- Konu Sahibi Melisammelisay
Evli değilim malesefAnlafim canim iste bende boyle tavsiye veren hatalarimi gosteren bir pskolog istiyorum( peki canim evlimisin sende

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evli değilim malesefAnlafim canim iste bende boyle tavsiye veren hatalarimi gosteren bir pskolog istiyorum( peki canim evlimisin sende
yazdıklarımdan bunumu anladınız..bır an once gidin..hakket sart gıtmenız...bu ne anlayıssızlık.uzaktan yorum ıstemıyorsanız buraya yazmayın...malum burdan yuzyuze yorum yapılamıyor:)))Onyargiyla gitmiyorum ayni sekilde bende yazdim durumda sihirli degnek gelip.butun sorunlarimi halledicek diye beklemiyorum tabiki benim gidip tedaviye acikmiyom degilmiyim bu onemli . Benim burda sordugum da bu tedavide soylenenleri uygulayabilen bakis acisi degisen varmi die sordum ozelliklede gdidenleri sorduk gitmeyip uzaktan yorum yapanlari anlamıyorum cok biliyomussunuz gibi derde devami belamisiniz belli degil !!
Canim bastada belirttim gidip fayda goren varmi die gittinmi sen faydasinimi gordun tavsiye buyuzden mi veriyorsun yoksa gitmedinmi beyen butonu icinmi geldin??yazdıklarımdan bunumu anladınız..bır an once gidin..hakket sart gıtmenız...bu ne anlayıssızlık.uzaktan yorum ıstemıyorsanız buraya yazmayın...malum burdan yuzyuze yorum yapılamıyor:)))
Ben evliligimdede yasadiklarim var onlar icinde gitmek istiyorum :)Evli değilim malesef![]()
Ben de evlenecek birini bulamadığım, bulduğumu kaçırdığım için gidiyorumBen evliligimdede yasadiklarim var onlar icinde gitmek istiyorum :)
Aynen canim sagol :))Ben de evlenecek birini bulamadığım, bulduğumu kaçırdığım için gidiyorumHerkesin derdi başka ama gitmekte yarar var bence
evet doktor iyi geliyor. ama doktorunuza güveneceksiniz öncelikle. size bunu hissettiren doktorla yola devam edin. ben psikiyatrist-terapiste gidiyorum. ilaç da kullanıyorum. 1 saatlik de terapi alıyorum ve konuşuyoruz doktorumla. ilk gün gittiğimde bana güven verdi konuşmasıyla, yaklaşımıyla, hal ve hareketleri ile sevdim doktorumu ve güvendim. bu çok önemli diye düşünüyorum. söyleyeceklerini uygulayın doktorunuzun. sizi tanıyacak ve size iyi gelecek şekilde yönlendirecektir.Merhaba kadinlar kulubu uyuleri :)
Ben ilk defa pskologa gidicem daha dogrusu gitmek istiyorum arastirma yapiyorum suan seanslari pahali diyolar ama pskiyatrise gidip de ilac yutmak istemiyorum
Benim soyle ki durumum yasadiklarim yasanmislardan dolayi kendimle asamadiklarim var
Zaman zaman ofkelerim
Dusuncelerime hakim olamama
Ozguven eksikligi kendimle asamadiklarim
Ve surekli kotumser yani kotumser derken hep kotuye gidicek hic iyi olmicam dusuncesi
Bunlar icin gitmek istiyorum ve bunalrda gitmem icin yeterli ve bana ciddi sorun veriyor .
Benim asil konum pskikolga gidip iyi gelen varmi problemleri asabilen rahatlayan anlik degilde gercekten faydasi olup hayatinda bunlari yapabilen uygulaya bilen varmi . Tabiki gidip gormeden bilemicem tabiki benim isteyip istememle tedavide anlatilanlari uygulayabilmemde . Ama kizlar gidipte memnun kalmayan asamayan yada o anlik rahatla ma duyan cok kisi duydum okudum ve sadece ilacin etkisini duydum . Ama ben agir tempoda calisan ve cocugum var ruh gibi olmak istemiyorumokuduğunuz icin tesekkur ederim :))
oglumda cok gıttım..zaman zaman fayda cok oldu...ama artık ergenlıkle beraber psıkologumuz kendi dedi..tedavıyı ıstemıyor ara verelım..yanı cok uzun sabır gerektıren bır surec....ama okul basarısında cok ama cok etkı gorduk...belkı ılgılenıp goturmeseydım okulunu bile bırakabılırdı...kesınlıkle faydası var...Canim bastada belirttim gidip fayda goren varmi die gittinmi sen faydasinimi gordun tavsiye buyuzden mi veriyorsun yoksa gitmedinmi beyen butonu icinmi geldin??
