• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Rahatsız olmam normal mi sizce?

Benim kayınvalidem tek yaşıyor eşi vefat etmiş, iki görümcem var onu hiç yanlız bırakmazlar...kayınvalidem evindeykende arar sorarız gideriz ama kızları daha çok gider...şimdi ben kayınvalidemle oturmayı baştan kabul etseydim kızlarının gelmelerine çocuklarını bırakmalarına bişey diyemezdim sonuçta orası onların baba ocağı oluyor bir şekilde...maalesef bazen tercihlerimizin ve kararlarımızın sonucu tahmin ettiğimizden daha farklı ve zor olabiliyor...ben kendimi görümcenizin yerine koydum, annemin evine gitmem sorun olsaydı üzülürdüm...Size kolaylıklar dilerim, işiniz zor, bir süre sonra sinir harbine dönecek bu iş....
inşallah dediğiniz gibi daha kötüye gitmez karşılıklı olarak üzülürüz

Normal tabi. Tamam sikca gelmeleri de normal kayinvalidenle beraber kaldigin icin ama ne o sen temizlik yaparken uzaniyor. Insan bi ucundan tutar madem her gun geliyorsun.
Sen de biraz mesafe koy, biraz da cekinsin senden. Ve esinle sikca cikin. Biraz uzaklik iyi gelir.

Normal tabi. Tamam sikca gelmeleri de normal kayinvalidenle beraber kaldigin icin ama ne o sen temizlik yaparken uzaniyor. Insan bi ucundan tutar madem her gun geliyorsun.
Sen de biraz mesafe koy, biraz da cekinsin senden. Ve esinle sikca cikin. Biraz uzaklik iyi gelir.
deneyeceğim en azından tatillerde sabah erkenden çıkıp akşam dönmeyi yapacağım bir kaç kez

Annesi artık tek yaşamıyor ama bunu da düşünmesi gerekmez mi sizce? Ben kendi annemde kardeşimden pay biçiyorum ben yapamazdım sanırım bu şekilde.
Malesef canım olmuyor benim görümcelerde artık suyunu çıkarmıştı 7 gün bizle 2 gün evlerine giderler çoçukları bizle kalırdı sebeb evde iş yapacaklar çoçukları ayak bağı olmasın ve hemen geri gelirlerdi arkadaş insan nasıl rahat eder çoçuklarıyla kocasıyla annesinin küçüçük evinde kocaman evleri vardı eşim birşey dediğinde ise siz yiyorsunuz yaaa babamın parasını diyorlardı bizde yiyeceğiz çoçuklarımızla kocamızla senin karın yiyor çünkü diyorlardı terbiyesiz görgüsüzler o evden ayrılmadığın sürece malasef mecbursun yoksa fesat fitne içten pazarlıklı gelin olursun 100/100 garanti veririm

Merhaba, evlendim kendi düzenimi az çok kurdum sayılır. Yalnız şöyle bir sorunum var. Ben ve eşim çalışıyoruz. pazar günleri kahvaltıyı saat 10:30 civarı biraz geç yapıyoruz. Ben daha kahvaltı masasını hazırlarken eşimin ablası çıkıp geliyor ve akşam 7lere kadar birlikte oturuyoruz. Şimdiye dek hiç şaşmadı. Bundan ziyade kendi küçük kızını (ortaokula gidiyor) bizde bırakıyor. Bunu da bazen hafta sonu bazen hafta içi peş peşe düzenli olarak yapıyor. Ben mi abartıyorum bilemedim ama bu konuda biraz sıkıntılıyım. ctes günleri de işten erken çıktığımda koşa koşa eve gidiyorum temizlik yapmak için ama o zaman da ablası çoktan gelmiş oluyor ve genelde sağda solda uzanıyor ben temizlik yaparken. Temizliğim bitene kadar temizlediğim yer bir daha kirleniyor açıkçası. Çözüm önerileriniz var mıdır?:KK43:
Kayınvalidenizle yaşıyorsanız çözüm taşınmak olur. Konuyu açarken belirtmemişsiniz ilk etapta size geliyor zannettim ama annesine geliyor,bu sebeple hiçbirşey yapamazsınız.

