Rahim Anomalileri

hatırladım seni cnm.bir aralar geliyordun,sonra kayboldun ortalardan.
yk zaten histeroskopi ile uu rahmi genişletmeden tedavi etmez.bizede önce histeroskopi ardından tüp demişti.tüp yaptıracağım ay hamile olduğumu öğrenmiştim.
aydın beyi öneririm ama asm özel bir hastane.fiyatlarda tuzlu birazzz.birde ben aydın beyi daha çok severim yk dan ama yk nın tüp bebek ekipmanı,kullandığı yöntemler daha iyidir.özellikle erkek infertilitesi varsa yk derim.

evet yeni öğrendiğimde sık giriyordum korkmuştum bayağı...ya acaba bu histeroskopi şartmı ki bak sonra sen kendiliğinden hamile kalmışsın etkisi varmı acaba histeroskopinin ben hala karasızım histeroskopi ye... sperm kalitesi bi şekilde ilaçlarla falan halledilir belki ama ben şimdi çook ama çook karasız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda hayırlısı herkesin gönlüne göre versin mevlam

yk zaten histeroskopi ile uu rahmi genişletmeden tedavi etmez.bizede önce histeroskopi ardından tüp demişti.tüp yaptıracağım ay hamile olduğumu öğrenmiştim.
aydın beyi öneririm ama asm özel bir hastane.fiyatlarda tuzlu birazzz.birde ben aydın beyi daha çok severim yk dan ama yk nın tüp bebek ekipmanı,kullandığı yöntemler daha iyidir.özellikle erkek infertilitesi varsa yk derim.

tebrikler cnm.allah tamamına erdirsin.

teşekkür ederim canım aminnnn

selam kızlar..

bundan iki sene önce kaza ile bir hamileliğim olmuştu ve farkında olmadığım için ağır kaldırdım ve düşükle sonuçlandı..derken zaman ilerledi ve yaklaşık 10 ay önce bebek yapmaya karar verdik...son on aydır bebek için doğal yolları zorladım ve bu arada iki ay üstüste hamiş kaldım ama ne yazıkki ikiside erken düşükle neticelendi...sonunda eşimle bu ay aşılamaya karar verdik ve doktorumla yaptığım görüşme sırasında normalde aşılama öncesi hastalardan HSG istediğini ama benim daha önce hamile kalmam nedeni ile gerek olmadığını söyledi çünkü elle yaptığı muayene ve gelişmiş ultrason muayenesinde rahmimde hiçbir anormallik görmemişti ve beni çok sağlıklı bulmuştu hatta hamileliklerime dayanarak yaşımın 40 olmasına rağmen 3-4 ay daha doğal yolları dene demişti,ben yine de bu filmi çektirmek istediğimi söyleyince de olur dedi...neyse dün HSG ye girdim ve HSG raporunda ''uterusta subseptum görüntüsü mevcut'' yazıyor.yani rahmimde perde var...sanıyorum ki düşük yapmamın sebebi de böylece belli oldu..yarın doktoruma filmi göstereceğim ve yapılması gereken her ne ise bir an önce yapacağım...

bu topicte yazdıklarınızı ve yaşadıklarınızı okuyunca kendimi çok ama çok kötü hissettim,üzüldüm ,karardım AMA cesaretinize ve metanetinize de hayran oldum..bravo her birinize..her yeni adımda karşınıza çıkan güçlükleri böyle sabır ve anlayışla göğüsleyebilmeniz doğrusu çok hoşuma gitti ve işte burası benim topicim dedim,bende hep pozitif duygularla ilerliyorum bu bebek yapma işinde...kadınlar kulübünde pre seed kullananlar topicine yazıyorum on aydır ve orada ki kızlarıda çok seviyorum hepsi madalyalık valla ...bu perde meselesi ile ilgili süreçte size danışacağım ve yardım isteyeceğim pek çok şey olacak..bu nedenle hepinize şimdiden teşekkür ediyorum...

selam kızlar..

