rahatlamak istedim..

ailenin erkek arkadaşından haberi var mı? yok ise erkek arkadaşına filanca teyze beni görmüş beğenmiş oğluna düşünüyormuş ailemi aradılar bende kesinlikle istemedim ama artık baskı hissediyorum üzerimde ailem kaç gündür baskı yapıyor yalanını hem erkek arkadaşını canlandırmak, hemde niyetinin tam olarak ne olduğunu öğrenmek adına kullanabilirsin.. gel beni iste deme tabikide ama bu beğenilme olayları artsın azıcık bakalım neler oluyor :) yaşasın kötülük :)) :47: :52:

puuuhhahahahahahhaahah...:52::52:
bende yapmıştım bunu 1 hafta sonra evlenme teklifi geldi..
hey gidi...

Son düzenleme:
Hayata pembe gözlüklerle bakmayı bırak bence,sevgilin sizin geleceğinizi düşünüyor,bence adamı da sıkboğaz etme.

Hem evlenmek için niye bu kadar acele ediyorsunuz anlamadım?

Önce sınavı geçin sonra evlenirsiniz.

Bir de "sevgilime bir şey yaptırtamıyor muyum" demişsiniz,yok artık diyorum,böyle hesaplar içine girip ilişkinizi yıpratmayın.

bir yuva kurmak evlenmek sanıldığı gibi kolay değil
sana hak vermiyo değilim ama yarın öbür gün evlendiğinizde maddi sorunlar
yaşamaya başladığınzda daha fazla sorunlar ortaya çıkar
o bunları düşünerek hareket etmek istiyor anladığım kadarıyla ...
ben eşimle 5,ayda söz yaptık ama bu 5 ay içinde yaşadığım rahatlığı
aileler araya girdiğinde yaşayamadım
yaklaşık 3,5 yıl nişanlı kaldık herkes bişi dedi ailem gezmelerimizi bile kısıtladı
çok yıprandım etrafımdakıler süre uzayınca seni kandırıyor oyalıyor demeye başladı
seninde böyle sıkıntılar yaşamanı istemem arkadasım ama sürekli evlilik lafından bahsetme
erkek arkadasına baskı yapma bu konuda bilirsin kaçan kovalanır sen ağırlığını koru
zamanla herşey yoluna girer

Bu konuyu kafamda dert etmekten bıktım artık.Ama kendi kendime çözemiyorum maalesef.
4 yıllık bir ilişkim var.Mezun olduğumuzdan beri evlilik hayalleri kuruyorum,ancak erkek arkadaşım iş olmadan böyle bir şey için adım atmak istemediğini söylemişti.
O zamanlarda konuyu açmayı bırakın,ben konuyu açtığımda bile bunalıp konuyu kapatıyordu bir şekilde.Ben bir süre bir işe girdim,ancak devlet istediğim için ayrıldım.1-2 ay içinde işe başlayacağım tekrar.Erkek arkadaşımın da artık işi var.
Şimdi konuyu açtığımda,birikim yapmak istediğini,elinde hiçbir şeyi olmadığı için evlilik için erken olduğunu söyledi.Kendisine katılıyorum,ama en azından ufak bir şey yapmak istiyorum.Yüzük takmak istiyorum ya da isteme merasimi olsun istiyorum.Ancak onun düşüncesini bildiğim için bu konuda böyle yapalım mı diyemiyorum.O söz-nişan-düğün bir arada istiyor.Yani fazla uzatmama taraftarı.Aslında ona katıldığım yönler olsa da kendime hakim olamıyorum.
Etrafta evlenen,nişanlanan,sözlenen birilerini görüp duydukça,erkek arkadaşımdan soğumaya başlıyorum.
En son duyduğum şey,bizden daha az süreli ilişkisi olan,iş imkanı açısından bizimle aynı olan arkadaşlarımız sözlenmiş.Bunu duyunca iyice sinirlerim bozuldu.Problem bende mi acaba diye düşünmeye başladım.Pek sağlıklı bir şey değil farkındayım,ama dediğim gibi kendime engel olamıyorum.Bu duygularımı engelleyemiyorum.Kıskançlık,sinir bir arada ve sınırda..Benim neyim eksik diye düşünüyorum,onlar bile bir adım atabiliyorsa,bizde sorun var diye bakmaya başladım olaya.
Ya erkek arkadaşımın isteksizliğinden kaynaklanıyo,ya da o kadar kısa zamanda bile bir adım atabilen insanlar varsa,o kızların erkeklere bunu bir şekilde yaptırtıyor olması lazım.Ben yaptırtamıyorum.Elimden bir şey gelmiyo,buraya yazmak rahatlatır belki diye yazdım.Düşüncelerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa,seve seve dinlerim.

Kızlar size abla tavsiyesi size gerçekten değer veren birini bulmadan evlenmeyin.Sİzi mutlu etsin , sizi sevsin öyle.Bence sende erkek arkadaşınla sonunu iyi düşün.İnsan sevdiğini sanıp kıyamıyor ama o senden önce davranıp herşeyi sonlandırınca acayip üzülürsün.

