Neden bu kadar dikkat ettiğinizi şimdi daha iyi anlıyorum. Umarım bu sefer sağlıkla evinize birlikte girersinizYok canım ben kaybettim o kızımı![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden bu kadar dikkat ettiğinizi şimdi daha iyi anlıyorum. Umarım bu sefer sağlıkla evinize birlikte girersinizYok canım ben kaybettim o kızımı![]()
Teşekkürler bizde göreceğiz o günleri inşallahBen de benzer durumları yaşadım. Yatarak süreç uzuyor. Dikiş atılmadı haftası ilerlediği için. Hunileşme ve kısalık vardı. Bebeğin gelişimi güzelse ciğer geliştirici de olduysa biraz rahatlıyor insan. Haftalık kontrole gidip düzenli almaya çalıştım ilaçları. İlk hedef 28di sonra 32 oldu. Şu an 37 doldusizede umut olması için yazıyorum. Allah sağlıkla kavuştursun hepimizi
Dimi göreceğiz 38 leriHiç moral bozmayın. Ben bu şekilde kim duyduysam erken haftalarda yatmaya başlayan ve ilaç kullanan 38 görmüş. Hatta bebek gelmek istemiyor artıko kadar hareketsiz kaldım ki doktor bir kaç haftadır yürü diyor şu an ben yürüyemiyorum hem yatmaktan çok kilo aldım hem de fizik tedavilik oldum resmen
![]()
belki dikişten dolayı doktorunuz yatmaya gerek olmadığını düşünmüş olabilir. Onu dikiş atılanlar daha iyi bilir tecrübe etmişlerdir tabi. Ama ben 13 mm e kadar düştüğünü görünce yaklaşık 8 hafta hareketimi sıfıra indirmiştim. Sonrası çok şükür iyi geçti yine evde olmama rağmen.Dimi göreceğiz 38 lerioy sevsin yerini de haftasi dolunca gelmeyi tercih etsin. Bu kadar yasananlar hep onlari icerde iyi tutabilmek icin. Bende 21 haftada oldum su an 22 haftaligiz 1 hafta oldu daha ameliyat olali. Benim doktorum da cok fazla yatma biraz dolas falan dedi ama ben yine de tedbirli davranmaya devam edecegim galiba. Bugun kontrole gittik ilk defa oturdum ve bu kadar ayakta dolastim doktordan çıktığımda lekelenme olmustu muhtemelen ilk kez oturdugum icin falan diye kendimi rahatlatmaya calisiyorum.
Aslinda yatacaksin istirahat edeceksin ama gun icinde kalkıp evin icinde biraz dolasabilirsin suyunu al yemegini koy ye kalk sonra yine dinlen dedi.belki dikişten dolayı doktorunuz yatmaya gerek olmadığını düşünmüş olabilir. Onu dikiş atılanlar daha iyi bilir tecrübe etmişlerdir tabi. Ama ben 13 mm e kadar düştüğünü görünce yaklaşık 8 hafta hareketimi sıfıra indirmiştim. Sonrası çok şükür iyi geçti yine evde olmama rağmen.
Benim hamileliğin başında da kanamam oldu. Ama rahim ağzı kısalığı yaşayanan kadar çalışmaya devam ettim. Sonra mecburen izne ayrılmak zorunda kaldım. Evet evde minik temel ihtiyaçlar için kalkıp yürüdüm ama günün çoğunu yattım hep. Hamileliğin hep böyle aksiyonlu geçtiği için şu an sonraki hamilelik konusunu gündeme getirmiyorum kızımızı sağlıkla büyütelim diyorumAslinda yatacaksin istirahat edeceksin ama gun icinde kalkıp evin icinde biraz dolasabilirsin suyunu al yemegini koy ye kalk sonra yine dinlen dedi.
Evden cikmak misafirlik avm gezmek gibi hersey yasak.
Kalk demesinin sebebi de kan dolasimi icin. Hamilelikte ihtiyac malum bu durum özellikle.
Sizin dikis olmadigindan ozellikle yatmaniz cok cok iyi olmus. Bende yatacagim ya.. çünkü ben bastan beri yattim aslinda ona ragmen açıklık oldu.
Peki size bundan sonraki hamilelikler için yine yine sıkı takip veya dikis atilmali dediler mi
Ne kadar da benziyor hikayemiz bende basindan beri lekelenme kanamalardan dolayi hep yatiyordum. Yeni 2 haftadir fln ayaklanmistim az az. Simdi de bu durumlar oldu.Benim hamileliğin başında da kanamam oldu. Ama rahim ağzı kısalığı yaşayanan kadar çalışmaya devam ettim. Sonra mecburen izne ayrılmak zorunda kaldım. Evet evde minik temel ihtiyaçlar için kalkıp yürüdüm ama günün çoğunu yattım hep. Hamileliğin hep böyle aksiyonlu geçtiği için şu an sonraki hamilelik konusunu gündeme getirmiyorum kızımızı sağlıkla büyütelim diyoruminsan yaşadıklarını unutuyor diyorlar umarım öyledir yoksa büyük konuşmak istemiyorum
![]()
Yaa bu umut dolu hikayeler bana güç veriyor iyiki yazdinizKızlar 12 mm kısalık ve hunileşme ile 23. Haftamda serklaj oldum. 38+3 teyim bugün, 39+2 de sezaryen olacağım, yata yata bugünlere geldim. Serklaj sürecinden geçen ya da geçecek olan herkese umut olsun![]()
Gerçekten çok benziyor. Unutursam bakacağız duruma göreNe kadar da benziyor hikayemiz bende basindan beri lekelenme kanamalardan dolayi hep yatiyordum. Yeni 2 haftadir fln ayaklanmistim az az. Simdi de bu durumlar oldu.