Teşekkür ederim canim sagol :) bu sekidle yaklasman beni daha cok rahatlatti oncekine gore . Ve gidecegim olumlu yorumlar beni rahatlattipsıkolojik sorunlarda ılac kullanıp kullanılmayacagına doktor karar verır ..kısıler degil...ılaçlık bir durumsa herkes ılacınıda almalı...kendı ıcın degilsede etrafı ıcın ...mesela ofke kontrolu yok....ben ılaç almıyacam boyle bırsey olamaz...ofke kendine degil baskasınıda zarar verır....psıkolog ve psıkaytr zaten bırbırıyle baglantılı yol alır...gerek gorurse ılacta alman gerek derler...para konusuna gırılcekse en az bır psıkologa 6 ay gıtmek gereklı olur...en ıyıısı devletten bırını arastırmanız...cunku cok pahalı kulfetlı uzun bir yol..
Tesekkur ederim canim ozaman tek doktor bulmakta is . Insallah icime sinen bulurum hepinizden allah razi olsunevet doktor iyi geliyor. ama doktorunuza güveneceksiniz öncelikle. size bunu hissettiren doktorla yola devam edin. ben psikiyatrist-terapiste gidiyorum. ilaç da kullanıyorum. 1 saatlik de terapi alıyorum ve konuşuyoruz doktorumla. ilk gün gittiğimde bana güven verdi konuşmasıyla, yaklaşımıyla, hal ve hareketleri ile sevdim doktorumu ve güvendim. bu çok önemli diye düşünüyorum. söyleyeceklerini uygulayın doktorunuzun. sizi tanıyacak ve size iyi gelecek şekilde yönlendirecektir.
Yasadigim.yerde genellikle klinikte var ozel hastanesinde var ama onlara bakmamistim onlarada bakacagim . Suan icin arastirma hastaneleri de var dediginiz gibi olan onlar biraz bana uzakta ama degerlendirecegim :))bazı buyuk sehırlerde devletle anlasmalı guzel ozel hastahanelerın sırf bolumlerı var...arastırın..en azından bır kısmını devlet karsılar...ankarada var..yasadııgnız yer neresı bir arastırın
Psikoloji okuyan her kişiye psikolog unvanı veriliyor anlamında söyledim . Elbette ki verilmesi doğal ama psikoloji ile uğraşan kişinin çok nitelikli donanımlı ve elit olması gerekiyor her okulun hemen hemen psikoloji bölümü var üniversitelerde kaç tanesi gercekten nitelikli psikolog yetiştiriyor ? Üzgünüm ama artık işletmeye döndü çok düşük puanlarla yarı burslu okullarda psikoloji eğitimi alabiliyor en niteliksiz öğrenci bile .
Klinik için ayrıca eğitim alındığını biliyorum ama o sadece klinik vakalar için konu sahibinin bahsettiği klinik vaka değil ki ...
Onun dışında psikolog olmak için 4 yıl üniversite okumak yetiyor .
Yeni nesil psikologları o Yüzden çok özellikli bulmuyorum . Psikolog kişisinin çok iyi Gözlemci ve olaylara pek çok farklı pencereden bakma yeteneğine sahip bir kişi olması gerekir . Çünkü işi insan her mezun olana belki günümüzde diploma veriliyor olabilir ama her mezun olan psikolog olamıyor ne yazık ki
Verilen ilacı kullanmayacaksa psikiyatrı meşgul etmenin anlamı ne ?Psikiyatriste git devlet hastanesine. Ilac yazarsa eger kullanmazsin . En azindan işe yarayacak mi? Veya param boşuna gitti diye dusunmezsin
Cevaplarını bilemem ,yorumları okumadım . Psikiyatr terapi yapmaz , bu psikoloğun işidir . İlaç kullanman gerekiyorsa da kullanmalısın . Ben o kadar acıya rağmen hiç uyusmadim. Çocuklarım var ,sıkıntı olmadı . Sabit fikrinin yönü değişsin diye söylüyorum bunları ..Valla canim ben tehsisi koymadim yasadiklarim bunlar kisa bi baslik icersinde anlattimhe boyle bi sorunum oldugumu zaten gittigimdede anlaticagim icin bana soracak ne diye bende özgüven dusuncelerime hakim olamama vs vs dicem . Yani bu tehsis koymami bilemedim . Ayrica canim ben ilac kullanmak istemiyorum dedim uyku sorunundan . Bu surekli devam edip etmeyecegini bilmiyorum zaten sende soylemissin ilk iki hafta diye bu bilgi icin tesekkur ederim ilaca bakis acimi degistirdiniz . :) bende burda karar vermiyorum doktoru ben yonlendirecek degilim zaten . Ben konusuyormu tavsiyesi varmi ilac kullanmam.mejbursa onuda kullanirim die yorumlarda yazdim ..
