Rahim Anomalileri

kızlar sizlere nasıl hsg ile tanı koyabildiler. ben dr. gittim bir başka dr. hamileyken uterus septus olabilirsin demişti. bebeğimi kaybettim. şimdi başka bir dr. gittim ben rahim filmi ister zannettim ama o bana dedki rahim filmi ile net fikir sahibi olmak zor. kalp şeklindemi yani arkuat rahimmi yoksa septum var mı bunu anlamak için histeroskopi ve laporoskopii yapmak lazım dedi. kızlar yardım edin gerçekten hsg filmi tanıyı koymak için yeterlimi yoksa dr. dediklerini yapmam gerekiyormu? bu arada inceleme yaptı büyük bir problem yok kalp şeklinde olması daha büyük ihtimal yada septum varsada küçüktür dedi. bebeğimi kaybetmemin sebebi olarak bu rahatsızlığı söylemedi. çünkü septumdan kaynaklı düşükler ya çok erken haftalarda yada ileri gebelik haftalarında olurmuş. ben 8 haftalık kaybettim . bunu büyük ihtimalle kromozom bozukluğundandır dedi.ben şimdi tekrar denemek istiyorum bir kez daha gebelik. lütfen bilgisi olanlar paylaşsın..ne yapmalıyımm..
canım cok bellı oluyor zaten sekıl bozuklugu hsgde ama cıft rahım kaynaklımı yoksa perdeden dolayı mı bellı olmuyor ve bunun ıcın de laparoskopı yapıyorlar geer perde ıse yanı septum ıse hıstereskopı ıle alınıyor cıft rahımse bırsey yapılamıyor gebelık denıyorsun
anestezi ücretini ödedim radyoloji bölümüne gittim kız hiç gerek olmadığını boşa vakit kaybı olduğunu söledi 1 dkk dan fazla sürmez dedi.az bi acı duycaksın ama dayanılmıcak gibi deil dedi ben durumumu anlattım vajinal muayenede bile acı çekiyorum dedim ama hiç korkma sen acı çektiğini hissetmeye başladığında bitcek bile dedi.meğer normal insan içinmiş rahim ağızlarını bulamadılar o bi alet takıyolarya takılamadı takılırkende çok bağırdım sıvı verilirkendee...neyse şükür sonuç temiz...
IMR teşhis te %100 die biliyorumm ama doktor daha iyi bilir yeni bi doktor daha dene derim
canım nasıl yanı bulamadılar rahım agzını gecmıs olsun ama sukur kı sonucun ıyı cıkmıs
bende hamile kalınca öğrendim septum olduğumu bebeğimi 9 haftalık kaybettim. sonra hsg çektirdim çift rahim dendi sonra mr çektirdim ondada çift rahim dendi ama dört yıl uğraşmama rağmen hamile olamayınca aralık ayında laparoskopi yapıldı tek rahim bicornis
olduğu belli oldu histeroskopiyle düzeltildi.laparoskopi de herşey belli oluyor.
bende hamıle kaldıgımda ogrendım ve malesef bebegım 5 aylıken dogmak zorunda kaldı ve gıttı kuzum bu arada benımkıde tek rahım bıcornıs ama nasıl duzelıttıler sızınkını acaba anlatabılırmısınız

geçmiş olsun canım.ben de uterus bicornis im.ama rahimde tutunacak yer olmadığı için hamiş kalamıyorum.....benim için de ameliyat dediler rahimde yer açmak için.birde birşey soracağım.çift rahim ile bicornis aynı şeylermi??? hepimiz için hayırlısı inşallah..

saol canımevet cıft rahımle bıcornıs aynı seyler bızımkıs tek rahım agzı bulunan ıkı rahım yanı sole soleyeyım tek gırıslı ıkı rahım ama bazılarında bu uterus dıdelfıs oluyor oda cıft rahım ama onlarınkısı ıkı rahım agzı yanı hem gırıslerı farklı hem rahımler ıkı tane yalnız ben anlayamadım nasıl tutunacak yerı yok sana da gecmıs olsun cok ne amelıyatı olacaksın acaba ınsallah bır an once atlatır yavruna kavusursun

benimkide çift girişlidi geçen sene giriş tek giriş yapıldı.hamilelik bekledim ama hamile olamayınca laparoskopiyle bakıldı tek rahim gözükünce histeroskopiyle ortadaki septum çıkarıldı. spiral takıldı orayı tedavi etmesi için başarılı geçmiş doktorum çok memnundu nisanda kontrolüm var.

