Rahim Anomalileri

Merhaba canım; boğaz enfeksiyonu derken, ben 7 yaşındayken gelen misafirin çocuğundan boğmaca hastalığına yakalandım ondan mı oldu bilmiyorum.CADIARZU Çok zor iyileştim.Ondan sonra arada bacaklarımda ağrı oluyordu.(annemde ve kuzenimde eklem romatizması var sanırım ırsi)12,13 yaşlarındayken bu hastalık kendini gösterdi mafoldumbençoook kötü bir hastalık; nefes alamıyordum, uzanıp yatamıyordum, hatta konuşamıyordum.Sonra aylık iğnelerden vuruldum.Şimdi çok üşütmezsem fazla ağrım olmuyor.Bu hastalığın tedavisi yok,üşütmemeye dikkkat edeceksin.Kendine iyi bak üşütmemeye dikkat et çok geçmiş olsuna.s.

Evet aynen doktorum da bana böyle söyledi. Bağışıklık sistemimizi aktive etmememiz gerekiyormuş. Bağışıklık sistemi, kendi proteinini bakterinin ürettiği protein sanıp, kendi hücrelerine savaş açıyormuş. Ben de artık çok dikkat etmeye çalışıyorum hasta olmamaya. Teşekkür ederim canım.

Türkiyede tüp bebek iyi bir ticari kazanç kapısı canım... Çoğu kez insanların umudu ve duyguları görmezden gelinip makineleşmiş şekilde denemeler yapılıyor. Ama Yücel Hoca ile deneme yapmış biri olarak çok insancıl olduklarını söyleyebilirim. (Para tabii ki onlar için de önemli) En azından paranla rezil olmuyorsun. İlgi alaka süper. Hemşireleri bile her zaman destek oluyor insana. Hayriye Hemşire gibi bir melek var mesela orada, hafta sonu istediğim saattte aradığım bana moral destek veren süper biriydi. Hacer Hemşire de aynı şekilde... İnşallah sen de pozitif sonuç alırsın kısa zamanda. Sevgiler...

seni gördüğüme sevindim tatlım..
iyisin inşallah..
bebiş de iyidir..

yücel hoca evet kalite,ama aynı zaman da çok da kazıkkk..
ama napalım?
benim derdimin dermanı da onda..vereliniortak
ben merkeze bir kez gittim.o da ameliyat esnasında..
orda bir tek hacer hemşireyi tanıdım.o da aynı anlattığın gibi canayakın ve ilgili bir hemşireydi..
ama bi tane hastabakıcı,sarışşın,genç bir hemşire vardı.o beni biraz uyuz etti..:oklava:
onun dşında da bir sorun yaşamadım..

aslına bakarsan hemşireleri falan takmıyorum eskisi gibi..
önemli olan doktorun tavırları..
yücel bey ,canayakın değil,hatta bana soğuk geliyor biraz..
ama bilgisine,tecrübesine,başarısına çok saygım var..
bu da yetiyor..

inşallah meleğime kavuşurum ben de bir an önce..:emir_bebek: :emir_bebek:
arasıra uğra sen de..
habersiz bırakma bizi..opuyorumnanaktan

kızlar merhaba
canım çok sıkkn yine bugün laparoskopi ve histereskopi oldum.çok ağrım var. doktor aeliyat sonrası aynen şunları söyledi.
yarım rahimsin.hamilelik sağlansa bile erken doğum ve düşük riski sağlıklı bebek olasılığından çok daha fazla.
gebelik sağlansa bile devamı çok zor.
allaha kalmış dedi. böyle böyle evdeyim şimdi canım çok acıyor. her iki anlamdada. ameliyatı yapan doktor böyle dedi, kendi gittiğim doktor rahim filmine bakarak gebeliği taşır dedi. off kafam çok karışık duygularım da.

kızlar merhaba
canım çok sıkkn yine bugün laparoskopi ve histereskopi oldum.çok ağrım var. doktor aeliyat sonrası aynen şunları söyledi.
yarım rahimsin.hamilelik sağlansa bile erken doğum ve düşük riski sağlıklı bebek olasılığından çok daha fazla.
allaha kalmış dedi. böyle böyle evdeyim şimdi canım çok acıyor. her iki anlamdada. ameliyatı yapan doktor böyle dedi, kendi gittiğim doktor rahim filmine bakarak gebeliği taşır dedi. off kafam çok karışık duygularım da.

