Rahim Anomalileri

Ben 3 gü gidebildim denize malesef. Eşim dün hastalandı gece gündüz hastabnedeydik. Üşütmüş. O iyi olsunda gerisi önemli değil.

Buarada ayın 11. inde malesef hasta oldum. 3. gün dr a giitğimde hiç yumurtamın olmadığını söyledi. Geçen ay 3. gün 7 mm bir yumurta vardı. Klomene günde 2 olarak başladım. Bakalım pazartes kontrol var ne diyecek drum. Morlim çok bozuk. Geçen ay tutmadı, bu ay kötü başladım.

hoşgeldin acnım..eşine de geçmiş olsun..inşallah yakın zamanda düzelir..
üzülme canım ya..her ay yumurtlama olacak diye birşey yok ki zaten..sen zaman geçiyor diye üzülüyorsun canm biliyorum ben ..ama herşeyin hayırlısı be bitanem..
o ne zaman yazılmışsa o zaman olacak..
biz ne kadar uğraşsak didinsek boş yani..
Allahım hakkımızda hayırlısını nasip etsin..

Merhaba maat :) bende 4-5 gündür yoktum o yüzden siteye giremedim..umarım artık kanama sorunun kalmamıştır arkadaşım..bana operasyon sonrasında spiral takılmadı..kontrol amaçlı yapılan ofis histeroskopisi esnasında bu konuyu dr a sormuştum..çünkü bende öncesinde internetten bu bilgiye sahiptim..bana artık spiral takma yöntemini kullanmayı tercih etmediklerini,eskiden tercih edilen bir uygulama olduğunu vs söyledi..ama spiral takılıpta yapışıklık sorununu yaşayan varmı bilemiyorum canım..umarım sende böyle bir sorun olmaz.ve dediklerine aynen katılıyorum yani kadın olmanın ne zor olduğu konusunda..maalesef ben her şeyde şanssız daha doğrusu her işi zor olan bi insan olarak bu konudada sıkıntı yaşamadan bana mutluluk yokk..benim hayatımda önemli konularda hep önce zorluklar terslikler sıkıntılar olmuştur sonrasında refaha çıkmışımdır..bu konudada olunca aslında şaşırmadım..ben allaha şükür bu yaşıma kadar hastane doktor nedir bilmezdim ama şimdi hastaneden çıkamıyorum..ne yapalım isyan etmmiş olmak da istemiyorum kesinlikle ama belkide deneniyoruzdur!!! ben allaha sığınıp,dualarımı edip bunları aşmaya çalışıyorum..bizimde elbet birgün yüzümüz gülecek inşallah arkadaşım..burada hepimiz kader arkadaşıyız..allah inşallah bizleride güldürür bu konuda..turkbayragi

mrb siercim.. ben de sıklıkla giremiyorum son zamanlarda.. neyse ki kanamam doktoru aramaya gerek kalmadan azaldı ve sonlandı .. şükürler olsun.. bu ay sonu kontrole gittiğimde inşallah devamını gietirmek durumunda kalmaz.. herşey yolundadır ve şu tüp bebek ünitesine geçeriz hayırlısıyla .. gelişmeleden haberdar ederim.. inşallah hepimizin bu emeklerinin hayırlı bir sonucu olur..
bu arada mydaisy'nin doktoru için de 2 çift laf edemeden geçemicem.. anlamıyorum bu insanları.. kadındoğum doktoru bir nevi psikolog gibidir de. eğer öyle olamayacaksa insanlarla ilişkili olmak zorunda kalmayacağı bir alan seçmeliydi.. mikrobiyoloji falan gibi.. benim ilk kadın doğumcumu anımsattı bana.. bana "amma da canın tatlı bu can tatlılığıyla ileride nasıl doğum yapacaksın" demişti..