Malesef canım olmuyor benim görümcelerde artık suyunu çıkarmıştı 7 gün bizle 2 gün evlerine giderler çoçukları bizle kalırdı sebeb evde iş yapacaklar çoçukları ayak bağı olmasın ve hemen geri gelirlerdi arkadaş insan nasıl rahat eder çoçuklarıyla kocasıyla annesinin küçüçük evinde kocaman evleri vardı eşim birşey dediğinde ise siz yiyorsunuz yaaa babamın parasını diyorlardı bizde yiyeceğiz çoçuklarımızla kocamızla senin karın yiyor çünkü diyorlardı terbiyesiz görgüsüzler o evden ayrılmadığın sürece malasef mecbursun yoksa fesat fitne içten pazarlıklı gelin olursun 100/100 garanti veririm
O da kendi evinin işini bitirip geliyor bizde dinleniyor allahtan ortada maaş miras vs yok kesinlikle kem gözlü para yiyen paragöz taraf ben olurdum

Görümcenize yardım etmesi için ricada bulunabilirsiniz. Bunun dışında gelmesini istemem hakkınız yok maalesef.
Her hafta sonu temizlik yapmayın, erteleyin bazen.
Hafta sonu gelmeden görümcenize kahvaltıya davet ettirin kendinizi :) ya da eşinizle dışarıda programlar yapın.
Böyle her hafta kurulmuş saat gibi temizlik yapmayın derim.

Görümcenize yardım etmesi için ricada bulunabilirsiniz. Bunun dışında gelmesini istemem hakkınız yok maalesef.
Her hafta sonu temizlik yapmayın, erteleyin bazen.
Hafta sonu gelmeden görümcenize kahvaltıya davet ettirin kendinizi :) ya da eşinizle dışarıda programlar yapın.
Böyle her hafta kurulmuş saat gibi temizlik yapmayın derim.
Yapmayınca benim içim rahat etmiyor malesef yepyeni eşyalarım toz içinde kalıyor diğer haftaya kadar

Benim annemde babannemle yaşadı ama ben böyle bişeyle karşılaşmadım. Bize biri temizlik yaparken veya farklı bir yoğun işi olduğunda karşısında yan gelip yatılmaz ayıp diye öğütlendi belkide o yüzden garip geliyordur bana ama onlar için bu durumda böyle davranmakta bi sakınca görmüyorlar sanırım
Gorumce size degil annesine geliyor o konuda bisey denmez ama ben su sizin temizlik olayina takildim haftada alti gun calisan bir kadin olarak temizligi neden siz tek basiniza yapiyorsunuz?kaynana nerede bu arada? Neden yardimci olmuyor?ben kaynananizin yerinde olsam gelinim zaten calisiyor haftanin bir gununu de kendine esine ayirsin derim temizligimi gelinim calistigi gun aradan cikaririm ne okuz insanlar var yaaaa

O da kendi evinin işini bitirip geliyor bizde dinleniyor allahtan ortada maaş miras vs yok kesinlikle kem gözlü para yiyen paragöz taraf ben olurdum
Canım bizde yemiyordukki eşim maaşını alır almaz alışveriş yapıyordu toplu şekilde bütün faturaları ödüyordu ev zaten kpederimindi bide kpederime benzin parası veriyordu ama nedense kpederim kızları geldiğinde başlıyordu ağlanmaya para vermiyor karısıyla odada gizli saklı birşeyler yiyorlar demeye bide iftira atıyordu asla hakkımı helal etmiyorum kızlarıda o yüzden babamın parasını yiyorsunuz diyorlardı yani çooookkk çekdim canım ayrıldımda çeneleri durdu ufacık görümcemlerin çoçukları bile evden kovarlardı beni kvalidemde anneme şikayet ederdi ufacık bebeklerin ağzına bakıyorda kocasına ayrı eve çıkalım diyor kaç kez duydum dedi bide kapı dinlemiş aslaaaa ama aslaaaa aynı evde olmuyor olmuyorrr

Yapmayınca benim içim rahat etmiyor malesef yepyeni eşyalarım toz içinde kalıyor diğer haftaya kadar

Kalsın. Biraz rahat olun. Boşverin yeni eşyayı falan. İlk başta hayatınızı nasıl kurarsanız oyle gider.
Daha bir aylık evlisiniz yazık değil mi her haftasonunu temizliğe ayırmanıza.
Mutfak ve banyo temizse bir evde diğer işler ertelenebilir.
Hatta akşama kadar temizliyorum aynı hale dönüyor demişsiniz ; bakın iş bitmiyor, bitmez.
Orada biri uzanmasa da o ev illaki kirlenecek.
Ya böyle bir hayata razı olacaksınız ya da eşinizle her hafta sonu program yapmaya alışacaksınız.
O rv iki uç haftada birde temizlenebilir; geçen gunleriniz bir daha gelmeyecek.
Siz öyle temizlik yapın, gorumceniz bir tarafta uzansın, eşiniz elinde telefon oyalansın; bakalım ne zamana kadar.
İkinizde çalışıyorsunuz unutmayın bunu.

