Rahim Anomalileri

merhaba arkadaşlar

doğuştan tek tüplüymüşüm ben hsg filmdede rahmimin yarısı görünmüyor...Bu hafta perşembe günü akşamına çapa hastanesi doktoru Önay Yalçın dan randevu aldım...Biliyorsunuz muayenesine 0 250 lira muayene ücretini bayılmadan çapa hastanesinde kendisine ulaşamıyorsunuz...:19:Neyse kendi doktorum bana tanısal laparoskopi yaptırmamı ve bu iş için en iyi isminde önay yalçın olduğunu söyledi...:4:Bi gidicem bakalım neler olucak ne teşhisler koyulacak...:4:çok merak ediyorum...laparoskopiyhi mecbur yaptırıcam...:43:içerdeki durumun ne olduğunu tam anlayamıyolar yoksa...:63:artık perşembe günü ak rahim kara rahim belli olacak...:18:

merhaba kızlar benimde şöyle bi problemim var 8+3 hamileyim ve bende uterus septum varmış benimle aynı durumda olan arkadaşlar bu durumda doğum yapan var mı yardımcı olabilir misiniz

bişey daha arkadaşlar şimdi tek tüpüm var ama gayet sağlıklı açık yani...direk bebek için uğraşsak olmuyomu...illa bakmalarımı lazım:19:

bişey daha arkadaşlar şimdi tek tüpüm var ama gayet sağlıklı açık yani...direk bebek için uğraşsak olmuyomu...illa bakmalarımı lazım:19:

canım peki hiç deneme yapmadınızmı :74: bildiğim kadarıyla zaten her ay bir tüp yumurtluyor.bir sağ bir sol. yarım rahimli olman gebeliğe engel durum teşkil etmez diye düşünüyorum okuduklarıma dayanarak...

merhaba kızlar benimde şöyle bi problemim var 8+3 hamileyim ve bende uterus septum varmış benimle aynı durumda olan arkadaşlar bu durumda doğum yapan var mı yardımcı olabilir misiniz

nazcım hayırlı olsun bence sürekli dr kontrolünde ol.allah korusun söylemek istemem ama düşükle sonuçlanan durumları duyduk...operasyon gerektirdiği durumlar oluyor gebelikten önce u.septum un

canım peki hiç deneme yapmadınızmı :74: bildiğim kadarıyla zaten her ay bir tüp yumurtluyor.bir sağ bir sol. yarım rahimli olman gebeliğe engel durum teşkil etmez diye düşünüyorum okuduklarıma dayanarak...

canım deneme derken aşılama yada tüp bebek kastediyosan malesef hiç denemedim...:50:Şimdiki doktorumada dedim sağ tüp müp yok boşverin sol tüpüm sağlıklı açık...onunla uğraşalım:25: hamile:49: kalamazmıyım...:25:psikolojim bozuldu dedim...kalırsın ama illa laparoskopi yaptır önce diyor...:19:mayıs ayında 6 seneyi bitiricem evliliğimde hala çocuğum olucak hayaliyle deli divane gibi doktor doktor dolaşıyorum...:emir_bebek:ki çocukları çok çok seviyorum...:emir_bebek:bu yüzden dayanması daha da zor...:58:

