Rahim damarı tıkanıklığı

selenselin66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2025
12
1
1
27
Kızlar merhabalar bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim ben birbucuk yıllık evliyim 1.5 yıldır da çocuk deniyoruz fakat olmuyor 1.5 yılda yaklaşık 5ayrı hastaneye gittim doktorlar birşeyimin olmadığını söyledi fakat bu ay Kaynarca da Cüneyt uzun diye bir doktora gittik renkli ultrasonla rahim damarlarımın tıkalı olduğunu söyledi çokta aydınlatmadı beni direk tüp bebek önerdi sizce ne yapmalıyım

Geçmiş olsun doktor açıklayıcı birşey söylemediyse tüp bebeğe başvurun ordayken yine testler filmler çekilir durumunuzu net açıklarlar ona göre tedavinizi olursunuz ben de tüp Bebek deniyorum bazı rahatsızlıklar için kadın doğuma defalarca gittim sonuç alamadım işte tüp Bebek tedavisinde sorunlarımı öğrendim ama yine biraz araştırma yapın

Emin değilim çünkü aklımı kurcalayan şeyler var içimden bir ses normal yolla gebe kalabilicegimi söylüyor

Cüneyt bey tam olarak ne söyledi size?

Rahim damarlarının tıkalı olduğunu söyledi
Şimdi araştırıyordum da aynı doktor çoğu kişiye aynı şeyi söylemiş. Ben de geçen hafta gittim kendisine. 1,5 yıl çocuk denedik olmadı sebepsiz infertilite. Tüp bebek yaptırdık kaliteli embriyolar oluştu. 1 transfer oldu kimyasal gebelik oldu. Cüneyt beye bir gideyim dedim. rahim damarlarımın ince olduğunu bunun benim anatomimle ilgili olduğunu söyledi. Damarlar kanı yeterince taşıyamadığı için bebeğe yeterli kan akışı olmuyor beslenemiyor ve tutunamıyor dedi. Ultrasonda bir tane kırmızı nokta göründü o da damarmış , bu damara yakın yere embriyo yerleşirse tutunma ihtimali artar dedi. Tüp bebek transferlerine devam edin benim yapabileceğim bir şey yok dedi. Yani neredeyse 2 yıldır çok iyi doktorlara gittim kimse böyle bir şey söylemedi bana. Ama okuduğum yorumlara göre Cüneyt uzun bey çoğu kişiye aynısını söylemiş. Bu arada bana bir iğneden falan bahsetmedi. Bazılarına bir iğne önermiş. Sizin son durumunuz nedir? Damar darlığı ya da tıkanıklığı diye bir şey var mıymış? Gebe kalabildiniz mi?

Bana önce aşılama önerdi bir iğne yapılan zaten gebelik o iğneden sonra tutucak dedi biz kabul ettik tekrar randevu aldık randevuya gittiğimiz gün tekrar bir ultrasona sokmaya dahi üşendi eski ultrason kâğıdına bakıp paranız varsa ya bence tüp bebek yapın tutma garantisi kesin en azından dedi vericegim iğneyle yüzde 20 tutma olasılığı şok olduk biz düzgün bir açıklama yapıp tekrar ultrasona bile almadan bize tüp bebek broşürü verdi zaten ilk ultrasına aldığı günde beş dakika bile bakmadı bakması bende tekrar gitmedim çünkü ondan önce gittiğim doktorlar bana sağlıksın bir sorunun yok dediler

Bana tüp bebekle de hemen olur demedi. Birkaç kez transfer olman gerekebilir dedi. Yani şans denk gelene kadar devam et dedi. Zaten bir tüp bebek doktoruna gittiğim için mi broşür vermedi acaba :) çıktıktan sonra neye uğradığımı şaşırdım. Aşırı moralim bozuldu. Siz gebe kalabildiniz mi?

Hayır tekrar bir doktora da gitmedim aşırı modumu dusurdugu ıcın zamana bıraktım ama haklısınız Cüneyt beyle ilgili hep aynı şeyleri söylediğine dair çok yorum okudum siz ne zamandır deniyorsunuz tekrar bir doktora gittiniz mi

Biz 1,5 yıl denedik olmadı. Yumurtlama oluyor çatlama oluyor ama gebelik oluşmuyordu. Rahim filmim temiz. 5 kez çatlatma iğnesi oldum yumurtlama takiplerim yapıldı, eşimin değerleri de iyi. 1 yıl sonunda aşılama yaptırdık negatif. 6 ay daha deneyip olmayınca tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Mayısta yumurtalarım toplandı, döllendi ve donduruldu. Ağustosta transfer oldum, beta çok düzensiz ve yavaş artarak 1700’lere kadar çıktı. Sonra düşmeye başladı. Kimyasal gebelik dedi doktorum. Bunun üzerine Cüneyt beye gittim ve rahimdeki damarlarımın ince olduğunu söyledi. Kendi doktoruma henüz bu durumu sormadım. Muayeneye gittiğimde soracağım. Daha önce hiçbir doktor böyle bir şey söylemedi bana. Kendi doktorum da söylemedi. Ne diyecek merak ediyorum. Bu arada 30 yaşıma yeni girdim, eşim de 32 yaşında. Çocuk olmasına engel hiçbir sebebimiz yok diyordu doktorlar, taki Cüneyt beyle karşılaşana kadar.

Ben sizden önce de Cüneyt beyle ilgili söylentileri duydum ve duydugumdan beride söylediklerine inancım yok sizde bence umursamayın ama kendi doktorunuza sorduktan sonra bizi de bilgilendirirseniz çok sevinirim bu arada Cüneyt be bana ultrason kagıdını verirken arkasına size söylediklerimi yazdı zaten kendi ultrason çıktısı olduğu ıcın bilgileri var eğer doğal yolla gebe kalırsam bukadar üzülmemize sebep olduğu için dava edicem

Haber veririm tabiki moralimi bozduğum için kızacaktır bana muhtemelen, dinlemeyin böyle adamları diye..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…