Gorumce size degil annesine geliyor o konuda bisey denmez ama ben su sizin temizlik olayina takildim haftada alti gun calisan bir kadin olarak temizligi neden siz tek basiniza yapiyorsunuz?kaynana nerede bu arada? Neden yardimci olmuyor?ben kaynananizin yerinde olsam gelinim zaten calisiyor haftanin bir gununu de kendine esine ayirsin derim temizligimi gelinim calistigi gun aradan cikaririm ne okuz insanlar var yaaaa
Temizlikten gocunmuyorun ama insan nezaketen de olsa ufacık bir yardım bekliyor ben zaten eşim gelene kadar oyalanıyorum temizlik vs yapıyorum ama onlar oturup ben süpürürken bile ayaklarını yerden zor kaldırıyorlar altını süpürmem için

Kayivalidesiyle yasayan herkese cok uzuluyorum ve kiziyorumda.bekar kalmayi tercih ederdim.gamsiz bir es..dusuncesiz bir gorumce.
Daha bir ev bile acamamislar boyle evlilik olmaz canim
Aynen canım katılıyorum ben nasıl böyle hata yaptım evliliğimin gençliğimin en güzel yılları dadılık hizmetçilikle geçti şimdi 3 evladım var ne kızlarımı nede oğlumu birliğe almamda vermemde iyi tecrübe oldu bana he elden ayakdan düşerler kvalidem kpederim başımla beraber der bakarım onun harici asla istemem

Kalsın. Biraz rahat olun. Boşverin yeni eşyayı falan. İlk başta hayatınızı nasıl kurarsanız oyle gider.
Daha bir aylık evlisiniz yazık değil mi her haftasonunu temizliğe ayırmanıza.
Mutfak ve banyo temizse bir evde diğer işler ertelenebilir.
Hatta akşama kadar temizliyorum aynı hale dönüyor demişsiniz ; bakın iş bitmiyor, bitmez.
Orada biri uzanmasa da o ev illaki kirlenecek.
Ya böyle bir hayata razı olacaksınız ya da eşinizle her hafta sonu program yapmaya alışacaksınız.
O rv iki uç haftada birde temizlenebilir; geçen gunleriniz bir daha gelmeyecek.
Siz öyle temizlik yapın, gorumceniz bir tarafta uzansın, eşiniz elinde telefon oyalansın; bakalım ne zamana kadar.
İkinizde çalışıyorsunuz unutmayın bunu.
Benim temizlik günümde eşim çalışıyor yani ben yarım gün o tam gün o gelene kadar oyalanıyorum pazar günü elimi bile bile hiç bişeye sürmüyorum kendime ve eşime vakit kalsın diye bilmiyorum nasıl olacak

Bence orası ikimizin evi. Ben öyle düşünüyorum alınan kararlar yapılacaklar gelen giden vs ortak karar verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Benim kardeşim sürekli gelse kalsa eminim rahatsız olurlar ki o kızla aynı yaştalar

Senin kardeşin gelse geleceği yer kardeşinin evi olur misafir olur

Orası Görümcemin annesinin evi yani kendi evi
Hani senin ayrı evin olur Kv sonra gelir vs benim evim dersin ama orası Görümcenin de evi

Canım bizde yemiyordukki eşim maaşını alır almaz alışveriş yapıyordu toplu şekilde bütün faturaları ödüyordu ev zaten kpederimindi bide kpederime benzin parası veriyordu ama nedense kpederim kızları geldiğinde başlıyordu ağlanmaya para vermiyor karısıyla odada gizli saklı birşeyler yiyorlar demeye bide iftira atıyordu asla hakkımı helal etmiyorum kızlarıda o yüzden babamın parasını yiyorsunuz diyorlardı yani çooookkk çekdim canım ayrıldımda çeneleri durdu ufacık görümcemlerin çoçukları bile evden kovarlardı beni kvalidemde anneme şikayet ederdi ufacık bebeklerin ağzına bakıyorda kocasına ayrı eve çıkalım diyor kaç kez duydum dedi bide kapı dinlemiş aslaaaa ama aslaaaa aynı evde olmuyor olmuyorrr
Nolursa olsun yaranılmama durumu var sanırım insan tecrübe ederek öğreniyor malesef herkesi aynı anda memnun etmek mümkün değil

Senin kardeşin gelse geleceği yer kardeşinin evi olur misafir olur

Orası Görümcemin annesinin evi yani kendi evi
Hani senin ayrı evin olur Kv sonra gelir vs benim evim dersin ama orası Görümcenin de evi
Görümcem dul değil bekar değil uzun yıllardır evli zaten ha allah korusun ayrılıp gelse tabii onunda evi ama sizinle aynı fikri paylaşmıyorum.

Back
X