canım cok bellı oluyor zaten sekıl bozuklugu hsgde ama cıft rahım kaynaklımı yoksa perdeden dolayı mı bellı olmuyor ve bunun ıcın de laparoskopı yapıyorlar geer perde ıse yanı septum ıse hıstereskopı ıle alınıyor cıft rahımse bırsey yapılamıyor gebelık denıyorsunkızlar sizlere nasıl hsg ile tanı koyabildiler. ben dr. gittim bir başka dr. hamileyken uterus septus olabilirsin demişti. bebeğimi kaybettim. şimdi başka bir dr. gittim ben rahim filmi ister zannettim ama o bana dedki rahim filmi ile net fikir sahibi olmak zor. kalp şeklindemi yani arkuat rahimmi yoksa septum var mı bunu anlamak için histeroskopi ve laporoskopii yapmak lazım dedi. kızlar yardım edin gerçekten hsg filmi tanıyı koymak için yeterlimi yoksa dr. dediklerini yapmam gerekiyormu? bu arada inceleme yaptı büyük bir problem yok kalp şeklinde olması daha büyük ihtimal yada septum varsada küçüktür dedi. bebeğimi kaybetmemin sebebi olarak bu rahatsızlığı söylemedi. çünkü septumdan kaynaklı düşükler ya çok erken haftalarda yada ileri gebelik haftalarında olurmuş. ben 8 haftalık kaybettim . bunu büyük ihtimalle kromozom bozukluğundandır dedi.ben şimdi tekrar denemek istiyorum bir kez daha gebelik. lütfen bilgisi olanlar paylaşsın..ne yapmalıyımm..
canım nasıl yanı bulamadılar rahım agzını gecmıs olsun ama sukur kı sonucun ıyı cıkmısanestezi ücretini ödedim radyoloji bölümüne gittim kız hiç gerek olmadığını boşa vakit kaybı olduğunu söledi 1 dkk dan fazla sürmez dedi.az bi acı duycaksın ama dayanılmıcak gibi deil dedi ben durumumu anlattım vajinal muayenede bile acı çekiyorum dedim ama hiç korkma sen acı çektiğini hissetmeye başladığında bitcek bile dedi.meğer normal insan içinmiş rahim ağızlarını bulamadılar o bi alet takıyolarya takılamadı takılırkende çok bağırdım sıvı verilirkendee...neyse şükür sonuç temiz...
IMR teşhis te %100 die biliyorumm ama doktor daha iyi bilir yeni bi doktor daha dene derim
bende hamıle kaldıgımda ogrendım ve malesef bebegım 5 aylıken dogmak zorunda kaldı ve gıttı kuzum bu arada benımkıde tek rahım bıcornıs ama nasıl duzelıttıler sızınkını acaba anlatabılırmısınızbende hamile kalınca öğrendim septum olduğumu bebeğimi 9 haftalık kaybettim. sonra hsg çektirdim çift rahim dendi sonra mr çektirdim ondada çift rahim dendi ama dört yıl uğraşmama rağmen hamile olamayınca aralık ayında laparoskopi yapıldı tek rahim bicornis
olduğu belli oldu histeroskopiyle düzeltildi.laparoskopi de herşey belli oluyor.