Rahim ağzı uzunluğunuz kaç mm idi serklaj yapıldığında?Sizinle daha önce de konuşmuştuk serklaj hakkında. Eğer ki normal bir kadın doğum uzmanına gidiyorsanız yolunuza perinatolog ile devam edin derim. Çünkü benim şuan rahim ağzı kısalığım yok ama tekrarlayan düşüklerim olduğu için önlem amaçlı olarak serklaj yapıldı. Evet serklaj sıkıntılı bir işlem ama işin ehli biri yaptığı zaman sıkıntı minimuma düşüyor. İleri ki haftalarda serklaj yaptırmaktansa 12. 14. Hafta da serklaj yaptırmak çok daha mantıklı. Zaten 24. Haftadan sonra serklaj atılamıyor ve süreç daha tehlikeli hale geliyor. İleri haftalarda korku yaşayacağına bir perinatolog ile serklajı yaptırmanı üstüne düşmeni tavsiye ederim .
Normal sağlıklı olması gereken sınırlardaydı şuan hatırlamıyorum maalesef. Benim serklajım tamamen daha önce düşüklerim olduğu kürtajdı ameliyattı bir takım işlemler geçirdiğim rahim hasar gördüğü için yapıldı.Rahim ağzı uzunluğunuz kaç mm idi serklaj yapıldığında?
Benzer durumum var o yüzden sordum ben doktorumdan yapmasını isteyeceğim.Normal sağlıklı olması gereken sınırlardaydı şuan hatırlamıyorum maalesef. Benim serklajım tamamen daha önce düşüklerim olduğu kürtajdı ameliyattı bir takım işlemler geçirdiğim rahim hasar gördüğü için yapıldı.
Bende hatta şöyle karar verdi canım rahim uzunluğu normal çıkınca alttan farkı aletlerle kontrol etti (vajinal ultrason değil)rahim de hasar var riske atmaya gerek yok ileride ki haftalar da pişman olmayalım bebek büyüdükçe baskı yapıp Rahmi açabilir üzülmeyelim dedi. Evlat bu zorluklarla elde edilmiş bir hamilelik direk yapalım dedim.Benzer durumum var o yüzden sordum ben doktorumdan yapmasını isteyeceğim.
Merhaba Ben varım , normal takipli olduğum bir doktorum vardı. Ama çok memnun değildim. Yaşadığım yerde doğum konusunda çok iyi uzman bir doktor vardı. İkili taramada oraya gittim o tespit etti rahim agzi kisaligi olduğunu, takipli doktorum lay lay lom göndermişti beni. Daha sonra haftalık iğne ve alttan kullandığım fitil verdi o şekilde ilerledik. Hatta ben tam emin olamadım perinatolijiye gittim. 25 haftalikken kararı bana bıraktı. Doktoruma güvendigim için yaptırmadım ama devamlı takipteydim. Doktorum çok titiz davrandı. Doktorunuza güveniyorsanız, alanında iyi bir doktorsa devam edin. Ama şüpheleriniz varsa bu konuda başka bir doktordan da tavsiye alın derim.Kizlar merhaba suan cok erken haftalardayim ama yine de cok tedirginim ben 3 ay once 19 haftalik bebegimi kaybettim bir anda dogumum basladi ve normal dogum seklinde hastanede islemim yapildi acilde islemi yapan doktor rahim agzi yetmezligin var bir dahakinde serklaj yaptirirsin dedi
Ben suan yeniden hamileyim ve takipli doktorum planli bir serklaj dusunmuyor suan diyor serklajda masum bisey degil kontrollu gidelim bu konuda bilgisi olan var mi bende hep okudum acil serklajda cok insan kayip yasamis tekrar olmasindan cok korkuuorum bi akil verin bana
Benim de rahim ağzıma işlem yapılmıştı. Doktor bu yüzden çok sıkı takip ediyor. En son 30mmdi. Altına indiği an yapacağım demişti. Yarın kontrolüm var 30iken yapmasını isteyeceğim. İnşallah sorunsuz ilerleriz.Bende hatta şöyle karar verdi canım rahim uzunluğu normal çıkınca alttan farkı aletlerle kontrol etti (vajinal ultrason değil)rahim de hasar var riske atmaya gerek yok ileride ki haftalar da pişman olmayalım bebek büyüdükçe baskı yapıp Rahmi açabilir üzülmeyelim dedi. Evlat bu zorluklarla elde edilmiş bir hamilelik direk yapalım dedi
Aynen iste sen de umarım doktorun kabul eder de yapar işlemi . Haftalarımızda aynı sağlıkla kucaklarımıza alalım ve işlerimizi inşallahBenim de rahim ağzıma işlem yapılmıştı. Doktor bu yüzden çok sıkı takip ediyor. En son 30mmdi. Altına indiği an yapacağım demişti. Yarın kontrolüm var 30iken yapmasını isteyeceğim. İnşallah sorunsuz ilerleriz.
