EĞER NANEYİ DOĞRAYARAK KULLANACAKSANIZ, ÜZERİNE BİRAZ ŞEKER SERPİN, BÖYLECE NANENİN KOKUSUNU ARTTIRMIŞ OLURSUNUZ..........
Patates Kızartması: Patatesler kızarırken fazlasıyla yağ içerir. Bunu önlemek için patates dilimlerini kızgın tavaya atmadan önce, süt dolu bir kabın içine koyun. Böylece fazla yağ emmez, hem de daha lezzetli olur.
Etin Buzunu Çözmek İçin: Etin üzerine tuz dökün. Bu şekilde birkaç dakika sonra buzların çözüldüğünü ve etin yumuşadığını görürsünüz .
* Kahvenin Tadı bozuluyorsa: Kahveyi bir kutunun içine doldurup, buzdolabında yada buzlukta saklarsanız aromasını korumuş olursunuz. Tabii en iyi yöntem kahveyi tane olarak almak ve evde öğütmektir.
Mutfaktaki Balık Kokusu: Balığı pişirirken yayılan kokuyu önlemek için kızartma tavasının içine işi bitinceye kadar bir kaç sap maydanoz koymayı deneyin.
Domateslerin Dayanması İçin: Buzdolabına yerleştirmeden önce saplarını çıkartın ve sap yerleri altta kalacak şekilde birbirine değdirmeden yerleştirin. Bu ufak ayrıntılara dikkat ettiğiniz takdirde domateslerin uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.
Ayva Reçeli: Reçel yaparken ayvanın renginin kırmızı olması için çekirdeklerden birazını bir tülbente sarıp ayvalarla birlikte kaynatın
SOĞAN KOKUSU: Soğan doğradıktan sonra elinizdeki kokuyu gidermek için elinizi limonla yıkamanız yeterli