mrb siercim.. ben de sıklıkla giremiyorum son zamanlarda.. neyse ki kanamam doktoru aramaya gerek kalmadan azaldı ve sonlandı .. şükürler olsun.. bu ay sonu kontrole gittiğimde inşallah devamını gietirmek durumunda kalmaz.. herşey yolundadır ve şu tüp bebek ünitesine geçeriz hayırlısıyla .. gelişmeleden haberdar ederim.. inşallah hepimizin bu emeklerinin hayırlı bir sonucu olur..
bu arada mydaisy'nin doktoru için de 2 çift laf edemeden geçemicem.. anlamıyorum bu insanları.. kadındoğum doktoru bir nevi psikolog gibidir de. eğer öyle olamayacaksa insanlarla ilişkili olmak zorunda kalmayacağı bir alan seçmeliydi.. mikrobiyoloji falan gibi.. benim ilk kadın doğumcumu anımsattı bana.. bana "amma da canın tatlı bu can tatlılığıyla ileride nasıl doğum yapacaksın" demişti..

Merhaba canım..kanamanın durmasına çok sevindim :)) umarım bu konuda artık bi sıkıntı çekmezsin arkadaşım..bende adetimin 3.günü kan vermiştim fakat labarotuarda bi sıkıntı olmuş genel anlamda..kan sonucunu aldım dr a ilettim fakat değerlerimde bi anormallik olduğunu söyledi beni tekrar laboratuara gönderdi..ordaki görevli ile konuştuğumda makinelerde bi sorun olmuş kan örneğimi diğer laboratuarlarına göndereceklerini söyledi..bende çıktım..ve aynı akşam labaoratuardan aradılar ama maalesef kan numunesi az gelmiş..dr uma durumu ilettik.tabi adetimin artık ilk 2.veya 3.günü de geçtiği için öbür ay a kaldı:(( neyse napalım vardır hayırlısı diyorum artık..yeni gelişmelerden haber veririm canım..

internette tup bebegi arastirirken tesadufen formunuzu buldum benimde rahmimde sorun var mr cektirecegim.hepinize acil sifalar diliyorum. 3 yildir netice alamadim ordan oraya o doktor senin bu doktor benim bakalim sonuc ne olacak allah hepimize sabir versin.

internette tup bebegi arastirirken tesadufen formunuzu buldum benimde rahmimde sorun var mr cektirecegim.hepinize acil sifalar diliyorum. 3 yildir netice alamadim ordan oraya o doktor senin bu doktor benim bakalim sonuc ne olacak allah hepimize sabir versin.

Canım hoşgeldin..rahimde ne olduğu belli mi..yani histeroskopi,rahim filmi,laparoskopi tarzı bişeyler yaptırdınmı? 3 yıldır uğraşıyorum deyince şaşırdım çünkü..yani rahimde bu işlemler yapılmadan ne olduğu pek anlaşılamaz çünkü..inşallah en kısa zamanda sonuca ulaşırsın canım..geçmiş olsun..:enbuyukkk:

kisaca soyle anlatayim 35 yasindayim 3 yil once evlendim hamile kalamayinca bursada doktora gittim bir duzine islemlerden sonra rahimin yarisi gelismis diger yarisi yarim tam gelisememis tek kanal acik hamile kalabilirsin denildi yumurta cogaltici haplar catlatma igneleri derken yine olmadi 2 yil ugrastim bu islemlerle fakat kalamadim doktorum israrla kanal acik kalman lazim dedi esimden en son sperm testi istedi oda normal cikti madem tup bebek yapin dedi ama ilk bebeklerin dusebilir sana bazi ilaclarla hamileyken rahmi genisleticem sende surekli yatarsin dedi.esim abd vatandasi abd ye yerlestik birde burda doktora gidelim tup bebek yaptiralim dedik burada 20.000.dolar tup bebek.kutluk oktay diye meshur bir doktor varmis su an onun hastasiyim.turkiyeden getirmistim flimlerimi falan anlattik.ilk soyledigi acik dedikleri kanal kapali olabilir. mr istedi flim yaniltabilir dedi
25 eylulde mr ve kan sonuclarimi degerlendirecek sonra ne yapilmasi gerekiyorsa o yapilacak.3 yildir hic bir netice alamadik yani bakalim burada neler olacak allah hepimizin yardimcisi olsun..

