Rahim Anomalileri

selam nazlı benim de rahim t şeklinde hatta y gibi hiç hamile kalamadım doktor sebebi bu dedi ayrıca perde de var histereskopi olucam sen ne yaptın oldun mu?

ben eylülde ameliyat olucaktım, tatilden döndüğümde bir süprizle karşılaştım evet hamileydim ve şuan 21.haftamdayım Allahım inşAllah devamını nasip eder...Doktorumu önceden ameliyat için kesinleştirmiştim şuan gebelik için aynı doktora gidiyorum ilk haftalarda çok korktuk geceleri telaşla uyandım, düşük riskim geçti fakat erken doğum olmaması için iğne vuruluyorum...benim rahmim ortadan tamamı ile bölünmüş şekilde bebeğim sağ tarafımda şuan...Allah isteyen herkesin bebeğini hayırlısıyla,sağlıklı bir şekilde kucağına almasını nasip eylesin benide içinden ayırmasın inş...

Canım hiç üzülme bence eşin sana zaten rabbimin bir lütfu seni gerçekten çok seyor olmalı ayrıca dermansız değilsin canım yumurta daha önemli. Kuzenin de büyüklük yapıyor inşallah doğum sonrası problem yaşamazsınız canım. Ne zaman başlayacaksınız tedaviye?

şu anda doğum kontrol hapı kullanıyorum. ocakta tüp bebek iğnelerine başlayacağım.ondan sonrada inşallah herşey yolunda gitcek ve transfer olacak.dualarınızı eksik etmeyin.bebeğim başka bi rahimde gelişecek ama onu kucağıma aldığımda bidaha asllaaa bırakmayacağımmm:(

Arkadaslar merhaba,

T seklinde rahim ile ilgili deneyimi ve tedavisi olan varmi?
Ben toplam 5 tup bebek, 3 HSG, 1 histeroskopi yaptirdim. 4uncu tup tedavimden sonra rahimin yapisik oldugu anlasildi, yani ilk 4 tedavi bosu bosuna, gercek sebebi bilemeden yapilmis oldu. Neyse histeroskopi yapilarak, rahim icin yapisikligi ve yapisal darlik acildi. Ardindan 5. tup tedavisi yapildi ancak endometrium kalinlasmadi (6.5 gibi) ve hamilelik olmadi.
Simdi tekrar HSG yaptirdim, rahim T seklinde dar, tekrar histeroskopi yapilsin dediler. Spiral takildigini ve rahmin genisledigini duydum. Tecrubeniz varsa yazarmisiniz? Bu sorunu olup, hamilelik yasayan varmi?

Son düzenleme:
Rahim içinin dar olması; yani yanlardan daralması budurumda olan arkadaşlar varmı? böyle sorun yaşayıp tüp bebek yaptıran?

Arkadaslar merhaba,

T seklinde rahim ile ilgili deneyimi ve tedavisi olan varmi?
Ben toplam 5 tup bebek, 3 HSG, 1 histeroskopi yaptirdim. 4uncu tup tedavimden sonra rahimin yapisik oldugu anlasildi, yani ilk 4 tedavi bosu bosuna, gercek sebebi bilemeden yapilmis oldu. Neyse histeroskopi yapilarak, rahim icin yapisikligi ve yapisal darlik acildi. Ardindan 5. tup tedavisi yapildi ancak endometrium kalinlasmadi (6.5 gibi) ve hamilelik olmadi.
Simdi tekrar HSG yaptirdim, rahim T seklinde dar, tekrar histeroskopi yapilsin dediler. Spiral takildigini ve rahmin genisledigini duydum. Tecrubeniz varsa yazarmisiniz? Bu sorunu olup, hamilelik yasayan varmi?

merhaba arkadaşım, senin duruma bnezer benimkide, rahim içi dar dediler yani yanlardan dar olduğunu,
peki 5 tüp denemde hiç gebelik olmadım? şuan nerde tedavi görüyosun canım?

merhaba arkadaşım, senin duruma bnezer benimkide, rahim içi dar dediler yani yanlardan dar olduğunu,
peki 5 tüp denemde hiç gebelik olmadım? şuan nerde tedavi görüyosun canım?

