Rahim Anomalileri

Zeyhat cım sen boşver o dr u..bende şimdiye kadar ne dr lar gördüm böyle dengesiz! hiç canını sıkma sen.o zaman dr luk diye bi meslek olmasın onun mantığıyla.mesela kanser hastalarınada hiç bişey yapılmasın ölsünlermi nasıl olsa herkes birgün ölecekmi diycek acaba bu dr..o hastalar için neler neler yapılıyor da kimi kurtuluyo kimisi daha uzun yaşıyo..belki tedavilerin yan etkileri olabilir ama sonuçta bişeyler çabalanıyor..aslında bu gibi dr lar hakkında konuşmaya bile değmez cnm..sen güzelce geçir hamileliğini..son günlerini yaşa doya doya bebişinle,göbişinle ;))

slm
arkadaşlar herkese_derinsu, papatya, ceydan, sier, zeyhat_ ilginiz ve tavsiyeleriz için çok teşekkür ederim. bu hafta dayanamadım izmirdeki doktoru aradım.yardımcısı ''biz yapışıklık ameliyatlarından sonra spiral takıyoruz histeroskopiden sonra takmıyoruz, ayrıca oradaki doktorunuz sizin rahim yapınızı tanımak ve tedavinizi sürdürmek için film istemiştir dedi.açılmayı yeterli görmeyip tekrar histeroskopi isteyebilir, bunun için de film istemiştir'' dedi. ameliyatı yapan doktor açılabildiği kadar açtık demişti zaten, buyüzden buradaki doktor tekrar ameliyat desede yaptırabileceğimi zannetmiyorum.
ikiside alanlarında uzman ama o kadar farklı konuşuyorlar ki; birisi spiral takmak lazım diyor öbürü gereksiz, birisi rahim ağzında gevşeme var hamilelikte serklaj yapılmalı diyor, öbürü biz buna karşıyız düşeceği varsa düşer biz ilaçla önlem alırız diyor. kime inanıp hareket etmeli bilmiyorum...

canım sen istanbulda görünüyorsun.ameliyatlarını neden izmirde yaptırdın anlamadım..fisfisfis
evet o doktor doğru söylemiş.çünkü spiral takılmazsa yapışıklık olduğu doğru.yücel bey,benim ameliayttan sonra takmıştı çünkü spiral.keşke daha ehil bir yerlerde yaptırsaydın ameliyatını.sonuçta rahim biz bayanlar için en önemli organımız bence.bu konuda ihmal olduğunu düşünüyorum.
filmini çektirmeni tavsiye ederim ama özelde.canım bence bu tür işlemlerde devleti hiç düşünme.varsın olsun 2-3 kat fazla öde.bakırköyde radyotom diye bir yer var.rahim filmi çekiliyor.hiç anlamıyorsun bile.yazık senin canına ayy..niye o kadar acı çekeceksin ki?
ondan sonrada yaranı tedavi ettir bence.sonuçta yara da tedavi edilemsi gerken bişey.oturduğun yerde kendi kendine geçmez ki..
sana naçizane tavsiyem tabii..opuyorumnanaktan

papatyacım izmirde yaptırdım çünkü istanbulda güvenemez oldum kimseye, daha önce de düşükten sonra kürtaj oldum sandım, bi ay sonra bi baktık bozulmuş kese rahimde duruyor.ara tatilde gidince de yaptırayım dedim.
zeynep kamil kadın hastalıkları hastanesi, bu alanda uzmanlaşmış koskoca hastane sadece bununla ilgileniyor diye düşündüm.ama o kadar yanılmışım ki.doktorları sadece özeline gidersen ilgileniyor, asistanları da bizim üzerimizden deneme yanılma yoluyla deneyim kazanıyor.
teşekkür ederim canım tavsiyelerin için, şimdi hastalığın bitmesini bekliyorum bittiğinde de yarayı tedavi ettiricem inşaallah

mai yolu yarılamışsın adım atmaya gücün kalmamış gibisin..tatlım bunlar gerekli tahliller yaptırdıktan sonra bebişşine daha yakınsın inşallah....morelini de bozma birkere yaşadın diye hep yaşayacaksın aynı şeyleri diye birşey yok....metanetli olmalısın.....bende mayısda histeroskopi olucam bakalım benim nasıl geçecek...herşeyin hayırlısı diyorum...arkadaşlar kimse hiçbirşeye karşı morelini bozmasın,nekadar enerji okadar başarı derim herzaman.

