Onkoloji - Kanser ve Türevleri rahim ağzı kanseri

Ben de feci stresliyim şu sıralar, çok geçmiş olsun umarım bende de sıkıntı çıkmaz:)

Hmm ben de infertilite doğum ve kanser için bakıyorum bu aralar. Çok cüzi bi rakammış sizinki inş gerek olmaz ama

Benim gogsumde kitle cikti.doktora gittimm.hemen dokunur dokunmaz korkulacak bir sey yok dedi.bu her kadinda oluyor dedi.sana ilac bile yazmiyacagim.ama biz rontgeni mutlaka istiyoruz,ki bu tur sut kanali sertliklerinde alti ayda birkontrol altina aliyoruz.sakin korkma kotu bir sey ciktiginisanma,birde ozel hast.zaten yapiyoruz dedi.
Benirahatlatti..arkadasim gitmisti ,doktor direk kotu dedi.el muayenesinde.
Bende ultrasona girdim ,ayni dedigigibi cimti.doktor ben zaten bunu prosedurgeregi istedimdedi....hic korkma.

Kızlar genel yazıyorum genelde tüm bankalarda rahimağzı kanseri memekanseri kapsayan paket sigortalar var ben f ile başlayan bankayı tercih ettim ayda 12 tl ye 50 bin tl sigorta yaptılar herhangi bir Allah korusun meme yada rahimağzı yada yumurtalık sorunlarında 50 bin tl ödüyorlar mutlaka araştırın tüm bankaları şubelerden bilgi alın hangisi kafanıza yatıyorsa o bankadan yaptırın sigorta tekrar yazıyorum burası Türkiye Allah kimseyi hastanelere düşürmesin heleki kanserin her türlüsünün tedavisi çok masraflı SSK falan bir yere kadar

Kanser epey ilerlemisse ultrasondan görülür. Özellikle vajinal ultrasondan.ancak o zamana kadar zaten bircok sikayete yol acar.Mikroskopik düzeydeki kansere giden degisimleri ancak smear ve ondan sonraki girisimsel yontemlerle anlayabiliyoruz.

Hmm ben de infertilite doğum ve kanser için bakıyorum bu aralar. Çok cüzi bi rakammış sizinki inş gerek olmaz ama
Doğumu kapsamıyor bu f bankası doğumu kapsayan sigorta ben bulamamıştım gerçi 3 bankaya sordum geçenlerde çok üstüne düşmedim

Çok sağolun bilgilendirme için. Ben şu anda kafamda yazmaya başladım da smear testinde kötü bir şey çıkarsa öleceğim falan diye Feci endişeliyim. Prolaktin hormonum 32 çıktı, doktor çok yüksek değil diyince ona da bağlanamadı bu ara kanama. Haliyle gerildikçe gerildim kist yok hormon konusunda kesin bir şey denmedi vs vs...

Evet yuksek degil, soyle diyeyim prolaktin cevresel etkenlerden cok cabuk etkilenebiliyor. En basitinden sıkı sutyen kullanimi, cinsel iliski sonrasi vs gibi.

Evet yuksek degil, soyle diyeyim prolaktin cevresel etkenlerden cok cabuk etkilenebiliyor. En basitinden sıkı sutyen kullanimi, cinsel iliski sonrasi vs gibi.
Evet stresten falan da yükselebiliyormuş. Bu dönem oldukça stresliyim, normal bir stres değil hatta... Reglimin üçüncü günü gideceğim doktorum tekrar bakacak prolaktinime. Sanırım rahatlamak için başka bir uzmana gidip smear yaptırmam gerekecek. Peki size son bir şey sorsam sanırım doktorsunuz. Benim idrardan sonra yanma şikayetim de var, idrar yolları iltihapında falan da bu şekilde kanama olabiliyor mu? Çünkü doktoruma bu yanmayı söylemeyi unuttum da bulmuşken size sorayım dedim:) Şimdiden çok teşekkür ediyorum

Çok çok ço

Çok çok çok teşekkür ederim:) Bende anksiyete var da biraz fazla endişeli biriyim o yüzden böyle oldum sanırım bi de hayatımda ilk defa regl döngümde bi sıkıntı yaşayınca

Rica ederim ne demek umarim onemli bir sey yoktur cow.. anksiyete zordur bilirim. Ihmal etme yinede canim..

Tabi kanama yapar ama o kan vajenden gelmez. Sizinki vajinal kanama sanirsam.

Tabi kanama yapar ama o kan vajenden gelmez. Sizinki vajinal kanama sanirsam.
Evet akıntıyla beraber gelen çok hafif bir kanama, yani baya baya az. Bir an için sevinmiştim sebep bu da olabilir dersiniz diye Tekrar teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için:)

Çok ilerlemişse mi görülür

Hayir USG ile anlasilamaz.
Smear ile suphelenilir.
Kesin tani biyopsiyle konulur.
Doktorum..

Smear testi ciddi bir sıkıntı olmasa da yapılması gerekiyor çünkü ciddi sıkıntılar geç dönemde baş gösteriyormuş.

Rahim ağzı kanseri tanısı kolposkopi yapılarak konur
Ultrasonla ya da gözle bakıp söylemek mümkün değil
Smearda şüpheli bir durum varsa kolposkopi yapıp incelerler, gerekirse parça alınır patalojiye gönderilir, benim teşhisim böyle konulmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…