Rahim Anomalileri

papatya,zeyhat çook sağolun desteğiniz için inşlah dediğiniz gibi herşey iyi gider.adet olmayı bekliyorum ki histeroskopiye gideyim hala olmadım bekliyorum ya....inşlh septumdurda alınır korkuyorum başka birşey çıkacak diye...papatya zeyhat allerjileriniz varsa banyoda jel,sabun kimyasal hiçbirşey kullanmayım birara belki kaşıntılarınız azalır...

bende his.olacağım zaman her zaman gününde gelen hastalığım o ay çok geçmişti bekliyorumya naz yaptı bana :)

benimde ilaçlı filmimde çift rahimmi septummu belli değildi ancak ameliyat sırasında anşalıcaktı ve septum çıktı inşallah seninde öyle çıkar

çörek otu yiyebilirsin o söktürür tabi hamile değilsen

ben kestim cabın sabunla jeli sadece saçlarımı şampuanlayıp kremliyorum geri yerlere bolca su tutuyorum

benimde bebeğim olacakmı bilmiyorum ama çok uzak geliyor sanki hep arkasından koşacam böyle,,,,acaba birgün bebeğim olacakta onla ilgili yazılar yazacakkmıyım sanki hep böyle bekleyeceğiim................kızlar sizinle yazışmak beni hiçolmadığım kadar ümitlendiriyor...

Sakın böye bir ümitsizliğe kapılma:olmaz: elbetteki sende :CüvCüv:bir gün o mutluluğa erişeceksin.Etrafımızda neler duyuyor,nelere tanıklık ediyoruz.Dr ların asla çocuğunuz olamaz diye teşhis koydukları insanlar kendiliğinden hamile kalabiliyorlar hemde tam tüm ümitlerini kaybetmişken.Sabret canım:içelim:a.s inşallah seninde hamilelik haberini buradan alacağız.Ben 2. bebeğimi düşürdüğümde drlar 1. bebeğimin sorunsuz doğduğunu duyunca şaşırdılar.Allah herşeyin hayırlısını versin.O ol derse hiç birşey engel olamaz canımcım.

papatya,zeyhat çook sağolun desteğiniz için inşlah dediğiniz gibi herşey iyi gider.adet olmayı bekliyorum ki histeroskopiye gideyim hala olmadım bekliyorum ya....inşlh septumdurda alınır korkuyorum başka birşey çıkacak diye...papatya zeyhat allerjileriniz varsa banyoda jel,sabun kimyasal hiçbirşey kullanmayım birara belki kaşıntılarınız azalır...

bende his.olacağım zaman her zaman gününde gelen hastalığım o ay çok geçmişti bekliyorumya naz yaptı bana :)

benimde ilaçlı filmimde çift rahimmi septummu belli değildi ancak ameliyat sırasında anşalıcaktı ve septum çıktı inşallah seninde öyle çıkar

çörek otu yiyebilirsin o söktürür tabi hamile değilsen

ben kestim cabın sabunla jeli sadece saçlarımı şampuanlayıp kremliyorum geri yerlere bolca su tutuyorum

ya ben de birkaç haftadır sadece saçlarımı şampuanlayıp,geri yerlerime su tutuyordum ama hiçbişey farketmiyooo..:1no2:
kaşıntılarım da değişti..önceki gibi değil..bu kez kaşıdığım yer kabarıp şişiyo,sanki böcek veya sivrisinek ısırmış da şişmiş gibi oluyoo..
dün bir yerde okudum..hamileliğin sonlarında kaşıntılar çıkarmış bazı bayanlarda..belki seninki de ondandır zeyhatcım.benimkinin ondan olmadığı kesin..