canım cok bellı oluyor zaten sekıl bozuklugu hsgde ama cıft rahım kaynaklımı yoksa perdeden dolayı mı bellı olmuyor ve bunun ıcın de laparoskopı yapıyorlar geer perde ıse yanı septum ıse hıstereskopı ıle alınıyor cıft rahımse bırsey yapılamıyor gebelık denıyorsun

canım nasıl yanı bulamadılar rahım agzını gecmıs olsun ama sukur kı sonucun ıyı cıkmıs

bende hamıle kaldıgımda ogrendım ve malesef bebegım 5 aylıken dogmak zorunda kaldı ve gıttı kuzum bu arada benımkıde tek rahım bıcornıs ama nasıl duzelıttıler sızınkını acaba anlatabılırmısınız

sol taraftan giriş daha rahat sağ geride kalmış hatta cımbız gibi bişeyle bile rahmi sabitlemeye çalıştı olmadı...

saol canımevet cıft rahımle bıcornıs aynı seyler bızımkıs tek rahım agzı bulunan ıkı rahım yanı sole soleyeyım tek gırıslı ıkı rahım ama bazılarında bu uterus dıdelfıs oluyor oda cıft rahım ama onlarınkısı ıkı rahım agzı yanı hem gırıslerı farklı hem rahımler ıkı tane yalnız ben anlayamadım nasıl tutunacak yerı yok sana da gecmıs olsun cok ne amelıyatı olacaksın acaba ınsallah bır an once atlatır yavruna kavusursun

canım şöyle anlatmaya çalışayım. kalp gibi değilde daha çok Y gibi benim rahmim.içi çok dar yani.kanallar falan açık.ama hangi dr a sorduysam hamile kalamamanın sebebi tutunacak yer bulamadığından dedi.rahim içinin biraz genişletilmesi gerekiyormuş yani.ameliyat dediler nisan da ege üniv de.ama şimdi içime kurt düştü,acaba lap ve his yapıp operasyon yapmayacaklarmı başka??

benimkide çift girişlidi geçen sene giriş tek giriş yapıldı.hamilelik bekledim ama hamile olamayınca laparoskopiyle bakıldı tek rahim gözükünce histeroskopiyle ortadaki septum çıkarıldı. spiral takıldı orayı tedavi etmesi için başarılı geçmiş doktorum çok memnundu nisanda kontrolüm var.
anladım canım hem cıft gırıs hemde perde varmıs ama perdeden krutulduguna gore hersey gusel olur ınsallah bundan sonra
sol taraftan giriş daha rahat sağ geride kalmış hatta cımbız gibi bişeyle bile rahmi sabitlemeye çalıştı olmadı...
senınde cıft gırıs o zaman ben onu kacırmısım kusura bakma artık bebek ugruna bıcak altına bıle yattım ınsallah hepımız saglıcakla kavusuruz yavrularımıza
canım şöyle anlatmaya çalışayım. kalp gibi değilde daha çok Y gibi benim rahmim.içi çok dar yani.kanallar falan açık.ama hangi dr a sorduysam hamile kalamamanın sebebi tutunacak yer bulamadığından dedi.rahim içinin biraz genişletilmesi gerekiyormuş yani.ameliyat dediler nisan da ege üniv de.ama şimdi içime kurt düştü,acaba lap ve his yapıp operasyon yapmayacaklarmı başka??

anladım guzelım gordum esmını de senın durumun bıraz farklı bak bana da hısterskopıde hanı su bırlestıgı yer var ya ıkı rahımın o ucundan bıraz törpuleme yaptılar yanı ıkı uc cm kadar senınde ole bır ıslem olabılır canım yanlardan falan torpulerler belkı ınsallah amelıyatın kolay gecer be bır an once hamiş olursun

aminnn inşallahhhh en kısa zamanda hayırlısıyla rabbim hepimize nasip etsinn.kimseyi anne olamamakla sınamasınn

geçmiş olsun canım.
unikorn olmak üzülecek,sıkılacak bişey değil.moralin çok öenmli.hiç bozma moralini bu yüzden.ben zamanında boşuboşuna kendimi çok fazla üzdüğüm için yazıyorum bunları.uu olanlar da doğal yoldan hamile kalabiliyor.ben de dahil o kadar çok arkadaşım varki bu şekilde hamile kalan.sadece serklaj olayı var.ve gebelikte biraz daha dikkat gerektiriyor o kadar.sorun olarak görme sakın bunu,gözünde büyütmemeye çalış yani canım.ben artık o kadar normal bişey olarak görüyorum ki :)
sen de böyle düşün tatlım olurmu?