Yani tecrube olarak bilemiyorum genel olarak gidenler memnun farkli doktorlsrda denedim ama enerjim tutmuyor bilmiyorum 10. Haftada kontrolum olarak kontrollu devam edelim suanlik dedi Ama bu olay anlik olan bisey onceki kaybimda 3 gun once kontrolum vardi karindan da olsa olcum yapildi gayet normalde bir anda acilmam oldu o yuzden tedirginim ama doktorumda dunku kontrolde suanlik sana planli serklaj yapmayi dusunmuyorum ama yinede biraz dhaa haftan gecsin kontrol edip karar verelim dediMerhaba Ben varım , normal takipli olduğum bir doktorum vardı. Ama çok memnun değildim. Yaşadığım yerde doğum konusunda çok iyi uzman bir doktor vardı. İkili taramada oraya gittim o tespit etti rahim agzi kisaligi olduğunu, takipli doktorum lay lay lom göndermişti beni. Daha sonra haftalık iğne ve alttan kullandığım fitil verdi o şekilde ilerledik. Hatta ben tam emin olamadım perinatolijiye gittim. 25 haftalikken kararı bana bıraktı. Doktoruma güvendigim için yaptırmadım ama devamlı takipteydim. Doktorum çok titiz davrandı. Doktorunuza güveniyorsanız, alanında iyi bir doktorsa devam edin. Ama şüpheleriniz varsa bu konuda başka bir doktordan da tavsiye alın derim.
Sizin dogumunuz kacinci haftada oldu ilacla mi devam ettinizMerhaba Ben varım , normal takipli olduğum bir doktorum vardı. Ama çok memnun değildim. Yaşadığım yerde doğum konusunda çok iyi uzman bir doktor vardı. İkili taramada oraya gittim o tespit etti rahim agzi kisaligi olduğunu, takipli doktorum lay lay lom göndermişti beni. Daha sonra haftalık iğne ve alttan kullandığım fitil verdi o şekilde ilerledik. Hatta ben tam emin olamadım perinatolijiye gittim. 25 haftalikken kararı bana bıraktı. Doktoruma güvendigim için yaptırmadım ama devamlı takipteydim. Doktorum çok titiz davrandı. Doktorunuza güveniyorsanız, alanında iyi bir doktorsa devam edin. Ama şüpheleriniz varsa bu konuda başka bir doktordan da tavsiye alın derim.
İnşallah canım sorunsuz sıkıntısız ilerler sağ salim alırız kucağımıza. Yarın inşallah kabul eder doktor.Aynen iste sen de umarım doktorun kabul eder de yapar işlemi . Haftalarımızda aynı sağlıkla kucaklarımıza alalım ve işlerimizi inşallah
Evet bende aynisini dusunuyroum dun doktoruma da soyledim acil olmasindasa planli olmasini istiyorum diye ama o bana suanlik bekleyelim bi 11 12 olsun ona gore karar verelik dedi bilmiyrum bazilarini da okuyorum hic gerek kalmamis sadece yatarak ve ilac destegiyle atlatmis falan kafam karistiSizinle daha önce de konuşmuştuk serklaj hakkında. Eğer ki normal bir kadın doğum uzmanına gidiyorsanız yolunuza perinatolog ile devam edin derim. Çünkü benim şuan rahim ağzı kısalığım yok ama tekrarlayan düşüklerim olduğu için önlem amaçlı olarak serklaj yapıldı. Evet serklaj sıkıntılı bir işlem ama işin ehli biri yaptığı zaman sıkıntı minimuma düşüyor. İleri ki haftalarda serklaj yaptırmaktansa 12. 14. Hafta da serklaj yaptırmak çok daha mantıklı. Zaten 24. Haftadan sonra serklaj atılamıyor ve süreç daha tehlikeli hale geliyor. İleri haftalarda korku yaşayacağına bir perinatolog ile serklajı yaptırmanı üstüne düşmeni tavsiye ederim .