selam kızlar..
yücel beyden geldik şimdi..
bebişimin kalp atışlarını duydukkkkk..:sm_cool: :sm_cool:
ay Allahım gerçekten bir mucize..
düşünsenize benim bdenimin içinde benim kalbimden ayrı bir kalp adaha atıyor..
öyle derinlerden gelen bir ses..
öyle şaşırdım ki kalakaldımmm..akannehir
kese düzelmiş..yolk sac da düzgünmüş..
kanama alanı hala var tabii..inşallah biter en yakın zamanda..
10 gün daha raporluyum..
Rabbim bütün arkadaşlarıma yaşatsın bu mutluluğu inşallahhhh..opuyorumnanaktan opuyorumnanaktan

Çok iyi,sevindim canımhihoyyyt.Bebeğinle ilgili ilk hareketi duymuş oldun.İnsan işte o anda hamile olduğunu hissediyor gerçekten de.Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin:nazar::nazar:a.s.

nilde inşlh deddiğin gibi olur.allahım sabrımı evlatla sınamsın diye hep dua ediyorum....daha kaderciyim artık..iyi geceler kızlar

Çok iyi,sevindim canımhihoyyyt.Bebeğinle ilgili ilk hareketi duymuş oldun.İnsan işte o anda hamile olduğunu hissediyor gerçekten de.Allah hayırlısı ile tamamına erdirsin:nazar::nazar:a.s.

çok sağol canımm..
amin inşallahh..:Saruboceq: :Saruboceq:
sen de inşallah 2.bebeğinde tekrar yaşarsın mutluluğu..:emir_bebek:

herkese merhaba
o kadar mutlu oldum ki papatya bu haberi alınca ağlamama engel olamadım eşime de okuttum. allahım ne güzel bir haber bu senin mutluluğunu öyle iyi anlıyorum ki Allah inş. sağlıcakla bebeğine kavuştursun seni.
sen ve diğerleri benim durumudaki herkes için için umut oldunuz inş. birgün ben de başkalarına umut olurum.
uzun zamandır nete girmedim ve bir bakayım papatya ne yaptı diyerek girdim sonra avatarını gördüm :) müthiş bir şey hem de normal yollarla kalmışsın işte mucize.
inş. sorunsuzca bir hamilelik geçirirsin canım.
dualarım seninle.

herkese merhaba
o kadar mutlu oldum ki papatya bu haberi alınca ağlamama engel olamadım eşime de okuttum. allahım ne güzel bir haber bu senin mutluluğunu öyle iyi anlıyorum ki Allah inş. sağlıcakla bebeğine kavuştursun seni.
sen ve diğerleri benim durumudaki herkes için için umut oldunuz inş. birgün ben de başkalarına umut olurum.
uzun zamandır nete girmedim ve bir bakayım papatya ne yaptı diyerek girdim sonra avatarını gördüm :) müthiş bir şey hem de normal yollarla kalmışsın işte mucize.
inş. sorunsuzca bir hamilelik geçirirsin canım.
dualarım seninle.

canım benimm..
çok sağoll..
ben de diyordum nerelerde bu kızzz??bilmiyorumkismile
canım inan sen de yaşayacaksın bunları inşallah..
benim hiç aklıma gelmezdi doğal yoldan hamile kalabileceğim..imkansız gibi gelirdi..
ama Rabbim bana da kısmet etti çok şükür bu mutluluğu..
sen de yaşarsın inşallahh ve başkalarına umut olursunn..
sana tavsiyem yücel beye mutlaka görün ve rahim genişletme ameliyatını ol..
ben sonuçta o ameliyattan sonra kendiliğimden hamile kaldım..
halbuki ameliyattan önce 3 kez tüp denemiştik tutmamıştı.
yücel bey de aynı şeyi söyledi zaten bana.demekki ameliyatın faydası olmuş size dedi..
öpüyorum canım..opuyorumnanaktan