Hayir bu 5 tup bebekte hic gebelik olmadi. Gebelik oldugunda ise dusuk olmasi ihtimali varmis. Forumda rahim darligi veya T rahim ile hamile kalan birini ariyorum ancak rastlamadim henuz :(
Arkadaslar tecrubeniz varsa yazarmisiniz?
Sevgiler...

merhaba arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım. ben 2,5 yıllık evliyim. 2 yıldır bebek istiyorduk ve sonunda geçen ay hamile kaldım fakat 5 haftalık bir gebelik sonucu düşük yaşadım malesef. doktor muayenede rahimimim çift olduğunu ve rahimde perde olduğunu ayrıca rahimimin ters olduğunu söyledi.ve rahim filmi istedi.bu hafta rahim filmini çektirdik.fakat rahim emarı da istiyor doktorum onu da haftaya çektireceğim. şimdi resimlerini yüklüyorum rahim filmimin.sizce rahimde perde mi var yoksa rahim çift mi ? internetten araştırdım şekline bakılırsa ''Uterus bicornis'' gibi geliyor bana. daha doktorum bieşy demedi.emarı da görüp öyle söyleyecekmiş.sizce nedir? çift rahim mi yoksa rahimde perde mi ????
$33333333.webp$2222222.webp$44444444.webp

merhaba arkadaşlar.ben aranıza yeni katıldım. ben 2,5 yıllık evliyim. 2 yıldır bebek istiyorduk ve sonunda geçen ay hamile kaldım fakat 5 haftalık bir gebelik sonucu düşük yaşadım malesef. doktor muayenede rahimimim çift olduğunu ve rahimde perde olduğunu ayrıca rahimimin ters olduğunu söyledi.ve rahim filmi istedi.bu hafta rahim filmini çektirdik.fakat rahim emarı da istiyor doktorum onu da haftaya çektireceğim. şimdi resimlerini yüklüyorum rahim filmimin.sizce rahimde perde mi var yoksa rahim çift mi ? internetten araştırdım şekline bakılırsa ''Uterus bicornis'' gibi geliyor bana. daha doktorum bieşy demedi.emarı da görüp öyle söyleyecekmiş.sizce nedir? çift rahim mi yoksa rahimde perde mi ????
Eki Görüntüle 616988 Eki Görüntüle 616990 Eki Görüntüle 616989

canım öncelikle geçmiş olsun, hamile kalman güzel bir durum; peki tüpler tıkalımı onu anlayamadım. inşlh tedavi olır ve bebğini tekrardan hamile kalırsın...

canım öncelikle geçmiş olsun, hamile kalman güzel bir durum; peki tüpler tıkalımı onu anlayamadım. inşlh tedavi olır ve bebğini tekrardan hamile kalırsın...

sağol canım teşekkür ederim.tüpler açıkmış şükürler olsun . ama işte o Y harfi gibi görünen perde mi yoksa çift rahim mi işte o çok önemli benim için. inş perdedir diyorum dua ediyorum artık. perde ise çözüm kolay çünkü.ufak bir operasyonla perdeyi alabiliyorlarmiş.

sağol canım teşekkür ederim.tüpler açıkmış şükürler olsun . ama işte o Y harfi gibi görünen perde mi yoksa çift rahim mi işte o çok önemli benim için. inş perdedir diyorum dua ediyorum artık. perde ise çözüm kolay çünkü.ufak bir operasyonla perdeyi alabiliyorlarmiş.
Ikizler, bence perde veya Y sekli rahim dedikleri. Fakat birkac iyi doktorla gorusup, kendince bir konsultasyon yapsan, bir gorus daha alsan en dogrusu olur bence. Benim ters rahmi olan bir arkadasim dogum yapmisti.

