• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahat anne...

kendinize yetebiliyorsunuzdur tabi ona hic suphem yok ama bana biraz sanki annenize kirginmissiniz gibi hissettim yada sitemlimi desem
Kırgınlık illaki var hamileyim biraz şefkat istiyor iş insan bu demek değilki ayağıma birşey ler getirsin doyursun. Mesela bebeğimle ilgili birşey anlatıyorum dinlemiyor telefonla ilgileniyor. Bunu annemle paylaşmayacaksam kiminle paylaşırım ki.ailemden kimse ablam babam kimse arayıp bebeğimin nasıl olduğunu benim nasıl olduğumu sormadı bile.

Simdi bebek karninda gebelikte zor gecmiyosa idare edersin guclusun ok. Dogumdan sonra aglayan bi bebek uykusuz kaldiginda cok farkli dusuneceksin. Imkanin varsa evini ayir, esin icinde zor bi durumdur eminim. Ozel hayat yok. Eli ayagi tutuyosa herkesin ayri evi
Biliyorum eminim zorlanacağım zamanlar olacak ilk bebeğim zaten ve deneyimsiz im ama zaten bakabilecek bana yardımcı olabilecek kimse yokki En azından kendi evim kendi düzenim olur. Bebeğim sağlıklı olsun başka hiç birşey istemiyorum. Gerisi düzene girer inşallah.

Biliyorum eminim zorlanacağım zamanlar olacak ilk bebeğim zaten ve deneyimsiz im ama zaten bakabilecek bana yardımcı olabilecek kimse yokki En azından kendi evim kendi düzenim olur. Bebeğim sağlıklı olsun başka hiç birşey istemiyorum. Gerisi düzene girer inşallah.
Girer tabii canim ama omrunude goturur. Yemek yapacagi yerde senden yemek beklerse bsk o zaman evdeki tantanayi. Annen vicdanli birisi degil bence

Bence suçun en büyüğü sizde .kendi yuvanızı düşünün artık allah aşkına .ablanizla annenizi aynı eve koyun olsun bitsin .annenizle de arada görüşün. Yardım etmiyor destek olmuyor ablanız gibi birini yuvanıza bela yapıyor sonrada siz sürekli onu düşünüyorsunuz. Annenizle net bir şekilde konuşun bence

Kırgınlık illaki var hamileyim biraz şefkat istiyor iş insan bu demek değilki ayağıma birşey ler getirsin doyursun. Mesela bebeğimle ilgili birşey anlatıyorum dinlemiyor telefonla ilgileniyor. Bunu annemle paylaşmayacaksam kiminle paylaşırım ki.ailemden kimse ablam babam kimse arayıp bebeğimin nasıl olduğunu benim nasıl olduğumu sormadı bile.
siz bu durumda neden onlari soruyorsunuz vicdaninizin sesini biraz susturmayi deneyin onlara karsi
evladiniz olacakmis allah bagislasin bir hayat arkadasi doguracaksiniz kendinize annelik zor zanaat herkesede yakismiyor iste sizinkide oyle bir anne demekki

ben sizde de sorun görüyorum açıkçası. mesela hastaneye giderken birlikte gidelim mi diye sorabilirdiniz??
ya da anneciğim acıktım biraz da yorgunum kahvaltı hazırlar mısın diyebilirdiniz.
yani kadın demek ki çocuk gibi yönlendirmek gerekiyor. ha zaten aynı ev kadın-erkek ailesiyle de doğru değil bence. hasta olur bakıma muhtaç olur onun dışında en güzeli ayrı ev
Yok malesef Benim annem hep öyleydi çocukluğumdan beri sevmez yemek yapayım temizlik yapayım. Zaten kaç gün önce biliyordu hastaneye gşdeceğimi. O yüzden gelmek istersen gel dedim uyanabilirsen.