kızalr bu arada 1-2 gündür hafif hafif mide bulantılarım başaldı..hiç artmasa ,hep böyle kalsa iyi..
sürekli bişeyler atıştırmak zorunda kalıyorum..azıcık aç kalıverdim mi hemen başlıyor bulanmaya..
zeyhatcım 2 gündür kaşıntılarım abarttı artık..kocaman kocaman kabartılar oluştu..
bu sabajk bir kalktım..göz kapağım ve yanağım bile şişmiş..sempatiksalakcinni
genelde kollarda ve bacaklarda kabarma,kızarıklık ve kaşıntı var.dizlerim şiş içinde.afedersiniz popom da öyle..:kedi: doğru dürüst oturamıyorum bile..neden böyle oldu anlamadım..sucuk falan yemiştim,yaparmı acaba alerji??
bu sabah hüsamettin beye tlf ettim(brüksel yani)..cildiye doktoruna gidin dedi.biz de apar topar gittik..doktor kurdeşen olmuşsun dedi..ilk 3 ay geçmediği için ilaç veremem sana dedi.sadece kalmosan diye bir losyon verdi.bir de bazı testler istedi.yarın sabah da aç karna onları yaptırıcam..
Allahım kimsenin başına vermesin..kaşıntılarım inşallah bir an önce biter..şu 3 ayı bir geçirsemm..:Saruboceq:
zeyhatcım ilaçlar send e işe yaramış mıydı??

slm kızlar bugün dr a gittim progestron ve magnezyumlarımı yazdırmak için benim yakınımdaki devlet hastanesine daha önce bir kaç kez de orda ilaçlarımı yazdırmıştım

bu dr u ilk kez gördüm hiç bir ilacımı yazmadı aksine kullandığım ilaçalrın hiçbir işe yaramadığını bebek doğarsa doğar bunların faydası yok dedi progestron bebekte kıllanma yapıyormuş magnezyumda bebekte gevşeklik yapıyormuş ne demekse 33. haftaya gelmişsin doğur dedi bana düşünebiliyormusunuz doğsada yaşarmış o bir dr olarak dahada geciktireceği yerde

adama peki be 20. haftamda gelseydim bu sorunla siz bana hiçmi bişey yapmayacaktınız hiçmi bir tedavi önermeyecektiniz dedim bana yapmazdım doğum olacaksa olur hiç bişey engel değil dedi
ya aslında bende magnezyumu kendım aldım dr wermedı..banada erken dgum olacaksa bısey yaılamaz olucaksa olur demişti aslınabakarsan ben bıraz kadercıyım
ama elbette alıncacak onlemler alınıp oyle allaha emanet edılmelı
ya benım fıkrım yanlıs anlasılmasın aman haaaaaaa
bu arada zeyhatcımm ne zaman dogum kısmetse canım

çok sağol canımm iyi dileklerin için..amin inşallah:)

darısı hamişşş kalmak isteen bütün arkadaşalrımın başına..
Allahım hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin yavrularımızı..:emir_bebek:
amin canım inşallahŞeniz
bende öyle düşünüyorum zeyhatcım, elimden gelen birşey varsa neden tedbir almayaym. birde ameliyatı yapan doktor net konuştu, 12. haftada serklaj gerekiyor diye.hayırlısı artık hamilelik olırsa ona göre bir yol izliycez.
ne güzel senin doğumun yaklaştı, günler geçtikçe daha da büyüyecek inşallah bebeğin.hiçkimseyi umursamayıp bebeğinle karşılaşacağın, kavuşacağın anı düşün bence, o an yaşadığın tüm sıkıntıları unutacaksın eminim
canım hakkında hayırlısı inşallah...eger hamile kalırsan inşallah sorrunsuz güzel bir hamilelik olur.öpüyorum canım.

tatlım şimdiden geçmiş olsun..inşallah hayırlı sonuçlar alırsın histeroskopiden.korkma Allahın izinyle başka bişey çıkmaz inşallah...bende yarın doktora gidiyorum bakalım ne diyecek.