Ikizler, bence perde veya Y sekli rahim dedikleri. Fakat birkac iyi doktorla gorusup, kendince bir konsultasyon yapsan, bir gorus daha alsan en dogrusu olur bence. Benim ters rahmi olan bir arkadasim dogum yapmisti.

bir de emar çekileceğim yarın rahim emarı. bakalım sonuca göre bir kaç doktorla görüşeceğim. inş perdedir. yoksa çift rahimse yapılcak pek bişey yok. kaderime razı olmaktan başka. :(

bir de emar çekileceğim yarın rahim emarı. bakalım sonuca göre bir kaç doktorla görüşeceğim. inş perdedir. yoksa çift rahimse yapılcak pek bişey yok. kaderime razı olmaktan başka. :(

yüzde 99 perde var.benimde buna benzer çıkmıştı ama kesin sonuç histeroskopi ve laparoskopi sonucunda çıkar.benim de ege üniversitesinde gören tüm doktorlar ilk etapta çift rahim dediler ama perde çıktı.sonucunu burada bizimle paylaş mutlaka...

yüzde 99 perde var.benimde buna benzer çıkmıştı ama kesin sonuç histeroskopi ve laparoskopi sonucunda çıkar.benim de ege üniversitesinde gören tüm doktorlar ilk etapta çift rahim dediler ama perde çıktı.sonucunu burada bizimle paylaş mutlaka...

emar sonuçlarımı da dün aldım. malesef ki çift rahim dedi doktorum. histereskopi ye gerek yok emar da gayet belli dedi. uterus bicornis imiş benim durumum. yani tek giriş ama sonradan ikiye ayrılıyo Y gibi aynen. ve ameliyat pek yapılmıyormuş bu duruma. doktorum da zaten kesinlikle ameliyat önermiyorum dedi. tek yapacağımız hamile kaldığında düşük olmaması için elimizden geleni yapmak dedi. böyle işte. malesef üzgünüm.çünkü düşük ihtimalim çok çok yüksek olacak.

ikizlerburcuyum ben de senin durumundayım.Bana da çift rahim teşhisi kondu ilk bebeğim karnımda öldü ama doktor sebebini çift rahime bağlamadı.şimdi 7 haftalık hamileyim bilmiyorum sonu nasıl gidecek ama çift rahimli olan ve sağlıklı çocukları olan insanlar varmış.ümitli olmaya çalışıyorum Allah isterse herşey olur...

ikizlerburcuyum ben de senin durumundayım.Bana da çift rahim teşhisi kondu ilk bebeğim karnımda öldü ama doktor sebebini çift rahime bağlamadı.şimdi 7 haftalık hamileyim bilmiyorum sonu nasıl gidecek ama çift rahimli olan ve sağlıklı çocukları olan insanlar varmış.ümitli olmaya çalışıyorum Allah isterse herşey olur...

inş bu hamileliğin iyi gidecek ben buna inanıyorum. çift rahim olup doğum yapan çok insan varmış. gönlünü ferah tut. gelişmeleri bizimle paylaş olur mu ?

merhaba arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun inşallah Allah ım her isteyene hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin..bende benim gibi olan varmı merak ediyorum Yaklaşık iki senedir evliyim 29 yaşındayım maalesef hamile kalamadım...birkaç ay önce dr a gittik eşimin tahlilleri iyi çıktı benden kan sayımı,tsh,ft4 ve prolaktin testleri istendi başka hiçbir test istemedi onlarda iyi çıktı rahim filmi istedi rahim filmimi Fındıkzadedeki Radyotom da yaptırdım orda teşhis olarak 'sol uteris unikornus' yani tek boynuzlu rahim - yarım rahim teşhisi kondu tabii sonucumu dr a gösterene kadar çok üzüldüm ağladım yıkıldım..sonucumu dr.a gösterdiğimde tekrar ultrasonla baktı ve iki tarafta da yumurtalıklarımı gösterdi ve dediki 'rahim filminde sağ taraf çıkmamış çünkü ortada 'septum' yani perde var ' dedi ameliyat olman lazım histeroskopi çok basit dedi emar filan istemedi.. Fakat şimdi kafamı bir sürü şey kurcalıyor neden ilaç diğer tarafa geçmedi perde de bu mümkün mü..Ultrasonla baktığında sağ taraftaki yumurtalık daha küçük duruyor az birşey daha sola göre ama dr arada perde var dedi..kafam çok karışık inşallah perdedir diyorum ama hala emin olamıyorum...