çok teşekkür ederim desteğin için canım yani sende uu rahimlisin öyle mi? yalnız olmadığımı görmek ne kadar güzel benim sağ yumurtalığım yok sadece sol var ve Allaha şükür açık. Uzun zamandır girmiyordum doktorum klomene başlattı bu ay en düşük dozla gittim 12. gününde henüz folikül görünmüyor dedi yarın yine gidicem inşallah yumurtam yeterli büyüklüğe ulaşınca olucakmış.doktorum rahmin çok güzel rahim duvarı kalınlaşmış bebek rahatlıkla tutunabilir rahim duvarının arkasında sıvın var bu da çok iyi olucak ama sadece biraz zaman gerekiyor dedi.. ümitliyim yani hiç tüpümüz de olmayabilirdi dimi ama :)))

merhaba arkadaşlar

doğuştan tek tüplüymüşüm ben hsg filmdede rahmimin yarısı görünmüyor...Bu hafta perşembe günü akşamına çapa hastanesi doktoru Önay Yalçın dan randevu aldım...Biliyorsunuz muayenesine 0 250 lira muayene ücretini bayılmadan çapa hastanesinde kendisine ulaşamıyorsunuz...:19:Neyse kendi doktorum bana tanısal laparoskopi yaptırmamı ve bu iş için en iyi isminde önay yalçın olduğunu söyledi...:4:Bi gidicem bakalım neler olucak ne teşhisler koyulacak...:4:çok merak ediyorum...laparoskopiyhi mecbur yaptırıcam...:43:içerdeki durumun ne olduğunu tam anlayamıyolar yoksa...:63:artık perşembe günü ak rahim kara rahim belli olacak...:18:

sedu01 canım ben de senin gibi yarım rahimliyim sadece sol tüpüm var ve ben de şubat ayında öğrendim.bu durum hamile kalmamız için engel değil fakat tek tüp olduğu için normalden biraz daha zor tabi. benim hsg filmimde sol taraf açık sağ tarafa hiç ilaç geçişi olmamıştı. doktor kesin tanı için laparoskopi öncesinde pelvik mr çektirelim varsa orda da belli oluyor yoksa yoktur zaten laparoskopiye gerek yok demişti. sonra mr çektirdim orda uu kesin tanı koyuldu. şimdi klomen kullanıyorum rahmimin her muaynede çok iyi durumda olduğunu rahim duvarının kalınlaştığını (ki bu bebeğin tutunması açısından önemliymiş) söyledi.tek bir yumurta bile yakalasak süper olucak dedi.yumoşlarım yeterli büyüklüğe ulaşıncaya kadar klomene devam edicem. sen neler yaptın öğrendikten sonra tedavinin neresindesin??

bişey daha arkadaşlar şimdi tek tüpüm var ama gayet sağlıklı açık yani...direk bebek için uğraşsak olmuyomu...illa bakmalarımı lazım:19:

canım tabiki şansımız var benim de sağda bişey yok sadece sol var ve doktorum süper çok açık diyor. zaten hsg dede ilacın dağılımından gözüküyor.bana laparoskopi öncesinde pelvik mr verdi orda kesin tanı koydu laparoskopiye gerek yok dedi.aşamalar şöyle, önce yumurtlama arttırıcı ilaçlar olmazsa aşılama olmazsa tüp bebek. ama tek tüple de olsa eğer yumurtaların yeterli boyuta ulaşıyorsa şansımız yüksek. yeterki düzenli yumurta takibi yapılsın.bence sende klomen ile yumurtlama takibini düşün.hele bir de benim gibi çok düzenli adet oluyorsan Rabbşm inş. nasip eder niye etmesin?

geçmiş olsun canım.
unikorn olmak üzülecek,sıkılacak bişey değil.moralin çok öenmli.hiç bozma moralini bu yüzden.ben zamanında boşuboşuna kendimi çok fazla üzdüğüm için yazıyorum bunları.uu olanlar da doğal yoldan hamile kalabiliyor.ben de dahil o kadar çok arkadaşım varki bu şekilde hamile kalan.sadece serklaj olayı var.ve gebelikte biraz daha dikkat gerektiriyor o kadar.sorun olarak görme sakın bunu,gözünde büyütmemeye çalış yani canım.ben artık o kadar normal bişey olarak görüyorum ki :)
sen de böyle düşün tatlım olurmu?