bundan iki sene önce kaza ile bir hamileliğim olmuştu ve farkında olmadığım için ağır kaldırdım ve düşükle sonuçlandı..derken zaman ilerledi ve yaklaşık 10 ay önce bebek yapmaya karar verdik...son on aydır bebek için doğal yolları zorladım ve bu arada iki ay üstüste hamiş kaldım ama ne yazıkki ikiside erken düşükle neticelendi...sonunda eşimle bu ay aşılamaya karar verdik ve doktorumla yaptığım görüşme sırasında normalde aşılama öncesi hastalardan HSG istediğini ama benim daha önce hamile kalmam nedeni ile gerek olmadığını söyledi çünkü elle yaptığı muayene ve gelişmiş ultrason muayenesinde rahmimde hiçbir anormallik görmemişti ve beni çok sağlıklı bulmuştu hatta hamileliklerime dayanarak yaşımın 40 olmasına rağmen 3-4 ay daha doğal yolları dene demişti,ben yine de bu filmi çektirmek istediğimi söyleyince de olur dedi...neyse dün HSG ye girdim ve HSG raporunda ''uterusta subseptum görüntüsü mevcut'' yazıyor.yani rahmimde perde var...sanıyorum ki düşük yapmamın sebebi de böylece belli oldu..yarın doktoruma filmi göstereceğim ve yapılması gereken her ne ise bir an önce yapacağım...

bu topicte yazdıklarınızı ve yaşadıklarınızı okuyunca kendimi çok ama çok kötü hissettim,üzüldüm ,karardım AMA cesaretinize ve metanetinize de hayran oldum..bravo her birinize..her yeni adımda karşınıza çıkan güçlükleri böyle sabır ve anlayışla göğüsleyebilmeniz doğrusu çok hoşuma gitti ve işte burası benim topicim dedim,bende hep pozitif duygularla ilerliyorum bu bebek yapma işinde...kadınlar kulübünde pre seed kullananlar topicine yazıyorum on aydır ve orada ki kızlarıda çok seviyorum hepsi madalyalık valla ...bu perde meselesi ile ilgili süreçte size danışacağım ve yardım isteyeceğim pek çok şey olacak..bu nedenle hepinize şimdiden teşekkür ediyorum...

sevgili arkadaşım eğer 40 lı yaşlarındaysan ve gerçekten anne olmak istiyorsan bence hiç vakit kaybetmeden yücel beye git, biz ne badireler atlattık ne yollardan geçtik ne doktorlarla görüştük bilemezsin, nerdeyse 20 doktorun göremediğini aklına bile getirmediğini yücel hoca gerçekleştirdi, ona gerçekten güven, histereskopi ya da o neyi gerekli görürse yaptır biranönce, diğerlerinin elinde oyuncak olma, gerekli tedavini ol ondan sonra ille de bekliyceksen gene bekle. ama ha şimdi ameliyat olayım desen zaten iki üç ayın uçup gidecek, sonra rahmin kendini toparlaması vs nerdeyse 5-6 ayı bulacak, zaman çabuk ilerliyor, 40 lı yaşlarda elini çabuk tutmalısın bence

benden tekrarlayan düşükler için rahim filmi istenmişti...
2 kere çekildim ikisindede iki kere denendi ama sıvı gitmediği için sonuç alamadık...
yani toplamda 4 kere çekildim diyebilirim...

daha sonrada tanı amaçlı laparoskopi ve histereskopiye karar verirdi...
ve bu ameliyatta septum olduğu anlaşıldı ve temizlendi..
1 ay sonra ameliyatın nasıl geçtiğine bakmak için ofis histereskopi olmuştum...
ofis olurkan ayıktım kendimde görüntüyü izledim ama tabi birşey anlamadım...
dr un o an söyledikleri, septumdan çok az bir çıkıntı kalmış ama zaten bundan fazla temizliyemeyiz...daha fazla uğraşırsak rahim zarar görür...

benim rahim filmi olmadığı için rahmin tam net görünümü hakkında bilgimiz yok...
bence rahim filmine sahip olmak bir avantaş...
şuan hala acaba yine rahim filmi çektirsem birşey çıkmaz mı diye düşünüyorum...
tabi bunu dr lar istemiyor ben takıntı yaptım...