kıızlar selam.bayadır ugrayamadım...bu akşam da kafama bişey takıldı...
şimdi rahim filminden sonra doktor çift rahim dedi sonuca bakıp biliyosunuz...
ama ben orada yazan BİCORNİS UTERUS terimini iyce arastırdım,doktorların açıklama yaptıgı sitelere baktım hep,hiçbirinde çift rahim diye bahsetmiyor bundan...çift rahimin karşılıgı tıpta UTERUS DİDELFİZ diye geçiyor...benimki bicornis ise neden çift rahim dedi ki:((((yarın doktora gidecegim iyice sormak istiyorum ama bi yandan da diyorum ki kadın diyecek doktor olan benim benden iyimi bileceksin...eger çift rahim degilse neden öyle desinki.bu anomalilerde terimlerin iyi ayırt edişlmesi gerekiyo biliyosunuz..acaba karıştırdı mı acele bakmıştı zaten:(((çift rahim degilse bile yapısal bozukluk var tabii ama şimdi yarın sorsammı bu şekilde diye düşünüyorum kızlar yaaa:(((

derinsu sende histeroskopi yaptır en net onda görünüyor rahimin içi .rahim duvarında yani tepe kısmında çöküklük varsa uterus bicornis eğer yoksa uterus septus teşhisi konuyor bunların birbirinden ayrımını yapmak çok zor gözle görülmesiyle ayrımını yapıyorlar..oda histeroskopi kesin teşhis için.laparoskopiyle beraber yapıyorlar ...allah yardımcın olsun.umarım dr iyi şeyler söyler.

kızalr bu arada 1-2 gündür hafif hafif mide bulantılarım başaldı..hiç artmasa ,hep böyle kalsa iyi..
sürekli bişeyler atıştırmak zorunda kalıyorum..azıcık aç kalıverdim mi hemen başlıyor bulanmaya..
zeyhatcım 2 gündür kaşıntılarım abarttı artık..kocaman kocaman kabartılar oluştu..
genelde kollarda ve bacaklarda kabarma,kızarıklık ve kaşıntı var.dizlerim şiş içinde.afedersiniz popom da öyle..:kedi: doğru dürüst oturamıyorum bile..neden böyle oldu anlamadım..sucuk falan yemiştim,yaparmı acaba alerji??
bu sabah hüsamettin beye tlf ettim(brüksel yani)..cildiye doktoruna gidin dedi.biz de apar topar gittik..doktor kurdeşen olmuşsun dedi..ilk 3 ay geçmediği için ilaç veremem sana dedi.sadece kalmosan diye bir losyon verdi.bir de bazı testler istedi.yarın sabah da aç karna onları yaptırıcam..
Allahım kimsenin başına vermesin..kaşıntılarım inşallah bir an önce biter..şu 3 ayı bir geçirsemm..:Saruboceq:

Papatya geçmiş olsun arkadaşım miden ve kaşıntıların için..mide bulantısı ve kusmalardan ben çok ama çokkk çektimm.inşallah seninki öyle olmaz..dediğin gibi çok aç kalmamaya bak cnm.aç kalırsan daha çok miden bulanır çünkü..bana dr um kendini şunu yemeliyim bunu içmeliyim diye zorlama demişti.yani ne yiyince rahatlıyosan onlardan ye demişti.yani hiç bi gıdaya zorlama kendini.zaten ilk 3-4 ay bebek senden besleniyo yediklerinden değil..kaşıntılar içinde alerji yapabilecek gıdalardan uzak dur bence.netten araştır.kurdeşen için yenmemesi gerekn gıdalar vardır belki.rahatlatıcı önlemler vardır belki..o şekilde faydalanabilirsin cnm..inş.en yakın zamanda geçer cnm..

ama ben orada yazan BİCORNİS UTERUS terimini iyce arastırdım,doktorların açıklama yaptıgı sitelere baktım hep,hiçbirinde çift rahim diye bahsetmiyor bundan...çift rahimin karşılıgı tıpta UTERUS DİDELFİZ diye geçiyor...benimki bicornis ise neden çift rahim dedi ki:((((yarın doktora gidecegim iyice sormak istiyorum ama bi yandan da diyorum ki kadın diyecek doktor olan benim benden iyimi bileceksin...eger çift rahim degilse neden öyle desinki.bu anomalilerde terimlerin iyi ayırt edişlmesi gerekiyo biliyosunuz..acaba karıştırdı mı acele bakmıştı zaten:(((çift rahim degilse bile yapısal bozukluk var tabii ama şimdi yarın sorsammı bu şekilde diye düşünüyorum kızlar yaaa:(((

