Rahim dikişi (servikal dikiş)

Acar Bebek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2019
149
38
48
34
Merhaba arkadaşlar. Servikal dikiş alan var mı? Varsa ne kadar istiharat öneriliyor. Yani dikiş atıldıktan ne kadar sonra normal hayata dönülebilir

Merhaba ben ilk gebeligimde 21.haftada detyali ultrason yapan perinatolog doktorumun farketmesiyle öğrendim rahim ağzı 24 mm demişti serklaj önerdi hemen acil serklaj oldum anestezi alarak 2 saatte taburcu oldum eve geldim bişey anlamadım ağrı sızı olmadı. Gebelgimi yatarak yeme içme ve tuvalet dışı ayağa kalkmayarak geçirdim istirahat şart ama kişiden kişiye doktordan doktora değişirmi bilemiyorum. Şimdi ikinci hamileliğim bunda da daha erken serklaj yapılacak önlem amaçlı

Merhaba arkadaşlar. Servikal dikiş alan var mı? Varsa ne kadar istiharat öneriliyor. Yani dikiş atıldıktan ne kadar sonra normal hayata dönülebilir
Merhaba , ikili test sonucu rahim ağzında açılma farkedildi ,15. Haftada serklaj oldum , 1 hafta evde istirahat dedi doktorum , ev işi yok, oturabilirsin, uzanabilirsin anı hareketler yok demişti , 1 haftayı böyle geçirdim, sonra doktor kontrolü oldu tekrardan, dikişler iyi dedi sorun yok dedi haftada 3 gün yarim saat kendini yormamak kaydıyla yürüyüşlere başlayabilirsin dedi, hala ev işinden uzak dur diyor , zorlanma olmasın diye bebek yukarı çıkana kadar dikkat et demişti çünkü bebeğimin başı asagidaymis dikişlere baskı yapabilir dedi, ama açılma ihtimali yok demişti

Çok teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. Ben ilk gebeliğimde 24 haftalık gebeyken sebepsiz yere suyum gelmesi nedeniyle doğum yaptım ve bebeğimi kaybettim. Ama hiç açılmam yoktu. Suyum gelmesine rağmen 8 günde suni sancıyla doğum yaptım. Doktorum belki ikinci gebeliğinde dikiş atabiliriz ihtiyaç olursa diye. Şimdi çok şükür hamileyim. Özel bir okulda öğretmenim ve branşımda tekim. Eğer doğuma kadar yatmam gerekirse bir yandan da öğrencilerimi mağdur etmiş olacağım. Kafamı kurcaladığı için bu tecrübeyi yaşayanlardan yardım istemiştim. Çok teşekkür ederim tekrar

Ben de çalışan bir insanım masa başında çalışmama rağmen doktorum izin vermiyor ise gitmeme, rapor verdi mesela 30 eylüle kadar inşallah uzatmaz diye dua ediyorum tekrardan konuşacağım

Çok geçmiş olsun aynı şeyi yaşamışız ben de 18. Haftada aniden suyum geldi kaybettim ilk gebeliğimi. Şimdi 12. Haftada serklaj yapılacak mecbur yatıcaz. Siz de önce bebeğinizi düşünün yerinize başka öğretmen koysunlar bebeğiniz daha önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…