çünkü ameliyattan 3 ay sonra hamile kaldım ve 4 aylık erken doğum yaptım...
dr lar doğumu septuma hiç bağlamıyor ama benim yinede kafama takılıyor...
ikili testi yapan dr ameliyat olduğumu bilmiyordu
usg ye bakarken bana senin ameliyatın mı var diye sordu...
evet septum ameliyatı olmuştum dedim...
hıı dedi bende birşey gördüm septum desem değil bu ne dedim...
peki hocam hala belli olduğuna göre hamileliğimde zararı olurmu dedim
yok, zaten bundan fazla temizlenmez sonra rahime zarar verir dedi...
öğle fazla deneyimli bir dr değildi ama ne bileyim işte...

yeniden hamile kalmak için bende hiçbir test yapıllmasıda istenmiyor çünkü bütün testlerim var zaten...
ameliyatada güveniyorlar...
ama ben takılıp duruyorum ne yapsam bilemiyorum...

3 erken düşüğüm bir tanede erken doğum olmak üzere 4 kaybım var....
arkadaşlar sizce ne yapmalıyım?

bence kesinlikle yücel karamana gitmelisin, hem de hiç düşünmeden

evet yeni öğrendiğimde sık giriyordum korkmuştum bayağı...ya acaba bu histeroskopi şartmı ki bak sonra sen kendiliğinden hamile kalmışsın etkisi varmı acaba histeroskopinin ben hala karasızım histeroskopi ye... sperm kalitesi bi şekilde ilaçlarla falan halledilir belki ama ben şimdi çook ama çook karasız kaldım ne yapmam gerektiği konusunda hayırlısı herkesin gönlüne göre versin mevlam

canım ben histeroskopiden sonra hamile kalmıştım zaten.ama bence uu lar için olan rahim genişletme ameliyatı şart olan bişey değil.uu olan birçok arkadaşım bu ameliyatı olmadan da hamile kaldılar.hatta biri 40.haftalara kadar geldi.bence gereksiz bir operasyon.sen bilirsin yinede

oncelıkle ıyı aksamlar aranıza yenı katıldım sayılır benım cıft rahım sorunum var amelıyat oldum ıkı ay oldu haftaya tekrar gıdıcem drç. konturol amaclı.benım sorum ben ne zaman cocuk sahıbı olabılırım ve gebelık zor mu gecer bılgısı olanlar yardım edebılır mı herkeze sımdıden tesekkur ederım allah butun ısteyenlere evlat nasıp etsınn ıyı aksamlar

oncelıkle ıyı aksamlar aranıza yenı katıldım sayılır benım cıft rahım sorunum var amelıyat oldum ıkı ay oldu haftaya tekrar gıdıcem drç. konturol amaclı.benım sorum ben ne zaman cocuk sahıbı olabılırım ve gebelık zor mu gecer bılgısı olanlar yardım edebılır mı herkeze sımdıden tesekkur ederım allah butun ısteyenlere evlat nasıp etsınn ıyı aksamlar

kızlar herkese merhaba,uzun zaman oldu nete girmmeyeli umarım herkes iyidir güzel haberler vardır.. fadimecim geçmiş olsun ameliyat olmmuşssun en önemli kısmını atlatmışsın histeroskopi olduysan 3 ay sonra normal ameliyat olmuşsan sanırım 1,5 yıl beklemen lazım...tabi dr daha iyi bilir gebeliğin nasıl geçeceği hiç belli olmuyor kimisi sıkıntıları hiç olmadan devam ediyor kimiside benim gibi hamile kalınca kanamalar başlıyor düşüyor bebek allah sonunu iyi getirsin herkesin kimse nasibinden öteye geçemez...