Aslinda bende aynı düşüncedeyim yalan yok. Bu kadar aksiyon bir kez daha nasil olur ki diye. Ama bende o cümleye güveniyorumunutuluyor denmesine
![]()
Çok sağ olasınYaa bu umut dolu hikayeler bana güç veriyor iyiki yazdiniz
Ne güzel sağlıkla kucaginiza alın sayılı günler kalmis yavrunuza kavusmaya. Darısı 38 39 haftalarda bizlere olsun inşallah
Peki cogunlukla yatarak mi gecirdiniz ? Kan sulandırıcı kullandiniz mi serklajdan sonra ?
18haftada 44mm den 32 ye düştü kanamam ve ağrım oldu ,19 haftada 30mm di 29da 25mm ve hunileşme vardı 34 haftada 16mm di 37haftamda da doğurdumBende tam olarak söylediğin gibi yaşıyorum. Wc de kisa duruyorum banyoyu seyrek ve kisa sureli tutuyorum. Hastaneye yatarak gidecegim hep. Daha cok yeni ameliyatliyim henuz hic oturmadım bile. Oturmayi da pek düşünmüyorum. Cok bunalirsam balkona falan cikarim diyorum.
Ay insalllah saglikla kolaylikla gecer benim hamileliğim de. Vakti zamani gelince 9 ay dolunca dogar yavrum.
Peki kac ölçülüyordu rahim agzi senin ? Dikis yapilmamis ya merak ettim
Kusura bakmayin mesajınızı yeni gördümÇok sağ olasınhayırlısı ile inş hepimiz bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza alalım
Çoğunlukla yatarak geçirdim. 32. Haftadan sonra bi şeyler yapmaya başladım , o da yürüyüş değil de , açık havada yarım saat oturmak gibi. 34. Haftadan sonra üç dört kere dışarı çıkıp açık havada oturdum. Ama yürüyüş yapmayaya özen gösterdim. Gün içinde evde hafif yürüyüşler yaptım 28. Haftadan sonra ama kısa kısa. Burda tanıştığım bi kız arkadaş oldu o da benim gibi serklajlı , kısalmamız yakındı. O mesela 28. Haftadan sonra baya hareket etmeye yürüyüşe falan başladı , o da 39. Haftasında doğurdu. Yani illa benim kadar yatmanıza gerek olmayabilirben ne olur ne olmaz biraz abarttım.
En başından beri kan sulandırıcı kullanıyordum zaten , serklajdan sonra Farklı olarak progesteron kullandım fitil şeklinde , bir de düzenli magnezyum. Bol su içtim , enfeksiyon kapmamak için çok dikkat ettim, düzenli idrar ve crp kan testi verip baktırdım. Darısı başınızasiz şimdi kaçıncı haftadasınız
Gecmis olsunBen de 20.haftamda acilen oldum Serklaj, sizin hikayeleri okudukça içim rahatladı![]()
Yavas yavas kısalma olmus aslında sizinde. Neyseki sonu güzel bitmis18haftada 44mm den 32 ye düştü kanamam ve ağrım oldu ,19 haftada 30mm di 29da 25mm ve hunileşme vardı 34 haftada 16mm di 37haftamda da doğurdum
Size de geçmiş olsunGecmis olsun
Siz kan sulandırıcı kullaniyor musunuz
Teşekkür ederimSize de geçmiş olsunevet ecopirin kullanıyorum
Canım merhaba ne yaptın, doğumun gerçekleşti mi? Van’da doğum yapmayı düşünüyordun neler yaptın merak ettim?Kızlar 12 mm kısalık ve hunileşme ile 23. Haftamda serklaj oldum. 38+3 teyim bugün, 39+2 de sezaryen olacağım, yata yata bugünlere geldim. Serklaj sürecinden geçen ya da geçecek olan herkese umut olsun![]()
Hikayeniz umut oldu ben önlem amaçlı serklajlıyım 30. Haftam tesadüfen rahim ağzı birden 15 mm düştügünü öğrendik yatak istirahati iğne hap kan sulandırıcı yazdı önce 32 yi sonra 35 i görmek hedef ama nasıl geçecek bilmiyorum kasık ağrımda varKızlar 12 mm kısalık ve hunileşme ile 23. Haftamda serklaj oldum. 38+3 teyim bugün, 39+2 de sezaryen olacağım, yata yata bugünlere geldim. Serklaj sürecinden geçen ya da geçecek olan herkese umut olsun![]()