• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Psyke'nin Zayıflama Yolundaki Maceraları

Psyke

єг๏รยภ ค
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2012
33
0
16
Kahramanmaraş
Meraba adım gamze 18 yaşında 1.63 cm boyunda 73 kilodayım :( zaten ilk defa orta okuldayken tartılmıştım ondada 65 tim ben hiç 50-60 arasını görmedim.. en büyük isteklerimden biri bi gün 55 kilo olmak :( ama gelgelim ben ortaokuldn beri tüm çabalarıma rağmen kilo vermek şurda dursun, kilo aldım 73 oldum.. annem bile 74 ya inanın çok zoruma gidiyor :( bu sene 73 oldum ilk defa 70'in üstüne çıktım. kendi kafama göre kıstım 2-3 gün 4. günü kıtlıktan çıkmış gibi yedim. baktım böyle olmuyo düzenli bi diyet listesi lazım bana dedim.. internette araştırırken isveç diyetini buldum 13 günde 10 kilo acayip cazip geldi :) başladım yalnızca 3 gün sürdü 3. günün akşamı koltukta oturup tv izlerken ayağa kalktım sadece kalbimin pırr dediğini biliyorum başım döndü bayıldım.:( ondan beride diyet filan yapmıyorum ve uzun bi süreden sonra daha doğrusu mezuniyet töreni lafını duyunca başlamaya karar verdim. :) öneri ve yardımlarınızı bekliyorum..

tatlım öncelikle hoşgeldin.
sana söylebileceğim ilk şey isveç diyeti o diyeti bu diyetini denememen.yaşın henüz daha küçük bu sebeple sakın ola ki metabolizmanı bozma..sağlıklı bir beslenme biçimiyle ben inanıyorum ki kısa sürede vereceksin ve istediğin hedefe ulaşacaksın..

bu nasıl olur dersen?3 ana öğün 3 ara öğün olacak biçimde beslen sebzeni etini meyveni kuruyemişini her şeyi ye ama kararında..ilk zaman makarna ve pirinçten uzak dur biraz kilo verdikten sonra menülerine dahil edersin.beyaz pirinç yerine bulguru tercih et..ekmek olarak beyaz emek yerine tam tahıllı,kepekliyi tercih edebilirsin bence..

ama imkanın varrsa bir diyestisyene git sana örnek menü oluşturması açısından.zaten devlet hastanelerinde bile var..

ve spor mutlaka yapmalısın..bu kısa yürüyüşlerde olsa hoplama zıplama da olsa yap.ip atla örneğin..kendindeki değişime inan sen de şaşıracaksın ve bıkma 3 günlük 1 aylık 2 aylık süreç olarak düşünme sen diyette değil sağlıklı yaşamda olacaksın..

buraya menülerini yaz ben elimden geldiğince yardımcı olurum sana..iyi zayıflamalar.öpüyorum:16:

çok teşekkür ederim brokolicik :)
benim sorunum ne biliyormusun? çikolata bağımlısıyım bunu yazmayı unutmuşum.. bunun için bi önerin varmı?

rica ederim canım..
o zaman çikolatayı verdiğin kilolar için ödül olarak kullanabilirsin örneğin 2 kilo verince bitter bir parça yiyebilirim şeklinde..

kendini bir şeyin bağımlısı olarak düşünme canım sadece başlamaya ve 1 hafta geçmesine ihtiyacın var bence..insan başlayıp birazda kilo verdiğini görünce zaten hırslanıyor..1 hafta sonra midende küçülmeye başlıyor..bakalım inş sonuç alacaksın..canın çok çikolata çeker tatlı bir şeyler yemek istersen de tarçınlı ılık süt ballı süt ya da tarçınlı elma yiyebilirsin bencegün kurusu olabilir çikolataya olan bağımlılığını başka tarafa yönlendirmelisin.

hmm.. bide ben sağlık meslekte okuyorum. haftanın 3 günü hastaneye staj yapmaya gidiyorum orda hiç oturmuyorum sürekli ayaktayım herşeye koşturuyorum.. anladım bu benim için yeterli değil.. hastane çarşıya uzak. yani en az 2-3 km var çarşıyla rasında ve ben 3 gün boyunca o yolu yürümeye karar verdim sence spor olarak bu yeterlimi? değilse ne ypmalıyım ? :)

yürüyüş senin için büyük avantaj olur canım..ama eğer istersen netten bulabileceğin yapabileceğin sprlarda var ben genelde leslie yapıyorum.çok faydalı.pilates olabilir başka sporlarında çoğu nette var.

Kalça,karın ve bel egzersizleri var onlarıda yapayım.. leslie çok uzun sürüyor ve çok yoruluyorum sınavda yaklaştı onada çalışmam lazım :(

Eveet bugün yediklerimi yazim :)
Sabah kahvaltıda yumurta azcık ekmek 3-4 kaşık yoğurt salatalık domates bir kaçta zeytin yedim
öğlen yarım kase mercimek çorbası
maalesef annem akşamada makarna yapmış başkaa bi alternatifim yoktu çook küçük bi tabak makarna ve salata yedim.
yarım saatte dans ettim bu kadar :)

Bugünkü menüm;
sabah; haşlanmış yumurta
birkaç dilim domates
öğlen;haşlanmış tavuk
1-2 kaşık mercimek çorbası
1-2 kaşık sütlaç
akşam 3 muz 7-8 tane çilek
bu kadar..

sabah yarım saat yürüdüm akşamda yarım saat yürüdüm.
birazdanda mekik bide kalça hareketi yapıcam :)

Back
X