Psikolojim tepetaklak oldu, kendimi hiç iyi hissetmiyorum

babyblueforever

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
11 Mart 2019
65
18
18
Çocukluğumdan beri her şeyi takan, kafasında büyüten biriyim yaşım ilerleyip aile/iş stresi de eklendikçe daha da kötü oldum ve hayat kalitem sıfıra düştü.

Aksam alarmı kurup uyudugumda sabaha kadar 10 kere uyanıyorum çaldı da duymadım mı diye, servis gelirse kacirirsam diye düşünürken kalp çarpıntısı, terleme başlıyor ve uyuyamıyorum.

Sabah mutlaka karnım ağrır ve ben servisin kornasina tuvalette yakalanirim ve tabiki yapamadan çıkarım (haftasonlari asla agrimaz)

Yine işteyken ates cikmasi, 10-12 kere lavabo ihtiyaci mutlaka olur ama bu ikisine alıştım artık sorun yapmıyorum.

Bu arada hep işle ilgili örnek vermişim gününün çoğu orda geçtiği için ama ise değil başka yere de gitmis olsam hep aynı şeyleri yaşıyorum bıktım artık

Benim gibi olup, sonra üstesinden gelebilen var mı?

Çok eleştirildiğiniz, çoğunlukla hatalı olduğunuza inandırıldığınız bir çocukluk mu geçirdiniz? Yetişkin hayatınızda kendinize ve kararlarınıza güvensiz misiniz? Sevdiklerinizi sürekli alttan alıp çoğunlukla hüsran yaşayıp kusurlu olanın yine de siz olduğunu düşünür müsünüz?

Çok eleştirildiğiniz, çoğunlukla hatalı olduğunuza inandırıldığınız bir çocukluk mu geçirdiniz? Yetişkin hayatınızda kendinize ve kararlarınıza güvensiz misiniz? Sevdiklerinizi sürekli alttan alıp çoğunlukla hüsran yaşayıp kusurlu olanın yine de siz olduğunu düşünür müsünüz?
Tam aksine cok güzel bir cocukluk yasadim. Ergenlikten sonra hep bir kararsizlik durumu yasamaya basladim, ailemi hep alttan alir onlara saygimi ve sevgimi göstermeyi eksik etmem ama kucuk bir hatamda bak bir gün biz ölürsek arkamizdan aglar pisman olursun diyip beni bastiriyorlar bunun bir etkisi olabilir mi bilmiyorum ama..

Bu ben :KK14:

O dediğiniz alarm kurma ve defalarca uyanma olayını randevulu bir işim varsa ve şehirlerarası uçuş yapacağım zaman yaşıyorum ve dediğiniz gibi karın ağrısı, elde ayakta uyuşma, çarpıntı. Acaip bir geç kalma ve uçak kaçırma korkum var.
Ama siz bunu hersabah yaşıyormuşsunuz sizinki daha vahim. En iyisi psikolojik yardım almak.

Ben de sinavim olduğu zaman uyuyamazdım geç kalicam diye 🥴
Ya da hastanede sabah randevum varsa yine panik olurum.
Oysaki sabah 5 de hortlarim düzenli olarak.
🤷‍♀️🤷‍♀️

Bu korktugunuz seyleri yapmayi denediniz mi? Verdiginiz ornekten yola cikarak aciklamaya calisayim. Servisi kacirmaktan korktugunuz icin gece defalarca uyaniyorsunuz, alarmi kurmayip bir gun gec kalsaniz? Toplanti varsa toplantiya 10 dk gec gitseniz? Evinize misafir cagirdiniz diyelim. 1 gun onceden yapmaniz gerekenleri (temizlik, ikram vs.) Tam yapmasaniz. Her konuda mukemmel olamayacagimizi, eksiklerimizin hatalarimizin olacagini unutmayin. Belki bunlari denerseniz oyle de yasandigini gorecek ve bu kadar stres yapmayacaksiniz.

Tabi her zaman sorunlari tek basina asmamiz mumkun degil. Psikolog destegi alarak daha kolay da atlatabilirsiniz.

Back
X