziyan oluruz diye korkuyorum...hoş bu ihtimal her zaman var da... ne bileyim çok kararsızım

ahhh ahh evde kura kura iyice hasta olacaksın..ALLAH ne derse o olur merak etme..benim anneannem ahırda doğurmuş annemi ilk doğumu tek başına hemde...ondan sonrakileride ede ebeler bazısını yine kendi tam 16 tane doğurmuş...sen diyeceksin ki o eski zaman ee hala öyle köyde ki doğumlar ...lütfen kafana takma biz yine de onlardan şanslıyız....kurdukça kendini gerersin rahat ol herşeyi doktorlar halledecek onlar düşünsün sen bebeğini kucağına almaya bak canım...opuyorumnanaktan

şu anda 37 haftalık hamileyim ve bende normal doğum yapmayı düşünüyorum ve istiyorum,cünkü sezeriyan acısı nedir biliyorum 2008 yazında dermoit kist yüzünden ameliyat olmak zorunda kaldım hamile kalmadan ameliyat olmuştum ve bir daha ayni acıları yaşamak istemiyorum 2 hafta hiç bir işimi kendim yapamdım en basitinden tuvalete bilem gidemedim ki bebeğime nasıl bakacağım 3 hafta 2 kat gezmek zorunda kaldım iyleşmem 1 ayı buldu.yani arkadaşlar ilk başlarda hiç acı cekmiyorsunuz ama sonrası hiçte öyle değil.normal doğum yapmayı cok istiyorum ve doğumdan sonrada bebeğime kendim bakmak istiyorum .doktorumda beni nomal doğum konusunda cesaretlendiriyor.normal doğum yapmış olan arkadaşlardan ricam o anlarını bizimle daha cok paylaşmaları deneiymlerini ve yaşadıklarını anlatırlarsa sevinirim.

bence fazl dinleme herkesin değişik oluyor kiminin az acılı kolay kimin zor hele benden hiç dinleme normal doğumu...ama sonrası rahat tabi...:umursamaz:yerimseniben

bana hatta ameliyattan sonra sen normal doğum yapamazsın demişlerdi dikişlerin açılır ama yaptım tek sorun hamilelikte dikiş yerlerimde iyice bir çatlama olmuştu yırtık gibi mosmor oldurlar
halide 1978 inşallah sende benim gibi normal yaparsın peki doktorun önerdimi normal doğumu daha yeni ameliyat olmuşsun seninde dikişlerinde çatlama oldumu

Doktorum benden cok istiyor normal doğum yapmamı ve beni bu konuda cok cesaretlendiyorum kendisine minetarım.dün kontorlüm vardı kesinlikle normal doğum yapmalısın diyor sezeriyan olursa ameliyat yerinde yapışıklık olabilir buda bizim işmizi zorlaştırı dedi.Bundan önceki ameliyatımda kötü bir tecrübe oldu benim için başka bir doktro ameliyat etmişti ve amliyatan sonra hiç ilgilenemdi benilme,şimdiki doktorum sayesinde sağlıma kavuşa bildim.
Bende dikiş yoktu canım yapıştırma yöntemiyel yapmışalt ameliyatı ve ameliyat yerimde bir sorun olamdı catlak gibi ama ben 3 aylıktan beri caltak kremi kulandım.sadece 2 tane ince cizgim var kasık bölgemde onun dışında başah bir catlağım yok.

benim çok çatladı canım bende 3 aylıktan beri sürdüm krem ve bebk yağı ama fayda etmedi ama doğumdan sonra azaldı yavaş yavaş kremlerle şimdi pek belli olmuyor

slm kıslar bende 33+ 3 günlüğüm...
doğumdan çok korkuyorum ...normal doğum yapmayı çok istiyorum ama çokta korkuyorum ..o yüzden sezeryan olucam galiba..doğumuma az kaldı çok heyecan ve sres yapıyorum uyku uyuyamıyorum allah yardımcımız olsun hepimizin

Back
X