vay be usg ile yarım rahimli olduğunu anlamış. ne iyi doktorlar var. benimki kaç kez baktı usg ile hiçbir şey anlamadı. ancak rahim filminde çıktı. tabi çok acı çektim rahim filminde. ben de yarım rahimliyim ve şu anda 5 ay 1 haftalık hamileyim. serklaj da yaptırdım. ama her günüm korku içinde geçiyor. her gittiğim doktor erken doğum riskin var diyip beni korkutuyorlar.

karaman 81 canım merhaba ben de senin gibi yarım rahimliyim ve bunu daha geçen ay öğrendim doktorum hsg istedi çektirdim onda anlaşıldı sonra da sonucu kesinleştirmek için pelvik mr çekildim onda da sonuç aynıydı UTERUS UNİCORNİUS :(

ben daha yeniyim bu sitede iletini daha önce de araştırma yaparken okumuştum ama üye olunca yazmak istedim umarım hamileliğin sorunsuz bir şekilde geçiyordur. biz de gebelik istiyoruz doktorum merak etme eğer rahim de incelme olursa serklaj yaparız o şekilde hamileliğini tamamlarsın dedi onun aynı bu iekilde yarım rahimli bir hastası 3,5 kg da normal doğum yapmış hemde. sen içini ferah tut kimseye kulak asma kontrollerini ihmal etme kendine ve hareketlerine biras dikkat et umarım sağlıklı bir doğum geçirirsin. benimle yaşadıklarını paylaşırsan sevinirim...

arkadaşlar merakımı ve tedirginliğimi bir türlü yenemiyorum yarım rahimli olup da hamile olanınız var mı aranızda?
bana doktorum rahmin gebeliği taşıyabilecek kadar büyük görünüyor daha sık kontrole gelirsin gerekirse yatarsın gerekirse de serklaj yaparız sen yeterki gebe kal dedi rahatlatıcı konuştu ama henüz gebelik yok doğal yolla denicez bikaç ay daha bu ay 2 mart da adet olmam gerkeiyor (inşallah olmam :)) yumurtlamayı arttırıcı ilaç verdi ve adetin 4. gübü başla 5 gün 1 er tane kullan bıraktıktan 3 gün sonra seni yine göriyim dedi. inşallah bunlara gerek kalmaz ve hamileyimdir. ama her türlü tecrübenizi dinlemek için can atıyorum özellikle benim gibi yarım rahimli olanlar yardımlarınızı bekliyorum :(((

arkadaşlar merakımı ve tedirginliğimi bir türlü yenemiyorum yarım rahimli olup da hamile olanınız var mı aranızda?
bana doktorum rahmin gebeliği taşıyabilecek kadar büyük görünüyor daha sık kontrole gelirsin gerekirse yatarsın gerekirse de serklaj yaparız sen yeterki gebe kal dedi rahatlatıcı konuştu ama henüz gebelik yok doğal yolla denicez bikaç ay daha bu ay 2 mart da adet olmam gerkeiyor (inşallah olmam :)) yumurtlamayı arttırıcı ilaç verdi ve adetin 4. gübü başla 5 gün 1 er tane kullan bıraktıktan 3 gün sonra seni yine göriyim dedi. inşallah bunlara gerek kalmaz ve hamileyimdir. ama her türlü tecrübenizi dinlemek için can atıyorum özellikle benim gibi yarım rahimli olanlar yardımlarınızı bekliyorum :(((
sağol . 2 ayım kaldı artık. umarım sen de en kısa zamanda hamile kalırsın.

Son düzenleme:
aslında çok da korkulacak bir durum yok. biraz rahat olmak lazım. ben 14. haftada serklaj yaptırdım. doktorlar ısrarla çalışma dinlen dese de ben 6. aya kadar çalıştım. şimdi evdeyim ama sürekli yatmıyorum. çok şükür ki bir sorunum yok. her şey yolunda gidiyor.