İnşallah canımİnşallah canım sorunsuz sıkıntısız ilerler sağ salim alırız kucağımıza. Yarın inşallah kabul eder doktor.
Zaten 12 den önce atmıyorlar belki ondan net bişey demiyordur doktorun. Herkesin kendi tercihi canım benim zaten riskli bir hamilelikti bi de bu açıdan riske atmazdımEvet bende aynisini dusunuyroum dun doktoruma da soyledim acil olmasindasa planli olmasini istiyorum diye ama o bana suanlik bekleyelim bi 11 12 olsun ona gore karar verelik dedi bilmiyrum bazilarini da okuyorum hic gerek kalmamis sadece yatarak ve ilac destegiyle atlatmis falan kafam karisti
Cok tesekkur ederim umarim kalan sureciniz de cok guzel ilerlerBenim ilk gebeliğim be 21. Haftada 25 mm ölçüm ile Perinatolog tarafından tanı koyulmuştu. İyi ki de koymuş takip önermiş. sonra 2 hafta içinde 13 mm e düştü ve hunileşme başladı. Ama haftası fazla olduğu için dikiş atmadı doktorum. Yatarak dinlenmeye başladım sıfır hareket diyebilirim. Zaten pregesteron fitil kullanıyordum. Ona devam ettim. Bir de Endol hap başladı doktorum. Her hafta doktora kontrole gidiyorum hem rahim ağzı uzunluğu için hem de bebeğin suyunu kontrol için. Yatmam ve ilaçlar sonuç verdi çok şükür. Uzunluk tekrar 20 mm e çıktı. Şimdilik böyle devam ediyorum 29 haftaya yaklaştık. Sizlere de moral olması için yazdım. Çünkü ben de stresli günler yaşadım. Dinlenin bol bol
Merhaba,ben ikinci çocuğuma hamileyim daha önce düşük erken doğum gibi herhangi bir durum yaşamadım 21 haftalık detaylı ultrason için dışarıda bir merkeze gittiğimde rahim ağız uzunluğunun 23 mm ölçülmesiyle ilk kez karşılaşıp duyduğum ve kendi doktoruma gidene kadar önemsemediğim bi durumdu Kendi doktorum asla serklaj yapmadı ve önermedi progestan fitil ve endol hap başladı ve dinlenmem fırsat buldukça yatmam gerektiğini söyledi ilaçlarımı düzenli kullanıp çoğu zamanımıda yatarak geçirmeye başladım her hafta doktorum tarafından alttan muayene ile kontrol edildi toplam 4 doz ciğer geliştirici iğne yapıldı her ihtimale karşı şuan 35+4 deyim ve rahim ağzı uzunluğum 8 mm yani bu geçen hafta 4 mm e kadar düşmüştü çok garip bi şekilde bi uzadı bi kısaldı yani bu arada ilaçları hala kullanıyorum 37 haftam da bıraktrıcağını söyledi doktorumKizlar merhaba suan cok erken haftalardayim ama yine de cok tedirginim ben 3 ay once 19 haftalik bebegimi kaybettim bir anda dogumum basladi ve normal dogum seklinde hastanede islemim yapildi acilde islemi yapan doktor rahim agzi yetmezligin var bir dahakinde serklaj yaptirirsin dedi
Ben suan yeniden hamileyim ve takipli doktorum planli bir serklaj dusunmuyor suan diyor serklajda masum bisey degil kontrollu gidelim bu konuda bilgisi olan var mi bende hep okudum acil serklajda cok insan kayip yasamis tekrar olmasindan cok korkuuorum bi akil verin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?