teşekkür ederim ceydancım, kötü deneyimler insanın cesaretini kırıyor işte. şimdi daha iyiyim ama.
inşallah senin de ameliyatın yolunda gider,herşey istediğin gibi olur.
ondan sonrada hakkımızda hayırlısı, en güzel zamanda nasip olur inşaallah dileklerimiz

Merhaba mai..cnm bende belki bilmiyorsundur rahimde perde (SEPTUM) için lap.ile his.operasyonları oldum.ve perde alındı.ama arkasından rahim filmi tekrar istenmişti cnm bendede.yani hem ameliyat öncesi hemde sonrası için istiyolar.rahimin durumunu görmek adına.sonuçta seninde çoğu bitmiş azı kalmış zaten.spiral olayına takılma.çünkü benim dr umda spiral takmadı bana.bunu sorduğumda ise; artık spiral takma nın gerekli olmadığı düşünülüyormuş.yapışıklıklara pek faydası etkisi olmadığı anlaşılmaya başlandığı için spiral yöntemini artık kullanmayı tercih etmiyoruz demişti ve nettende aynen böyle bilgilere ulaşmıştım..eski bi yöntem olduğunu söylemişti yani dr um..rahim filmi içinde eğer çok korkun varsa özelde çektir cnm araştır uygun fiyatlı özel hastanelerde var.ki biliyosun 5 dakikalık bi işlem.ama çok korkun varsa anestezilide çektirebilirsin senin tercihin cnm..tabi ilk filminde şanssızlıklar yaşamandan dolayı böyle olman normal ama yine öyle olacak diye bir şey yok kesinlikle..yalnız anlamadığım senin ameliyatların tanısal amaçlımı yoksa operatif amaçlımı yapıldı.yani ç.rahim kesin varmı şeklinde yapıldıysa tekrardan r.filmine neden gerek duyuluyo o kısmı anlayamadım.ama eğerki hem tanısal hemde aynı anda rahime yönelik bir operasyonda yapıldıysa sonucu görebilmek için r.filmi istenmesi çok normal cnm..kötü ve olumsuz şeyler düşünme.hakkında hayırlısı olsun..

slm sier, ilk çekilen rahim filminde çift rahim denildi, doktorum perde mi var yoksa tam bir çift rahim mi bunu anlamak için laparoskopi ile yukarıdan bakıcaz ardından perde olduğu anlaşılırsa histeroskopi ile alıcaz demişti ameliyattan önce. neticede laparoskopi esnasında çift rahim netleşmiş yani septum yok ama alt kısımda az bir genişletme yapabildik, daha ileri gitseydik delinme olabilirdi dedi.sanırım rahimin giriş kısmı. ameliyattan sonra da ilaçlarını kullan 2-3 ay sonra korunmayı bırak demişti, sanırım onun sözünü dinleyip gerekli ilaçları kullanıp gebelik gerçekleşene kadar kendi haline bırakıcam.guclubacismile

slm kızlar bugün dr a gittim progestron ve magnezyumlarımı yazdırmak için benim yakınımdaki devlet hastanesine daha önce bir kaç kez de orda ilaçlarımı yazdırmıştım

bu dr u ilk kez gördüm hiç bir ilacımı yazmadı aksine kullandığım ilaçalrın hiçbir işe yaramadığını bebek doğarsa doğar bunların faydası yok dedi progestron bebekte kıllanma yapıyormuş magnezyumda bebekte gevşeklik yapıyormuş ne demekse 33. haftaya gelmişsin doğur dedi bana düşünebiliyormusunuz doğsada yaşarmış o bir dr olarak dahada geciktireceği yerde

