Rahim Anomalileri

kızlar HSG sonucumu profil remi yaptım üsten basık arkuat rahimli olanlarınkı de mi böyle?
selam canım.ben bikaç sene önce rahim filmi çekilmiştim aynı böyle benimkide üstten çöküklük var.ben şimdi tüp bebege başlıom kısmetse ocak ayında.tüpten önce histeroskopi isticem bakalım daha net görünmesi için.ameliyatlık birşey varsa ortadan kalkar bari.senin yine daha iyi görünüyor canım skma canını.bu şekilde hamile kalınabiliyo onun bi etkisi yok ama bebegin tutunması ve büyüdügünde rahat bi alan olması için düşükleri önlemek için eger gerekiyosa ameliyat şart.

Mrb kujum ben yeni katildim.rahim filminde benim rahmin sekli de seninki gibiydi iki hafta once cektirmistim. Bana tkem usten hemde yanlardan basik denildi.Doktor histeroskopi olmam gerektigini soyledi
.benim 3 dusugum oldu 3. de anlasildi bu sorun dun de histeroskopi yapildi.seninde mi dusuk oldu

Meraba bayanlar. Benim derdim büyük hangisinden başlasam bilmiyorum. 2 yıldir cocuk istiyoruz 2 kere hamile kaldim ama düşürdüm. Gebeliklerimin arasinda nerdeyse 1 yıl var. Kan pihtilaşmadı teşhisi kondu. Son düşüğum ardindan 5 ay geçti ve halen gebe kalamıyorum. Ayrıca rahmimde ufak bi çatal varmiş. Doktorum sorun olmaz dedi ama gebe kalamamin nedeni olabilir mi?

Kızlar slm bnde bu hafta ikinci dusugumu yaşadım ikiside gelişim geriligi ilkinden snra hemen genetik test yaptirdim pihtilasma çıktı ikincide iğne olmama rağmen yine 4 haftalikta kalmış gelişmemiş ikiside aynı bendede bu rahatsızlık olabilir mi acaba ya kayıp yaşamak çok kötü ikside aynı zamanda düştü ve iki ay arayla

Benimde 5 düşüğüm var rahimde perde varmış ve rahim darmış.ameliyatla düzeltildi.ocak ayında çalışmalara tekrar başlıycaz.umarım sorun budur ve umarım çözülmüştür.

Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık evliyim bende unikornut uterusluyum.hsg ile anlaşldı ve hsg'de tüplerim gözükmedi.Geçen ay sulu ultrason yapıldı yine tüplerim gözükmedi. 3 gün sonra laparoskopi olacağım.ameliyattan sonra inşallah tüp bebek tedavisi geliyor.Risklerini düşündüğüm zaman yarım rahimli olup hamilelikte ısrar etmek beni korkutuyor.eşim zaten hiç istemiyor.zor bir karar ama bir bebeğimin olmasını çok istiyorum. Burda rahmi yarım olup hamile olan,doğum yapan arkadaşların yazdıklarını okudukça cesaretim daha çok arttı. yaptırdığım işlemleri burdan paylaşacağım. Rabbim cümlemize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip ettsin...

Dün rahim filmi çektirdim ve sol unikornut uterus yani yarı rahimli olduğumu ilk defa öğrendim. Sağ tarafta tüp rahim yok. 36 yaşındayım fsh 10 üstünde. Üstelik açık olan sol yumurtalığımda 5 cm lik çikolata kistim var ve bir de eşimde varikosel var ama ciddi boyutta değil. Iki ay sonra tüp bebek düşünüyorum. Allah inşallah nasip eder.

Ama asıl burda yazma nedenim tüm bu sorunlarım 6 yıl önce yarım rahimli olduğumu bilmem hariç vardı ve çikolata kistim olduğunu sadece sanıyordum ve ben 5 cm lik çikolata kistiyle yumurta takibiyle hamile kaldım şuanda oğlum 5 yaşında Allah ona uzun ömür versin. 2.çocuğum olmayınca rahim filmi istediler ve yarım rahimi olduğumu bu şekilde öğrendim, bildiğiniz rahim küçük bir muz şeklinde ama allahım öyle büyükkü, o istedikten sonra nasip ediyor. Ve ben 2.çocuğumunda olacağına yürekten hissediyorum rüyalarıma giriyor. Kızlar Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım...

