mirasla ne ilgisi var kadın daha hayattayken miras paylaşımını mı düşünecekler, burda ev düzeninden bahsediyorumetsin. ne elde edecek.. kovacak değil ya. o ev zaten kira bile değil. kadının evi. mirastada kızın hakkı var.net
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
mirasla ne ilgisi var kadın daha hayattayken miras paylaşımını mı düşünecekler, burda ev düzeninden bahsediyorumetsin. ne elde edecek.. kovacak değil ya. o ev zaten kira bile değil. kadının evi. mirastada kızın hakkı var.net
hayır. bir çeşit kızın kendi evi demek için yazdım bunu.mirasla ne ilgisi var kadın daha hayattayken miras paylaşımını mı düşünecekler, burda ev düzeninden bahsediyorum
maddi olarak miras paylaşımı kanunlara uygun şekilde paylaştırılır, tapu üzerindeki miras hakkı olması onun o evde aile bireyleri yaşarken istediğini yapması ile aynı şey değil.hayır. bir çeşit kızın kendi evi demek için yazdım bunu.
arkadaşım ben sizin gibi düşünmüyorum. annemin evine isttediğim an giderim. ağabeyim ve eşi oraya yerleşti diye kendimi kasmam. kimsedende izin almam.maddi olarak miras paylaşımı kanunlara uygun şekilde paylaştırılır, tapu üzerindeki miras hakkı olması onun o evde aile bireyleri yaşarken istediğini yapması ile aynı şey değil.
Bakın bir önceki yorumlarınızda annemin evine giderken izin mi alıcam bir de şekline çok keskin yorumlarınız var. Eğer bu düzen bu şekilde kurulduysa her 2 taraf da feragat etmeli. Ben o eve destursuz kimse giremeyecek demiyorum ama orada artık kurulu bir aile olduğunun farkında olunmalı kadına köle muamelesi yapıp, nasılsa gelin bu annemin de evine geldi ben istediğim gibi girer çıkarım düşüncesi yanlış. Kadının haftada 1 günü varmış sadece o da kafasını dinlemek ister. Görümce annesini illa görmek istiyorsa gelinini pohpohlayıp güleryüzlü davransa , bir işin ucundan tutsa, her hafta yerine 2-3 haftada bir gelse, veya kadın evde yokken gelse özlemini giderse, çok mu zor bir şey bu kadar düşünceli olmak? Ben çok üzülüyorum sizin gibi yorumları olan insanları görünce. Zor durumda kalıp eşin ailesi ile yaşamak durumunda kalanlar bu şekilde düşünen insanlar yüzünden neler yaşıyorlar kimbilir. Bu konuda daha fazla reply yapmayacağım iyi günler.
Kusura bakmayin da bazi yorumlar o kadar sacma ki. Demissiniz ki orasi kv nin evi gelene gidene karisamazsin. Hayir orasi ortak bir ev madem kv nin evi gelir gider ondan sorulmali ama hayir kari koca olarak o eve katkida bulunuluyor yani ortak bi yasam alani bu demek ki gelen giden den gelin hanimda sorumlu ozellikle de gelenin gidenin temizligini yemegini yapacak oysa. Ve bazilari yine demis annesinin evi gelir tabi ki. Tabi ki gelebilir ama orasinin yeni evli bir ciftinde yasadigi yer oldugunu dusunerek gelmeli. Ayrica o ne oyle hem annesinin evi diye surekli gelecek hem bi tarafini devirip yardim etmeden yatacak. Arkalarini toplayan kiz bundan rahatsiz olunca da tirnaklar cikacak. Toplum olarak cok dusuncesiz insanlariz. Konu sahibine de onerim rahatsizsaniz temizligi azaltin bi hafta sonum var yorgunum deyip cikin madem kizi geliyor yatacak kadar tum gun rahat o evde temizligide yapabilecek kadar yakin ozaman. Sinirlari koymayi ogrenin. Orasi sadece kv nizin evi degil sozinde eviniz.
Merak ettim, Sen kendi annenin rahatini düsünürken, sen kv'dende kalmak istermisin? Özelikle ilk evlendiginde, ve yilllaar boyunca?
Evlilik sadece yemek ve temizlikten ibaret degildir. Ben eger istedigim zamanda esime sarilip, öpemeyeceksem, hatta yari ciplak evde gezemeyeceksem, koltukta oturup istedigimiz filmi sarilarak bakamayacaksam, hafta sonlari gec uyanip sadece ikimize kahvalti yapamayacaksam, istedigim saatte arkadaslarim gelemeyecek, onlar ile güzel konusamayacaksam, canim yemek yapmak istemediginde disardan siparis edemezsem,..................