kisaca soyle anlatayim 35 yasindayim 3 yil once evlendim hamile kalamayinca bursada doktora gittim bir duzine islemlerden sonra rahimin yarisi gelismis diger yarisi yarim tam gelisememis tek kanal acik hamile kalabilirsin denildi yumurta cogaltici haplar catlatma igneleri derken yine olmadi 2 yil ugrastim bu islemlerle fakat kalamadim doktorum israrla kanal acik kalman lazim dedi esimden en son sperm testi istedi oda normal cikti madem tup bebek yapin dedi ama ilk bebeklerin dusebilir sana bazi ilaclarla hamileyken rahmi genisleticem sende surekli yatarsin dedi.esim abd vatandasi abd ye yerlestik birde burda doktora gidelim tup bebek yaptiralim dedik burada 20.000.dolar tup bebek.kutluk oktay diye meshur bir doktor varmis su an onun hastasiyim.turkiyeden getirmistim flimlerimi falan anlattik.ilk soyledigi acik dedikleri kanal kapali olabilir. mr istedi flim yaniltabilir dedi
25 eylulde mr ve kan sonuclarimi degerlendirecek sonra ne yapilmasi gerekiyorsa o yapilacak.3 yildir hic bir netice alamadik yani bakalim burada neler olacak allah hepimizin yardimcisi olsun..

Merhabalar..canım anladığım kadarıyla yarım rahim denilen rahim anomalisine sahipsin..bu durumda bildiğim kadarıyla hamile kalman engel değil,fakat hamilelikte biraz sorunlar olabilir rahimin biraz küçük olmasından dolayı..düşükler veya erken doğumlar olabilir, bazende bunların hiçbiri olmadan gayet normal bi şekilde doğumlar yapılıyo sıklıkla o yüzden çok endişelenme..dr ununda dediği gibi hamileliğin biraz yatarak geçebilir,ilaçlarlada rahim biraz genişletilebilir..şimdiye kadar hamile kalamaman için kanal da sıkıntı olabilir o yüzden bence doğru yoldasın yani mr çok aydınlatıcı olabilir bu durumda..inşallah güzel sonuçlar alırsın gelişmelerini de bizlere bildir..sağlıcakla kal..

Merhaba kızlar ben geldim bu hafada eşim düzleince ufak bir tatil yaptık. Pazartesi artık iş var. Bu arada klomenin faydasını gördüm. 3 tane çatlayacak yumurta var. Arkadan gelenlerde varmış. Bugün iğnemde yapıldı. ınşallah bu ay olur.

Osetya sende gelişmeler nasıl canım?

Sier bende ameliyat yapıldıktan sonra yani daha ameliyathanedeye rahme tekrar ilaç vermişler. O zaman septum tamamen gitmiş ve tüpler açıkmış yaışıklıkta yokmış. Ama ondan sonra oldumu hiç bilmiyorum. Kimse bişey demedi eğer bir kaç ay daha takipten sonuç alamazsam tekrar rahim filmi çektirmeyi düşümüyorum. Bu arada dediklerine katılıyorum tam bir sıkıntı ortdan kalkıyor başası çıkıyor. ınşallah en yakın zamanda hamile kalırsın.

Merhaba kızlar ben geldim bu hafada eşim düzleince ufak bir tatil yaptık. Pazartesi artık iş var. Bu arada klomenin faydasını gördüm. 3 tane çatlayacak yumurta var. Arkadan gelenlerde varmış. Bugün iğnemde yapıldı. ınşallah bu ay olur.

Sier bende ameliyat yapıldıktan sonra yani daha ameliyathanedeye rahme tekrar ilaç vermişler. O zaman septum tamamen gitmiş ve tüpler açıkmış yaışıklıkta yokmış. Ama ondan sonra oldumu hiç bilmiyorum. Kimse bişey demedi eğer bir kaç ay daha takipten sonuç alamazsam tekrar rahim filmi çektirmeyi düşümüyorum. Bu arada dediklerine katılıyorum tam bir sıkıntı ortdan kalkıyor başası çıkıyor. ınşallah en yakın zamanda hamile kalırsın.