adama peki be 20. haftamda gelseydim bu sorunla siz bana hiçmi bişey yapmayacaktınız hiçmi bir tedavi önermeyecektiniz dedim bana yapmazdım doğum olacaksa olur hiç bişey engel değil dedi
tedavi için gitmemişsin, doktordan bişey beklediğin yok, illa farklı bişey söyleyip kafanı karıştıracaklar. hamile bi bayana söylenecek laf mı bunlar.insan zaten tedirgin olur böyle bi zamanda. karşısındaki insana duyarsız bikaç laf edip ondan _özellikle_ kendisini dikkate almasını bekliyor. doğacaksa doğarmış, bizde biliyoruz olacağın önüne geçilemeyeceğini ama tedbir diye bişey var. Allah böyle doktorların yaptım sandığı tedaviden korusun bizi, ellerine düşürmesin inşallah

slm sier, ilk çekilen rahim filminde çift rahim denildi, doktorum perde mi var yoksa tam bir çift rahim mi bunu anlamak için laparoskopi ile yukarıdan bakıcaz ardından perde olduğu anlaşılırsa histeroskopi ile alıcaz demişti ameliyattan önce. neticede laparoskopi esnasında çift rahim netleşmiş yani septum yok ama alt kısımda az bir genişletme yapabildik, daha ileri gitseydik delinme olabilirdi dedi.sanırım rahimin giriş kısmı. ameliyattan sonra da ilaçlarını kullan 2-3 ay sonra korunmayı bırak demişti, sanırım onun sözünü dinleyip gerekli ilaçları kullanıp gebelik gerçekleşene kadar kendi haline bırakıcam.guclubacismile

Slm lar mai..evet bak dr aslında güzelde açıklamış herşey belli..o yüzden sen dr unu dinle harfiyen biraz kendi haline bırak kendini cnm..
Benim bi arkadaşım var.kendisi kistten dolayı iki kez ameliyat olmuş birisi.ayrıca vajinusmus sorunu yaşamış biri.ve hamilelik için aylardır deniyorlardı..aylık rutin kontrollerine gidip geliyordu fakat hamile kalamıyordu.sonra dr u ondan r.filmi istedi.acaba rahimde tüplerde vs biyerlerde sorun varmı diye.çektirmek için gitti fakat maalesef çekilemedi..çünkü rahim ağzı kapalı gibi bişeymiş..o yüzden zorlanmış dr lar tabii arkadaşımda..işlemi yapamamışlar.arkadaşımda anestezili olmaya karar verdi mecburen.özel hastane buldu.neyse.bu ay reglini beklerken gelmedi regli.test yapmış veee hamile olduğu çıkmış.sonra kan testi ve hamile:))) yani demek istediğim neyin ne zaman nasıl olacağı belli değil cnm..birazda bazı şeyleri akışına bırakmak gerek.arkadaşımda eğer rahim ağzı kapalı çıksaydı ameliyat olması gerektiği söyleniyordu..yani ameliyata hazırlanırken böyle güzel bi haber ne kadar mutluluk verici..sende biraz kendi kendine kal ve dr unun dediklerini yap cnm..herşeyin hayırlısı olması dileğiyle ;))

slm
arkadaşlar herkese_derinsu, papatya, ceydan, sier, zeyhat_ ilginiz ve tavsiyeleriz için çok teşekkür ederim. bu hafta dayanamadım izmirdeki doktoru aradım.yardımcısı ''biz yapışıklık ameliyatlarından sonra spiral takıyoruz histeroskopiden sonra takmıyoruz, ayrıca oradaki doktorunuz sizin rahim yapınızı tanımak ve tedavinizi sürdürmek için film istemiştir dedi.açılmayı yeterli görmeyip tekrar histeroskopi isteyebilir, bunun için de film istemiştir'' dedi. ameliyatı yapan doktor açılabildiği kadar açtık demişti zaten, buyüzden buradaki doktor tekrar ameliyat desede yaptırabileceğimi zannetmiyorum.
ikiside alanlarında uzman ama o kadar farklı konuşuyorlar ki; birisi spiral takmak lazım diyor öbürü gereksiz, birisi rahim ağzında gevşeme var hamilelikte serklaj yapılmalı diyor, öbürü biz buna karşıyız düşeceği varsa düşer biz ilaçla önlem alırız diyor. kime inanıp hareket etmeli bilmiyorum...

