• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahatsız olmam normal mi sizce?

Benim evime en fazla iki kez bu şekilde gelebilirdi daha fazlasına kesinlikle tahammül edemezdim zaten her hafta olmazdı yani. Konuyu açarken de tam ifade edememişim kendimi o yüzden yanlış anlaşılabiliyorum. Şuan için yapacak bişey yok sanırım. Allah yardımcımız olsun
evet, ilk mesajda evın kayınvalıdenın evı oldugunu yazmamıssın.
eşine şikayet etsen alacagın cevap belli '' burası onun da evı''
o yuzden pazarları degerlendırın derım

Annesi bakıyorsa çocuğa gorumcenizin olabilir çocuk işi de kendi gelmesi garip

Ben de gerçekten basit bir kelimenin sorun çıkaracağını tahmin etseydim yazmazdım ama etkisini dediğim gibi tırnak içine alarak hafifletmeye çalıştım. Görümcenize yaptığının saygısızlık olduğunu söyleyebileceğinizi sanmıyorum ama. Çünkü doğrudan "burası annemin evi" diye savunmaya geçer. Aynı evin içinde de kv taraf tutmak zorunda kalır vs. olaylar büyür ona da bir aylık evliyken hiç gerek yok :/

Ben sizin yerinizde olsaydım haftasonu temizliğini sallardım o başka. Minimumda tutardım en azından ayrı evde de sinsice diretirdim, annenizle babaanneniz çok iyi anlaşmış olabilir ama çalışan bir kadın olarak haftasonunu da fazladan yorgunlukla geçirmenize gerek yok, iki kişinin yaşadığı evi temizlemekle, daha fazlasının yaşadığı evi temizlemek arasında fark var.
Yok ben onun yaptığına bir isim verecek olsam düşüncesizlik derim. Zaten ortada beni gerçekten ciddi anlamda rahatsız eden bi saygısızlık olsa kimseyi dinlemem lafımı söyler çekilirim kenara. Ama bilirsiniz insan kendince bir sofra düzeni uyku düzeni hatta çay kahve vakti düzeni bile kurabiliyor. Fakat karşı tarafta uzun yıllardır evli olup yeni evlinin anlamını unutmuş biri olunca incelik beklemek boşuna olabiliyor

Bencede bisey demeye hakkiniz yok bende kayganamin evinde kaliyorum kaynanam evde olmadigi halde birak kizini esimin amcasi halasi dayisi fln geliyo hemde bize musaitmisiniz diye sormadan orasi sizin eviniz degil o yuzden ayri bir eve cikmalisiniz ben oyle yapcam

Canım sen işini yap k.v. yanındasin madem gelecekmiş gelsin sen yap işini dagilir laf olursa yaptım ama dağıldı dersin pazar kahvaltı yaparsın İşin varsa eşinle çıkar gidersin canim

Benim en küçük dayım evlendiğin de, anneannemle beraber oturdular, annem her 15 gün de bir anneannemi alır bize getirirdi yeni evliler biraz rahat olsunlar diye, ve biz her gün gidip gelmezdik. evet orası anne-baba ocağı olabilir ama eve yeni gelen geline de biraz rahatlık tanınması lazım, hele ki ayrı eve çıkma şansı yoksa biraz anlayışlı olunması gerekir bence.

kayınvalidenizle yaşıyorsunuz dolayısıyla görümcenizin sıklıkla gelmesi çok normal. Kayınvalidenizle oturmayı kabul ettiyseniz bu duruma da katlanacaksınız. yapabileceğiniz pek bir şey yok gibi duruyor.

Taşlamayın ama ben gariplik görmedim. Annemin evi diye geliyor belli ki. Çocuğuna bakamam çalışıyorum vs. derseniz de sana getirmiyorum annem baksın diye bırakıyorum zaten diyecektir ve kv niz de torununa ve kızına laf kondurmayıp size tavır alacaklardır. Ayrı eve çıkmadığınız sürece geçici ama sizi dinledirici tek çözüm eşinizi alıp dışarıya çıkmanız.