merhaba arkadaşlar hepinize çok geçmiş olsun inşallah Allah ım her isteyene hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar versin..bende benim gibi olan varmı merak ediyorum Yaklaşık iki senedir evliyim 29 yaşındayım maalesef hamile kalamadım...birkaç ay önce dr a gittik eşimin tahlilleri iyi çıktı benden kan sayımı,tsh,ft4 ve prolaktin testleri istendi başka hiçbir test istemedi onlarda iyi çıktı rahim filmi istedi rahim filmimi Fındıkzadedeki Radyotom da yaptırdım orda teşhis olarak 'sol uteris unikornus' yani tek boynuzlu rahim - yarım rahim teşhisi kondu tabii sonucumu dr a gösterene kadar çok üzüldüm ağladım yıkıldım..sonucumu dr.a gösterdiğimde tekrar ultrasonla baktı ve iki tarafta da yumurtalıklarımı gösterdi ve dediki 'rahim filminde sağ taraf çıkmamış çünkü ortada 'septum' yani perde var ' dedi ameliyat olman lazım histeroskopi çok basit dedi emar filan istemedi.. Fakat şimdi kafamı bir sürü şey kurcalıyor neden ilaç diğer tarafa geçmedi perde de bu mümkün mü..Ultrasonla baktığında sağ taraftaki yumurtalık daha küçük duruyor az birşey daha sola göre ama dr arada perde var dedi..kafam çok karışık inşallah perdedir diyorum ama hala emin olamıyorum...

arkadaşım öncelikle geçmiş olsun diyorum. ve kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak sana başka doktorlara da gitmeni tavsiye ediyorum.bende 29 yaşındayım. yaklaşık 2 yıl önce bebek düşünmeye başladığımızda önce doktora gittim.tabi eşimde gitti sperm tahlili filan yaptırdı.bende bir rahatsızlığım varsa önce tedavi olayım ki vakit kaybetmeyeyim dedim. gittim muayene oldum tahlil filan verdim. doktor bana hiçbir şeyin yok herşeyin normal , stres yapma zamanla hamile kalırsın dedi. bende 2 yıl bekledim herşeyim normalde stresten olmuyo herhalde dedim.geçen ay hamile kaldım ve hamile olduğumu öğrendikten 1 hafta sonra yani 5 haftalık iken gebeliğim düşükle sona erdi. bu sefer kardeşiminde gittiği doktora gideyim dedim. doktor ilk muayene de o an söyledi . sende ya çift rahim var yada rahimde perde var dedi. hemen rahim filmi yani HSG istedi. o hafta rahim filmi çekildim. gene tam net anlaşılmadı bu sefer rahim emarı istedi doktorum. çünkü histereskopi biraz daha zor bişey dedi.şimdi boşu boşuna delik açmayalım göbeğine dedi. emar da sonuçsuz kalırsa son çare histereskopi yaparız dedi. bir de histereskopi pahalı da bişey. boşuna dünyanın parasını verme dedi.neyse rahim emarı da çekildim. sonuç olarak çift rahim çıktı. benimkinin ismi ''uterus bicornis'' yani çift boynuzlu rahim. benim tüpler açıkmış yumurtalar normalmiş fakat işte çift rahim.aynı Y harfi gibi görünüyor rahim filminde. hatta fotosunu bir iki sayfa öncesine yüklemiştim bakabilirsin. yani diyeceğim o ki ; bir doktor yüzünden tam 2 yıl kaybettim. herşeyim normal sandım. meğerse hiç de öyle değilmiş. tek doktorla kalma konusunda çok iyi doktorlara git derim. yaş da 29 olunca fazla vakit kaybetmemek gerekiyor mecburen. benim doktorum bana hamile kalabileceğimi ve doğum yapabileceğimi söyledi.normal hamilelerden tek farkın ilk 3 ay düşük riskin yüksek olacak ve yatmak zorunda kalabilirsin dedi.3.cü ayında rahimine dikiş atarız böylece erken doğumu engellemeye çalışırız dedi. normal rahimlilere göre rahimin yarım sayılır fakat millet ikiz doğuruyor sende tek doğurursun nolcak yani bişey olmaz dedi. tabi ben aynı film ve emar sonuçlarını uzman başka doktorlara da götürdüm onlarda aynı teşhisi koydu. bence önce bir emar çektir derim. hiç olmazsa histereskopi yapılır. biraz uzun yazdım k.bakma lüften.

Back
X