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır takip ediyordum.Benim rahmim bikornuat uterus uzun zamandır bebek için uğraşıyorduk ve kasım ayında histereskopi oldum operasyondan sonra bu ay ilk denememdi ama sonuç olumsuz :( şubat ayına bakacaz artık eğer olmazsa tüp bebek deneyecem.Acaba rahmi benimki gibi olupta hamile kalan veya tüp bebek yaptırıp bebek sahibi olan var mı?

Merhaba arkadaşlar ben 4 yıllık evliyim bende unikornut uterusluyum.hsg ile anlaşldı ve hsg'de tüplerim gözükmedi.Geçen ay sulu ultrason yapıldı yine tüplerim gözükmedi. 3 gün sonra laparoskopi olacağım.ameliyattan sonra inşallah tüp bebek tedavisi geliyor.Risklerini düşündüğüm zaman yarım rahimli olup hamilelikte ısrar etmek beni korkutuyor.eşim zaten hiç istemiyor.zor bir karar ama bir bebeğimin olmasını çok istiyorum. Burda rahmi yarım olup hamile olan,doğum yapan arkadaşların yazdıklarını okudukça cesaretim daha çok arttı. yaptırdığım işlemleri burdan paylaşacağım. Rabbim cümlemize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip ettsin...
merhaba lavinya42 bende yarım rahim olduğumu 23 ocakta öğrendim aynı zamanda yumurta rezervim az de olabilirmiş regli iken gel dedi dr. sulu ultrasyon anestezi altında mı yapıldı senin

Dün rahim filmi çektirdim ve sol unikornut uterus yani yarı rahimli olduğumu ilk defa öğrendim. Sağ tarafta tüp rahim yok. 36 yaşındayım fsh 10 üstünde. Üstelik açık olan sol yumurtalığımda 5 cm lik çikolata kistim var ve bir de eşimde varikosel var ama ciddi boyutta değil. Iki ay sonra tüp bebek düşünüyorum. Allah inşallah nasip eder.

Ama asıl burda yazma nedenim tüm bu sorunlarım 6 yıl önce yarım rahimli olduğumu bilmem hariç vardı ve çikolata kistim olduğunu sadece sanıyordum ve ben 5 cm lik çikolata kistiyle yumurta takibiyle hamile kaldım şuanda oğlum 5 yaşında Allah ona uzun ömür versin. 2.çocuğum olmayınca rahim filmi istediler ve yarım rahimi olduğumu bu şekilde öğrendim, bildiğiniz rahim küçük bir muz şeklinde ama allahım öyle büyükkü, o istedikten sonra nasip ediyor. Ve ben 2.çocuğumunda olacağına yürekten hissediyorum rüyalarıma giriyor. Kızlar Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım...
bende yarım rahimliymişim :( çok üzülyorum ama elden birşey gelmiyor ... kistimde varmış reglimden sonra geçmez ise kontrol edilecek ... inşallah korktuğum gibi olmaz da bir bebişim olur ... yarım rahimde düşük riski ne kadar biliyormusun

merhaba arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım ama uzun zamandır takip ediyordum.Benim rahmim bikornuat uterus uzun zamandır bebek için uğraşıyorduk ve kasım ayında histereskopi oldum operasyondan sonra bu ay ilk denememdi ama sonuç olumsuz :KK43: şubat ayına bakacaz artık eğer olmazsa tüp bebek deneyecem.Acaba rahmi benimki gibi olupta hamile kalan veya tüp bebek yaptırıp bebek sahibi olan var mı?
Allah yardımcımız olsun inşallah tüp bebeğe gerek kalmadan bebişine kavuşursun

inşallah tüp bebek yaptırmadan doğal yollarla bebek sahibi oluruz...Ben son olarak şubat ayını doğal olarak deneyeceğim ama sonuç gene negatif olursa aşılamadan önce tüp bebek yaptıracam.