O

davet vs beklemek huyu değil bizi evlendikten sonra bile ne yemeğe ne çaya ne de kahvaltıya davet etmedi adetleri değil sanırım bilmiyorum düşüncelerimiz çok farklı biraz daha ince düşğnmesini beklerdim evhanımı kendisi evi yemek temizlik vs idare etmenin nasıl zor olduğunu en iyi kendisi bilir aslında
E yani kendi ev hanımıysa hafta içide görüşebilir anasıyla illa sizin izinli gününüzde gelmek zorunda değil bende görümceyim aynı evdede yaşadık ama asla böyle zor durumda bırakmadım biz ailecek evi onlara bırakıp tüm gün çıkardık başbaşa kalsınlar diye

Güzel ablacığım, kardeşim, arkadaşım, bilmiyorum kaç yaşındasınız ama...
En kısa sürede kendi evinize çıkmaya çalışın. Kayınvalideye de yakında oturun gerekirse, yaşlı insan, yalnız kalmasın diyorsanız. Ama kendi evinize çıkın, ayrı düzeninizi kurun. İnsan evlenirken bazı şeylerden taviz vermemeli. Ayrı evini açamayacak olan adam da bi zahmet evlenmesin. Evlenmenin mantığına bile ters sayılır bu durum. İzin vermeyin. Yok sadece bir yıllığına, yok beş yıllığına derken nereye kadar birlikte yaşanabilir ki? Ne baş başa kalabilirsin, ne istediğini davet edebilirsin, ne kafana göre gezebilirsin... Özgür değilsin.

sayfaların hepsini tek tek okumadım ama genel görüşe katılıyorum kv ile birlikte olduğun sürece bir şey değişmez rahatsz olduğunu belli etsen eşin anlayış göstermez onun kendi ailesi çünkü ya kvle evi ayıracaksın yada bu duruma alışacaksın şunuda belirtim 1aylık yeni gelinin evine çatkapı gitmek bide çocuğunu bırakmak çok düşüncesizlik bence bende olsam rahatsız olurdum insan 1kere geliyor dünyaya en güzel cicim ayları bunlar

Haklısınız deneyeceğim çok takılmak istemiyorum tertip düzene yatak odam temiz olsun yeterli nasılsa diğer yerleri ben kirletmiyorum. Madem herkes orasının kv ve görümcenin evi olduğuna hem fikir bende sadece misafir olarak davranmaya çalışırım
Canim merhaba yazilanlari ookurken gercekten cok uzuldum bak benimde babam vefat etti ve tek bir erkek kardesimiz var ilerde. De evlenince annem yanina istiyor çünkü hem abim rahatca evinj idare ettirebilsin hemde bu yastan.sonra tek basima kalmayayim diye boyle düşünüyor. Sen boyle yazarken ben cok kötü hissettim simdi ben abim evlenince annemin yanina rahat rahat gidemeyecekmiyim.ayrica gorumcene karsida acik ol bak hersey yoluna girer alinma bana ama abla calisiyorum ediyorum kalk hadi yardim et desen boyle icten ice kin tutmazsin.illaki kotuluge gerek yok kimi insanlar dusunmezler bende senin gibi titiz bir insanin.bende abim evlenince annemin evine gidip eskisi gibi temizlik yapabilirmiyim diye dusunuyorum ama sen buradaki fesat insanlarin lafina bakipya yok kaynana niye temizlemiyor falan diye sakin dusunme yapsa temizlik sen begenecekmisin senin.gibi yapabilecekmi sanki kadıncağız sen sakin kotu dusunme ama gorumcenede soyle dusuncesizlik yaptiginin farkinda olsun.bence ev ayirma falan bunlar cok.bos neden biliyormusun extradan kendini.kulfete sokma kadinin maasi vardir e bebegin olsa onada bakacak e evinide acmis size aksam gelince 1 kasikta olsa corba koymuyormu onunuze sakin kotu dusunme kayinvalidene deki anne yatak odama girmesin kimse ben sevmiyorum kapiyi kitledim al bak anahtarda sende dursun ama girmesin kimse hassasim de.konus ama icine atip da kendini onlara karsi bileme olurmu guzel kardesim