canım öncelikle hayırlı olsun inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın yavrunu. öncelikle amacım seni korkutmak değil. benim yaşadıklarımı yaşamaman için yardımda bulunmak. çünkü stres sana ve bebeğini hiç iyi gelmeyecek. sanırım sende hamile kalınca öğrendin septumu. ben hamile kalana kadar bilmiyordum böle bi durum olduğunu. 5 haftalık hamileyken dr. söledi. ama kesin tanı koyabilmem için rahim filmi çekmek gerekirdi dedi.tabi geç kalmıştık rahim filmi için. 7. haftaya girdiğimde hafif hafif lekelenmelerim başlamıştı. gün gittikçe artıyordu. ilk lekeyi gördüğümde dr. gittim bana sadece sende uterus septum var ondan olur bu kanamalar dedi ve yolladı. 2 gün sonra aynı dr. tekrar gittim resmen niye geldin tekrar diye yüzüme baktı bide özel hastane ama ilgilenmedi bebeğin kalbine baktı atıyor benim sana yapabilecek bişeyim yok dedi. ben artık resmen kavga ettim çıktım odadan. ertesi gün başka bir dr. gittim o dediki septumdan da olabilir ama senin kesenin etrafında kan odakları var wc harici kalmadanyatacaksın.ailemden uzak olduğumu söleyince aile büyüklerinden biri gelecek ve sana bakacak dedi. ilaçlarınıda iç hep yat dedi. ama kanama başladığından o güne kadar 4 gün bitmişti. yani ilk dr. a gittiğimde bana hiç dinlen yat demediği ve bende bilmediğim için hiç bir hareketimi azalmamıştım. evimin işinide kendim yapıyordum hiç bi şeyden sakınmamıştım. doktara inanmıştım aptalca. neyse perşembe günü eve geldim dr.dan. ve en son gittiğibettim dr. bize 50 km. uzaktaydı. o kadar yolu gttik bide döndük akşama ağrılarım başladı . ve ben yine anlamadım.en son cumartesi kaybettim bebeğimi 8 haftalıktı. bunları sana niye sölüyorum mutlaka kim ne derse desin bol bol dinlen. başka çaresi yok bunun. olurda lekelenmen olursada bunu septuma bağlayan kimseye inanma ve başka bir dr.dan da fikir al. mutlaka kanama başka yerden mi diye baktır. benim onlar anlayana kadar kaç gün geçti kanama üzerinden. ama inşallah sende olmaz böle şeyler. çok uzun yazdım sanırım sana yardımcı olayım derken içimi döktüm.benimde daha çok yeni oldu 17 gün oldu kaybedeli sanırım ondan. lütfen hiç stres yapma ve bol bol dinlen ve sıvı tüket. bide ilaç vermedilermi sana onu merak ettim.yazarsan sevinirim.

öncelikle çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için bana ilaç verdi progestan kullanıyorum ve kanamam hiç olmadı bende 3 doktor değiştirdim ilk doktordan memnun kalmadığım için başkasına gittim benim durumumu o doktor farketti yat bol bol dinlen dedi et tavuk tatlı tuz yani kısacası herşeyi yasakladı ve beni fazlasıyla korkuttu 2. çocuğu hiç düşünme dedi 7 ayı doldurabilirsek hemen alırız bebeği dedi bende tekrar bi doktor buldum prof ve ona gittim bu doktorum daha sakin yaklaştı evet böyle bi problem var ama bebek inatla diğer tarafı kapatmaya çalışıyo ve ben büyücem diyo dedi dikkatli davran ve fazla yorma kendini dedi kalp atışlarını duyduk zaten doktor sağlıklı bi bebek olmasaydı bu şekilde büyümezdi dedi ama beklicez zaman göstericek dedi ameliyat yapsak bile bu kadar başarılı olacağının garantisi yok dedi bende sabırla bekliyorum ama çok korkuyorum yorumlarınızı bekliyorum

Son düzenleme:
öncelikle çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için bana ilaç verdi progestan kullanıyorum ve kanamam hiç olmadı bende 3 doktor değiştirdim ilk doktordan memnun kalmadığım için başkasına gittim benim durumumu o doktor farketti yat bol bol dinlen dedi et tavuk tatlı tuz yani kısacası herşeyi yasakladı ve beni fazlasıyla korkuttu 2. çocuğu hiç düşünme dedi 7 ayı doldurabilirsek hemen alırız bebeği dedi bende tekrar bi doktor buldum prof ve ona gittim bu doktorum daha sakin yaklaştı evet böyle bi problem var ama bebek inatla diğer tarafı kapatmaya çalışıyo ve ben büyücem diyo dedi dikkatli davran ve fazla yorma kendini dedi kalp atışlarını duyduk zaten doktor sağlıklı bi bebek olmasaydı bu şekilde büyümezdi dedi ama beklicez zaman göstericek dedi ameliyat yapsak bile bu kadar başarılı olacağının garantisi yok dedi bende sabırla bekliyorum ama çok korkuyorum yorumlarınızı bekliyorum

canım en son gittiğin doktorum dedikleri doğru eğer bebek yaşayacam derse sığmaya çalışıyormuş oraya. benimde kalp atışları duyulmuştu bende o zman rahatlamıştım ama bende kanama vardı hatta kanamamın başladığı ilk gün ilk kez duymuştuk kalp atışlarını düşüğüm cumartesi oldu en son perşembe günü yine duymuştuk kalp atışını yani bebeğim sağlıklıydı ama dr. bana hiç dinlen dememişti. bende progestan ve iğne kullanıyordum olmadı işte hayırlısı böyleymiş ne yapalım. şimdi bu cumartesi septum için kontrole gidicem öğrendiklerimi paylaşırım seninlede gideceğim doktor biraz iyi biri. daha sonra eğer o isterse rahim filmi çektiricem ve istanbulda bir prof var onada gözterceğim. ben ameliyat istemiyorum ben hemen bebeğim olsun istiyorum..ne yapıcam bilemiyorum. sen dikkat et kendine bol bol dinlen. bi de neden yiyecekleri kısıtladı biliyormusun merak ettim ilk kez duydum