Bu konuyu kafamda dert etmekten bıktım artık.Ama kendi kendime çözemiyorum maalesef.
4 yıllık bir ilişkim var.Mezun olduğumuzdan beri evlilik hayalleri kuruyorum,ancak erkek arkadaşım iş olmadan böyle bir şey için adım atmak istemediğini söylemişti.
O zamanlarda konuyu açmayı bırakın,ben konuyu açtığımda bile bunalıp konuyu kapatıyordu bir şekilde.Ben bir süre bir işe girdim,ancak devlet istediğim için ayrıldım.1-2 ay içinde işe başlayacağım tekrar.Erkek arkadaşımın da artık işi var.
Şimdi konuyu açtığımda,birikim yapmak istediğini,elinde hiçbir şeyi olmadığı için evlilik için erken olduğunu söyledi.Kendisine katılıyorum,ama en azından ufak bir şey yapmak istiyorum.Yüzük takmak istiyorum ya da isteme merasimi olsun istiyorum.Ancak onun düşüncesini bildiğim için bu konuda böyle yapalım mı diyemiyorum.O söz-nişan-düğün bir arada istiyor.Yani fazla uzatmama taraftarı.Aslında ona katıldığım yönler olsa da kendime hakim olamıyorum.
Etrafta evlenen,nişanlanan,sözlenen birilerini görüp duydukça,erkek arkadaşımdan soğumaya başlıyorum.
En son duyduğum şey,bizden daha az süreli ilişkisi olan,iş imkanı açısından bizimle aynı olan arkadaşlarımız sözlenmiş.Bunu duyunca iyice sinirlerim bozuldu.Problem bende mi acaba diye düşünmeye başladım.Pek sağlıklı bir şey değil farkındayım,ama dediğim gibi kendime engel olamıyorum.Bu duygularımı engelleyemiyorum.Kıskançlık,sinir bir arada ve sınırda..Benim neyim eksik diye düşünüyorum,onlar bile bir adım atabiliyorsa,bizde sorun var diye bakmaya başladım olaya.
Ya erkek arkadaşımın isteksizliğinden kaynaklanıyo,ya da o kadar kısa zamanda bile bir adım atabilen insanlar varsa,o kızların erkeklere bunu bir şekilde yaptırtıyor olması lazım.Ben yaptırtamıyorum.Elimden bir şey gelmiyo,buraya yazmak rahatlatır belki diye yazdım.Düşüncelerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa,seve seve dinlerim.

canım senin olayını gayet iyi anlıyorum aynısı başıma farklı bir şekilde geldi ilk başlarda evlilik konuşmaya başladık hatta kendisi askere gitmeden önce yüzük takalım dedi.. Zamanla askerden gelinceye döndü, sonra para biriktirinceye ben evlilikten bahsedince bana canım kafanda kurgulama şimdiden insanlar nikah masasında ayrılıyor lafları gelmeye başladı. Sonuç mu 6 yıllık arkadaşlık 2.5 senelik birliktelikten sonra askere gidip bütün iletişimi kesti. Ayrılmak istediğini bile söyleme geri duymadı. Sana benden bir kardeş tavsiyesi benim iş arkadaşım 6 ayda evlendi. Evlenmek isteyen adam her durumda evleniyor. Bunlar sadece bahanesi bence dikkatli ol benim durumuma düşme... Bak küçük bir örnek vereyim bir kız arkadaşımın uzun birbirlikteliği vardır çocuğun lafıda hep şuydu şuanda evlilik bana uzak diye. Arkadaşımdan ayrıldıktan sonra 7 aydır tanıdığı kızla evlendi. Dikkatli ol derim.. Olan senin zamanına duygularına oluyor

Erkek arkadaşınız mantıklı olanı yapıyor bence de öyle olmalı..

Zira bi yüzük takalımla başlayan formaliteler ailelerinde işin içine girmesiyle dallanıp budaklanır ve düşünülenden daha kısa bir sürede nikah masasında son bulur genelde..

Bence de yangından mal kaçırır gibi evlenmeyin , sonra sıkıntısını çekecek olan sizlersiniz..

Şimdi geçim derdi yokken birikim yapın, hatta çeyiz dizmeye başla derim (:

Böylelikle yüzük takma ve diğer mutlu günlerinizde içiniz daha rahat ve stressiz bir halde tadını çıkarark geçirirsiniz (:

zuzucybele katiliyorum, gercekten seven ve evlilik düsünen adam maddiyati falan düsünmüyo...
calisir yaparim diyor, benimde esimle tanisip evlenmem 6 ay icinde oldu...
okula giderken arkadasimin basinada gelmisti, oglan birak ailesine tanistirmayi arkadaslarinin bile kizi görmesini istemiyodu,
evlencezokul, bitsin is bulayim falan filan..
kiz izine gitti 1 hafta sonra adam ayrildi baska bi sevgilisi varmis ve bayagi ciddiymisler..

kendine güvenemiyodur para konusunda belkide o sözlenen arkadaşlarının ailesi destek olmuştur sevgilinizse aileden gelen bir destek istemiyodur belki yada ailesinin durumu iyi değildir