canım bütün iletilerini okudum ama bulamadım sormak istedim sende şuanda gebelik var mı yoksa sende mi deniyorsun? eğer deniyorsan tedavinin ne aşamasındasın nerede oturuyorsun ve hangi doktora gidiyorsun :) biraz çok oldu ama insan kendisiyle aynı kaderi paylaşan birisini bulunca bırakmak istemiyor kolay kolay:)))

arkadaşlar
adet kesilmesi için verilen ilaç kullanımı bittikten ne kadar sonra adet görüyorsunuz...yani normalde ne kadar zaman geçiyor...doktorum ilaç bittikten sonra ertesi gün adet görüceksin demişti...ki adetin 3. günü bende kan testleri için doktora gidicem...yalnız benim ilacım pazartesi bitti...dün ilaç kullanmadım bugünde kullanmadım ...adet sancım var ama kanama yok...bu normal değil dimi...adet oluyorum bitmiyor...kesen ilaç alıyorum bu seferde başlamıyor...daha önce kullanan arkadaşım varmı? varsa ne kadar sonra adet başladı... bilginizi rica ediyorum...

görüşmek üzere ...

kızlanda sonunda çok şükür yarım rahimliydim ve doğal yoldan hamile kaldımm darısı herkesin başınaa :71:

sen histeroskopi yada herhangi bir operasyon geçirmişmiydin yoksa tamamen doğal yollardanmı hamiş kalmıştın canımcımmm????

kızlanda sonunda çok şükür yarım rahimliydim ve doğal yoldan hamile kaldımm darısı herkesin başınaa :71:

zerray cım ben de senin gibi yarım rahimliyim sadece sol tüpüm var ve Allaha çok şükür ki o açık. Biz de 1 sene doğal yolla denedik olmadı.Şuan klomen ile yumurta takibindeyim.ve ben de senin gibi burdaki herkese bu mutlu haberi vermek için sabırsızlanıyorum.sen ne zaman öğrendin yarım rahimli olduğunu sonrasında hiç mi tedavi görmedin hiçbişey kullanmadan mı hamiş kaldın eğer öyle ise maşallah ne güzel. darısı başına. bizi aydınlatırsan sevinirim.doktorun rahmin hakkında ne diyor?benimki mesela yarım olduğu halde gebeliği taşıyabilecek kadar sağlıklı ve geniş gözüküyoru demişti....

zerraycım çok güzel bir haber...tebrikler...allah sağlıkla kucağına almanı nasip etsin inşaallah...Bende yarım rahimliyim inşaallah bende bu güzel haberi paylaşma mutluluğuna erişirim...gerçekten çok güzel bi haber...:nazar::emir_bebek::nazar::49::nazar:

kızlar çok çok saolun bu durumu en iyi anlayanlardanım 2 yıllık evliyim 1 yıl tamamlandıktan sonra gittik dr. yarım rahim olduğumu öğrendim yıkılldıııımmm ve histeroskopi falan yapalım dedi bi çok dr ben istemedim sonra bi dr eşimin sperm testini istedi ve sperm sayısı az dedi ve ilaçla sayı yükseldi ben bu arada hiç bişe kullanmadım son gittiğim dr bayağı moral verdi yarım rahimli olduysan ne var bi çok insan böle ama farkında değil dedi bayağı rahatlattı sorun eşin de dedi vee o ay o kadar poziftim mutluydum ve o ay oldu çok şükür kalp atışını falan gördük az önce gittik sadece bebek aşağı düşmüş iş yapma dedi ne olur dua edin ve bişe olmasın sizlerde her zaman duamdasınızzz sakın moralinizi bozmayın inanın dr dan dr çok şey değişiyooo öpüyorum sizi aeoo....

canım bütün iletilerini okudum ama bulamadım sormak istedim sende şuanda gebelik var mı yoksa sende mi deniyorsun? eğer deniyorsan tedavinin ne aşamasındasın nerede oturuyorsun ve hangi doktora gidiyorsun :) biraz çok oldu ama insan kendisiyle aynı kaderi paylaşan birisini bulunca bırakmak istemiyor kolay kolay:)))

cnm bende pıhtılaşma vardı.o yüzden 2,5 aylıkken bebğimin kalp atışları durdu ve kürtaj oldum.
benim yumurtlamamda falan bir sorun yok.tek sorun eşimin hızlı hareketli düşük çıkıyor.o yüzdende ilaç kullanıyor eşim.normal yoldan deniyoruz yani şu anda.tedavide falan değilim.eşim tedavide.

Back
X