O zaman ben evlenmezdim. Kv'de ile yasamak, evlenmek degildir, sadece baska bir aileye tasinmaktir. Sonucta benim annemde dedigin gibi bir kasik corba koyuyor önüme, niye kendi annemi, esimin annesine degistirim ki?![]()
Sen boyle bir secim yapmazmissin ama konu sahibi yapmis belliki gecimlerinj dusunerek hareket etmis kimse kimseyi zorla bir yerde tutamaz eger sikintisi olan veya oyle dusunmeyen varsa kv yanina evlenmez bu gayet dogal birsey herkes kendini bilir sonucta ayrica ben annemin rahatini dusunuyor olsam asla yanina alma derim ama abimi dusunurum neden baska bir ev acip ta kira odemek zorunda kalsinki neden maddi acidan zorlansinki bu tarz seyler karsilikli anlayisa bagli ve hersey en basinda konusulmali.cunku kimse kimseye muhtac degil herkesin evlatlari var cok sukur.ayrica evliligin nedemek oldugunu ben sizden ogrenecek degilim.
maddi olarak miras paylaşımı kanunlara uygun şekilde paylaştırılır, tapu üzerindeki miras hakkı olması onun o evde aile bireyleri yaşarken istediğini yapması ile aynı şey değil.
Bakın bir önceki yorumlarınızda annemin evine giderken izin mi alıcam bir de şekline çok keskin yorumlarınız var. Eğer bu düzen bu şekilde kurulduysa her 2 taraf da feragat etmeli. Ben o eve destursuz kimse giremeyecek demiyorum ama orada artık kurulu bir aile olduğunun farkında olunmalı kadına köle muamelesi yapıp, nasılsa gelin bu annemin de evine geldi ben istediğim gibi girer çıkarım düşüncesi yanlış. Kadının haftada 1 günü varmış sadece o da kafasını dinlemek ister. Görümce annesini illa görmek istiyorsa gelinini pohpohlayıp güleryüzlü davransa , bir işin ucundan tutsa, her hafta yerine 2-3 haftada bir gelse, veya kadın evde yokken gelse özlemini giderse, çok mu zor bir şey bu kadar düşünceli olmak? Ben çok üzülüyorum sizin gibi yorumları olan insanları görünce. Zor durumda kalıp eşin ailesi ile yaşamak durumunda kalanlar bu şekilde düşünen insanlar yüzünden neler yaşıyorlar kimbilir. Bu konuda daha fazla reply yapmayacağım iyi günler.
Bakin abimin kendini.idare ettirebilecek duzgun bir isi yok annem ondan dolayi yanina istiyor.bir bakima benim esimin de duzgun. Bir isi olmasaydi bende kv otururdum.en basinda da belirttigim gibi bunlar secim meselesi eger baska bir eve cikmak isterse kimse kimseyi tutmaz cunku benim annem zaten elden ayaktan dusmus bir insan degil ki geline kendini baktirsin.ki oyle birsey olmus olsa ben annemi kimseye birakmam.siz konuyu oyle farkli bir tarafa cektinizki sizin gibi dusunen insanlar zaten boyle.bir hayati idame ettiremez konu sahibi ikitane ev acamayiz diye soyluyor bizde oyle ama konu sahibine yapilanida asla tasvip etmedigimide yazdim ki benim muhattabim kendisidir bunuda belirteyim bu tuhaf ithamlariniza karsi cevap vermek istedim ama anladigim kadariyla hata etmisim cunku siz benim cevap verebilecegim kalitede biri degilmissiniz.Hiii, abini düsunüyormusun.........Madem kimse, kimseye muhtaç degil niye abin, annene muhtaç olsun ki? Yada mesala esine yazik degil mi? O niye senin ile beraber ayri eve çikmis? Sende git para hesabi yap o zaman, kv'denin yaninda kal?
Pardon ama abini gerçekten düsünseydin, ayri eve çikmasini isterdin. Ev üstüne ev olmadigini bilirdin. Abinin evliligin tadini çikarmasini isterdin, ki hiç kimse annesinin yaninda evliligin tadini çikaramaz zaten.