İnsanlar bir şeyler yaşatıyorlar ilk başta kendini sonra sana bunları yapanları affedip Allah a havale etmeyi denermisin ilk başta.Bunu içinden gelerek yaparsan baZı şeyler düeliyor gibi.Merhaba kadinlar kulubu uyuleri :)
Ben ilk defa pskologa gidicem daha dogrusu gitmek istiyorum arastirma yapiyorum suan seanslari pahali diyolar ama pskiyatrise gidip de ilac yutmak istemiyorum
Benim soyle ki durumum yasadiklarim yasanmislardan dolayi kendimle asamadiklarim var
Zaman zaman ofkelerim
Dusuncelerime hakim olamama
Ozguven eksikligi kendimle asamadiklarim
Ve surekli kotumser yani kotumser derken hep kotuye gidicek hic iyi olmicam dusuncesi
Bunlar icin gitmek istiyorum ve bunalrda gitmem icin yeterli ve bana ciddi sorun veriyor .
Benim asil konum pskikolga gidip iyi gelen varmi problemleri asabilen rahatlayan anlik degilde gercekten faydasi olup hayatinda bunlari yapabilen uygulaya bilen varmi . Tabiki gidip gormeden bilemicem tabiki benim isteyip istememle tedavide anlatilanlari uygulayabilmemde . Ama kizlar gidipte memnun kalmayan asamayan yada o anlik rahatla ma duyan cok kisi duydum okudum ve sadece ilacin etkisini duydum . Ama ben agir tempoda calisan ve cocugum var ruh gibi olmak istemiyorumokuduğunuz icin tesekkur ederim :))
Mesleğini guzel yapanları istisna tutuyorum söylemlerimde . Klinik psikoloji yüksek lisansı yapan da çok kişi var çevremde ama ben nitelikli kişiler OLdupunu düşünmüyorum hepsinin içlerinde yani ki nitelikli olanlar da vardır ama çoğu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim .Öncelikle şunu bilmelisiniz; psikolog ya da psikiyatrist kimseye öneride bulunmaz, tavsiye vermez ve çok nadiren yönlendirme yapar. Eğer böyle yapsaydık psikolog değil, kişisel gelişimci olurduk. Çevrenizdeki insanlar da size önerilerde bulunabilir, sizi dinleyebilirler. Fakat terapi süreci böyle basit bir şey değil, metodları ve teknikleri olan bilimsel bir süreçtir.
İnsanlar ‘psikoloğa gittim fakat faydasını görmedim’ diyorlar çünkü mucize yaratmamızı istiyorlar. 1-2 seansta hemen radikal değişiklikler umuyorlar. Peki bu ne kadar gerçekçi bir beklenti? Siz 1-2 günde böyle olmadınız ki 1-2 seansta da düzelebilesiniz. Bu bir gelişim, değişim sürecidir ve sabır, emek gerektirir. Hayat, insanlara hap bilgiler verip bir anda her şeyi değiştirebileceğimiz bir arena değildir. Bu insanlar sizin sorunlarınızı bir spot ışığı altına alırlar ve bütün gerçekliğiyle ortaya koymaya çalışırlar. Tespit, yüzleşme, kabullenme ve çeşitli davranış değişikliklerini içeren bir süreçtir. Ruh sağlığı uzmanlarına giderken lütfen gerçekçi ve makul beklentilerle gidin.
Eğitim niteliğindeki bazı eksikliklerin farkındayım fakat yanlış bildiğiniz şeyleri de düzeltmek isterim:Lisans eğitiminin üzerine Klinik Psikoloji yüksek lisansı yapılır fakat bu klinik vakalar için değildir. Terapi yapabilme yeterliliği için zaten bu gereklidir. Yani psikolog ünvanı aldım ve hemen terapi yapabilirim gibi bir şey yok. Gerçekten hakkıyla emek veren ve çeşitli alanlarda uzmanlaşmış çok iyi uzman psikologlar var, mesleğini kötüye kullananlar var diye o insanları da harcamamak gerek..
Oda sorununu anlat diyor anlatiyorsun direk ilac hani bi soyle yap boyle ol yada tavsiye vermiyor sanirim rahatlicama eskileri acip dahada bunalima gircem![]()