Bence suçun en büyüğü sizde .kendi yuvanızı düşünün artık allah aşkına .ablanizla annenizi aynı eve koyun olsun bitsin .annenizle de arada görüşün. Yardım etmiyor destek olmuyor ablanız gibi birini yuvanıza bela yapıyor sonrada siz sürekli onu düşünüyorsunuz. Annenizle net bir şekilde konuşun bence
Annemle konuştum bugün ev bakmaya gideceğimi biliyor zaten. Eşim gelemeyecek annemle beraber ev bakacağız bana. İnşallah olumlu olur i. Annemle ablam beraber kalacak bundan sonraç

siz bu durumda neden onlari soruyorsunuz vicdaninizin sesini biraz susturmayi deneyin onlara karsi
evladiniz olacakmis allah bagislasin bir hayat arkadasi doguracaksiniz kendinize annelik zor zanaat herkesede yakismiyor iste sizinkide oyle bir anne demekki
Malesef öyle inşallah kendin örnek bir anne olurum herşey bir an önce düzene girer. Herkes kendi hayatında mutlu olurç

Kusura bakmayın ama annenize gıcık oldum. Siz herşeyi yaparım kimseye ihtiyacım yok modunda devam ettiğiniz sürece evin tüm yükü üzerinize yüklenecek, yüklenmiş de soyliyim. Sonra isteseniz de o yükün altından kalkamayacaksiniz. Tecrübe konuşuyor. ..

Öyle yapacağım bebeğim benim için öncelik olacak o mutlu olsun iyi bir anne olayım yeter bemim için.

Annenizin huyu zaten ortada da eşinizi neden her şeyin dışında tutuyorsunuz anlayamadım?
Kendisi istemiyor mu hiç kontrole birlikte gitmeyi? Merak etmiyor mu?
Eşinizi bebekten uzak tutmayın hata edersiniz..
Erkekler bazı şeyleri düşünemez siz teşvik etmelisiniz.
Her şeyi tek yapacak kadar güçlü durmak zorunda değilsiniz. Yorulursunuz her anlamda.
Yardım istemek, ilgi beklemek ayıp veya güçsüzlük değil..

Kusura bakmayın ama annenize gıcık oldum. Siz herşeyi yaparım kimseye ihtiyacım yok modunda devam ettiğiniz sürece evin tüm yükü üzerinize yüklenecek, yüklenmiş de soyliyim. Sonra isteseniz de o yükün altından kalkamayacaksiniz. Tecrübe konuşuyor. ..
Öyle oldu zaten ve onlar içinde güzel olacak ayrı eve gitmem istedikleri gibi yaşayacaklar. Bizim içinde düzenli bir hayat olacak inşallah.

Annenizin huyu zaten ortada da eşinizi neden her şeyin dışında tutuyorsunuz anlayamadım?
Kendisi istemiyor mu hiç kontrole birlikte gitmeyi? Merak etmiyor mu?
Eşinizi bebekten uzak tutmayın hata edersiniz..
Erkekler bazı şeyleri düşünemez siz teşvik etmelisiniz.
Her şeyi tek yapacak kadar güçlü durmak zorunda değilsiniz. Yorulursunuz her anlamda.
Yardım istemek, ilgi beklemek ayıp veya güçsüzlük değil..
Eşim kalsa her kontrole gelmek istiyor ama beraber çalıştığımız için gelemiyor içi içini yiyor çok üzülüyor bebeği göremediği için. Annem merak etmiyor malesef bebeği bende geleyim demiyor. Dedim ya annem önce benim çocuklarım önemli diyor. Ama bizede önem verdiğini görmedim malesef ablam hariç.

Sizin konunuzu hatırlıyorum. annem panik atak yanlız kalamıyor yurt dışından onunla kalmaya geldim demiştiniz.
bu konudan sonra şunu düşündüm. Anneniz dahi olsa kendinizden verdiğiniz ödüne değiyor mu acaba ?
Sizin için kılını kıpırdatmayan bir anneniz bir ablanız var ve onlar için kendinizi parçalıyorsunuz.
Lütfen bebeğinize sağlıklı ve huzurlu bir ev ortamı hazırlayın.

Anneniz nasil geciniyor?
Galiba siz annenizin yanina yerleştiniz. Belkide kadin bunlari gitmeniz icin yapıyor. Kızım neysede bende damatla bir oturmak istemezdim mesela... neyse... siz taşınınca anneniz nasil gecinecek? Ve anneniz siz küçükken nasıldı? Yemek yapiyormuydu? Temizlik?

Back
X