Hoşgeldin zeyhat.gelişmelerinden dolayı çok sevindim hadi bakalım inşallah bu ay güzel haberler alırız..biz daha çalışmalar başlayamadık eşim il dışında :utangac: gelsin hemen başlıyacağız gerçi adetime yakın bi dönem olacak ama olsun..adet olunca da dr randevum var.vajinal usg ile bakıyo ve de kan verdiriyo. hormon yumurtlama vs bakıyo..bu arada ben incir kürü ve hayıt suyu olaylarınada el attım :)) inşallah artık sorunsuz günler bizi bekliyodur ne diyeyim..:teytey:

hoşgeldin canım..ben de yarım rahimim:)rahimdaşız senle yanii:)
ilk öğrendiğimde ne kadar ağlamıştım ,şimdi ise..:)
vallahi siercim sana anlatmış zaten yarım arhimlilerde ne gibi zorluklar olduğunu..benim söyleyeceğim farklı bişey yok..ama yine de kafana takılan bişey olursa sor,seve seve yanıtlarım bildiğim bişeyse..

Merhaba kızlar ben geldim bu hafada eşim düzleince ufak bir tatil yaptık. Pazartesi artık iş var. Bu arada klomenin faydasını gördüm. 3 tane çatlayacak yumurta var. Arkadan gelenlerde varmış. Bugün iğnemde yapıldı. İnşallah bu ay olur.

Sier bende ameliyat yapıldıktan sonra yani daha ameliyathanedeye rahme tekrar ilaç vermişler. O zaman septum tamamen gitmiş ve tüpler açıkmış yaışıklıkta yokmış. Ama ondan sonra oldumu hiç bilmiyorum. Kimse bişey demedi eğer bir kaç ay daha takipten sonuç alamazsam tekrar rahim filmi çektirmeyi düşümüyorum. Bu arada dediklerine katılıyorum tam bir sıkıntı ortdan kalkıyor başası çıkıyor. İnşallah en yakın zamanda hamile kalırsın.

ooo kızım sen iyi tatil yaptın bu sene valla?maşallah..
hoşgeldin tatlışş..3 yumurta çok iyi bence..inşallah bu mübarek ayda senin de bizim de yüzümüz güler..:)
bendeki gelişmeler şöyle anacımmm..
biliyosun dondurulmuşlarla olacaktı bu kez.ve özellikle doktorum 3.gün istemesine rağmen,ben 5.gün tarnsferi istemiştim..dondurulmuş 2 tüp embriyo vardı.7+7 tane..birinin tamamını çözdüler.bunlardan da 4 ü 1.kaliteymiş,gerisi 2.kalite.2 kalite olanlardan biri çözülememiş.kaldı 6 embriyo..6 tanenin tamamı 5.güne kadar gelmiş..maşallah bizim yavrucuklara:)inatçı çıktılar:)
ama 6 tanenin 2.kalite olan 2 tanesinin gelişimi yavaşmış..gerisi 1.kaliteydi zaten onlar iyiymiş..bu 4 tane 1.kalite 5.gün embriyosunun tamamı transfer edildi anacımmm..doktor dördüz olursa alırız artık dedi:)ilk 3-4 gün hep yattım..yeni kalktım..belim ağrıdı ay yatmaktan..
bendeki gelişmeler işte böyle arkadaşlar..29 ağustos test günüm..inşallah bu kez pozitifi görürüm..

evet ama buradaki doktorum rahim genisletici ilac falan henuz icat olmadi diyerek guldu ancak dikis atip yatak istirahati olabilirmis.kanalim kapali oldugundan hamile kalamadim zaten.ameliyat olunabilirmis rahim genisletmek icin.sen olmadinmi osetya.ameliyat falan.ben ilk duydugumda hic aglamadim hatta hic birsey hissetmedim.umarim hamile kalir saglikla dogum yaparsin siteden takip edecegim seni bende gelismeleri yazarim 25 eylulde durumum belli olacak doktorum turkiyeden gelince 20 gunlugune gitti.mr,rahim flimi gibi degil degilmi rahim flminde anestezi almistim turkiyedeyken.biz elimizden geleni yapalim allaha siginalim.tup bebek yapiyorsunuz galiba kanallarda sorunmu var daha once hamile kaldinizmi dualar ediyorum hepimiz icin..

