canım çok teşekkür ediyorum.biz korunmadığımız halde 3 yıl bebek sahibi olamayınca tüp bebek merkezlerine gittik,ama bizde ciddi bi sorun bulunamamıştı,bende biraz yumurta rezervinde azalma var denmişti ve bi tüp bebek için tedaviye başladık ama dr umuz son anda aşılamaya çevirdi ve 1 kez aşılama denedik olmadı,2 ay sonra kendiliğinden hamile kaldım çok şükür. ama bu seferde ilk zamanlarda sürekli azar azar kanamam oldu,19. haftam bitiyor yarın ama şimdiye kadar hep raporlu geçirdim malesef,bende yarım septum var,onuda 13. haftada ayrıntılı usg de öğrendim,çok şaşırdık,sanırım hamile kalamamamdaki asıl sorun septum.3 gün önce dr a gittiğimizde gördük yine bebeğimizi,gelişimi çok iyi gidiyor ama çok sıkışık duruyor yavrum,resmen iki büklüm gibi,çok üzüldüm,moralim çok bozuldu,aslında septum küçük ama zamanla bebekte büyüyecekmiş septumda büyüyecekmiş,ilerde sorun olur bebeğim sıkışır,gelişme bozukluğu olur yada erken doğum olur kaybederim diye çok korkuyorum.rahmim bebeğin bulunduğu kese çok sert geliyor elime,ve biraz bastırınca çok acıyor çok hassas,kasıklarımda ağrı yapıyor.bana yarattığı sorunlar ağrı falan hiç önemli değil yeterki bebeğim sağ salim doğsun,internette araştırdığım kadarıylada %60 ın üzerinde düşük olurmuş septum olanlarda,çok üzülüyorum,onun için septumu olupta doğum yapan oldumu çok merak ediyorum.sen bana büyük umut moral oldun,kızını allah size bağışlasın,uzun ömür versin.benimde kızım olacak allah izin verirse,inşallah dediğin gibi sağ salim kucağıma alırım hayırlısıyla,teşekkür ediyorum canım