Canim merhaba yazilanlari ookurken gercekten cok uzuldum bak benimde babam vefat etti ve tek bir erkek kardesimiz var ilerde. De evlenince annem yanina istiyor çünkü hem abim rahatca evinj idare ettirebilsin hemde bu yastan.sonra tek basima kalmayayim diye boyle düşünüyor. Sen boyle yazarken ben cok kötü hissettim simdi ben abim evlenince annemin yanina rahat rahat gidemeyecekmiyim.ayrica gorumcene karsida acik ol bak hersey yoluna girer alinma bana ama abla calisiyorum ediyorum kalk hadi yardim et desen boyle icten ice kin tutmazsin.illaki kotuluge gerek yok kimi insanlar dusunmezler bende senin gibi titiz bir insanin.bende abim evlenince annemin evine gidip eskisi gibi temizlik yapabilirmiyim diye dusunuyorum ama sen buradaki fesat insanlarin lafina bakipya yok kaynana niye temizlemiyor falan diye sakin dusunme yapsa temizlik sen begenecekmisin senin.gibi yapabilecekmi sanki kadıncağız sen sakin kotu dusunme ama gorumcenede soyle dusuncesizlik yaptiginin farkinda olsun.bence ev ayirma falan bunlar cok.bos neden biliyormusun extradan kendini.kulfete sokma kadinin maasi vardir e bebegin olsa onada bakacak e evinide acmis size aksam gelince 1 kasikta olsa corba koymuyormu onunuze sakin kotu dusunme kayinvalidene deki anne yatak odama girmesin kimse ben sevmiyorum kapiyi kitledim al bak anahtarda sende dursun ama girmesin kimse hassasim de.konus ama icine atip da kendini onlara karsi bileme olurmu guzel kardesim
Yanlış anlaşılmak istemem ben görümceme karşı kinli değilim eve girip çıkmasın da demiyorum ama sorunum geliş gidiş saatlerini ayarlayamaması zaten ben kayınvalidemden de temizlik vs beklemiyorum dediğiniz gibi onun yaptğı benim içime sinmez ben kendime göre kalkıp yapıyorum ama iyi ama kötü ama kendi yaptığım daha çok içime siniyor. Kvdem de yemek işiyle ilgileniyor. Yemeğe karışmak istemiyorum çünkü onun kendi ölçüsü tadı vs ayrı salataydı makarnaydı yapıyorum geri kalanını o hallediyor. Görümcem de tabi ki gelsin arasın sorsun vs ama bunu pazar günü saat 10da yapmasın mesela. Kvde ve görümce ev hanımı hafta içinide değerlendirebilirler. Kv kısa süre önce iki kez operasyon geçirdi ikisinde de gece başında ben bekledim. Çalıştığım halde ertesi sabah doğru düzgün uyumadan işe gittim. Gocunmuyorum ama yardımlaşılmalı diye düşünüyorum. Pekala görümcem de bir gece evinde misafir edebilirdi annesini. Misafirde denmez aslında ona. Hani benim şuan kaldığım ev kv ve görümcenin olduğu için görümcemin evide kvdenin sayılır mantıken bakarsak. Siz tabi ki bu şekilde yapacaksınız demiyorum. Mutlaka yeni evlenecek kardeşinize anlayış göstereceksinizdir. Aynı şekilde annenizle yaşamayı kabul eden geline de kötü biri değilse eğer minnet bile duyabilirsiniz. Tahmin edersiniz bu devirde kolay kolay genç bir kadının kabul edeceği birşey değil bu. Ettiyse dahi kendi sınırları içerisinde pek tabii özgür davranmak ister.

Beneim dayım yengem anneannemle birlikte kalıyor dedemin evinde. Biz olalım diğer teyzelerim olsun öyle rahat gidemeyiz. Çünkü orası artık sadece anneannemin değil yengemin de evi ve sizin gibi de çalışıyor. Mesela gittiğimizde pazar günü yengem geç kalkar ama kahvaltıyı falan hazırlarız temizliğini yaparız çocuğuna bakarız. Sizin görümcenizin yaptığı çok yanlış. Orası anasının evi dinlenmeye gidiyordur ama herşeyin bir zamanı var bir görgü içerisinde olmalı. Size yük olmamalıydı. Anladığım kadarıyla da ne kv ne eşiniz bu durumda bir şey demiyor ama siz söyleyin bence. Arada x abla dinlenmeye mi geldin çocuğu yine mi bırakacaksın vs gibi söylemlerde bulunabilirsin. Ki biz yengemize iyi davranıp yardımcı olmamıza ve farklı illerdeyiz yılda 3 4 kere gitmemize rağmen bize laf sokar. Biz de dayımla arası bozulmasın diye bir şey demeyiz ki anneannemde öyledir. Neyse siz birlikte oturuyorsunuz diye kesinlikle sığıntı değilsiniz. Ki size annesine sahip çıktığınız için el üstünde tutmaları gerekir. Bu yaptığı çok yanlış. Şöyle yapabilirsiniz bence. Görümcenizi cumartesiden arayıp kahvaltya size geleceğiz kv le birlikte gidin. Kayınvalidnizi orda bırakın gezin tozun akşama gelin akşam yemeğini de orda yiyip evinize geçin. Birkaç hafta bunu tekrarlayın bakalım ne olacakç