Merhaba;
Arkadaşım rahim çok esnek bir organ. Ne kadar esneyebileceğini kimse öngöremez. Nasıl böyle peşin peşin kırar umudunu doktorun anlayamadım. Ben de yarım rahimliyim evet düşük riskimiz var ama sağlıklı bebek olasılığından fazla falan değil. Doktorlar hep şöyle der; tıpta hastalık yoktur, hasta vardır. Yani herkesin durumu farklı olabilir. Sen sadece inancını kaybetme yeter. Ben de histeroskopi oldum, 1,5 ay süren, gece uykumdan uyandıran adet sancısı benzeri ağrılarım oldu. Ağrıların normal canını sıkma. Mydaisy de ben de, benim bildiğim 3 kişi daha yarım rahimli olarak doğum yaptı ve bebekler sağlıklı çok şükür. Geçmiş olsun.

kızlar merhaba
çok geçmiş olsun canımm..
tanıdığım çok fazla sayıda uu arkadaşım var..hepsi de bebeklerini sağlıkla kucağına aldı.doktorların böyle pervasızca konuşup seni de umutsuzluğa sürüklemeleri çok yanlışş..:oklava:
sen onları dinleme hiçç..
iş senin beyninde biter..
taşırım bebeğimi dersen taşırsın.
kendine güven lütfen canım..
ben de uu yum..ama umutsuz değilim..
Allaha şükür yarım da olsa bir rahmim var..
ya hiç olmasaydı..
ya çeyrek rahmim olsaydı..

sağolun arkadaşlar inanın doktor bana bunları söylerken benim aklımdan hep buradaki uu ve doğum yapan arkadaşlar geldiler.
ben çoğu doktorun bu uu vakası hakkında çokta detaylı bilgi sahibi olmadıklarını düşünmeye başladım artık. öyle moral oldu ki bana yazdıklarınız anlatamam.
Allah bize de nasip etsin inş.
iyiki burası var yoksa napardım bilmiyorum:)

çeyrek rahim diye birşey var mı? yoksa ona da yarım rahim deyip mi geçiştiriyolar mı şimdi de acaba "normal yarım rahimden" daha mı küçük demeye başladım rahmim, doktor böyle söyleyince. yani ona da mı yarım deniyor. çok soru sordum farkındayım kızlar ama bugünlük olsun :)
doktor kağıda çizmiş enteresan hakikaten benim rahimi.çizimde, tüpüyle yumurtasıyla yarım bir rahim ilerisinde de tüp var ,yumurta var ama bağlandıgı bir rahim yok . anlatabildin mi acaba karışık oldu biraz ama :)

çeyrek rahim diye birşey var mı? yoksa ona da yarım rahim deyip mi geçiştiriyolar mı şimdi de acaba "normal yarım rahimden" daha mı küçük demeye başladım rahmim, doktor böyle söyleyince. yani ona da mı yarım deniyor. çok soru sordum farkındayım kızlar ama bugünlük olsun :)
doktor kağıda çizmiş enteresan hakikaten benim rahimi.çizimde, tüpüyle yumurtasıyla yarım bir rahim ilerisinde de tüp var ,yumurta var ama bağlandıgı bir rahim yok . anlatabildin mi acaba karışık oldu biraz ama :)

canım evet çeyrek rahim de var.
bizim rahimlerin yarısı yaniii.
ama benim bildiğim 2 çeyrek rahimli bile hamile kalıp bebişlerini doğurdular.
onun için hiç ümitsizliğe kapılma..
inan,güven ve dua et..
birbirimiz için buradayız.
ve hepimiz birgün "hamileyimmmm" diye çığlıklar atacağız burda.:sm_cool:

bu arada canım rahminin yapısını tam anlayamadım.
neden dersen?
rahimde yumurta görünmez zaten..yumurtalık vardır.
sende 2 tane yumurtalık mı var?yoksa tekmi?
veyumurtalığının rahimle bağlantısı varmı?
yani hyangisi hangi tarafta??-tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-