Osetya coşmuşsun canım 4 yumurta :) 29 austosa çok az kaldı inşallah bu kez güzel haberlerini alırsın. Tüp bebek gerçekten yorucu olmalı ben bile 2 ayda sadece takipten sıkıldım. Bir o kadar stres yaptım. Senin heyecanın daha büyük ve güzel. ınşallah bu kez olacak.

Sierciğim eğer çatlama gününü kendin anlıyorsan işin çok kolay. Biliyorsunki hamile kalmak için en doğru zaman. enim mesela yumurtam çatlsada hiç akıntı olmuyor. O yüzden anlıyamıyorum. Doktorun verdiği saatlere göre uğraşıyorum. Bu arada bu ay doktor izinliydi iğne zamanı beni başka dr a yönlendirdi. Oda iğneden 36 saat sonra ilişki dedi. nceki iğnenin olduğu gün demişti. Öff bir gelse şu akıntı kafama göre takılırım. Ama bu ay hiç dr lara akmadım. ığneden bir gün önce iğne günü ve bugün devam edeceğim iğne sonrası sürece :)) Bakalım bu kez nasl olaca. Deneme yanılma yoluyla doğru yolu bulacağım.

Aslında sende takip yaptırsan daha kolay hamele kalırsın. Eğer yumurtaların kendilğinden büyüyorsa ilaç kulnnaadam dr a gider gelirsin o ölçer ve doru zamanı sana söyler.

evet ama buradaki doktorum rahim genisletici ilac falan henuz icat olmadi diyerek guldu ancak dikis atip yatak istirahati olabilirmis.kanalim kapali oldugundan hamile kalamadim zaten.ameliyat olunabilirmis rahim genisletmek icin.sen olmadinmi osetya.ameliyat falan.ben ilk duydugumda hic aglamadim hatta hic birsey hissetmedim.umarim hamile kalir saglikla dogum yaparsin siteden takip edecegim seni bende gelismeleri yazarim 25 eylulde durumum belli olacak doktorum turkiyeden gelince 20 gunlugune gitti.mr,rahim flimi gibi degil degilmi rahim flminde anestezi almistim turkiyedeyken.biz elimizden geleni yapalim allaha siginalim.tup bebek yapiyorsunuz galiba kanallarda sorunmu var daha once hamile kaldinizmi dualar ediyorum hepimiz icin..
i dileklerin için sağol canım:)
benim bildiğim kadarıyla da rahim genişletici bir ilaç yok:(keşke olsaydı..
aynen dediğin gibi ilerleyen haftalarda dikiş atılabiliyor,yani serklaj yapılıyor..
bu arada benim hiçbir sorunum yo Allaha şükür,yarım rahim olmamın dışında..Ama eşimin sayı ve harekette sorun var..o yüzden hiç aşılama,yumurta kontrolü falan yaptırmadan direk tüpe geçtik canım biz..bu 2.denemem.daha önce hamile kalma mutluluğunu yaşayamadım ne yazık ki:(
hakkımızda hayırlısı..inşallah hepimiz en yakın zamanda hamiş kalırız:)

Osetya coşmuşsun canım 4 yumurta :) 29 austosa çok az kaldı inşallah bu kez güzel haberlerini alırsın. Tüp bebek gerçekten yorucu olmalı ben bile 2 ayda sadece takipten sıkıldım. Bir o kadar stres yaptım. Senin heyecanın daha büyük ve güzel. İnşallah bu kez olacak.

evet coştum tatlışşş...
inşallah 29 ağustosta güzel bir haber alırım da hep birlikte coşarız canım:)
bu arada canım ben inan ki tüp bebekten hiç yorulmadım henüz:)her aşaması çok heyecanlı geliyor hatta bana..bir tek geçen denemeden sonraki ara verdiğimiz bir ay çok sıkıcıydı,zaman geçmek bilmiyordu o kadar.onun dışında çok heyecanlı bence:)
yumurta takibi hiç yaptırmadığım için hiç bilmiyorum..ama ben anlıyorum zaten yumurtladığım günü..
gerçi anlıyom da noluyo kiiii.......:):)