Yanlış anlaşılmak istemem ben görümceme karşı kinli değilim eve girip çıkmasın da demiyorum ama sorunum geliş gidiş saatlerini ayarlayamaması zaten ben kayınvalidemden de temizlik vs beklemiyorum dediğiniz gibi onun yaptğı benim içime sinmez ben kendime göre kalkıp yapıyorum ama iyi ama kötü ama kendi yaptığım daha çok içime siniyor. Kvdem de yemek işiyle ilgileniyor. Yemeğe karışmak istemiyorum çünkü onun kendi ölçüsü tadı vs ayrı salataydı makarnaydı yapıyorum geri kalanını o hallediyor. Görümcem de tabi ki gelsin arasın sorsun vs ama bunu pazar günü saat 10da yapmasın mesela. Kvde ve görümce ev hanımı hafta içinide değerlendirebilirler. Kv kısa süre önce iki kez operasyon geçirdi ikisinde de gece başında ben bekledim. Çalıştığım halde ertesi sabah doğru düzgün uyumadan işe gittim. Gocunmuyorum ama yardımlaşılmalı diye düşünüyorum. Pekala görümcem de bir gece evinde misafir edebilirdi annesini. Misafirde denmez aslında ona. Hani benim şuan kaldığım ev kv ve görümcenin olduğu için görümcemin evide kvdenin sayılır mantıken bakarsak. Siz tabi ki bu şekilde yapacaksınız demiyorum. Mutlaka yeni evlenecek kardeşinize anlayış göstereceksinizdir. Aynı şekilde annenizle yaşamayı kabul eden geline de kötü biri değilse eğer minnet bile duyabilirsiniz. Tahmin edersiniz bu devirde kolay kolay genç bir kadının kabul edeceği birşey değil bu. Ettiyse dahi kendi sınırları içerisinde pek tabii özgür davranmak ister.
Bak canim kesinlikle haklisin evliligin yeni tadini cikarmak istiyorsun ama sen yinede iyi ol sabir goster ama lafinida esirgeme ben kendi acimdan dusunuyorum benim gelinim bana icten ice kizacagina gelip abla bak cok yoruluyorum is ev birde evliligimin farkina varmak istiyorum bu konuda biraz izin verin bize birbirimize kaynasalim dese canimi yesin herkes bir degil tamam ama benden sana abla kardes tavsiyesi anladigim kadariyla merhemetli bir yuregin var sen kayinvalideni ne kadar hos tutarsan yarin senin evladinda seni hos tutar.evet bende yeni evliyim ben kayinvalidemle oturmuyorum herkesin kendi duzeni olmasi guzel birsey sana bu konuda hak vermiyor degilim ama sen en basinda ben yapamam deseydin keske esine ona gore bir care bulunurdu.simdi ayrilik daha kirici ve kotu olur sende ayrilmak vs dusunmuyorsan fikirlerini cekinmeden guzelce aktar insanlar sinirlarini bilsinler.sen is yorgunluguyla evde gelil haril haril temizlik yaparken yan gelip yatmasinlar.kalkip isin ucundan tutsunlar ama kayinvalidene sakin kotu soz soyleme yarin birgun anne oldugunda ayni basina gelir emin ol.cunku kendi annemden biliyorum tek erkek evladi var gelip benle kalsa keske canim kurban ama erkek anneleri gidpte damadinda kalmayi gururlarina yediremez.senin isin gorumcenle insanlar dan anlayisli olmalarini bekleme boyle durumlarda sen anlayisin ne oldugunu ogret anlatabildimmi.yani benim nacizane fikirlerim bunlar dogru veya yanlis tabikide sen bilirsin sen yasiyorsun sonucta ama burda bir kadin kaynanan neden temizli yapmiyor bir zahmet yapsin evde bos bos oturmasin gibi bisey demis boyle fitneleyici insanlardan daima uzak dur canim allaha.emanet ol.

Kayınvalideyle yaşadığım için mecbur gelecek diyor herkes ama her cumartesi pazar aynı şey oluyor malesef. Kendi gelip gidiyor. Çocuğunu bırakıyor. Anlam veremiyorum. Düşüncesiz sanırım.

Kayınvalideyle yaşıyorsan ne yazıkki çok normal.Kendi annesinin evine geliyor gibi bişey aslında bu durum.Büyük nerdeyse asıl ev orasıdır sonuçta.yani aslında o hala annesinin evine geliyor.alışmaktan yada ayrı eve çıkıp anneyi kendi haline bırakmaktan başka çare yok.

Bence haftasonu erken kalkıp kahvaltı yapıp dışarı gezmeye gidin. Eşine sürpriz planlar yap dışarıda gidilecek. Evde olmayınca gelemez. 1 ay böyle yaparsan gelmemeye alışır. Kibarca istenmediğini anlatmış olursun.

Konu sahibi kayınvalidesiyle birlikte yaşıyor.Yani onlar eşiyle dışarı çıksada ne yazıkki bişey değişmez.Çünkü kadın aslında annesinin evine geliyor.O yüzden doğal olarak bunuda kimseye sormaz.İnsanlar bu yüzden kv kp ile birlikte yaşama konusuna HAYIR diyorlar.

Back
X