Kekler - Pastalar Puding Dolgulu Kek

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
293.958
605.011
43
10.JPG

Kek İçin Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı sıvı yağ
2.5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Diğer Malzemeler
1 paket çikolata sos
1 paket krem şanti
1 paket kakaolu Bisküvi
2 paket muzlu puding

Yapılışı
Öncelikle keki yapıyoruz.3yumurta ve şekeri iyice çırpalım.Sonra süt,yoğurt,yağ eklenir ve karıştırılır.Daha sonra un ve kabartma tozu karıştırılarak harca eklenir ve karıştırılır.Yağlanmış borcama dökülerek 175 derecede pişirilir..

Daha sonra kek eşit aralıklarla yuvarlak oyulur..Oymak için dolma biber oyacağını kullandım..
1.JPG

Çıkan kekler çikolata sosa bulanıp daha sonra fındık,fıstık veya hindistan cevizine bulanarak kullanılabilir..Bizim evde ben çıkarttıktan sonra kekleri görmedim hepsi yendi.

2.JPG

Muzlu puding tarife göre pişirilir..
Daha sonra puding keke dökülür ve tamamen kapatılır..

3.JPG

4.JPG

Üzerine Kakaolu bisküviler dizilir..

5.JPG

1 paket kremşanti süt ile çırpılır ve üzerine sürülür..
6.JPG

1 paket çikolata sos tarife göre pişirilir..Biraz ılıyınca pastanın üzerine dökülür..
7.JPG

3 saat dolapta bekletildikten sonra pastamız servise hazır..
Çocuklar muzlu puding istediği için ben muzlu pucing yaptım daha belirgin olmasını isterseniz beyaz keke kakaolu puding kullanabilirsiniz..

8.JPG
9.JPG

waooww cok lezız gorunuyor, kekın gorunsutunden belli üstü dümdüz
yeseydınız bişicik olmaz
spor yaptıktan sonra kılo mılo olmaz ki
ellerınıze sağlık =))

deneyecm mutlaka :KK60:
Ben daha önce denemiştim ama oymak biraz zor olmuştu.Dolma oyacağını sadece bunun için aldım tavsiye ederim çok kolay oluyor..:KK19:
Keki ve malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz..İsteğe bağlı üzerine meyveli sos dökülebilir..:kk77:

Ben daha önce denemiştim ama oymak biraz zor olmuştu.Dolma oyacağını sadece bunun için aldım tavsiye ederim çok kolay oluyor..:KK19:
Keki ve malzemeleri istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz..İsteğe bağlı üzerine meyveli sos dökülebilir..:kk77:
görünüşü ve yapılışı çok yaratıcı olmuş cidden eminim tadı çok güzeldir. bende neyle oyabiliriz diye soracaktım. :KK45: malum bende diyetteyim ama misafir falan gelecek olursa denerim çok hoşuma gitti :kk77:

aa onu nasıl yaptınız
benım de kayısı ve ıncır yemem gerekıyomus
vıtamın alma acısından

Oda böyle yapılıyor..:kk77:

20150301_185316.jpg

5-6 tane hurma
5-6 tane gün kurusu kayısı
5-6 tane incir
1 çay bardağı fındık,fıstık,ceviz hangisini istersen veya karışık
1 çay bardağı süt
1 yemek kasigi kakao
Yarim cay kaşığı tarçın

Yapılışı
Kayısı,incir,hurma veya herhangi birini ıslatılır...Sonra rondoya tüm malzemeler karıştırılır.. İstedigin sekil verilir hindistan cevizine bulanIr.

İstege bağlı kavanoza konup konup kaşıkla yenir..:kk77:

X