canım evet çeyrek rahim de var.
bizim rahimlerin yarısı yaniii.
ama benim bildiğim 2 çeyrek rahimli bile hamile kalıp bebişlerini doğurdular.
onun için hiç ümitsizliğe kapılma..
inan,güven ve dua et..
birbirimiz için buradayız.
ve hepimiz birgün "hamileyimmmm" diye çığlıklar atacağız burda.:sm_cool:

bu arada canım rahminin yapısını tam anlayamadım.
neden dersen?
rahimde yumurta görünmez zaten..yumurtalık vardır.
sende 2 tane yumurtalık mı var?yoksa tekmi?
veyumurtalığının rahimle bağlantısı varmı?
yani hyangisi hangi tarafta??-tatlicadiarzu- -tatlicadiarzu-

haklısın canım ben karışık anlattım sağ tarafımda tüple bağlantılı yumurtalık bildiğimiz rahim görüntüsü var tabi yarım olarak. rahimin dış tarafında yani bağlantısız olarakta bir adet tüp ve yumurtalık var. inş. anlatabilmişimdir :)
inş. benimki çeyrek değildir ya :(( şimdi de bunu takarım kafaya :))

kızlar merhaba

geçmiş olsun ameliyattan sonra böyle ağrılarının olması normal zamanla azalarak kaybolur

arkadaşlara katılıyorum illa düşecek diye bir şey yok en azından durmunu biliyorsun ona göre vaktinden önce önlemler alırsın olmadı olmadı yücel beye gidersin adamın elinde sanki sihirli değnek var hamilelik öncesi bişeyler yapabilir

arkadaşların dediğine aynen katılıyorum bendede septum vardı alınmazsa bebek düşer erken doğar dendi haklılarda ama hamileliğimin ilk 3 ayında düşük tehididi 5. ayındada erken doğum riskim başladı

moralini bozma durmun teşhis edilmesi bile büyük bir şey bence inşallah herşey güzel ve kolay olur

bende pazartesi kontoldeydim dr progestron iğneyei kesti alerjiden dolayı progestronun tablet ve magnezyuma devam

bebek 1400 gr olmuş dr erken doğanlarda 1500 gr mı görünce rahatlıyoruz dedi servikside ölçmedi bu saatten sonra bbek gelsede tuamayız artık dedi

hemen selestonları yaptırmamı istedi dün akşam ve bu sabah yaptırdım bir ay sonra kontolüm var bakalım doğurmadan o zamanı görücezmi

selindacım maydaisyle senin fikrinide aldıktam sonra iğneyi ertelemeyi düşünüyordum ve öylede yaptım nede olsa siz daha tecrübelisniz 27. haftanın başında yapılacaktı

prulotonu kesince dr hemen yaptır deyince artık dün yaptrım çünkü iğne çok etkili ve güveniyordum ona

günlük 4 tane progeneks 200 mg alıyorum sence bu rahmin kısalmasını engellermi

Öncelikle yeni gelen arkadaşların hepsi hoşgeldi.Zeyhat çok şükür 28i buldun inşaallah 37. haftayı da bulur, bebeğini sağsalim kucağına alırsın.Papatya arkadaşların biri de yazmış kesinlikle ben de aynı fikirdeyim ben 2 ay klomen kullandım.Endometrium kalınlığı hiç iyi değildi.İkisinden de olumsuz sonuç aldım.Hamile kaldığım aşılamam iğneyle oldu.İğne bildiğim kadarıyla rahmi de besliyor.Bence klomenle vakit kaybetme.Zaten Yücel Hoca da iğneyle yapıyormuş.Bence vardır bir bildiği.
Bize gelince kayınvalidem dışında iyiyim.Bebeğim de iyi çok şükür.Forumumuz bebek dolsun taşsın inşaallah