karaman 81 canım merhaba ben de senin gibi yarım rahimliyim ve bunu daha geçen ay öğrendim doktorum hsg istedi çektirdim onda anlaşıldı sonra da sonucu kesinleştirmek için pelvik mr çekildim onda da sonuç aynıydı UTERUS UNİCORNİUS :(

ben daha yeniyim bu sitede iletini daha önce de araştırma yaparken okumuştum ama üye olunca yazmak istedim umarım hamileliğin sorunsuz bir şekilde geçiyordur. biz de gebelik istiyoruz doktorum merak etme eğer rahim de incelme olursa serklaj yaparız o şekilde hamileliğini tamamlarsın dedi onun aynı bu iekilde yarım rahimli bir hastası 3,5 kg da normal doğum yapmış hemde. sen içini ferah tut kimseye kulak asma kontrollerini ihmal etme kendine ve hareketlerine biras dikkat et umarım sağlıklı bir doğum geçirirsin. benimle yaşadıklarını paylaşırsan sevinirim...

geçmiş olsun canım.
unikorn olmak üzülecek,sıkılacak bişey değil.moralin çok öenmli.hiç bozma moralini bu yüzden.ben zamanında boşuboşuna kendimi çok fazla üzdüğüm için yazıyorum bunları.uu olanlar da doğal yoldan hamile kalabiliyor.ben de dahil o kadar çok arkadaşım varki bu şekilde hamile kalan.sadece serklaj olayı var.ve gebelikte biraz daha dikkat gerektiriyor o kadar.sorun olarak görme sakın bunu,gözünde büyütmemeye çalış yani canım.ben artık o kadar normal bişey olarak görüyorum ki :)
sen de böyle düşün tatlım olurmu?

arkadaşlar bende rahim filmi çektirdim.film raporunda uterus bicornis unicollum yazıyordu.bu ne anlama geliyor. ben hamile kalamıyorum.bu sebep etkenmidir? doğal yolla operasyon geçirmeden hamile kalan varmı????:43:

arkadaşlar bende rahim filmi çektirdim.film raporunda uterus bicornis unicollum yazıyordu.bu ne anlama geliyor. ben hamile kalamıyorum.bu sebep etkenmidir? doğal yolla operasyon geçirmeden hamile kalan varmı????:43:

arkadasım gecmıs olsun benimde aynı durum vardı 20 gün oldu ameliyat oldum şimdi iyiyim,aşılamalarımda tutmamıştı hep negatifti tüp bebege başlayacaktım doktoru degiştirmiştim yeni doktorum önce ameliyat dedi çünki rahim duvarları tutunma için büyük önem taşıyormus bu durumdada tutunma zor olur ve düşüge sebep olur dedi . anladıgım kadarıyla senin rahim kalp şeklinde degilmi 2 boynuz lu olduguna göre öyledir herhalde sen gördünmü rahim filmini nasıldı tam olarak şekli?

arkadasım gecmıs olsun benimde aynı durum vardı 20 gün oldu ameliyat oldum şimdi iyiyim,aşılamalarımda tutmamıştı hep negatifti tüp bebege başlayacaktım doktoru degiştirmiştim yeni doktorum önce ameliyat dedi çünki rahim duvarları tutunma için büyük önem taşıyormus bu durumdada tutunma zor olur ve düşüge sebep olur dedi . anladıgım kadarıyla senin rahim kalp şeklinde degilmi 2 boynuz lu olduguna göre öyledir herhalde sen gördünmü rahim filmini nasıldı tam olarak şekli?

evet.kalp.şeklinde.benim.film.de...aynen.anlattığınvirusgibiviruscanım.

geçirdiğin.virusevrelerivirus.yazarmısın.lütfen.psk.altüst.oldu.

geçirdiğin.virusevrelerivirus.yazarmısın.lütfen.psk.altüst.oldu.

hemen sorun etme doktorunun gösterdigi yolu takit et benimkide tam kalp gibiydi,ameliyat ettiler ameliyat sonrası hastaneden hemen bı kac saat sonra yolluyorlar ama ben 1 gece kaldım,2-3 gün kanama oldu hafif sonrasında kesildi ,ameliyatdan cıkınca agrım vardı adet sancıları gibi cok uzun surmedı serum ve agrı kesici verdiler hastaneden çıkana kadar eve geldigimde çok iyiydim ama annemlerin ısrarıyla üşütmemek için yattım dinlendim..

Back
X