benim de sevgilim ilk çıkmaya başladığımız zamandan itibaren evlilik bana uzak falan gibi laflar ediyordu. bunun nedeni de tamamen maddiyat ve aileden destek görememesiydi. ilk zamanlar diyordu 2-3 sene sonra evleniriz .anca borçlarımı öderim para biriktiririm vs. deniyordu. bana o kadar uzun gelmişti ki o süre. bir süre sonra sıkılmaya başladım etrafımda bizden sonra tanışıp nişan yapıp evenenleri gördüm gördükçe daha çok sinirlendim kızdım ve bu gerginliğimi yansıttım ona. ama sadece annem biliyordu ve onun bile tek başına baskısı yetiyordu..babam daha yeni öğrendi(bu arada 2 yıl geçti üzerinden.. henüz resmi olarak evlenme teklifi almadım ama ailesi bu yaz gelip isteyecekler beni. sonunda buralara kadar geldik bir miktar da para da biriktirdik. seneye evleneceğiz inşallah. ama bana da sorarsan seni çok iyi anlıyorum.bir ilişkide evliliği hiç konuşmamak, maddi sorunlardan dolayı bu kadar evlilikten korkmak çok zor bir duygu. zaman bir türlü geçmek bilmiyor hele de çok seviyorsan ayrı kalmak istemiyorsun sevdiğinden. bir an önce hayatını düzene sokmak istiyorsun. ben belki 3 sene bekleyeceğimi bilseydim hiç başlamazdım bu ilişkiye ama sevdik artık bir kere olan oldu ne yapalım bu kadar bekledim sonu hayırlı olacaksa biraz daha beklerim diyorum.
Sana da tavsiyem bu konuyu çekinmeden konuş sevgilinle. nasıl bir evlilik planı yapacağınızı konuşun. kim ne kadar kenara para atabilir ne kadar zaman sürer bu. borç varsa nasıl ödenir kredi falan çekilebilir mi. önemli olan evlilik niyetine girmek.. çevrende olan bitenlerle kafanı yorma herkesin durumu çok farklı. kiminin anne babası alıyor bir ev altına, düğünü de yapıyor o zaman 5 ayda da evlenilir 1 ayda da. bunun için sevgiline kızma derim. ama beklemek de zor.

Kızlar size abla tavsiyesi size gerçekten değer veren birini bulmadan evlenmeyin.Sİzi mutlu etsin , sizi sevsin öyle.Bence sende erkek arkadaşınla sonunu iyi düşün.İnsan sevdiğini sanıp kıyamıyor ama o senden önce davranıp herşeyi sonlandırınca acayip üzülürsün.

Niye sonlandırsın şimdi durduk yere sevgilisi ,konuyu açan arkadaş sevgilimle sorunum var bana kötü davranıyor ya da terk edecek mi diye mi sormuş sadece evlenmek için şartları müsait değil bu süreç ona sıkıntılı gelmiş biraz içini döküp rakatlamak istemiş işte çevrenin yaptığı bu seni oyalıyor kaç yıl falan filan gibi saçma sapan baskılardan oluyor bu tip söylemlerde. Bir kere üniversite okumuş sevgilisi de kendinden öyle en az 7-8 yaş büyük değilse yani ondan önce okulunu bitirmiş askerliğini yapmış işini kurmamışsa üniversiteden yeni mezun olmuş iki insan neyle geçinecek acaba bunu soran yok hiç çevreden .Haliyle bir gelecek hazırlıyor kız da erkek de kendine sırf evlenilmek için de milletin çeneini kapatmak için de evlenilmez nişanlansa daha vahim olcak o zaman düğün ne zaman diye baskı yapmaya başlayacak bu konuşmaya herkesin hayatına müdahale etmeyi seven çevremiz. Karşındaki insan düzgünse zaten kimse kimse bırakmıyor öyle kolay kolay sadece şartların olgunlaşmasını bekliyor daha iyi bir gelecek kurmak için insanlar. Bu arada benim erkek arkdaşımın bir kuzeni vardır sevgilisyle 7 ay çıkadan sonra nişanlandılar ama kızın da çocuğun da doğru düzgün işi yoktu ha girdik ha giricez diyorlarda nerdeyse 2 yıl nişanlı kalmak zorunda kaldılar sonunda da ailelerin çevrenin baskısına dayanamayıp ayrıldılar durup dururken ilişkilerini katlettiler yani işin içine hemen aileleri karıştırarak daha kendilerinden emin olmadan.

Öncelikle vakit ayırıp düşüncelerini paylaşan herkes çoook teşekkür ederim.Bir gün boyunca girmedim nete,baya kalabalıklaşmış:) şimdi herkese tek tek yanıt vermek istiyorum.

eğer düğün tarihi uzunsa hiiçç yüzük takma aileleri işin içine sokma derim
nişanlılık dönemi stres topu gibi birşey olacaksın her kafadan bir ses çıkacak rahat rahat gezemeyeceksin herşey göze batacak
erkek arkadaşın haklı arayı fazla uzatmadan evlenmek en doğrusu

Bazı erkekler evlilik konusunda o kadar garantici ki herşey olsun ondan sonra adım atayım istiyor, ama biz bayanlar en azından bir resmiyeti olsunda sonrası gelir diyoruz. Şayet 4 yıldır evlilik hayallerini kendi kendine kurmuyorsan :) sıkboğaz etmenin gereği yok, ama erkek arkadaşın bu konuyu hiç açmıyor öteleyip duruyorsa olay sadece maddi olmayabilir. Benimde böyle uzun bir ilişkim olmuştu, ailelerin bildiği evliliğe giden tek engelin okul, iş v.b olduğu...askerden gelene kadar kör topal gitti...askerden geldiğinde bana master yapıcam 2 yıl daha bekle dedi...bu lafla 4 yıllık ilişkimden ayrıldım, ben bekleme sözü veremem hayat akıyor ve ne olur bilemem dedim. Eşimle arkadaştık ve işlerin rengi değişince 1 hafta falan olmadan bana evlenme teklif etti...açıkçası ciddiye bile almadım, güldüm bakarız diye dalga geçtim. Ama askerliğini yapmamış olmasına doğru dürüst işi olmamasına rağmen benimle evlenmek için çoook mücadele etti, yurtdışında okurken sömest tatilinde istemeye geldi, ailesi şok oldu. Onlar oraya yerleşsin diye zorlarken hiç kimseyi dinlemedi, geldi nişanı taktı gitti...Nitekim evlendik 10 yıldır evliyiz. Bu işler biraz karakter ve birazda gerçekten aşktan gözü kör olma meselesi bence. Yerinde olsam gözlemlerim, gerçekten istiyor mu, o zaman sıkıntı yok...ama böyle beklerken seni başkası kapverirse iş işten geçer. Nitekim benim eski sevgilimin kafası dank etti ama çok geçti yani.

