Radyofrekans, yolculuk vs. karmaşası

Louder

Guru
Pro Üye
Anneler Kulübü
3 Ağustos 2012
5.268
15.293
448
Merhaba arkadaşlar,
Herkese iyi seneler öncelikle. Size bir şey danışmak istiyorum.
Eşimin ayağında epey sorunlu bir nasır var. İşi gereği günde 11 saat ayakta ve 30.000 adımdan fazla atıyor, artık dayanılmaz bir hal aldı. İşten 6 gün izin aldık ve memlekete gideceğiz, 10 saat minimum yolculuk yapacağız otobüsle.
Şimdi yarın sabah radyofrekans ile nasırı alınacak. Klinik rahat bir ayakkabı giyebileceğini sorun olmayacağını söyledi ama bu işlemi yaptırıp 1 ay yürüyemediğini söyleyen de var. Sizce bu işlemden sonra yolculuk yapılır mı? Memlekette 3 gün kalacağız ve çok yürümekle falan işimiz yok, zaten köye gidiyoruz. Sonrasında da çalışmaya geri dönecek.
Sizce memleket planında sakınca var mı? Onu geçtim operasyon sonrası işe başlayamaz diye düşünen var mı? İptal edip yazı mı beklemeli bu işlem için son 1 gün kala kararsızız ama ciddi eziyet çekiyor çalışırken. Canı tatlı biri hiç değil, benim 80 kere hekime dur dediğim diş işleminde falan sessiz sedasız oturuyor. Ama bu işlem sonrası ne olur kestiremiyorum.
Deneyimleriniz ve fikirlerinizi beklerim,
Sevgiler

Ben olsam zorunlu değilse 10 saatlik bir yolcuğu göze almam, operasyonu çok rahat atlatacak olsanız bile atlatamamanıza neden olabilir. Evimde ayaklarımı yüksekte tutup dinlendiririm.

Doktorlar da herşeye çok rahat 2 güne işe başlarsın diyor, ama daha hiç öyle olduğunu görmedim.

Hiç bilmiyorum bu işlemi ama işlem sonrası 1 ay yürüyemeyecek durumda olunsa o kadar süreyle doktorun rapor vermesi gerekmez miydi? Herkeste aynı seyretmiyor olabilir iyileşme süreci ama yine ortalama süreler vardır diye düşünüyorum.

Hiç bilmiyorum bu işlemi ama işlem sonrası 1 ay yürüyemeyecek durumda olunsa o kadar süreyle doktorun rapor vermesi gerekmez miydi? Herkeste aynı seyretmiyor olabilir iyileşme süreci ama yine ortalama süreler vardır diye düşünüyorum.
Açıkçası çook güvenilir bulmuyorum özel klinikleri ama hastanelerde de epey uzun bir muayene, tedavi karar süreci vs. gerekiyor ve bunun için yeterli iznimiz yok :( Gideceğimiz yer havaalanına da aşırı uzak, ama gitmek ve nasırı aldırmak için tek şansımız da bu izin. Bilmiyorum napacağız 🤔

Açıkçası çook güvenilir bulmuyorum özel klinikleri ama hastanelerde de epey uzun bir muayene, tedavi karar süreci vs. gerekiyor ve bunun için yeterli iznimiz yok :KK43: Gideceğimiz yer havaalanına da aşırı uzak, ama gitmek ve nasırı aldırmak için tek şansımız da bu izin. Bilmiyorum napacağız 🤔
Nasır işlemi asla ertelenmesin
Turkiye tatili işi ertelensin

Açıkçası çook güvenilir bulmuyorum özel klinikleri ama hastanelerde de epey uzun bir muayene, tedavi karar süreci vs. gerekiyor ve bunun için yeterli iznimiz yok :KK43: Gideceğimiz yer havaalanına da aşırı uzak, ama gitmek ve nasırı aldırmak için tek şansımız da bu izin. Bilmiyorum napacağız 🤔
Seyahati iptal edip işlemi mutlaka yaptırsın derim. Peki gerçekten yürüyemeyecek durumda olursa işe gitmeme lüksü ya da rapor seçeneği var mı?

Seyahati iptal edip işlemi mutlaka yaptırsın derim. Peki gerçekten yürüyemeyecek durumda olursa işe gitmeme lüksü ya da rapor seçeneği var mı?
İşyeri epey anlayışlı bir mekan ama öyle bir durumda ne olur hiç kestiremiyorum. Evlendiğimizde 1 hafta izin verdiler ve maaştan kesinti vs. yapmadılar mesela, bu ikinci izni çok zor aldık arada kısa zaman olduğu için. Sigortası olduğuna göre rapor da işe yarar ve kanunen işten çıkarılmaz diye tahmin ediyorum net bilgim olmasa da. Tabi mobbinge maruz kalabilir öyle bir durumda, emin değilim hiç açıkçası

6 gün izni aslında rahatsızlığı için dinlenmek adına aldı ama siz min.10 saatlik yolculuğa mi çıkacaksınız ? Ne gerek var riske girmeye ? Otursun dinlensin evinde.
Açıkçası benim gidelim ya da gitmeyelim gibi bir fikrim yok, onun durumuna göre o karar verecek ama iyi olmadığı halde gidelim derse ve sorun çıkarsa diye de endişeleniyorum. Kanama vs. bir sorun olsa otobüste ne yaparım bilmiyorum :(

İşyeri epey anlayışlı bir mekan ama öyle bir durumda ne olur hiç kestiremiyorum. Evlendiğimizde 1 hafta izin verdiler ve maaştan kesinti vs. yapmadılar mesela, bu ikinci izni çok zor aldık arada kısa zaman olduğu için. Sigortası olduğuna göre rapor da işe yarar ve kanunen işten çıkarılmaz diye tahmin ediyorum net bilgim olmasa da. Tabi mobbinge maruz kalabilir öyle bir durumda, emin değilim hiç açıkçası
İnşallah korktuğunuz gibi olmaz çabucak toparlar. Geçmiş olsun.

ben olsam o seyahati iptal eder sağlığıma önem verirdim. operasyonu geçirir evimde yatar bi güzel dinlenirdim hem vücudum dinlenmiş olur hem yaram iyileşir

İlgilenen sevgili arkadaşlarım için güncelleme;
Sabah operasyon için gittik, doktor ben buna cerrahi yapmam dedi. İçi boş kalır dokuyla dolmaz, hep hassasiyet olur uzun süre yara da iyileşmez dedi. Tuzlu suyla masaj, ayak törpüsüyle küçültme, yakı önerdi ve sorun kendi kendine çözüldü:)

Back
X