çok şükür canım 28. hafta bana ulaşılmaz bir hafta gibi geliyordu sanki yıllar varmış gibiydi önümde ama şimdi 30 a bile girdim :) hedeflerim hep 2 hafta 2hafta şimdikide 32 çok uzak haftaalrı bekliyemiyorum moralim bozuluyor böyle kısa tutunca zamanı daha bri rahat geçiyor günler kendimi kandırıyorum :)

sezeryandan sonra anne sütü geldimi genelde sıkıntı oluyormuş emzirebiliyormusun

benim bebeğim 20. haftadan beri makat gelişli ve hala dönmemiş 10 haftadır sanırım dönmezde artık zaten ben sezeryan istiyordum şimdi zorunlu olacak gibi o yüzden süt meselsini düşünmeye başladım

papatyacım klomen konusunda arkadaşların dediğine katılıyorum ben iki ay kullandım ve onla hamile kalmadım hatırlarsan çünkü bir çok yumurta oluşuyor çatlıyor ama afdersin çatlama akıntısı hiç olmuyordu öyleki önceden her ay gelen akıntı klomen kullanınca gelmmeeye başladı sanki boş boş yada kof yumurtalar yapıyor klomeni kullanmadığım ay yumurtanın çatladığını anladım ve o ay kaldım hamile

birde iğne var ismini hatırlamıyorum gonal f değil ama sigorta onuda karşılıyor ama nasıl bir iğne bilmiyorum etkilimi değilmi

çok şükür canım 28. hafta bana ulaşılmaz bir hafta gibi geliyordu sanki yıllar varmış gibiydi önümde ama şimdi 30 a bile girdim :) hedeflerim hep 2 hafta 2hafta şimdikide 32 çok uzak haftaalrı bekliyemiyorum moralim bozuluyor böyle kısa tutunca zamanı daha bri rahat geçiyor günler kendimi kandırıyorum :)

sezeryandan sonra anne sütü geldimi genelde sıkıntı oluyormuş emzirebiliyormusun

benim bebeğim 20. haftadan beri makat gelişli ve hala dönmemiş 10 haftadır sanırım dönmezde artık zaten ben sezeryan istiyordum şimdi zorunlu olacak gibi o yüzden süt meselsini düşünmeye başladım

Canım inşallah herşey yolunda gidecek.Bende bebek dönmediği için sezeryanla doğum yaptım ve sütüm hemen geldi.Hiç mama vermedim yanımda hasteneye götürmüştüm.Çünkü hemen gelmeyebilir dediler.Ama hemen geldi.Düşük yaptıktan 2 gün sonra sütm geldi o zaman çok üzülmüş ve ağlamıştım Allah bir daha göstermesin

kızlar merhaba

Geçmiş olsun canım.Dr cok abartmış.Zaten bir çok dr bu bizim durumu fazla bilmiyor.Sen hiç üzülme eminim Allah sana da dünyalar tatlısı bir bebek verecek.Bende çift rahimliyim ama sağ salim hiç problem yaşamadan çocuk sahibi oldum farkında olmadan hastalığımın ve hiç esirgemeden Kurban olduğum Allahım ol derse olur.İnancını kaybetme

Geçmiş olsun canım.Dr cok abartmış.Zaten bir çok dr bu bizim durumu fazla bilmiyor.Sen hiç üzülme eminim Allah sana da dünyalar tatlısı bir bebek verecek.Bende çift rahimliyim ama sağ salim hiç problem yaşamadan çocuk sahibi oldum farkında olmadan hastalığımın ve hiç esirgemeden Kurban olduğum Allahım ol derse olur.İnancını kaybetme

sağol canım inşşşş:Saruboceq:

Zeyhat iğnenin zamanlaması çok iyi olmuş gerçekten.Ben de senin gibi en çok emzirme-süt meselesinde endişeleniyordum.Hiç merak etme süt geliyor.ınşaallah benim gibi olmazsın ben de süt vardı ama oğlum tam bir gün boyunca almadı.Sütü istedi ama emmek istemedi.Sonrada sarılık oldu.Hala tam geçmedi yarın bir ay oluyor.Doktora bir daha test yaptıracağım.
Lolamontes doktorun dediklerine kesinlikle bakma her rahim kendine özel ve genişleme kapasitesi farklı.Ben 37'ye kadar geldim(maşaallah).Suyum falan gelmeden sezaryen oldum.Daha ne kadar kalırdı bilmiyorum.Ama doktorum bebek büyüyüp kilo alıyor, rahim yırtılabilir deyince o tarihe karar verdik.Ayrıca tedavi olduğum merkezde 39. haftada sezaryen olduğunda yarım rahimli olduğunu öğrenen bir hastadan bahsetmişti.Yarım rahim olduğumu ilk farkeden tüp bebek merkezindeki doktorumunda unikorn uteruslu onlarca hastasından sadece birinin bebeği olmamış.Ben yarım rahimliyim,polikistik overim de var.Bunlara ek olarak da eşimde de problem var ve bebeğim kollarımda.Rabbim yeterki vermek istesin.Konuyu başlatan arkadaşımız Selinda o da unikorn uterus.O da çok şükür aldı bebeğini kollarına (maşaallah).
Ben de umutsuzluğa kapıldığımda bana bunları söyleyecek benim gibi birine çok ihtiyaç duymuştum.O kişi benim için selinda oldu.1ken 2 olduk.Papatya,sen neden 3. 4. olmayasınız?Umut hep var,mucizeler gerçek sadece biraz sabır ve zaman.Bir de tabiki dua...

