Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bişey daha arkadaşlar şimdi tek tüpüm var ama gayet sağlıklı açık yani...direk bebek için uğraşsak olmuyomu...illa bakmalarımı lazım![]()
merhaba kızlar benimde şöyle bi problemim var 8+3 hamileyim ve bende uterus septum varmış benimle aynı durumda olan arkadaşlar bu durumda doğum yapan var mı yardımcı olabilir misiniz
canım peki hiç deneme yapmadınızmıbildiğim kadarıyla zaten her ay bir tüp yumurtluyor.bir sağ bir sol. yarım rahimli olman gebeliğe engel durum teşkil etmez diye düşünüyorum okuduklarıma dayanarak...
merhaba kızlar benimde şöyle bi problemim var 8+3 hamileyim ve bende uterus septum varmış benimle aynı durumda olan arkadaşlar bu durumda doğum yapan var mı yardımcı olabilir misiniz
öncelikle çok teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için bana ilaç verdi progestan kullanıyorum ve kanamam hiç olmadı bende 3 doktor değiştirdim ilk doktordan memnun kalmadığım için başkasına gittim benim durumumu o doktor farketti yat bol bol dinlen dedi et tavuk tatlı tuz yani kısacası herşeyi yasakladı ve beni fazlasıyla korkuttu 2. çocuğu hiç düşünme dedi 7 ayı doldurabilirsek hemen alırız bebeği dedi bende tekrar bi doktor buldum prof ve ona gittim bu doktorum daha sakin yaklaştı evet böyle bi problem var ama bebek inatla diğer tarafı kapatmaya çalışıyo ve ben büyücem diyo dedi dikkatli davran ve fazla yorma kendini dedi kalp atışlarını duyduk zaten doktor sağlıklı bi bebek olmasaydı bu şekilde büyümezdi dedi ama beklicez zaman göstericek dedi ameliyat yapsak bile bu kadar başarılı olacağının garantisi yok dedi bende sabırla bekliyorum ama çok korkuyorum yorumlarınızı bekliyorum
ben de yarım rahimliyim. sağ tüpüm yok, 6 yıllık evliyim ve 7 ay 10 günlük hamileyim. doğal yolla hamile kaldım. laparoskopi falan da yaptırmadım. doktorum rahmin yeterli büyüklükte demişti. yarım rahimli olmak hamile kalmaya engel değil. ama hamilelikte dikkat etmek gerekiyor. pozitif olmaya çalış.canım deneme derken aşılama yada tüp bebek kastediyosan malesef hiç denemedim...Şimdiki doktorumada dedim sağ tüp müp yok boşverin sol tüpüm sağlıklı açık...onunla uğraşalım
hamile
kalamazmıyım...
psikolojim bozuldu dedim...kalırsın ama illa laparoskopi yaptır önce diyor...
mayıs ayında 6 seneyi bitiricem evliliğimde hala çocuğum olucak hayaliyle deli divane gibi doktor doktor dolaşıyorum...
ki çocukları çok çok seviyorum...
bu yüzden dayanması daha da zor...
![]()
ben de yarım rahimliyim. sağ tüpüm yok, 6 yıllık evliyim ve 7 ay 10 günlük hamileyim. doğal yolla hamile kaldım. laparoskopi falan da yaptırmadım. doktorum rahmin yeterli büyüklükte demişti. yarım rahimli olmak hamile kalmaya engel değil. ama hamilelikte dikkat etmek gerekiyor. pozitif olmaya çalış.
inşallah sen de en kısa zamanda hamile kalırsın. ben 15 ay uğraştım hamile kalmak için. doktorum hiçbir test yapmadan klomen tedavisine başladı ve tabi sonuç negatif. dr.umu değiştirdim. rahim filmi çekildi eşimin spermiyogram testi yapıldı ve bir sürü kan tahlili sonucunda hipotiroidim olduğunu öğrendim. sanırım tiroidim az çalıştığı için hamile kalamıyordum. tiroid ilacına başladığım ay hamile kaldım. hatta dr.um aşılamaya karar vermişti ilaçları bile almıştık ama çok şükür gerek kalmadı. iyi bir dr.a bütün testlerini yaptır ki başka bir sebep olmasın hamileliğe engel ve tabi moralini hep yüksek tut.canım benim çok sağol...yazdığını okuyunca birden ben kendim yazdım zannettim...bende 6 yıllık evliyim yarım rahimliyim,benimde sağ tüpüm yok...
dün dr.önay yalçına muayene oldum hsg yi gösterdim...aynen tepki şu " ee nolmuş sen bunumu dert ediyosun...hamileliğine engel hiç birşey yok gayet güzel açık ve yeterli büyüklükte bir tüpün var sadece erken doğum yapma riskin var başka bir engelin yok,laparoskopiye şu anda gerek yok gerekirse yaparız" dedi... yani benim doktorumda aynı senin söylediklerini söyledi...şu anda çok şaşırdım durumumuz tamamen aynı...umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın...
kızlar herkese merhabalar bende bes aylık bır kayıptan sonra uterus bıkornıs oldugumu ogrendım fılmde kapalı gorunen sol tupum de laparoskopı sonucunda normal gozukuyor demmkı olabılıyormus fılm de de tabı laparoskopı ve hıstereskopı sonucu bısey yapılamadı cuft rahıme bısey yapılamıyor drum rahımın ıkısınınde yeterlı buyuklukte oldugunu soluyor ama ben korkuyorum ılk adetım sonrasında haıle kalmak ıcın calısmalara baslıcam ama korkuyorum karaman arkadasımız sen hamılelıgınde nelere dıkkat ettın acaba anlatabılırmısın benım ıcın cok ama cok onemlı umarım en kısa zamanda yavrularımıza kavusuruz
selam kızlar uzuuun zamandır girmiyodum...rahim filmi çektirdim anestezisizz öldüm öldümmm
tam tanı kondu uterus didelfis yani çift giriş çift rahim işim zorr ama tüplerim açıldı mutluyummm sizlerden naberrrr