Canım merhabalar..çok doğru araştırmışsın..çift rahimin ismi başka bicornus un durumu başka..sen tabiiki hiç çekinmeden sor cnm dr a..sonuçta rahimle ilgili bir durum var.açıklaması gerekir tabiiki..sana açıklamak zorunda hiç çekinme cnm..dr lardan ne kadar çekindiğini belli edersen onlarda o kadar sessiz kalıp hiç bişey anlatmazlar.azcık bilinçli olduğunu hissettir..benimde alttan yapılan usg de bicornus denmişti fakat rahim filmi çekildiğimde septum olduğu anlaşılmıştı..ama belki bazen r.filminde bazı şekilsel durumlar tam olarak anlaşılamayabiliyormuş.bunun içinde histeroskopi yapılıyo..ama sen yinede dediğim gibi herşeyini sor dr a cnm..

amin canım inşallahŞeniz

canım hakkında hayırlısı inşallah...eger hamile kalırsan inşallah sorrunsuz güzel bir hamilelik olur.öpüyorum canım.

tatlım şimdiden geçmiş olsun..inşallah hayırlı sonuçlar alırsın histeroskopiden.korkma Allahın izinyle başka bişey çıkmaz inşallah...bende yarın doktora gidiyorum bakalım ne diyecek.

Canım banada rahim filminden ve alttan ultrasonla bakıldı aynı zamanda da sezeryan sırasında dr um bakmış.Uterus bikornus teşhisi konuldu.Yani buna çift uterusda diyor dr lar bilemiyorumbilmiyorumkismile artık.Hiç üzülme bende seninle aynı durumdayım ve bir oğlum var.Ama hamile kalmak zor oluyor.Sende anne olacaksın eminim.:CüvCüv:

Papatya geçmiş olsun arkadaşım miden ve kaşıntıların için..mide bulantısı ve kusmalardan ben çok ama çokkk çektimm.inşallah seninki öyle olmaz..dediğin gibi çok aç kalmamaya bak cnm.aç kalırsan daha çok miden bulanır çünkü..bana dr um kendini şunu yemeliyim bunu içmeliyim diye zorlama demişti.yani ne yiyince rahatlıyosan onlardan ye demişti.yani hiç bi gıdaya zorlama kendini.zaten ilk 3-4 ay bebek senden besleniyo yediklerinden değil..kaşıntılar içinde alerji yapabilecek gıdalardan uzak dur bence.netten araştır.kurdeşen için yenmemesi gerekn gıdalar vardır belki.rahatlatıcı önlemler vardır belki..o şekilde faydalanabilirsin cnm..inş.en yakın zamanda geçer cnm..