Sierciğim eğer çatlama gününü kendin anlıyorsan işin çok kolay. Biliyorsunki hamile kalmak için en doğru zaman. enim mesela yumurtam çatlsada hiç akıntı olmuyor. O yüzden anlıyamıyorum. Doktorun verdiği saatlere göre uğraşıyorum. Bu arada bu ay doktor izinliydi iğne zamanı beni başka dr a yönlendirdi. Oda iğneden 36 saat sonra ilişki dedi. nceki iğnenin olduğu gün demişti. Öff bir gelse şu akıntı kafama göre takılırım. Ama bu ay hiç dr lara akmadım. İğneden bir gün önce iğne günü ve bugün devam edeceğim iğne sonrası sürece :)) Bakalım bu kez nasl olaca. Deneme yanılma yoluyla doğru yolu bulacağım.

Aslında sende takip yaptırsan daha kolay hamele kalırsın. Eğer yumurtaların kendilğinden büyüyorsa ilaç kulnnaadam dr a gider gelirsin o ölçer ve doru zamanı sana söyler.

Canım ben bu yumurtlama,çatlama,takip filan konularını pek anlamıyorum..zaten bi bu konular kaldı onları da öğrendimmi kadın doğum konusunda uzmanlık sertifikası alcam artık :)) valla zeyhatcım ben ameliyatlardan sonra dr değiştirdim ve yeni dr um ofis histeroskopimi yaparak yapışıklıkları açtı biliyosun..o ay bi de vajinal usg yapıp kan verdirmişti..sanırım hormon yumurta konuları için..bu ay ki adetimdede gelmemi istemişti yine aynı kontrolleri yaptı kan verdim fakat şanssızlığıma laboratuarda sorun vardı o gün sonuçları sağlıklı bi şekilde alamamıştık..o yüzden yine adet olduğumda tekrar gidicem canım..sanırım dr um yumurta,hormon konularına bakıyor..bizde çalışmalara başlıyacaz bakalım..bu arada akıntı filan benim ondanda haberim yoktu kaydirigubbakcemile3 yani çatlama olunca akıntı geliyomuş sanırım..şimdiye kadar böle bişeye hiç dikkat etmedim ve bunu da burdan duydum..neyse bi de ona bakarız artık..inşallah canım sende güzel sonuçlar alırsın..haberlerini her zaman bekliyorum burdan..

kızlar merhaba..ben osetya:)
gülümsemeleri ekleyemediğim için ynetimden beni silmelerini rica etmiştim..sağolsn sildiler ama durum yine aynı maalesefff:(

Canım ben bu yumurtlama,çatlama,takip filan konularını pek anlamıyorum..zaten bi bu konular kaldı onları da öğrendimmi kadın doğum konusunda uzmanlık sertifikası alcam artık :)) valla zeyhatcım ben ameliyatlardan sonra dr değiştirdim ve yeni dr um ofis histeroskopimi yaparak yapışıklıkları açtı biliyosun..o ay bi de vajinal usg yapıp kan verdirmişti..sanırım hormon yumurta konuları için..bu ay ki adetimdede gelmemi istemişti yine aynı kontrolleri yaptı kan verdim fakat şanssızlığıma laboratuarda sorun vardı o gün sonuçları sağlıklı bi şekilde alamamıştık..o yüzden yine adet olduğumda tekrar gidicem canım..sanırım dr um yumurta,hormon konularına bakıyor..bizde çalışmalara başlıyacaz bakalım..bu arada akıntı filan benim ondanda haberim yoktu kaydirigubbakcemile3 yani çatlama olunca akıntı geliyomuş sanırım..şimdiye kadar böle bişeye hiç dikkat etmedim ve bunu da burdan duydum..neyse bi de ona bakarız artık..inşallah canım sende güzel sonuçlar alırsın..haberlerini her zaman bekliyorum burdan..

Böyle hastalıktan sonra ortalama 10-14 gün sonra yumurta akı kıvamında akıntı geliyormuş. Benden gelmediği için bilmiyorum. Takip et kendini belki oluyordur sende akıntı. Bende geçen yıl hormonlarıma baktırdım hepsi normaldi ama şunuda hiç anlamıyorum madem benim herşeyim normal niye yumurtalarım kendiliğinden büyümüyor çatlamıyor.

Back
X