haklısın canım ben karışık anlattım sağ tarafımda tüple bağlantılı yumurtalık bildiğimiz rahim görüntüsü var tabi yarım olarak. rahimin dış tarafında yani bağlantısız olarakta bir adet tüp ve yumurtalık var. inş. anlatabilmişimdir :)
inş. benimki çeyrek değildir ya :(( şimdi de bunu takarım kafaya :))

Lolamontes rahim yapımız aynı gibi seninle. O bağlantısız tüp'e rudimenter horn deniyor. Bazı uu'lularda hiç gelişmezken bizim gibi bazı kişilerde işe yaramaz bir şekilde diğer tüp de gelişebiliyor. Yücel Hoca benim rahmimin o tarafını yok sayarak sağlam olan tarafa kesiler attı ve balon uyguladı. bebeğim de hamileliğim boyunca hep sol taraftaydı. O kadar ilginç görünüyordu ki; resmen yamuk bir karnım vardı ve her gören neden böyle diye soruyordu. Ama tüm bunlar gereksiz detaylar. Papatya'ya kesinlikle katılıyorum, şükürler olsun ki rahmimiz var. Benim rahmi ve vajeni gelişmeyen tanıdığım var ve bu yüzden evlenemiyor. Estetik cerrahların birşeyler yapabileceklerini ama çocuk için taşıyıcı anneden başka şansı olmadığını söylediler ona. Hergün şükretmem lazım diye düşünüyorum ben de. Umudunu sakın kaybetme. Mydaisy'nin de dediği gibi dua bir de... Biz bunlara tutunarak başarmıştık. Sevgiler..

selindacım maydaisyle senin fikrinide aldıktam sonra iğneyi ertelemeyi düşünüyordum ve öylede yaptım nede olsa siz daha tecrübelisniz 27. haftanın başında yapılacaktı

prulotonu kesince dr hemen yaptır deyince artık dün yaptrım çünkü iğne çok etkili ve güveniyordum ona

günlük 4 tane progeneks 200 mg alıyorum sence bu rahmin kısalmasını engellermi

Canım benim bişey kalmadı sık dişini. Ben de böyle 2 hafta 2 hafta gidiyordum. 32'de bayağı bir rahatlamıştım. Az kaldı canım. Celestone'u ben 29+3'te yaptırdım. Bence sen de güzel bir haftada yaptırdın bu kadar risk taşırken bu haftaya kadar dayanıp yaptırman harika.

Canım ben de progestan 200 mg günde 2 tane alıyordum. Yani senin dozun yarısı ediyor. Kasılmalarımı az da olsa azaltıyordu evet. Bende13. haftadan itibaren kasılmalar hiç bitmedi. Ama sonuçta 34'ü gördüm çok şükür. Yani bu kasılmalara kafayı takma sakın psikolojik olarak çok yoruyor insanı. (Belki de kasılmaya neden olan şey bu kısır döngüdür) Ama Zeyhatcım Nidilat kullanmıştım ben 22. haftada falan 1 ay kadar. Bak ondan sonra bayağı rahatlamıştım. Doktoruna sor istersen. Ama bende biraz yan etkisi olunca 1 ay sonra bıraktım. KAsılmaları düşünmemeye çalış. Sadece dinlen, sevdiğin şeyleri yap. Kitap süper zaman geçirtiyor. Ben bayağı bir kitap bitirmiştim hamileyken.

Back
X