mai serklaj gerekirse hamilelikte hiç çekinme yaptır hamileliğin başlarında yapıldığı zaman başarı şansı yüksek bir operasyon bu salak dr ları anlamıyorum ne demek düşeceği varsa düşer rahim ağzı gevşediyse bağla niye riske atıyorsun

prematüre bebekler başlığı altında rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar diye bir topik var orda onlarca kişi serklaj yaptırmış ve faydasını görmüş

eğer sancın başlamazsa serklaj işe yarıyor eğer öylede bir riskin varsa hiç düşünme yaptır arkadaşım

Zeyhat cım sen boşver o dr u..bende şimdiye kadar ne dr lar gördüm böyle dengesiz! hiç canını sıkma sen.o zaman dr luk diye bi meslek olmasın onun mantığıyla.mesela kanser hastalarınada hiç bişey yapılmasın ölsünlermi nasıl olsa herkes birgün ölecekmi diycek acaba bu dr..o hastalar için neler neler yapılıyor da kimi kurtuluyo kimisi daha uzun yaşıyo..belki tedavilerin yan etkileri olabilir ama sonuçta bişeyler çabalanıyor..aslında bu gibi dr lar hakkında konuşmaya bile değmez cnm..sen güzelce geçir hamileliğini..son günlerini yaşa doya doya bebişinle,göbişinle ;))

haklısın canım moral vereceği yerde iyice yıkıyor en iyisi önemsememek

doğuma hazırlıklar başladı bugğün ufak değişik bir sancı girince hemen kendimi kuaföre attım 2 aydır kendimi iyi bırakmıştım tepeden tırnağa işlerimi hallettim :)

herşey olacağına varacaksa biz niye birşeyleri değiştirmek için uğraşalım .bu dr ların birdediği diğerini tutmuyor.zeyhat sen ona takılma 4yada 5 hafta sonra bebeğine kavuşuyorsun ne güzel....böyle bekliyorsun ya bebişi günün bile geçer varya hayırlısıyla doğumun olur inşallah...... papatya senin nasıl geçiyor herşey yolundamı?

annemde aynısını diyor 9 ayı dolduracaksın hadi doğurmuyormusun ne zaman doğuracaksın gününde geçti bile diye sormaya başlıyacağız diyor :))

mai serklaj gerekirse hamilelikte hiç çekinme yaptır hamileliğin başlarında yapıldığı zaman başarı şansı yüksek bir operasyon bu salak dr ları anlamıyorum ne demek düşeceği varsa düşer rahim ağzı gevşediyse bağla niye riske atıyorsun

prematüre bebekler başlığı altında rahim ağzı yetmezliği yüzünden erken doğum yapanlar diye bir topik var orda onlarca kişi serklaj yaptırmış ve faydasını görmüş

eğer sancın başlamazsa serklaj işe yarıyor eğer öylede bir riskin varsa hiç düşünme yaptır arkadaşım

bende öyle düşünüyorum zeyhatcım, elimden gelen birşey varsa neden tedbir almayaym. birde ameliyatı yapan doktor net konuştu, 12. haftada serklaj gerekiyor diye.hayırlısı artık hamilelik olırsa ona göre bir yol izliycez.
ne güzel senin doğumun yaklaştı, günler geçtikçe daha da büyüyecek inşallah bebeğin.hiçkimseyi umursamayıp bebeğinle karşılaşacağın, kavuşacağın anı düşün bence, o an yaşadığın tüm sıkıntıları unutacaksın eminim

benimde bebeğim olacakmı bilmiyorum ama çok uzak geliyor sanki hep arkasından koşacam böyle,,,,acaba birgün bebeğim olacakta onla ilgili yazılar yazacakkmıyım sanki hep böyle bekleyeceğiim................kızlar sizinle yazışmak beni hiçolmadığım kadar ümitlendiriyor...

