Rahim ağzı yetmezliği

1612

Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2023
89
16
8
28
Rahim ağzı yetmezliği ile düşük veya erken doğum yapanlar açılma olurken ağrı hissetiniz mi?

Üstte kalsın diye yazıyorum tecrübem yok. Ama açılmada baskıyı hissediyorlar diye okudum. Size serklaj yapıldı mı

Malesef birkaç gün önce bebeğimi kaybettim 2. Gebelikte serklaj istiyorum

Malesef birkaç gün önce bebeğimi kaybettim 2. Gebelikte serklaj istiyorum
Rahim ağzı yetmezliği ile düşük veya erken doğum yapanlar açılma olurken ağrı hissetiniz mi?
Merhaba basiniz sagolsun 23. Haftada teşhis kondu acil serklaj oldum ama herhangi bir ağrı hissetmedim açılmayla ilgili

Ağrı hissedilmiyor maalesef
Çok sinsi bir hastalık son dk farkediliyor iş işten geçmiş oluyor

Maalesef daha yeni 20 haftalık kayıp yaşamış biriyim tam olarak dediğiniz gibi…
Bende 1.5 sene önce üçüzlerimi 20 haftalıkken kaybettim
Suan 35 haftalık hamileyim 14. Haftada serklaj oldum
Allaha şükür tedavisi olan bir hastalık
Başınız sagolsun bu acıyı en iyi yaşayan anlar çok çok zor rabbim sabır versin

Bende 1.5 sene önce üçüzlerimi 20 haftalıkken kaybettim
Suan 35 haftalık hamileyim 14. Haftada serklaj oldum
Allaha şükür tedavisi olan bir hastalık
Başınız sagolsun bu acıyı en iyi yaşayan anlar çok çok zor rabbim sabır versin
Sizinde başınız sağolsun,gerçekten zor dediğiniz gibi yaşayan anlar…
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.
Serklaj ameliyatınız nasıl geçti zor muydu?
Ondan sonra herhangi bir risk vs oldu mu nasıl ilerlediniz bahsedebilir misiniz rica etsem

Sizinde başınız sağolsun,gerçekten zor dediğiniz gibi yaşayan anlar…
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle.
Serklaj ameliyatınız nasıl geçti zor muydu?
Ondan sonra herhangi bir risk vs oldu mu nasıl ilerlediniz bahsedebilir misiniz rica etsem
Allah razı olsun 🙏
Serklaj ameliyatı çok kolaydı genel anestezi altında yaptılar 1-2 saat hastanede kaldım sonra eve çıktım
Allaha şükür hiçbir riski olmadı
Ama serklaj olunca enfeksiyona dikkat etmek gerekiyor ve genelde kaçınılmaz oluyor 2 kez fitil felan kullandım başkada birşey yapmadım
Yani çok kolaydı

Allah razı olsun 🙏
Serklaj ameliyatı çok kolaydı genel anestezi altında yaptılar 1-2 saat hastanede kaldım sonra eve çıktım
Allaha şükür hiçbir riski olmadı
Ama serklaj olunca enfeksiyona dikkat etmek gerekiyor ve genelde kaçınılmaz oluyor 2 kez fitil felan kullandım başkada birşey yapmadım
Yani çok kolaydı
1-2 saate çıkarıyorlar mıymış iyi o zaman. Özelde nasıl bilmiyorum ama doğum yaptığım devlet hastanesindeki doktor serklajdan sonra 1 gün yatıcaksın demişti tabi oraya gitmeyi düşünmüyorum.
Serklajdan sonra sürekli yattınız mı peki

1-2 saate çıkarıyorlar mıymış iyi o zaman. Özelde nasıl bilmiyorum ama doğum yaptığım devlet hastanesindeki doktor serklajdan sonra 1 gün yatıcaksın demişti tabi oraya gitmeyi düşünmüyorum.
Serklajdan sonra sürekli yattınız mı peki
Bazıları 1 gün yatırıyor ama genel olarak yatmaya gerek yok sonuçta tedbir amaçlı yapılıyor acil yapılanlara yatış veriliyor genelde
Ben 1 ay yattım sonra ev işlerimi yapmaya başladım
Ama şimdiki aklım olsa dışarı felanda çıkardım
Doktorum çıkabilirsin diyodu ben çıkmıyodum

Bazıları 1 gün yatırıyor ama genel olarak yatmaya gerek yok sonuçta tedbir amaçlı yapılıyor acil yapılanlara yatış veriliyor genelde
O korkuyu bir kere yaşayınca çıkmak istememişsinizdir haklı olarak anlayabiliyorum,eşim bile şimdiden birdaha olursa yatıyorsun diyor. Ben hamileykende öyle temizlik vs ağır bir iş yapmadım ama nasip mi şans mı diyelim🤷🏻‍♀️ Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için,hiç bilmediğimiz süreç allahtan burası varda biraz bilgi edinebiliyoruz

Kusura bakmayın aklıma geldikçe soruyorumda,ilişki yasağı var mıydı bir şey demiş miydi doktor
Tabi herkesin süreci farklı olabilir ama sorayım dedim

Kusura bakmayın aklıma geldikçe soruyorumda,ilişki yasağı var mıydı bir şey demiş miydi doktor
Tabi herkesin süreci farklı olabilir ama sorayım dedim
Evet canım serklaj olunca zaten ilk yasak ilişki oluyor
Çünkü enfeksiyona çok yatkın bişey

Back
X