tatlım ben nısanlımla tanıstıgım 5. ayı bana yuzuk takmak ıstedıgını soyledı... kendı aramızda takalım ama aıleler bılsın ıstedı.. bunu nasıl yaptın dersen?? erkekler elden kacabılecegını dusundugu kısıyı elde tutmak ıcın herseyı yapar...5 ay cok kısa bır sure. tam anlamıyla bırbırımızı tanımıyorduk fakat benım nısanlımda hep bı kaybetme korkusu vardı.. cunku ben kendıme cok guvenırım.. her zaman dımdık dolasırım.. nısanlımada soylerdım hep.. sakın benı elde avucta benı asla bırakmaz dıye dusunme.. yaptıgın yanlısın derecesı buyuk olursa sonuclarıda buyuk olur unutma derdım hep.. su an nıkahımı yaptım resmı olarak evlıyım ama dugunume 1 ay var.. erkek arkadasın senı bıraz elde var benı bırakmaz rahatlıgına gırmıs dıye dusundurdu benı.. ınsallah yardımcı olabılmısımdır bıraz

Ben hiç öyle algılamadım erkek arkadaşımdan,ama nasıl olsa evlenmeyi istiyor diyerek,bu aralar konuyu çok açtığımdan böyle düşünmeye başlamış olabilir.

Haklısın çevre etkiliyor insanı ama işte hemen umutsuzluğa kapılmamak lazım.

Çevre inanılmaz derecede etkiliyor beni gerçekten...

bir arkadaş yazmış elden kaçırmaktan korkmuyor diye, alakası yok canım, niye dersen aynı dert bende de var...
konu sahibi arkadaşım, benim de hassas olduğum bir konu bu üzerine artık konuşmak dahi istemiyorum, neyse ki ben artık 'nişan ne zaman' diye soranlara 'siz mi karşılayacaksınız masrafları yoksa' diye soruyorum da artık pek duymuorum o soruyu...
açtığım konulardan biri bu benim de, ek olarak çevre baskısı da var... bu yüzden inan yorum yapamadım belki mantıklı, kusura bakma, hayırlısı ne zamansa o zaman olsun deyip geçiyoruz mecbur canım :)

Benim etrafımdan arkadaşlarım fln,erkek arkadaşım işe girmeden önce sormuyorlardı.Ama işe girdiğini duyduktan sonra,en yakın arkadaşlarım bile sormaya başladı.Benim de cevabım,daha benim işim yok oluyor.Zaten beni anlayamayacak durumda olanlara,özellikle evlenmiş veya nişanlı olanlara,ben daha evlenmeyi düşünmüyorum diyorum:) Böylelikle ben istekli değilmişim gibi gösteriyorum bir nebze de olsa:)

bende ayni durumdayim canim... arkadaslarim evlendiler, mutlu mesut görünüyorlar tabi gercekte nasillar bilmiyorum ama sürekli birde laf atar gibi sormadigim halde evliliklerinden bahs ederler...
kendi halime cok üzülüyorum... onlari mutluluga laik görmedigimden degil kiskandigimdan degil ama insan imreniyor.. yuvasini kurmak istiyor..
bende erkek arkadasima senin gibi birkac kez evlilik konusunu actim, ciddi düsündügünü biliyorum ama yinede konuyu kapatmaya calisti ayni senin ki gibi... bende galiba biraz fazla üzerine gittim...
bakalim ne olacak halimiz... etrafimdaki insanlari düsünmeden yasamaya mutlu olmaya calisiyorum yine ama bakalim ne zamana kadar...
hakkimizda hayirlisi olsun insAllah... icini herzaman ferah tut...

Sanırım aynı duyguları paylaşıyoruz..Ben de duymak,görmek istemiyorum artık.Belki etrafımızdakiler de mutlu olmadıkları halde bize öyleymiş gibi yansıtıyo olabilirler.Bize bu yüzden güzel geliyordur ve neden biz de mutlu olamayalım diye düşünüyoruz.Benle yaşıt olanlar evliliğin harikulade bir şey olduğundan bahsederken,benden büyük olanlar işe girmeden ve kendi paranın tadını çıkarmadan böyle bir şeye kalkışma diyorlar.Onlara hak veriyorum,en azından doğruları söyledikleri için,onların evliliklerinden bahsetmeleri bana batmıyor.Senin için de hayırlısı olsun canım..

seni çok iyi anlıyorum canım. bende 29 yaşındayım yeni nişanlandım ama sırf ee sen evlenmiyormusun evde kaldın kızım dedikleri için arkadaşlarımı aramadığım zamanlar oluyordu. şimdii nişanlandımm ama inan bu işlerde kolay değilmiş.
birsürü sorun çıkıyor. acaba bekar mı kalsaydım diyorum. açıkçası şuan böylede çok mutlu değilim. herşeyin hayırlısı olsun canımm...