inşallah tüp bebek yaptırmadan doğal yollarla bebek sahibi oluruz...Ben son olarak şubat ayını doğal olarak deneyeceğim ama sonuç gene negatif olursa aşılamadan önce tüp bebek yaptıracam.
hayırlısı olsun canım bende küçük bir operasyon geçirecem mart ayında olur muhtemelen .... ben doğal deneyemiyorum eşim ve ben orak hücre anemisi taşıyoruz mecburen tüp bebek mecburen pgt yaptıracağım

merhaba lavinya42 bende yarım rahim olduğumu 23 ocakta öğrendim aynı zamanda yumurta rezervim az de olabilirmiş regli iken gel dedi dr. sulu ultrasyon anestezi altında mı yapıldı senin
slm nuffiun,sulu ultrason anestezi altında yapılmadı,muayene masasında kateter yerleştirip sıvı verdiler.Ben rahim filmini çektiriken çok canım yanmıştı verilen sıvı sürekli dışarı aktı çok zor olmuştu.sulu ultrasondada aynı şey yaşandı sıvı yine dışarı aktı o yüzden 3 defa denediler ama sonunda oldu rahim filmi gibi ağrı çekmedim,Pazartesi günü laparoskopi oldum,laparoskopi sonucum çok güzel rahmim yarım değil normalden biraz küçükmüş,tek tüpüm rahme bağlı değil kapalı,diğeride kapalı, o yüzden rahim filminde yarım gibi gözükmüş,benim bundan sonraki aşamam tüp bebek

nuffiun;diğer topikte laparoskopiyi nerde olduğumu sormuşsun Edirne tıp fakültesinde oldum.tedavimide orda oluyorum,Hsg bazen yanıltıcı sonuç verebiliyormuş inşallah seninde öyle olmuştur.sen nerde tedaviye gidiyorsun, yarım rahim olduğun kesinleşse bile üzülme yarım rahim olup hamile kalan ve doğum yapan okadar çok kişi varki...

nuffiun;diğer topikte laparoskopiyi nerde olduğumu sormuşsun Edirne tıp fakültesinde oldum.tedavimide orda oluyorum,Hsg bazen yanıltıcı sonuç verebiliyormuş inşallah seninde öyle olmuştur.sen nerde tedaviye gidiyorsun, yarım rahim olduğun kesinleşse bile üzülme yarım rahim olup hamile kalan ve doğum yapan okadar çok kişi varki...
adana başkent kışla hastanesine gittim.. sulu ultrason yapılmadı bana mersinde bir hastanede hsg çekildim druma onu gösterdim dün kontrolüm vardı bir hata vardır belki dedimhsg çekilirken uyutmadılar kendimi çok kastım vs dedim doğru çekilmiştir dedi hatta rahimi genişletmeye çalışacak 1 2 cm umutlanmak istemiyorum açıkçası inşallah dediğin gibi olur ... ayrıca iç organlarımın yeri değişik rahim anomalli sebebi bu yüzden

adana başkent kışla hastanesine gittim.. sulu ultrason yapılmadı bana mersinde bir hastanede hsg çekildim druma onu gösterdim dün kontrolüm vardı bir hata vardır belki dedimhsg çekilirken uyutmadılar kendimi çok kastım vs dedim doğru çekilmiştir dedi hatta rahimi genişletmeye çalışacak 1 2 cm umutlanmak istemiyorum açıkçası inşallah dediğin gibi olur ... ayrıca iç organlarımın yeri değişik rahim anomalli sebebi bu yüzden
Allah hakkımızda hayırlısını versin,ben laparoskopi olmasaydım rahmimin hep yarım olduğunu zannedecektim.Ama inan yarım zannettiğimde çok endişelenmiştim,ağladım,çok düşündüm,bütün rislerine rağmen tüp bebek yaptırmaya karar vermiştim.Şöyle düşün normal bir rahimle ikiz,üçüz bebek taşıyanlar var,yarım rahimle neden bir bebek taşınmasınki,hem baksana burdaki arkadaşlardan birinin çocuğu var ikinci çocuğu düşündüğünde yarım rahimli olduğunu öğreniyor.Rabbim çok büyük O isterse herşey olur,sen bol bol dua et

adana başkent kışla hastanesine gittim.. sulu ultrason yapılmadı bana mersinde bir hastanede hsg çekildim druma onu gösterdim dün kontrolüm vardı bir hata vardır belki dedimhsg çekilirken uyutmadılar kendimi çok kastım vs dedim doğru çekilmiştir dedi hatta rahimi genişletmeye çalışacak 1 2 cm umutlanmak istemiyorum açıkçası inşallah dediğin gibi olur ... ayrıca iç organlarımın yeri değişik rahim anomalli sebebi bu yüzden[/Q

Allah yardımcın olsun...benim rahimde 2-3 cm genişletilebilmiş sadece.bunada şükür :(

Back
X