Senin derdin abin degil, gelinin annene bakmasi ve senin kafan rahat olmasi. Yoksa madem evliligi benden ögrenecek degilsin, evlilikte maddiyattan daha önemli seyler oldugunu bilmen gerekir...............![]()
Kv nin evi ise gelinin temizlik yapmasi beklenmemeli ozaman. Harcamalar ortak bolunur herkes uzerine duseni oder. Ama bu da kabul edilmez boyle olunca da o eve gelin geldin o evde yasiyosun sende gibi karsit yorumlar yazilir. O halde o ev kv nin oldugu gibi oglunun dolayisiyla gelininde evi. Siz annenize temizlik yapmya degil onu gormeye gidiyorsaniz sizin kendi dusuncenizamab. . Demek degil ki hem misafir gibi giderim temizlik yapmam hem ev sahibi yan gelio yatamazsiniz. O evinde bir duzeni var bir isleyisi var. Bunu anlamamkta zorlaniyoruz.Bende annemlerin evini temizlemiyorum. En fazla masaya toplayip, bulasiklari yaparim, ve kimseyi bu konuda hesap vermek zorunda degilim. Gelin kendisi ben ordayken gidip cam temizlerse, toz alirsa, bu beni baglamazki. Ben oraya annemi görmeye gelmisim, evini temizlemeye degil.
Ve o ev asla gelinin evi olmaz, daima kv'denin evidir. Herkes burda zaten örf adet diye bagiriyor ya, he iste onlara göre o ev ortak olmuyor. Ve sartlar denilen birsey yok. Zaman olmus 2015, eger iki genc kendine ev acamiyorlarsa evlenmesinler. Ev üstüne ev olmuyor, gördügün gibi.
Ve son olarak, o evde zaten daima kv'de var, yani konu sahibi hic bir zaman esi ile yalniz degil ki. Hani benim gözümde ha görümce gelmis, ha gelmemis, fark etmez.
Kv nin evi ise gelinin temizlik yapmasi beklenmemeli ozaman. Harcamalar ortak bolunur herkes uzerine duseni oder. Ama bu da kabul edilmez boyle olunca da o eve gelin geldin o evde yasiyosun sende gibi karsit yorumlar yazilir. O halde o ev kv nin oldugu gibi oglunun dolayisiyla gelininde evi. Siz annenize temizlik yapmya degil onu gormeye gidiyorsaniz sizin kendi dusuncenizamab. . Demek degil ki hem misafir gibi giderim temizlik yapmam hem ev sahibi yan gelio yatamazsiniz. O evinde bir duzeni var bir isleyisi var. Bunu anlamamkta zorlaniyoruz.
Ikincisi o zaman ev ev ustune olmuyorsa yeni cift ayri eve cikar kv ye de kizi da destek olur. Ya kira kardesler arasinda bolusulur odenilir ya da kiz kendi yanina alir. Hem gecimi cift saglayacak hem hizmet edecek hemde hala kv nin evi olcak suscak kiz.oturcak kimseye karisamayacak.
Son dediklerinize zaten katiliyorum. Ama bu orf adetler carptirilmis yani eskisi gibi degil artik. Simdi kadin da calisiyor ev isi yin3 de tek onu. Uzerinde ve eskiden kadin evlendiginde gelin gittigi evden cikip cok ta rahat annesine ziyaret edemezdi. Bunu gecelim gorumce yardim etmek zorun da degilse o evde yan gelip te yatamaz ben de bunu soyluyorum. Annemin evi diyip isine gelen tarafi cekip misafirim diyim onunda isine gelen tarafini cekemeyiz. Yan gelip yatacak kadar rahatsa ve her hafta sabahtan aksama kadar gelip kaliyorsa o evin de duzenine ayak uydirmak zorunda. Soyle dusunun bir siz hafya ici calisiyorsunuz hafta sonujuzda dinleneceginize biriken ev islerini yapip yorulurken gorumceniz gecen haftalarda oldugu gibi o hafya da gelip siz is yaparken yan gelip yatiyor. Bu tamamen adam kullanmak. Belli ki gorumce orayo dinlenme tesisi saniyor ama degil o rasi bir ev ve hic bir karsilikta bulunmadan bu kadar rahat davtanmamali.Ben hiç bir zaman zaten gelin'in kv'in evinin temizlemesini savunmadim. Amaaa iste bu kv'dede kalmak eski örf ve adetlerden kaynaklaniyor. Ve o örf ve adetlere göre gelin evet kv'deye hizmet eder, evini temizler, gikini çikarmaz,... Bu örf ve adetten ziyade, o görümce geldiginde evi temizlemeke yardim etmek zorunda olmadigini halen savunurm. Eger biri yardim etmek zorunda ise oda kv'dedir. Görümce o evde kalmiyor, o evin camlari, o evin tozlari, onun sorumlulugu degil. Konu sahibi temizligi, görümceyi düsüncegi yerine, ayri eve tasinmayi düsünmeli.
