Rahim ağzı yetmezliği

cadolosum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
194
119
53
30
merhabalar. İlk hamileliğim 31+4 haftalık erken dogum olmuştu. Sebebini bulamamışlardı. Şimdi 2. Kez hamileyim geçen hafta öğrendim ki rahim ağzı yetmezliğim varmış 25 haftalık hamileyim. Haftam büyük oldugu için serklaj dikiş olmaz dediler PESSER HALKA takılacak. Pesser halka takılan var mı aranızda durumunuz nasıl. Ne zaman doğum yaptınız ??

Selam arkadaşlar öncelikle Rabbim hepimize sağsalim bebişlerimizi kavuştursun inşallah
Benim sorunum şu; bugün kendi doktorumdan hariç özel olarak gittiğim doktoruna gittik eşimle. Amacımız cinsiyetini öğrenmekti çünkü kendi doktorumuz ikili testten sonra bidaha 20.haftada detaylı ultrason için çağırdı ve önümüzde 6 hafta vardı. Dayanamayıp daha hamile kaldıktan sonra 1 kere gittiğimiz doktora yine gittik. Neyse açıklayacam diye çok uzattım şu an 15+3 deyim bana serviks uzunluğumun kısa olduğunu söyledi. 25mm miş panik yaptım biraz takip edilmesi gereken bi durum dedi. Bizde eşimle bu önümüzdeki hafta kendi doktorumuza gidicez birde bakalım ne diyecek. Benim gibi aynı haftada aynı durumu yaşayan arkadaşlarım oldu mu? Ve olduğsa ne dendi ne yapıldı.
Hepinize çok teşekkür ederim şimdiden.

Selam arkadaşlar öncelikle Rabbim hepimize sağsalim bebişlerimizi kavuştursun inşallah
Benim sorunum şu; bugün kendi doktorumdan hariç özel olarak gittiğim doktoruna gittik eşimle. Amacımız cinsiyetini öğrenmekti çünkü kendi doktorumuz ikili testten sonra bidaha 20.haftada detaylı ultrason için çağırdı ve önümüzde 6 hafta vardı. Dayanamayıp daha hamile kaldıktan sonra 1 kere gittiğimiz doktora yine gittik. Neyse açıklayacam diye çok uzattım şu an 15+3 deyim bana serviks uzunluğumun kısa olduğunu söyledi. 25mm miş panik yaptım biraz takip edilmesi gereken bi durum dedi. Bizde eşimle bu önümüzdeki hafta kendi doktorumuza gidicez birde bakalım ne diyecek. Benim gibi aynı haftada aynı durumu yaşayan arkadaşlarım oldu mu? Ve olduğsa ne dendi ne yapıldı.
Hepinize çok teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba durumunuz nasıl oldu acaba aynı şeyi yaşıyorum

Benim de 25 mmdi detaylıda ortaya cikti
Perinatolog takibinde evde hep yattim ve progestan kullandım 32.haftaya kadar sonra düzeldi.
Dinamik bir yapıya sahipmiş uzayıp kısalıyormuş.
Çok sağolun ben başka ülkede yaşıyorum o yüzden özel hastane de yok daha çok korktum :/ inşallah ben de normal zamanında doğururum 🙏

Benim de 25 mmdi detaylıda ortaya cikti
Perinatolog takibinde evde hep yattim ve progestan kullandım 32.haftaya kadar sonra düzeldi.
Dinamik bir yapıya sahipmiş uzayıp kısalıyormuş.
Bu arada sadece solunuza mı yattınız yani ne kadar kalktınız ayağa solum uyuştu ilk günden :/

Bu arada sadece solunuza mı yattınız yani ne kadar kalktınız ayağa solum uyuştu ilk günden :/

Bol bol dinlenin dediğim gibi dinamik bir yapıya sahip benim sonra 32 lere cikti
38+0 da dogum yaptim
Bol su icin ama progestan bana cok iyi geldi
Sağ - sol diye bir sey demedi doktor normal dinlendim hep
Stres yapmayın 25 mm altı riskli 25 mm sınır

Bol bol dinlenin dediğim gibi dinamik bir yapıya sahip benim sonra 32 lere cikti
38+0 da dogum yaptim
Merhaba seklaj oldunuz mu kacinci haftada basladi acilma

Merhaba kacinci haftadan itibaren basladi sorun
18 haftamda tam kanama oldu ozaman öğrendim kısalma olduğunu 44mm den 32mm e düşmüş doktor 10gün sonra tekrar baktı 30mm e düştü ve 2ay boyunca 30mm de stabildi ama son kontrolde 29+2 de 25mme düşmüş dedi ve daha sıkı yatak istirahati verdi 😏 her gün dua ediyorum 36haftayı en azından göre bilmek için

Merhaba seklaj oldunuz mu kacinci haftada basladi acilma

22.haftamda detayli ultrasyonnda açılmam oldugu ortaya cikti benim arastirma hastanesine gitmemin daha iyi olacagi ortaya cikti rapor yazıldı.
Çam sakuraya randv. aldım 1 hafta sonra ordaki kadın doğumcu raporumla perinatologa gonderdi beni orda da rahim agzinda kisalmam oldugu ortaya cikti 25 mm
Progestan yazdı 1 hafta sonra tekrar cagirdi
Hala 25 mmdim
Haftam yüksek olduğu icin serklajın zarar verme ihtimali varmış bu yüzden yapmadılar.
Progestana devam ettim 32.haftamda yükseldi kısalmam riskim ortadan kalktı

Ama şöyle bir sey oldu 34.haftada vajinamda cok agri oldu (enfeksiyon olmuş)
Acile gittim tekrar kısalma olusmustu 28 mm dusmustu bana bi serum verdiler tekrar 30 un ustune cikarttilar o aksam 1 saat arayla baktılar
Ama doktor o aksam doktora serumla nasil duzeldi dedim bu cok kalici bir cozum degil demisti dinamik bir yapıya sahip oldugu icin kısalıp, uzayabiliyormus.
Sonra özelde kendi doktoruma devam ettim o her hafta kontrol ettiği icin kontrol altina aldi beni o yuzden cok takmadi rahim kisaligini
37.haftada tansiyon sorunum cikti
38 de beni riske atmak istemedigi icin de sezaryenle doguma aldi

38+0 da dogum yaptim
Çok teşekkür ederim nazik cevabınız için darısı başıma söylediğiniz gibi yapıcam

Back
X