selam kızlar..
yücel beyden geldik şimdi..
bebişimin kalp atışlarını duydukkkkk..:sm_cool: :sm_cool:
ay Allahım gerçekten bir mucize..
düşünsenize benim bdenimin içinde benim kalbimden ayrı bir kalp adaha atıyor..
öyle derinlerden gelen bir ses..
öyle şaşırdım ki kalakaldımmm..akannehir
kese düzelmiş..yolk sac da düzgünmüş..
kanama alanı hala var tabii..inşallah biter en yakın zamanda..
10 gün daha raporluyum..
Rabbim bütün arkadaşlarıma yaşatsın bu mutluluğu inşallahhhh..opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

benimde bebeğim olacakmı bilmiyorum ama çok uzak geliyor sanki hep arkasından koşacam böyle,,,,acaba birgün bebeğim olacakta onla ilgili yazılar yazacakkmıyım sanki hep böyle bekleyeceğiim................kızlar sizinle yazışmak beni hiçolmadığım kadar ümitlendiriyor...

merak etme tatlım..YAŞAYACAKSINNNN..İNAN BUNA LÜTFENN...
ben de hep kendi kendime senin gibi konuşurdum hep ama bak ne oldu?
başkalarının mucizelerini okuduğumda hep derdim ki"Allahım böyle bir mucize de beni bulacakmı acaba" derdim..benimki de tam mucize oldu gerçekten..
lütfen çok inan ,dua et ve ümidini hiç kaybetme canım..
ben inanıyorum senin de birgün buradan "hamileyimmmmmm" diye yazacağınaa..:CüvCüv:

zeyhatcım benim kaşıntılar bazen geceleri uyutmayarak devam etmekte.neyse ki bu aralar raporlu olduğum için okulda uykusuz kalmak gibi bir derdim yokkk..
ama yine de sinir oluyorum..
şu senin kullandığın ilaçların bebişe hiç zararı yokmu yaa?
benim kafamı en çok kurcalayan o..
şimdi bir de düşük riskim var..senin dediğin cildiye doktoruna gitmeye korkuyorum vallahii..eyvahedigeldismile

zeyhatcım benim kaşıntılar bazen geceleri uyutmayarak devam etmekte.neyse ki bu aralar raporlu olduğum için okulda uykusuz kalmak gibi bir derdim yokkk..
ama yine de sinir oluyorum..
şu senin kullandığın ilaçların bebişe hiç zararı yokmu yaa?
benim kafamı en çok kurcalayan o..
şimdi bir de düşük riskim var..senin dediğin cildiye doktoruna gitmeye korkuyorum vallahii..eyvahedigeldismile

canım benim dr gebelik haftamı sorup verdi biliyorsun bazı ilaçla ilk 3 ay kullanılmıyor bence sabretmeye çalış soğuya yakın suyla banyo yap fazla ayakta kalamdan kendini sakin tutmaya çalış eğer dayanabilirsen şu 3 ayı atlatana kadar dışarı çıkma dr bana kaşıntın tutunca başka şeylere konsantre ol dedi

bebeğin için çok sevindim canım herşey yolunda kalp atışlarını duyunca insan o zaman hamileyim diyor birde ilk hareketini görünce o zaman asıl şimdi bende bir canlı var diyorsun

ben ilk hareketini gördüğümde bir fasülye tanesi düşün ondan 4 tane çubuk gibi bişey çıkmış dr karnımı salladı hemen kollar ayakalr çırpındı hiç unutmayacağım o hareketini

bu arada elinden geldiği kadar raporunu uzat zaten yaz tailide geliyor en azından şu 3 ayı kurtar canım

demekki bu kanamalr falan normal nede olsa operasyon geçridik ardından hamilelik rahimde cıvıttı tabi :))