Belli bir yaştan sonra,insan bekar yaşamaya alıştığında evlenmek daha zor geliyor diye duyuyorum hep etrafımdan.Ben de daha da uzarsa belki evlenmek istemem diye korkuyorum.Çünkü yalnız yaşamayı hiç sevmem ve o zaman da sırf yalnız kalmamak için evlenmek istemem açıkçası.Bu arada hayırlı uğurlu olsun,umarım çok mutlu olursunuz:nazar:.

Aman okul bitsin,ardından askerlik,ardından iş,ardından birikim derken uzuyor da uzuyor.
Israrcı olman kanısındayım ben,tamam bunalmış olabilir birikim lazım olabilir ama
bir söz iki yüzük atla deve de değil.Bir şeylerin olması için bir yükün altına girmek lazım yoksa daha gevşek davranacak ve bu süreç uzayacak.
aranızda söz nişan gibi bir durum olsa aileler de birikim yapmak konusunda yardımcı olamasalar bile en azından teşvik edebilirler.
Durumunu iyi anlıyorum,üstelemek ısrarcı olmak istemiyorsun
hatta eminim ki bu konuları ona açan sen değil onun sana açmasını istiyorsun
ama anladığım kadarıyla evliliğin getireceği sorumluluklardan çekiniyor arkadaşın.Bence ona beklentilerinin çok yüksek şeyler olmadığını ama artık senin de çevrendekiler gibi
bir adım atmak istediğini anlat.

Aynen öyle ısrarcı konumda olmaktan nefret ediyorum,kendiliğinden gelsin o istesin istiyorum.Ama bunun için onun zamana ihtiyacı var sanırım.Baskı yaparsam benim zorumla olacak şuan için en azından.İşte biraz sakin olabilsem,düzgün bir şekilde konuşacağım ama ne zaman konu açılsa aramızda,bir şekilde ben sinirleniyorum ve o da konuyu kapatıyor.

canım bunu hemen sevgiye yorma benimde 2 yıllık erkek arkadaşım var birçok konumuz dönüp dolanıp evliliğe geliyor ben diyorum en az 3,4 sene hiç bana açma o konuları benimde yerine getirmem sorumluluklarım var aileme karşı bende birikim yapmak istiyorum o zaman bende mi erkek arkadaşımı sevmiyorum? hayır çokta seviyorum ama illa parmağına bi yüzük takmak gerekmiyor ki bunun için. boşver zamanı geldiğinde her şey yoluna girer. bunu kendine dert edinme benimde kendimden 3,4 yaş küçük işi olmayan arkadaşlarım bile evli çocukları var peki iyi mi yaptılar o tartışılır. erkek arkadaşında böyle düşünüyor olabilir :31: sen bu dönemin tadını çıkaracağına kendine dert edinip üzülme canım :16:

Ben düşünmemeye çalışıyorum,elimden geldiği kadar ona hak vermeye de çalışıyorum.Sevgi meselesi değil belki ama insan karşısındakini her an yanında istediğini nasıl hissettir? onunla bir ömrü paylaşmak istediğini söylediğinde.İşte ben de bunu bilmek ve somut olarak görmek istiyorum.Çünkü az buz değil 4 sene geçti,şuan evlenemeyiz belki ama konuşmak,düşünceleri paylaşmak çok zor değil.Aksine ilişkimizi daha da iyiye götürecek bir şey.Bilemiyorum,ben sakin olamıyorum; o ise tam kendinden maddi manevi emin olmadan bunları konuşmak istemiyor..

bende geçen hafta nişanlandım 2,5 sene flört ettikk ve birbirimizi daha önceden tanıdığımız için ilk ay evlenme kararını almıştık zatn. okul,iş,askerlik tarzı bir sorunumuzda yoktu gayet güzel işlerde çalışıyorduk fakat ailelerimizde destek almak istemedik , orta halli ikimizinde ailesi maddi açıdan kendimize güvenmek istedik ve para biriktirdik . Belki erkek arkadaşında ailesini sıkmak istemiyordur zora sokmak istemiyodur onları yada işine tam anlamıyla güvenmiyordur yeni çalışmaya başlamış onada hak ver derim. seninle evlenmek istemese neden 4 yılını versin ki, zaman bırak bi süre sonra o açmaya başlar konusunu ha birde nişanı kısa tutmak en güzeli . paramızı biriktirdik geçen hafta nişan yaptık kısmetse 2 ay sonra düğün yapıcaz en azından kafamız rahat

Hayırlı olsun,umarım mutluluğunuz daim olur:nazar: Haklısınız,ben de hak vermeye çalışıyorum zaten.Ama elimde olmuyor bazen,dedim ya başkaları nasıl yapıyorsa ve mutlu oluyorsa biz de olabiliriz diye düşünmüştüm.Aslında,ağızlarını açmadan kendilerine evlilik teklifi edilen yakın arkadaşlarımdan etkilendim.Benim neyim eksik diye düşünmeye başladım.Eğer istiyor olsa bir şekilde adım atar diye düşündüm ve o yüzden böyle sıkıntılıyım..