Canım merhabalar..çok doğru araştırmışsın..çift rahimin ismi başka bicornus un durumu başka..sen tabiiki hiç çekinmeden sor cnm dr a..sonuçta rahimle ilgili bir durum var.açıklaması gerekir tabiiki..sana açıklamak zorunda hiç çekinme cnm..dr lardan ne kadar çekindiğini belli edersen onlarda o kadar sessiz kalıp hiç bişey anlatmazlar.azcık bilinçli olduğunu hissettir..benimde alttan yapılan usg de bicornus denmişti fakat rahim filmi çekildiğimde septum olduğu anlaşılmıştı..ama belki bazen r.filminde bazı şekilsel durumlar tam olarak anlaşılamayabiliyormuş.bunun içinde histeroskopi yapılıyo..ama sen yinede dediğim gibi herşeyini sor dr a cnm..
canım ..bugün gittim işte...tekrardan gösterdim filmi..filme bakmamıştı zaten..radyolojjji uzmanının raporunu okumuştu sadece...baktı filme inceledi iyice...evet dedi çift..yanyana oluyormuşlar bide onu da ögrendim:)ama ince ince soramadım yinede..yani ben netten arastırdım böyle böyle diyo ikisini ayırt etmek zormuş falan dicektim göya ama diyemedim işte..o ben fazla sormadan rahatlattı beni ama...bakalım hayırlısı tatlım..hee birde perde oluyormuş dedim...o ameliyatla görünebiliyor dedi..hsg de çıkmıyomuşbilmiyorumkismile
sagol canım yorumun içinopuyorumnanaktan
Canım banada rahim filminden ve alttan ultrasonla bakıldı aynı zamanda da sezeryan sırasında dr um bakmış.Uterus bikornus teşhisi konuldu.Yani buna çift uterusda diyor dr lar bilemiyorumbilmiyorumkismile artık.Hiç üzülme bende seninle aynı durumdayım ve bir oğlum var.Ama hamile kalmak zor oluyor.Sende anne olacaksın eminim.:CüvCüv:
evet aynen çift uterus da çıktı agzından..geçen çift uteruslu bi bayan geldi yine dedi anlattı bişeyler işte...o zaman dedim kendi kendime demekki çift uterus..amannn napayım artık çift tek...ne olacaksa ne yaşayacaksak yaşıyacagız dimi ama..doktorum çok iyi konusuyor her gittigimde ama.çok seviyorum o yüzden.hep umut verici hep güleryüzlü sagolsun...
mesela bundan önceki doktor kiloya takmıştı illa kilo ver diye diye yedi beni..her gittigimde dedigi tek şey"tipik pkosun"du...bu en azından daha rahat bir doktor daha da bilgili...
Allah bagışlasın oglunu canım:nazar:öp onu benim için:)bende erkek çocuklarını çok severim biliyo musun:)sagol canım inşallah herşey yolunda gider...

canım en sonki gittiğim profun ilçalrı işe yaradı hatta tamamen atlatmadım bazen kaşınmaya başlıyorum hemen kremleri sürünce geçiyor

bence kaşıntın olduğu zaman o ana kadar yediğin şeyleri not et ve kaşıntın oldukça kıyasla kendinde bulabilrisin

benim geçelerde kaşıntım oldu muz ve çilek şu an tetikliyor onu öğrendim birde özellikle badem ve ceviz olmak üzere kuruyemişlerde yapıyormuş

herhalde karaciğerine bakacaklardır inşallah onda bir sorun çıkmaz

bende pazartesi dr a gittim bebek çok iyiymiş hala tersmiş dr artık dönmez sezeryan yapalım normal doğumda ayağından kalçasından çekiyorduk ama artık bebeği riske atmıyoruz direkt sezeryan dedi bende gayet iyi olur deyince normal doğum meraklısı değilsin herhalde dedi. 36. haftada tekrar çağırdı 37 veya 38. haftada bebeği alacakmış.

Bu haftaya kadar gebeliğini çok iyi getirdin artık çok iyi bir haftadasın diyor. Hatta ikide bir aman nazarımzı değmesin gene erken gelemsin maşallah sana deyip durdu :))

Progestronları bir hafta kullanıp bırakacakmışım. Magnezyum artık mideme dokunduğu için 2 ye indirmiştim dr a da söyledim geri 3 e çıkar ve doğurana kadar iç yoksa sancını başlatırsın dedi. Herşey yolunda çok şükür şu son günleride inşallah atlatırım.

bu arada papatya siere katılıyorum banada dr aynısını dedi bebek için yararlı diye zorla bişeyleri yeme o zaten alacağını alıyor dedi. Benim ara ara bulantılarım oldu iş yeri yemek sitesinin içinde olunca kaçınılmaz oldu :)) Ama şiddetli yada çok bişey yaşamadım. Sadece midem çok yandı ateş gibi oluyordu.

zeyhatcım doğuma az kaldııııııııııııııııııııııııııı çok güzel yaaaa Allahım hepimize yaşatsınnnn..bende yarın tedaviye gidiyorum haftaya ameliyat olacam, bakalım umarım iyi sonuçlarla dönerim ...dualarınızı bekliyorum kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.iyi geceler

Back
X