Bu arada ben bu örf ve adetin arkasinda durmuyorum. Konu sahibide durmamali, diyorum ya, kendine ayri ev açmali. Bunu nasil yapmali bilmiyorum, fakat bunu evlenmeden önce istemeliydi. Sahsen ben, eski mobilyalar ile dösenmis, yada hatta hiç dösenmemis bir ev olsun isterim, yeterki o ev benim olsun isterim.
Maddi imkansizliklar dedigin gibi pek bir neden olamaz. Eger annenin geçim sikintisi var ise, evet evlatlar arasi bu sikinti gidermeli. Zaten anladigim kadari ile hem konu sahibi, hem esi çalisiyor. Yani atiyorum, her ay bunlar 200, 300 lira verse, görümceside verse, kv'de pekala tek basina yasayabilirdi, ve görümcenin gelip, gelmemesi hiç bir zaman sikinti olmazdi.
Son dediklerinize zaten katiliyorum. Ama bu orf adetler carptirilmis yani eskisi gibi degil artik. Simdi kadin da calisiyor ev isi yin3 de tek onu. Uzerinde ve eskiden kadin evlendiginde gelin gittigi evden cikip cok ta rahat annesine ziyaret edemezdi. Bunu gecelim gorumce yardim etmek zorun da degilse o evde yan gelip te yatamaz ben de bunu soyluyorum. Annemin evi diyip isine gelen tarafi cekip misafirim diyim onunda isine gelen tarafini cekemeyiz. Yan gelip yatacak kadar rahatsa ve her hafta sabahtan aksama kadar gelip kaliyorsa o evin de duzenine ayak uydirmak zorunda. Soyle dusunun bir siz hafya ici calisiyorsunuz hafta sonujuzda dinleneceginize biriken ev islerini yapip yorulurken gorumceniz gecen haftalarda oldugu gibi o hafya da gelip siz is yaparken yan gelip yatiyor. Bu tamamen adam kullanmak. Belli ki gorumce orayo dinlenme tesisi saniyor ama degil o rasi bir ev ve hic bir karsilikta bulunmadan bu kadar rahat davtanmamali.
Dedigim gibi bunlar benim kendi dusuncelerim. Gorumce degilim elti degilim hatta evli bile degilim ama isim geregi cok fazla bu tarz durumlarla karsilasiyorum.
kusura bakmayın ama siz o eve gelin gitmişsiniz. ve ev annesinin evi. istediği saat gelir. birşey demeye hakkınız yok
hayır değil. o ev annesinin evi. yanılıyırsunuz
aynen: anneme giderken izinmi alacağım ya. olacak şeymi b u
evli diye annesinin evine istediği zaman gidemeyecekmi
Ev kayınvalidenin değil kira eğer bu kadar aynı yorumun üzerine içiniz rahat edecekse (ki hepsini alıntılayamadım hepsi aynı kapıya çıkıyor çünkü) haklısınız gelir gider yatak odasını karıştırır yer içer kirletir yatar dinlenir annesinin evi ne de olsa.neden. çoğu kadın çocuğunu anneesine bıurakıyor. isterse 1 gün değil 3 gün bırakır. sizi ilgilendirmezki bu.
Annesinin evinde sizmi kalmaya başladınız ve kayinpederiniz yasiyormu. Eğer öyleyse ,kizamazsiniz bence o annesine geliyor gibi hissediyordur. Size ait yalnız yaşadığınız bir ev olsaydı kızını bırakması sorun olabilirdi. ama o annaneye bırakıyor sanırım. Kendi evinizmis gibi benimsemeniz güzel ama maalesef gerçek öyle değil. Sonuçta sizden önceki duzenden hemen vazgecemezler. 1 ay olmuş. Yalnız bırakma fikri de aklına gelmez zaten kayinvalideyle yaşıyor diyodur e bide çalışıyorsunuz. Ev ev üstüne olmaz. Eğer kayinvalide tekse gitsin kızında yaşasın ozaman. O hep geleceğine. En mantıklısi bu.