Canım kısmet bu işler bekle acele etme biraz erkek arkadaşının öz güveni yerine gelsin
Evlilik kolay iş değil nişanlı biri olarak söylüyorum
çok masraf yapılıyor yeni girmiş işe ne olcağı belli değil erkekler bizim gibi düşünmüyor
Gelecekle ilgili belli ki endişeleri var

Ben nişanlımla 3 ay konuştum
4.ayda nişanlandım
Ağustosta düğünüm var
Hiç de evlenelim diye bakı yapmadım
Baktım doğru insan o da bana teklif edince bende kabul ettim:nazar::nazar:
bu konunun üstüne çok gitme bence

Mutluluklar dilerim canım:nazar: Bak hemen teklif etmiş sana,bizim 4 yıl oldu.Ama belki de düşündüğü şeyler vardır dediğin gibi,o yüzden ses çıkarmıyodur.

en azından bi evlenme teklif etsin..
sanırım bu bile yeter sana şu anda..
tek bi adım bekliyosun anladığım kadarıyla..
haklısında...
zaman lazım sevgiline çok belli...
ama sanada biraz heyecan ve sevildiğini istendiğini bilmek lazım...
herkes kendi tarafından haklı...
ne diyeyim şimdiye kadar beklemişsin...
bi jesti biraz şımartılmayı hakediyosun bence...
mutluluklar dilerim...

Tam anlamıyla ikimizin durumu özetlediğin gibi gerçekten de..Benim evlenmeyi istediğimi biliyor ve aradan 4 yıl kadar bir süre geçmiş,ben ilk maaşıyla evlenme teklifi etmesini beklerdim aslında..Bana göre basit bir şey belki de ama onun için evlenme teklifi etmek ardından devamını getirmek anlamına geliyo olabilir.Ama işte ihtimal üzerinden konuşuyorum şuanda.Yani onun düşüncelerini tahmin ederek böyle söylüyorum.

ailenin erkek arkadaşından haberi var mı? yok ise erkek arkadaşına filanca teyze beni görmüş beğenmiş oğluna düşünüyormuş ailemi aradılar bende kesinlikle istemedim ama artık baskı hissediyorum üzerimde ailem kaç gündür baskı yapıyor yalanını hem erkek arkadaşını canlandırmak, hemde niyetinin tam olarak ne olduğunu öğrenmek adına kullanabilirsin.. gel beni iste deme tabikide ama bu beğenilme olayları artsın azıcık bakalım neler oluyor :) yaşasın kötülük :)) :47: :52:

Haberleri var karşılıklı olarak,aslında böyle bir şey yapmak aklıma geldi.Ama haberleri olduğu için yapamadım:) Keşke erkek arkadaşımın da tanıdığı biri gelse evlenme teklifi etse :p ne kadar kötüyüz yahu:)

Hayata pembe gözlüklerle bakmayı bırak bence,sevgilin sizin geleceğinizi düşünüyor,bence adamı da sıkboğaz etme.

Hem evlenmek için niye bu kadar acele ediyorsunuz anlamadım?

Önce sınavı geçin sonra evlenirsiniz.

Bir de "sevgilime bir şey yaptırtamıyor muyum" demişsiniz,yok artık diyorum,böyle hesaplar içine girip ilişkinizi yıpratmayın.

Zaten istesem de şimdi evlilik olmaz.Ben ondan ışık görmek istedim sadece,elimde değil,etrafımda evlilik teklifi alanlar gördükçe ben de kendi ilişkimizi düşünüp sinirleniyorum ona.Ama onun da farklı düşünceleri var ki şuan adım atmıyor.

bir yuva kurmak evlenmek sanıldığı gibi kolay değil
sana hak vermiyo değilim ama yarın öbür gün evlendiğinizde maddi sorunlar
yaşamaya başladığınzda daha fazla sorunlar ortaya çıkar
o bunları düşünerek hareket etmek istiyor anladığım kadarıyla ...
ben eşimle 5,ayda söz yaptık ama bu 5 ay içinde yaşadığım rahatlığı
aileler araya girdiğinde yaşayamadım
yaklaşık 3,5 yıl nişanlı kaldık herkes bişi dedi ailem gezmelerimizi bile kısıtladı
çok yıprandım etrafımdakıler süre uzayınca seni kandırıyor oyalıyor demeye başladı
seninde böyle sıkıntılar yaşamanı istemem arkadasım ama sürekli evlilik lafından bahsetme
erkek arkadasına baskı yapma bu konuda bilirsin kaçan kovalanır sen ağırlığını koru
zamanla herşey yoluna girer

Ben şimdi de öyle çok rahat gezemiyorum onunla maalesef.Belki nişanlanınca daha da zor olacak bilemem tabi.Biraz daha rahat olabilmek istiyorum.Ama tabi çok uzun süre nişanlı kalıp da ailelerin ilişkimize girmelerini istemiyorum.O yüzden ona hak veriyor ve nişan süresini uzatmak istemiyorum.