canım deneme derken aşılama yada tüp bebek kastediyosan malesef hiç denemedim...:50:Şimdiki doktorumada dedim sağ tüp müp yok boşverin sol tüpüm sağlıklı açık...onunla uğraşalım:25: hamile:49: kalamazmıyım...:25:psikolojim bozuldu dedim...kalırsın ama illa laparoskopi yaptır önce diyor...:19:mayıs ayında 6 seneyi bitiricem evliliğimde hala çocuğum olucak hayaliyle deli divane gibi doktor doktor dolaşıyorum...:emir_bebek:ki çocukları çok çok seviyorum...:emir_bebek:bu yüzden dayanması daha da zor...:58:
ben de yarım rahimliyim. sağ tüpüm yok, 6 yıllık evliyim ve 7 ay 10 günlük hamileyim. doğal yolla hamile kaldım. laparoskopi falan da yaptırmadım. doktorum rahmin yeterli büyüklükte demişti. yarım rahimli olmak hamile kalmaya engel değil. ama hamilelikte dikkat etmek gerekiyor. pozitif olmaya çalış.

ben de yarım rahimliyim. sağ tüpüm yok, 6 yıllık evliyim ve 7 ay 10 günlük hamileyim. doğal yolla hamile kaldım. laparoskopi falan da yaptırmadım. doktorum rahmin yeterli büyüklükte demişti. yarım rahimli olmak hamile kalmaya engel değil. ama hamilelikte dikkat etmek gerekiyor. pozitif olmaya çalış.

canım benim çok sağol...yazdığını okuyunca birden ben kendim yazdım zannettim...bende 6 yıllık evliyim yarım rahimliyim,benimde sağ tüpüm yok...
dün dr.önay yalçına muayene oldum hsg yi gösterdim...aynen tepki şu " ee nolmuş sen bunumu dert ediyosun...hamileliğine engel hiç birşey yok gayet güzel açık ve yeterli büyüklükte bir tüpün var sadece erken doğum yapma riskin var başka bir engelin yok,laparoskopiye şu anda gerek yok gerekirse yaparız" dedi... yani benim doktorumda aynı senin söylediklerini söyledi...şu anda çok şaşırdım durumumuz tamamen aynı...umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...

canım benim çok sağol...yazdığını okuyunca birden ben kendim yazdım zannettim...bende 6 yıllık evliyim yarım rahimliyim,benimde sağ tüpüm yok...
dün dr.önay yalçına muayene oldum hsg yi gösterdim...aynen tepki şu " ee nolmuş sen bunumu dert ediyosun...hamileliğine engel hiç birşey yok gayet güzel açık ve yeterli büyüklükte bir tüpün var sadece erken doğum yapma riskin var başka bir engelin yok,laparoskopiye şu anda gerek yok gerekirse yaparız" dedi... yani benim doktorumda aynı senin söylediklerini söyledi...şu anda çok şaşırdım durumumuz tamamen aynı...umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...
inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalırsın. ben 15 ay uğraştım hamile kalmak için. doktorum hiçbir test yapmadan klomen tedavisine başladı ve tabi sonuç negatif. dr.umu değiştirdim. rahim filmi çekildi eşimin spermiyogram testi yapıldı ve bir sürü kan tahlili sonucunda hipotiroidim olduğunu öğrendim. sanırım tiroidim az çalıştığı için hamile kalamıyordum. tiroid ilacına başladığım ay hamile kaldım. hatta dr.um aşılamaya karar vermişti ilaçları bile almıştık ama çok şükür gerek kalmadı. iyi bir dr.a bütün testlerini yaptır ki başka bir sebep olmasın hamileliğe engel ve tabi moralini hep yüksek tut.

selam kızlar uzuuun zamandır girmiyodum...rahim filmi çektirdim anestezisizz öldüm öldümmm
tam tanı kondu uterus didelfis yani çift giriş çift rahim işim zorr ama tüplerim açıldı mutluyummm sizlerden naberrrr

kızlar herkese merhabalar bende bes aylık bır kayıptan sonra uterus bıkornıs oldugumu ogrendım fılmde kapalı gorunen sol tupum de laparoskopı sonucunda normal gozukuyor demmkı olabılıyormus fılm de de tabı laparoskopı ve hıstereskopı sonucu bısey yapılamadı cuft rahıme bısey yapılamıyor drum rahımın ıkısınınde yeterlı buyuklukte oldugunu soluyor ama ben korkuyorum ılk adetım sonrasında haıle kalmak ıcın calısmalara baslıcam ama korkuyorum karaman arkadasımız sen hamılelıgınde nelere dıkkat ettın acaba anlatabılırmısın benım ıcın cok ama cok onemlı umarım en kısa zamanda yavrularımıza kavusuruz