ceydan yaşayaaksın emin ol sadece moralini yüksek tut bende bir zamanlar ciddi ciddi olmayacağını düşünüyordum hatta evlatlık planlarına bile başlamıştım yeni doğmuş annesi babası sağ olmayan bir bebek alacaktım büyüyünce bizi bırakıp onları aramasın gitmesin diye

hatta evlatlık olduğunuda söyleyecektim gününbirinde birinde duyar travma yaşamasın diye nelerin hesabını yapmıştım bak şimdi içimde bir koca kafalı büyüyor sende ümidini kaybetme bunları yaşaman üzülmen normal ama hep olacak de gerçekten olacak ozaman inan buna

bende öyle düşünüyorum zeyhatcım, elimden gelen birşey varsa neden tedbir almayaym. birde ameliyatı yapan doktor net konuştu, 12. haftada serklaj gerekiyor diye.hayırlısı artık hamilelik olırsa ona göre bir yol izliycez.
ne güzel senin doğumun yaklaştı, günler geçtikçe daha da büyüyecek inşallah bebeğin.hiçkimseyi umursamayıp bebeğinle karşılaşacağın, kavuşacağın anı düşün bence, o an yaşadığın tüm sıkıntıları unutacaksın eminim

inşallah canım allah hepimize bebeklerimizi kucakalrımıza alacağımız günelri nasip etsin

hamilelğinde rahim ağzının açılmasını yaşayan biri olarak sana şunu söylüyorum bunu dikişsiz öyle yada böyle atlatıyorum ama eğer 2. yaparsam dikişi bir gün bile düşünmeden attıracağım

canım benim dr gebelik haftamı sorup verdi biliyorsun bazı ilaçla ilk 3 ay kullanılmıyor bence sabretmeye çalış soğuya yakın suyla banyo yap fazla ayakta kalamdan kendini sakin tutmaya çalış eğer dayanabilirsen şu 3 ayı atlatana kadar dışarı çıkma dr bana kaşıntın tutunca başka şeylere konsantre ol dedi

bebeğin için çok sevindim canım herşey yolunda kalp atışlarını duyunca insan o zaman hamileyim diyor birde ilk hareketini görünce o zaman asıl şimdi bende bir canlı var diyorsun

ben ilk hareketini gördüğümde bir fasülye tanesi düşün ondan 4 tane çubuk gibi bişey çıkmış dr karnımı salladı hemen kollar ayakalr çırpındı hiç unutmayacağım o hareketini

bu arada elinden geldiği kadar raporunu uzat zaten yaz tailide geliyor en azından şu 3 ayı kurtar canım

demekki bu kanamalr falan normal nede olsa operasyon geçridik ardından hamilelik rahimde cıvıttı tabi :))

çok haklısın canım:)ilk 3 ay çok önemli gerçekten de..biraz daha sabredeyim en iyisi ben..
doktor kontrolleri dşında hiç dışarı çıkmıyorum zaten..eve bile temizlikçi aldım bugün,hayatımda ilk kez ..titizim de birazcık,kimsenin yaptığını beğenmem:) ama bebişimden önemli değil..:kahve:
aynı dediğin gibi ılık suyla banyo yapıyorum,ben ki çok ama çok severim sıcak suyla banyo yapmayı..ama doktorum da sıcak suyla banyo yapma dedi,çünkü düşük riskini arttırıyormuş..a.s
inşallah canlı hareketlerini de görebilirim canım..ve kalp atışlarını hep duyarım..:emir_bebek:
ben de raporu uzatmak istiyorum..şu durumda da öyle olacak zaten büyük ihtimalle..yaza kadar bir gelebilsemmm..kaydirigubbakcemile4

papatya,zeyhat çook sağolun desteğiniz için inşlah dediğiniz gibi herşey iyi gider.adet olmayı bekliyorum ki histeroskopiye gideyim hala olmadım bekliyorum ya....inşlh septumdurda alınır korkuyorum başka birşey çıkacak diye...papatya zeyhat allerjileriniz varsa banyoda jel,sabun kimyasal hiçbirşey kullanmayım birara belki kaşıntılarınız azalır...

Back
X