Güzel ve cok kolay bir pastaaa :)
Bu arada: almanya disinda olan arkadaslarimiz, "Schmand" yerine "Sour Cream" ,eski kaymak veya tuzsuz labne peyniri kullanabilir...!
Yagi cikar oda sicakligina gelsin.
Sonrada ilk önce puddingi yap,
cünkü puddingin sogumasi zaman aliyor
Hamur icin:
-200 gr Un
-65 gr Seker
-1 packet vanilya (sekeri)
-80 gr Tereyag (oda sicakliginda)
-1 Yumurta
- yarim kabartma tozu
Üstündeki kremasi icin:
-2 packet vanilyali pudding
- 1 kg süt
-400 gr seker
-4 tane Schmand (burda alman dükkanlarin var. Sahne gibi ama daha koyu ve ek$i)
1 litre sütü , sekeri ve puddingi pisir (zaten pudingin arkasinda yazar nasil yapilacagi),
sonra onu kenara koy sogusun.
(pudding soguduktan sonra icine schmandlar gelcek onlari karistirip hamurun üstüne döküceksin, birazda seker katin cünkü sekeri az oluyor yoksa)
ama bundan önce
hamurunu hazirla. malzemeleri karistir. zaten cok kolay hemen elinle yoguruyon.
Daha sonra onu kek kalibinn altina dösiceksin. düz tabana
iyice yayicaksin ve kenarlarindan azcik yukariya dogru ciksin (cok hafif, kenarlari kivrilcak yani hamurun)
daha sonra hazirladigimiz kremayi üstüne döküyoruz ve birkactane (10-12 tane falan farketmez) visneyi kremanin icine bastiriyoruz (hafif görünebilir) ve böylece firina veriyoruz.
Orta katin bi asagisina koydum ben. ve firini 180 dereceye getirdim önceden isittim.
40 daka filan pisiyor, sonra keki en asagiya ativeriyom. altindaki hamuruda pissin diye. o sirada firini kapatiyorum. sicagiyla kaliyor öyle.
sonra cikarip mutfak tezgahina yada pencerenin kenarina koyuyorum biraz sogusun diye.
Cok asiri sicak degilse artik. buzdolabina atiyoruz ve soguk soguk yiyoruz afiyetleeeee..
(ben birazda dondurucuya koydum. 15 dakka filan. iyice kremasi donsun diye. ve daha cabuk sogusun diye)
Bu arada: almanya disinda olan arkadaslarimiz, "Schmand" yerine "Sour Cream" ,eski kaymak veya tuzsuz labne peyniri kullanabilir...!
Yagi cikar oda sicakligina gelsin.
Sonrada ilk önce puddingi yap,
cünkü puddingin sogumasi zaman aliyor
Hamur icin:
-200 gr Un
-65 gr Seker
-1 packet vanilya (sekeri)
-80 gr Tereyag (oda sicakliginda)
-1 Yumurta
- yarim kabartma tozu
Üstündeki kremasi icin:
-2 packet vanilyali pudding
- 1 kg süt
-400 gr seker
-4 tane Schmand (burda alman dükkanlarin var. Sahne gibi ama daha koyu ve ek$i)
1 litre sütü , sekeri ve puddingi pisir (zaten pudingin arkasinda yazar nasil yapilacagi),
sonra onu kenara koy sogusun.
(pudding soguduktan sonra icine schmandlar gelcek onlari karistirip hamurun üstüne döküceksin, birazda seker katin cünkü sekeri az oluyor yoksa)
ama bundan önce
hamurunu hazirla. malzemeleri karistir. zaten cok kolay hemen elinle yoguruyon.
Daha sonra onu kek kalibinn altina dösiceksin. düz tabana
iyice yayicaksin ve kenarlarindan azcik yukariya dogru ciksin (cok hafif, kenarlari kivrilcak yani hamurun)
daha sonra hazirladigimiz kremayi üstüne döküyoruz ve birkactane (10-12 tane falan farketmez) visneyi kremanin icine bastiriyoruz (hafif görünebilir) ve böylece firina veriyoruz.
Orta katin bi asagisina koydum ben. ve firini 180 dereceye getirdim önceden isittim.
40 daka filan pisiyor, sonra keki en asagiya ativeriyom. altindaki hamuruda pissin diye. o sirada firini kapatiyorum. sicagiyla kaliyor öyle.
sonra cikarip mutfak tezgahina yada pencerenin kenarina koyuyorum biraz sogusun diye.
Cok asiri sicak degilse artik. buzdolabina atiyoruz ve soguk soguk yiyoruz afiyetleeeee..
(ben birazda dondurucuya koydum. 15 dakka filan. iyice kremasi donsun diye. ve daha cabuk sogusun diye)
Son düzenleyen: Moderatör: