Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım çok üzüldüm her şeyin en hayırlısı en güzeli olsun inşallah...çabuk toparlanmanı diliyorum...şimdi tekrar hamilemisin onu tam anlamadım...ben bu yazından tekrar hamile kaldığını anlıyorum yanlışmı anlıyorum...eğer öyleyse hayırlısıyla kucağına almayıda nasip etsin yarabbim...iyi haberlerle görüşmek üzere...
kızlar kaç gündür giremiyordum siteye durumunda değişiklik olan varmı Tolunay Songüllllllll güzel haberlerinizi duymak istiyorummmmmm inşallahhhh
tatlım malesef ameliyattan sonraki ilk ayım ve boş geçti bugün mens oldumama artık bu şekilde beklemek zoruma gidiyor sanki hiç olmayacakmış gibi bir ümitsizliğe kapılıyorum ..tüp bebek merkezlerini araştırmaya başladım sanırım önümüzdeki ay biryerde tedaviye başlayacağım.bu ay ateş takibi lh takibi incir soğan kürü vs herşeyi yaptım ama malesef sonuç hüsran..songül den ses çıkmıyor umarım o hayırlı haberler verir bize kk ya girip.çooook morale ihtiyacım var çooooooooooooooook
![]()
kızlar kaç gündür giremiyordum siteye durumunda değişiklik olan varmı Tolunay Songüllllllll güzel haberlerinizi duymak istiyorummmmmm inşallahhhh
güzel haberleri inşallah bu ay veririz sen ne yapmaya karar verdin doktora gittinmi canım
kızlar ben yaz tatilini bekliyorum burada gidecek doktor kalmadı neredeyse hepsine gittim yaz tatiline çok kalmadı haftaya ankaraya gideceğim ama ben laporoskopiden de korkuyorum çünkü burda bi profosör dedi ki rahminin büyüklüğü yeterli bebek için dedi.hiç riske girmedi tekrar dene dedi ama bakalım ankaradaki ne diyecek siz sitres yapmayın çünkü bakın ben daha sizin geldiğiniz yere bile gelemedim daka çift rahimmi yoksa ortada kalın bi et parçasımı var o bile belli değil bazısı laporoskopiyle bakalım diyor bazısı rahmin yeterli genişlike bu şekilde doğum yapan hastalarım var diyorrrrr neyse kızlar siz rahat olun bebeiş hayırlısıyla bi an önve gelir unutmayın moral de çok önemli
sedu cum merhabalar ben de sana katılıyorum canım forum resmen cansız, ölü gibi hiçkimse birşey yazmıyor hiç paylaşım yok böyle giderse zaten kapatılacak.ben tüp bebek forum da uu rahim diye bir bölüm var orda sadece bizim gibi yarım rahimli ve tek tüplüler var burdaki gibi tüm anomaliler karışık değil orada daha çok paylaşım var senin de oraya yazmanı tavsiye ederim.ama burayı da bırakmıyorum yine böyle arada sırada bakıyorum.
seni çok iyi anlıyorum herşey boş geliyor dimi insanların söyledikleri doktorların söyledikleri hiçbişey içimize su serpmiyor elimiz mahkum bekliyoruz canım.ben 1 senelik deneme sürecinden sonra şubat ayında doktora gitmiştim olmuyor diye o zaman hsg ile öğrendim yarım rahimli olduğumu.sonra mart ayında klomen içtim hiç yumurta gelişmedi.nisan ayında da içtim 1 tane çok güzel bi ymşum gelişti bu ne ya dedim o kadar ilaç içtim sadece 1 tanecik mi gelişti falan ama o yumurta döllendi ve bana bebeğimi getirdi.ömrü 8 hafta oldu sadece ama oldu işte yine de.şimdi bu acı tecrübeden sonra ne yapacağıma karar vermeye çalışıyorum.31 mayıs da kürtaj oldum.kürtajdan sonraki ilk adetimi 15 temmuz da gördüm bugün 6. günüm incir kürüne başladım.ilaçsız takip yaptırıcam bu ay.sen neler yapıyosun him gebelik oldu mu sende kaybın oldu mu neler yaşadın ve ne zaman öğrenmiştin tek tüplü olduğunu?
hayırlıs olsun inşallah güzel bir şekilde hamileliğin devam eder
benim kanamam 20. haftaya kadar sürdü hatta afedersin ped bile kullandığım oldu benimde bcg sürekli artıyordu hatta 2 kat artması gerekirken 4 kat artıyordu allaha şükür bişey olmadı sık sık hcg yapıldı bana bebek ultrasonda gözükene kadar.
bendede çamaşırda leke oluyordu tuvalatteyken ise çok geliyordu her lavabo kabustu benim için
inşallah yarın güzel haberler alırsın
bende senin gibi kaç doktora gittim banada aynısını söylediler ama olmayınca laparoskopi yapıldı belki bişey yapılmadan da hamile olabilirsin ankarada doktora gidince haberini bekliyorum sende rahat olmaya çalış iyi tatiller....
merhaba ercelfçim
seninle çok paylaşımlarımız oldu durumumuz birebir aynıydı biliyosun...Ben mart ayının ilk günleri falandı sanırım yarım rahimli olduğumu öğrenmiştim...sonrasını biliyosun...şu anda ise bir şey yok...her gittiğimde 250 tl alan doktorum maddi olarak beni baya geriletti...1 adım bile ilerleyemememizde cabası...klomen tedavisinde 1 yumurta geliştirdi benim bünye hatırlıyosan...15.günde 19 mm olmuştu...keşke hemen aşılama yaptırsaydık benmi çok sabırsızım dersin...neyse doktorum doğal yolla deneyelim demişti sonra tekrar klomene devam ederiz dedi...malesef o yumurta boşa gitti...hiç bir şey olmadı...sonra diğer ay adet oldum...doktorumu aradım haber verdim adet olduğumu... normalde aynı gün bana dönüp ,napmam gerektiğini söylemesi lazım ama 5. günde ben aradım tekrar ,bana "adetin 3 gününde klomene başlamadınmı" dedi...bende başlamamıştım tabi...bir sonraki ayı beklicez o zaman dedi...bir sonraki ayda bu ay oluyo...ayın 10 unda hasta olmam gerekiyodu bugün ayın 21 i hasta olmadım hala...anlayacağın bir arpa boyu yol alamadım...sıkıldım...şimdi acaba bahçeci kliniğinemi gitsem diyorum...düşünme aşamasındayım...normal yolu beklemeyi düşünmüyorum ...eğer bu sene sonuna kadar bir sonuç alamazsam 2012 den itibaren hiç bir şekilde tedaviyle uğraşmıcam artık...böyle işte ...
umarım önümüzdeki ay bebişli haberler paylaşırız...
sedu cum üzülme canım ve ümidini kaybetme bilmem hatırlıyormusun ben mayıs ayında hamile olduğumu öğrendim 31 mayısda da düşük yaptım normal bir özel hastanenin doktoruna gidiyordum o da gerekeni yapıyor hatta şimdi ona hiç ilaçsız takip yapmadığı için kızıyorum devlet hastanesinde de bir doktorum var yarım rahimli olduğumu onun sayesinde öğrenmiştim hsg yi o istemişti benden şubat ayında ona gidicem bundan sonra sen de özel doktorlara para dökme maddi olarak çok zorluyor insanı ben bile özel hastanede bebeğimi kucağıma alamadım ama 1000 tl ye yakın para ödedim kürtaj fln dahil.bak ben de tiroid çıktı ilk hamileliğim yarım rahim sendromu dışında bundan da zor olmuş olabilir az çalışıyormuş tembellik varmış.gebelikten sonra da çok düştü şimdi de çok hızlı çalışıyor ilaç kullanıyordum bıraktım bi ilaçsız takip yaptır gülüm zaten artık az çok biliyoruz kaçıncı günde ne oluyor iğne ne zaman vuruluyor vs...
ben bu ay sadece incir kürü yaptım malum 60 gün önce kürtaj yaşadım ilaç yok zaten olmasında doktorum ağustosta klomen e başlicaz dedi ama ben bilmiyorum bu kadar aceleyle ilaç yüklemem belki vücuduma sen de aşılamayı keşke yaptırsaydım diye sızlanma a_emet var bizim gibi aşılama yaptırdı tutmadı olmayınca olmaz canım benim.önce psikolojini rahatlat stres yapma kan değerlerine tsh ına falan baktır ilaçsız takip yaptır sonra duruma göre bakarsın.benim bu acı düşük tecrübesinden sonra ayaklarım yere sağlam basıyor ağırdan alıyorum.yarın 14. günüm baktım devlet hastanesindeki doktorum yok yarın randevu sisteminde yoksa yok demekki gitmemem gerekiyor artık yıpratmicam kendimi zorlamicam olucaksa zaten olucak.böyle yaparak stresli bebekler dünyaya getirmeye aday oluyoruz :)
kendine çok iyi bak.
ayrıca ben tüp bebek forumunda yarım rahimlilier bölümüne yazıyorum ordaki herkes bizim gibi istersen linkini sana özelden mesaj atarım burayıda ihmal etmeyiz tabiki.
öpüyorum...
canım ben umut tüp bebek merkezine gittim ulun beye...doktorumu değiştirdim yani...doktor bana zaten çok zaman kaybettiğimi söyledi....hiç bir şey yapmamışsınki sen dedi hsg için bile çok geç kalınmış dedi...sadece git şu testi yaptır gel bu ilacı kullan falan başka bir şey yok...hiç aşılama ile seni oyalamıcam dedi..sana şimdiye kadar en az iki aşılama işlemi yapılmış olmalıydı...direk tüp bebek yapıcaz...çünkü yarım rahimli olduğun için ve muhtemelende 3-4 yumurtadan fazla yumurtan olmayacak buda çoğul gebeliği tetikler çoğul gebelik ihtimali çok yüksek olur ve rahmin buna müsait değil biliyosun dedi...o yüzden tüp bebekle tekiz gebelik sağlıcaz dedi...ve 10 kilo verip gelirsen direk tüp bebek işlemine başlıcaz dedi...
Bir de eğer hatırlıyosan ercelfçim bende inüsilin direnci vardı ...inüsilin direncinin düşmesi için bana ilaç veren ilk doktor...ve daha önce vermemiş olmalarına çok şaşırdı...inüsilin direncini düşürmeden nasıl kilo vereceksin dedi...ben çok güvendim canım yeni doktoruma...inanılmaz bir güven veriyor...ve senin durumunu anlaması için yüzüne bile bakması yeterli...bana psikolojik olarak yıpranmış göründüğümü mutsuz göründüğümü söyledi...destek almayı düşünürmüsün dedi...bende gerek yok hocam dedim...siz bana umut verin yeter...
işte böyle şimdi bir şeyler olacağına daha çok inanıyorum...
Allah yüzümüzü kara çıkarmasın...en kısa zamanda güzel sonuçlar alalım inşallah canım arkadaşım...
dualarım seninle hayırlı olsun o zaman yeni tedavin ve doktorun kilo vermek önemli tabiki gebelik için doktorun mantıklı davranmış insülin direnci için ilaç vermekle yoksa tabiki kilo vermen zorlaşırdı.ama direk tüp demesi konusunda ona katılmıyorum canım.yarım rahimli olduğunu hiç öğrenmeden doğum yapan insanlar var çoğu da doğumda öğreniyor mesela olmicak diye bişey yok kaç aşılama kaç tüp bebek yaptırıp da olmayan en sonunda kendiliğinden olan insanlar tanıyorum ben yada tüp bebek yaptırıcaz dediği ay hamile kalan:)
rabbim benim kaderime de ne yazdı bilemiyorum ben de birgün tüp bebeği çare olarak düşünebilirim ama nedense bana hep işin ticari kısmı kafa karıştırıcı geliyor.sen zaten kilo versen insülin direnci için ilaç kullansan tiroidlerin de normal çalışıyorsa yumurtlamaman için hiçbir engel yok ki tek yumurtalıklıyız diye ölmedik ya o da yumurtluyor zaten birtane olması bile yeterli sonuçta çok yumurtlasan ne olacak ki her halukarda içlerinden 1 yada 2 tanesi büyüyüp çatlayabilecek olgunluğa erişiyor.
çoğul gebelik konusunda haklısın ben çok isterdim ikiz olsunlar ama bu durumu öğrendikten sonra imkansız nasıl yaparım nasıl doğururum rahim yeterli gelmez zaten ben de korkuyorum esasen kürtajın üstüne tiroidim de hızlı çalışıyor şuan erken yumurtlamış olabilirim ya ikiz üçüz olursa korkuyorum ama ne yapalım herşey Allahtan hepimiz yaşayıp göreceğiz.belki hayırlı gelir sana muhtemelen tek embriyo yerleştireceklerdir tekiz gebelik oluşsun diye.hepimizin yolu aynı canım benim Allah yardımcımız olsun. bu arada senin yaşın kaçtı ben 26 yaşındayım.3 senelik evliyim durumumun bundan ibaret olduğunu bilseydimm hiççç ama iç korunmazdım biliyomusun..
Merhaba erceft hatırlıyormusun beni bilmiyorum. seninle nerdeyse aynı durumumuz. ben düşük değil dış gebelik geçirdim, hatta o zaman öğrendim durumumu. en son birde rahim filmi çektirdim. dr. umutsuz değil dedi. konuyu kapatacak kadar kötü değil dedi. riskli bir gebelik ve erken doğum durumun olacak dedi. eşimden spermiyogram istedi. ramazandan sonra onu götüreceğiz. en son hareket problemimiz vardı şimdi ne durumda bilmioyrum . varikosel hastası eşim. yukarda bahsettiğin uu rahim bölümünü bulmadım ben mümkünse link atarmısın. allah yardımcımız olusn.
merhaba arkadaşlar,
bende sizler gibi rahmimde problem oldugunu çok sonraları öğrendim kalp şeklindeydi rahmim ameliyat tedavi ilaç iğne derken en son aşılama dendi onuda denedik olmadı yeniden yapalım falan dedi dr.lar kabul etmedim anlamıştım normal yolla olmayacagını aşılamnında fayda etmeyecegini ama biraz geç farkına vardım sizler gibi çok zaman kaybettim üstelik maddi manevi yıprandık eşimle birlikte bu sene direk tüp bebek merkezine gittik hiç yapılmayan onca testler vardı hepsi yapıldı sonunda tüp bebek tedavisine başlandı. Çok şükür ilk denememizde hamile kaldım hemde ikiz bebek bekliyorum, yani diyecegim sizlere hiç vakit kaybetmeyin orda burda gezecegiz derken vakit su gibi akıp gidiyor hemen tüp bebek merkezine gidin bütün tetkikler yapılıyor orda ne var ne yok çıkıyor ortaya çokda iyi ilgi alakayla karşılaşıyosunuz maddi manevi yıpranmamış oluyosunuz.. benim 8 yılım gitti sizlerinde bu kadar gitmesin diye yazmak istedim arkadaşlar..
Bu mubarek günlerin hürmetine Allahım herkese nasip etsin kucaklarını boş bırakmasın inş....