heterozigotlar homozigotlara göre daha iyi..ama yinede hamile kalmada sorun yaratıyor canım.gebe kalabilmek için,bebeğin rahme tutunabilmesi için kan akışının düzenli olması gerekiyor.ben örneğin 6 yıl sonra kendiliğimdfen hamile kalmıştım ilk kez ama ilk kez de yumurtlama dönemimde coraspin kullanmıştım.kanım normale dönmüştü yanii..
pıhtılaşma ile ilgili çok fazla raştırma yapılmış.hepsini okudum ben.bazı araştırmacılar mthfr mutasyonunun düşüklerle bir ilgisini bulamamış.çoğunluğun söylediği faktör V leiden diye bir mutasyon var.bir de protrombin gen polimorfizmi.asıl tehlikeli olanlar bu ikisi.o yüzden şanslı sayılırız yinede.bunlarada baktırdın değilmi.
birde homosistein düzeyi var.baktırmadıysan onada mutlaka baktır.homosisteinin yüksek olması da tehlikeli.benim mutasyon homosisteini etkilemiyor.nitekimde homositeinim normal seviyede.ama seninkinde homosistein yükselebiliyor.o yüzden onada baktır canım.
bizim durumumuzdakilere gebeyken kan sulandırıcı öneriliyor bebeğin beslenebilmesi için.
ben kürtjadan sonra bazı doktorlara mail attım bununla ilgili.bazı doktorlar kanama alanı (biliyorsun bende kanama vardı) büyük değilse kan sulandırıcı veriyoruz diyor.bazıları kanama varsa kan sulandırıcı verilemz diyor.hele hele benimki gibi düşük tehlikesinin olup dinelenme verildiğinde kan pıhtılaşmaya eğilim artıoyrmuş hareket olmadığı için.o yüzden bu tür dinlenme ve yatak istirahati gibi durumlarda mutlaka kan sulandırıcı verilemliymiş canım.