kızlar herkese merhabalar bende bes aylık bır kayıptan sonra uterus bıkornıs oldugumu ogrendım fılmde kapalı gorunen sol tupum de laparoskopı sonucunda normal gozukuyor demmkı olabılıyormus fılm de de tabı laparoskopı ve hıstereskopı sonucu bısey yapılamadı cuft rahıme bısey yapılamıyor drum rahımın ıkısınınde yeterlı buyuklukte oldugunu soluyor ama ben korkuyorum ılk adetım sonrasında haıle kalmak ıcın calısmalara baslıcam ama korkuyorum karaman arkadasımız sen hamılelıgınde nelere dıkkat ettın acaba anlatabılırmısın benım ıcın cok ama cok onemlı umarım en kısa zamanda yavrularımıza kavusuruz

geçmiş olsun canım.ben de uterus bicornis im.ama rahimde tutunacak yer olmadığı için hamiş kalamıyorum.....benim için de ameliyat dediler rahimde yer açmak için.birde birşey soracağım.çift rahim ile bicornis aynı şeylermi??? hepimiz için hayırlısı inşallah..

selam kızlar uzuuun zamandır girmiyodum...rahim filmi çektirdim anestezisizz öldüm öldümmm
tam tanı kondu uterus didelfis yani çift giriş çift rahim işim zorr ama tüplerim açıldı mutluyummm sizlerden naberrrr

Geçmiş olsun beteraycım neden anestezisiz çektirdin ki ?? anestezi süresi sadece 10 dk.hiç bir şey de anlamıyorsun zaten,ama kurtulmuşsun sonuç olarak.inşallah tez vakit bebişine kavuşursun.Allah isteyen herkese hayırlısıyla versin inşallah :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek: :nazar:

kızlar sizlere nasıl hsg ile tanı koyabildiler. ben dr. gittim bir başka dr. hamileyken uterus septus olabilirsin demişti. bebeğimi kaybettim. şimdi başka bir dr. gittim ben rahim filmi ister zannettim ama o bana dedki rahim filmi ile net fikir sahibi olmak zor. kalp şeklindemi yani arkuat rahimmi yoksa septum var mı bunu anlamak için histeroskopi ve laporoskopii yapmak lazım dedi. kızlar yardım edin gerçekten hsg filmi tanıyı koymak için yeterlimi yoksa dr. dediklerini yapmam gerekiyormu? bu arada inceleme yaptı büyük bir problem yok kalp şeklinde olması daha büyük ihtimal yada septum varsada küçüktür dedi. bebeğimi kaybetmemin sebebi olarak bu rahatsızlığı söylemedi. çünkü septumdan kaynaklı düşükler ya çok erken haftalarda yada ileri gebelik haftalarında olurmuş. ben 8 haftalık kaybettim . bunu büyük ihtimalle kromozom bozukluğundandır dedi.ben şimdi tekrar denemek istiyorum bir kez daha gebelik. lütfen bilgisi olanlar paylaşsın..ne yapmalıyımm..

anestezi ücretini ödedim radyoloji bölümüne gittim kız hiç gerek olmadığını boşa vakit kaybı olduğunu söledi 1 dkk dan fazla sürmez dedi.az bi acı duycaksın ama dayanılmıcak gibi deil dedi ben durumumu anlattım vajinal muayenede bile acı çekiyorum dedim ama hiç korkma sen acı çektiğini hissetmeye başladığında bitcek bile dedi.meğer normal insan içinmiş rahim ağızlarını bulamadılar o bi alet takıyolarya takılamadı takılırkende çok bağırdım sıvı verilirkendee...neyse şükür sonuç temiz...
IMR teşhis te %100 die biliyorumm ama doktor daha iyi bilir yeni bi doktor daha dene derim

bende hamile kalınca öğrendim septum olduğumu bebeğimi 9 haftalık kaybettim. sonra hsg çektirdim çift rahim dendi sonra mr çektirdim ondada çift rahim dendi ama dört yıl uğraşmama rağmen hamile olamayınca aralık ayında laparoskopi yapıldı tek rahim bicornis
olduğu belli oldu histeroskopiyle düzeltildi.laparoskopi de herşey belli oluyor.

Son düzenleme:
Back
X