Yani 4 yıl boyunca sevgisinden şüphe etmedim.Ama her şeyi sonlandıracak diye de şüpheci bir şekilde ilişkimi nasıl devam ettirebilirim ki??

canım senin olayını gayet iyi anlıyorum aynısı başıma farklı bir şekilde geldi ilk başlarda evlilik konuşmaya başladık hatta kendisi askere gitmeden önce yüzük takalım dedi.. Zamanla askerden gelinceye döndü, sonra para biriktirinceye ben evlilikten bahsedince bana canım kafanda kurgulama şimdiden insanlar nikah masasında ayrılıyor lafları gelmeye başladı. Sonuç mu 6 yıllık arkadaşlık 2.5 senelik birliktelikten sonra askere gidip bütün iletişimi kesti. Ayrılmak istediğini bile söyleme geri duymadı. Sana benden bir kardeş tavsiyesi benim iş arkadaşım 6 ayda evlendi. Evlenmek isteyen adam her durumda evleniyor. Bunlar sadece bahanesi bence dikkatli ol benim durumuma düşme... Bak küçük bir örnek vereyim bir kız arkadaşımın uzun birbirlikteliği vardır çocuğun lafıda hep şuydu şuanda evlilik bana uzak diye. Arkadaşımdan ayrıldıktan sonra 7 aydır tanıdığı kızla evlendi. Dikkatli ol derim.. Olan senin zamanına duygularına oluyor

Senin durumunda pek anlaşılabilecek gibi değilmiş aslında.yani sonuçta evlenmek istemiş,yüzük takalım demiş.Sen mi tanıyamamışsın acaba?Ben az çok tanıdığımı düşünüyorum ama her şey olabilir şu hayatta.Ama gene de dediğim gibi şüpheci davranarak ilişkimi devam ettiremem,öyle bir durumda bitirmek daha iyi..

Erkek arkadaşınız mantıklı olanı yapıyor bence de öyle olmalı..

Zira bi yüzük takalımla başlayan formaliteler ailelerinde işin içine girmesiyle dallanıp budaklanır ve düşünülenden daha kısa bir sürede nikah masasında son bulur genelde..

Bence de yangından mal kaçırır gibi evlenmeyin , sonra sıkıntısını çekecek olan sizlersiniz..

Şimdi geçim derdi yokken birikim yapın, hatta çeyiz dizmeye başla derim (:

Böylelikle yüzük takma ve diğer mutlu günlerinizde içiniz daha rahat ve stressiz bir halde tadını çıkarark geçirirsiniz (:

Evet,ama fazla mantıklı yaklaşıyor.Biraz duygularını da ön plana almasını istiyorum ben:) Çeyizim hazır :p tabi ki değil ama az çok bir şeyler biriktiriyorum zaten:)

zuzucybele katiliyorum, gercekten
seven ve evlilik düsünen adam maddiyati falan düsünmüyo...
calisir yaparim diyor, benimde esimle tanisip evlenmem 6 ay icinde oldu...
okula giderken arkadasimin basinada gelmisti, oglan birak ailesine tanistirmayi arkadaslarinin bile kizi görmesini istemiyodu,
evlencezokul, bitsin is bulayim falan filan..
kiz izine gitti 1 hafta sonra adam ayrildi baska bi sevgilisi varmis ve bayagi ciddiymisler..

Offf..içim sıkılıyor işte,isteyen insan beklemez diyorum bazen..Ama insan içinde şüpheyle yaşayamaz.

kendine güvenemiyodur para konusunda belkide o sözlenen arkadaşlarının ailesi destek olmuştur sevgilinizse aileden gelen bir destek istemiyodur belki yada ailesinin durumu iyi değildir

Ailesinden pek destek istemiyor anladığım kadarıyla canım,haklısın.

benim de sevgilim ilk çıkmaya başladığımız zamandan itibaren evlilik bana uzak falan gibi laflar ediyordu. bunun nedeni de tamamen maddiyat ve aileden destek görememesiydi. ilk zamanlar diyordu 2-3 sene sonra evleniriz .anca borçlarımı öderim para biriktiririm vs. deniyordu. bana o kadar uzun gelmişti ki o süre. bir süre sonra sıkılmaya başladım etrafımda bizden sonra tanışıp nişan yapıp evenenleri gördüm gördükçe daha çok sinirlendim kızdım ve bu gerginliğimi yansıttım ona. ama sadece annem biliyordu ve onun bile tek başına baskısı yetiyordu..babam daha yeni öğrendi(bu arada 2 yıl geçti üzerinden.. henüz resmi olarak evlenme teklifi almadım ama ailesi bu yaz gelip isteyecekler beni. sonunda buralara kadar geldik bir miktar da para da biriktirdik. seneye evleneceğiz inşallah. ama bana da sorarsan seni çok iyi anlıyorum.bir ilişkide evliliği hiç konuşmamak, maddi sorunlardan dolayı bu kadar evlilikten korkmak çok zor bir duygu. zaman bir türlü geçmek bilmiyor hele de çok seviyorsan ayrı kalmak istemiyorsun sevdiğinden. bir an önce hayatını düzene sokmak istiyorsun. ben belki 3 sene bekleyeceğimi bilseydim hiç başlamazdım bu ilişkiye ama sevdik artık bir kere olan oldu ne yapalım bu kadar bekledim sonu hayırlı olacaksa biraz daha beklerim diyorum.
Sana da tavsiyem bu konuyu çekinmeden konuş sevgilinle. nasıl bir evlilik planı yapacağınızı konuşun. kim ne kadar kenara para atabilir ne kadar zaman sürer bu. borç varsa nasıl ödenir kredi falan çekilebilir mi. önemli olan evlilik niyetine girmek.. çevrende olan bitenlerle kafanı yorma herkesin durumu çok farklı. kiminin anne babası alıyor bir ev altına, düğünü de yapıyor o zaman 5 ayda da evlenilir 1 ayda da. bunun için sevgiline kızma derim. ama beklemek de zor.

Konuşmak da zor bizim için işte,konuşabilsek birbirimize tam olarak ne istediğimizi anlatabilsek bu konuda belki de problem kalmayacak..

