MRB ARKADAŞLAR uzun zamandır rahim anomalileri ile ilgili birçok bölümde defalarca yazdım buraya yeni ulaştım.tüm sayfaları baştan sona okudum.kısaca hikayemi anlatayım
2,5 yıllık evliyim.2 yıl bebek düşünmedik.geçen sene bu zamanlar istemeye başladık herhangi bir durum varmıdır diye doktora gittiğimde ÇİFT RAHİMLİ olduğumu öğrendim.tıpta uterus bicornis deniliyor. Doktorlar hamile kalmaya engel olmadığını erken doğum ve düşük riskinin olabilecewğini söylediler yalnız ameliyatı ilk aşamada tavsiye etmediler. eee bu konularda tecrübesiz olunca geçiştirdim. Nitekim ikinci ay hemen hamile kaldım.27 hafta boyunca herşey o kadar güzeldi ki..ve acı son.. bebeğimi kaybettim. hemde hiçbir ağrı sızı yokken ..çok az bir kanama şikayetiyle doktora gittim. sancı falan yok tabi. dr suyun azaldığını söyledi ama hala yaşıyordu. o gece her ihtimale karşı orda tuttu. sabah tekrar usg ye girdiğimde bebeğim yaşamıyordu.2 ay oldu ama acısı gün geçtikçe büyüyor. burdaki dr hemen ameliyat ol herşey yoluna girer dedi izmir e gönderdi. İzmir d araştırıp bir prof agittik oda bu durumun kesinlikle bebek ölümüne sebep olmayacğını söyleyip. ölü doğumun sebebini tam olarak anlamak için bir çok tahlil istedi genetik , protein C,S falan.sonuçlara göre bir yol izleyeceğini fakat ameliyatı kesinlikle önermediğini söyledi. Dediğine göre daha kötü sonuçlar olabiliyormuş.Anladığıma göre rahmin zarar görmesinden çekiniyor.neyse çok uzattım. bu dr ameliyat olma diyor ama bende aynı acıyı yaşamak tan çok korkuyorum.olup da tamamen rahmimi kaybedersem diye de düşünmekten alamıyorum kendimi...bu durum septum dan daha farklı.tek rahim ağzına bağlı iki ayrı rahim...nisanda sonuçlara almaya gidicez. yani bebeğimin doğması gereken günlerde onun ölüm sebebini içeren belgeleri almaya. allah kimseye yaşatmasın