Niye sonlandırsın şimdi durduk yere sevgilisi ,konuyu açan arkadaş sevgilimle sorunum var bana kötü davranıyor ya da terk edecek mi diye mi sormuş sadece evlenmek için şartları müsait değil bu süreç ona sıkıntılı gelmiş biraz içini döküp rakatlamak istemiş işte çevrenin yaptığı bu seni oyalıyor kaç yıl falan filan gibi saçma sapan baskılardan oluyor bu tip söylemlerde. Bir kere üniversite okumuş sevgilisi de kendinden öyle en az 7-8 yaş büyük değilse yani ondan önce okulunu bitirmiş askerliğini yapmış işini kurmamışsa üniversiteden yeni mezun olmuş iki insan neyle geçinecek acaba bunu soran yok hiç çevreden .Haliyle bir gelecek hazırlıyor kız da erkek de kendine sırf evlenilmek için de milletin çeneini kapatmak için de evlenilmez nişanlansa daha vahim olcak o zaman düğün ne zaman diye baskı yapmaya başlayacak bu konuşmaya herkesin hayatına müdahale etmeyi seven çevremiz. Karşındaki insan düzgünse zaten kimse kimse bırakmıyor öyle kolay kolay sadece şartların olgunlaşmasını bekliyor daha iyi bir gelecek kurmak için insanlar. Bu arada benim erkek arkdaşımın bir kuzeni vardır sevgilisyle 7 ay çıkadan sonra nişanlandılar ama kızın da çocuğun da doğru düzgün işi yoktu ha girdik ha giricez diyorlarda nerdeyse 2 yıl nişanlı kalmak zorunda kaldılar sonunda da ailelerin çevrenin baskısına dayanamayıp ayrıldılar durup dururken ilişkilerini katlettiler yani işin içine hemen aileleri karıştırarak daha kendilerinden emin olmadan.

Haklısınız sanırım,ama düşünüyorum da karışacak aile değil 1-2 sene 5 ay olan nişanlılık döneminde de berbat edebilir her şeyi..Hangisi doğru,hangisi değil yaşamadan bilemeyiz.Ama tecrübeleri de göz önünde bulunduruyorum tabi ki..

eğer düğün tarihi uzunsa hiiçç yüzük takma aileleri işin içine sokma derim
nişanlılık dönemi stres topu gibi birşey olacaksın her kafadan bir ses çıkacak rahat rahat gezemeyeceksin herşey göze batacak
erkek arkadaşın haklı arayı fazla uzatmadan evlenmek en doğrusu

Düğün tarihini ben de bilmiyorum:) ama daha 2 sene var gibi gözüküyor.

Bazı erkekler evlilik konusunda o kadar garantici ki herşey olsun ondan sonra adım atayım istiyor, ama biz bayanlar en azından bir resmiyeti olsunda sonrası gelir diyoruz. Şayet 4 yıldır evlilik hayallerini kendi kendine kurmuyorsan :) sıkboğaz etmenin gereği yok, ama erkek arkadaşın bu konuyu hiç açmıyor öteleyip duruyorsa olay sadece maddi olmayabilir. Benimde böyle uzun bir ilişkim olmuştu, ailelerin bildiği evliliğe giden tek engelin okul, iş v.b olduğu...askerden gelene kadar kör topal gitti...askerden geldiğinde bana master yapıcam 2 yıl daha bekle dedi...bu lafla 4 yıllık ilişkimden ayrıldım, ben bekleme sözü veremem hayat akıyor ve ne olur bilemem dedim. Eşimle arkadaştık ve işlerin rengi değişince 1 hafta falan olmadan bana evlenme teklif etti...açıkçası ciddiye bile almadım, güldüm bakarız diye dalga geçtim. Ama askerliğini yapmamış olmasına doğru dürüst işi olmamasına rağmen benimle evlenmek için çoook mücadele etti, yurtdışında okurken sömest tatilinde istemeye geldi, ailesi şok oldu. Onlar oraya yerleşsin diye zorlarken hiç kimseyi dinlemedi, geldi nişanı taktı gitti...Nitekim evlendik 10 yıldır evliyiz. Bu işler biraz karakter ve birazda gerçekten aşktan gözü kör olma meselesi bence. Yerinde olsam gözlemlerim, gerçekten istiyor mu, o zaman sıkıntı yok...ama böyle beklerken seni başkası kapverirse iş işten geçer. Nitekim benim eski sevgilimin kafası dank etti ama çok geçti yani.

Benimki de garantici yaklaşıyor,arada ben istiyorum diye konu açılıyor.Ancak elinde bir şey olmadığı için maddi olarak konusunu açmayı bile istemiyor o yüzden konu kapanıyor bir sonuca ulaşılamadan.Ben de beklerim beklemesine bir süre daha;ama bana da aradan zaman geçtikten sonra bir süre daha bekle derse,devam edemem senin gibi.İşte onu deyip demeyeceğini bilemiyorum.Belirsizlik çok..Etrafımdan da o yüzden etkileniyorum herhalde,isteyen beklemiyor diye.sanırım biraz daha bekleme sürem var benim.En azından kendine işi konusunda güveni gelsin,biraz daha yaklaşsın evlilik düşüncesine.Baktım hala ses çıkarmıyor, o zaman ben de ağırlığımı koyarım.Şimdi biraz tetikledim,eğer önümdeki dönemde susabilirsem daha iyi olur sanırım.Umarım bu zamanda,bir evlilik-nişan-isteme haberi duymam:)

Back
X